ΑΠΟΨΕΙΣ

Όχι! Είναι Σύμπτωμα. Αιτία είναι η Α-νοησία!


Στην Ελλάδα μπερδεύουμε τα συμπτώματα με την αιτία. Αιτία είναι η έλλειψη Νου, δεν μιλάω για τον γονιδιακά βλάκα, μιλάω γι' αυτόν που δεν έχει το νου του, γι' αυτόν που δεν φροντίζει, που δεν προσέχει τα πιο ανεκτίμητα πράγματα που έχει στη ζωή. Τη σωματική του ακεραιότητα, την οικογένειά του, την προσωπική του ευτυχία. Η επαναλαμβανόμενη ανοησία οδηγεί σε μία χρόνια, αήττητη ηλιθιότητα. Να δώσω ένα παράδειγμα. Η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη είναι αιτία θανάτου; Όχι. Είναι σύμπτωμα. Απλώς είσαι βλάκας και αποφασίζεις να περάσεις με κόκκινο. Άρα εγώ πρέπει τότε να σε συλλάβω. να σε πάω στο ψυχιατρείο και να σε ρωτήσω γιατί γουστάρεις να περνάς με κόκκινο... Γιατί δεν φοβάσαι πως θα βρεθείς ανάπηρος; Γιατί δεν σκέφτεσαι ότι θα αλλάξει όλη η ζωή σου; Πρέπει να σου κάνω ηλεκτροσόκ και να σου δώσω μερικές σφαλιάρες για να σε αποδώσω ασφαλή στην κοινωνία. Άρα εγώ πρέπει να διορθώσω τις προθέσεις, όχι τις πράξεις. Εδώ έρχεται να "κουμπώσει" η διαφορά νόμου και νου. Ο νόμος ελέγχει τις πράξεις αφού έχουν τελεστεί. Ο νους πριν αυτές γίνουν, όταν δηλαδή έχουν ακόμα τη μορφή των προθέσεων.

Θεωρώ το μεγαλύτερο όπλο που υπάρχει για τη μείωση των ατυχημάτων, την τηλεόραση. Θα έπρεπε όλα τα κανάλια με μια απόφαση του κράτους να παίζουν για πολλά χρόνια σποτάκια πολύ σοκαριστικά σε ώρες υψηλής τηλεθέασης. Να δείχνουν την απόλυτη δυστυχία. Να καταλάβει ο κόσμος για το ύψος της απειλής στην καθημερινότητα του. Δυστυχώς τα κανάλια κοιτάνε μόνο πως μπορούν να αποκτήσουν περισσότερη τηλεθέαση. Κατά τη γνώμη τους δε ''πουλάει''. Κάνουν λάθος γιατί ΔΕΝ αντιλαμβάνονται ότι ένα κανάλι θα μπορούσε να προσφέρει κοινωνικό έργο.

ΙΑΒΕΡΗΣ

Περισσότερες Απόψεις

Η μαγκιά στέλνει στον Τάφο...
Η μαγκιά στο δρόμο στέλνει τα Παιδιά, σε επίπεδο Γενοκτονίας, στους Τάφους. ...(περισσότερα)
Το ψυχογράφημα των ''Ελλοίνων'' οδηγών...
Να σταματήσουν τα οριζόντια, άδικα, φορολογικά χαράτσια κατά παντός πολίτη και να έρθουν κάθετα σκληρά μέτρα κατά παντός αλήτη! ...(περισσότερα)
Μας λείπει
Θεέ μου πόσο μας λείπει το γέλιο του, οι καυγάδες του, οι αγριάδες του, τα σφυρίγματα του, οι σκοποί που τραγουδούσε, οι φωνάρες του, το ποδοβολητό του. ...(περισσότερα)

S5 Box