ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα ατυχήματα δε γίνονται επειδή ο Έλληνας δεν ξέρει να οδηγεί, αλλά επειδή δεν ξέρει ότι δεν ξέρει να οδηγεί.

Το σύστημα εκπαίδευσης “παρκάρισμα - ξεκίνημα - οπισθογωνία” σου δίνει την δυνατότητα να πάρεις ένα αυτοκίνητο και να το μετακινήσεις αλλά σε καμία περίπτωση δεν σου μαθαίνει να οδηγείς.

Η οδήγηση δεν είναι τόσο θέμα εκπαίδευσης όσο θέμα γενικότερης παιδείας Όταν το παιδί βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο και βλέπει έναν εγκληματία πατέρα - Ανόητο (χωρίς Νου) και ανάγωγο να οδηγεί λυμένος, ξαπλωμένος με κινητό και φραπέ, να παραβιάζει σηματοδότες και να μουντζώνει σε κάθε ευκαιρία, τι περιμένετε απ’ αυτό;
Μεγαλώνοντας το παιδί βγαίνει στον κόσμο και βλέπει τους γείτονες, τους φίλους, το δήμαρχο, αστυνομικούς μέσα στα περιπολικά χωρίς ζώνες ασφαλείας, βλέπει στην τηλεόραση βουλευτές και υπουργούς χωρίς κράνος και ζώνη, πληρώνει ο μπαμπάς για να κάνει “παρκάρισμα - ξεκίνημα- οπισθογωνία”, λες και το ζητούμενο είναι να βγάλουμε παρκαδόρους, του αγοράζουν και ένα αυτοκίνητο και όποιον πάρει ο Χάρος….

ΙΑΒΕΡΗΣ

Περισσότερες Απόψεις

Εμφράγματα
Τα θρομβοεμβολικά επεισόδια-περιστασιακά αυξήθηκαν τα τελευταία 50 χρόνια από 2,4% σε 47,5% (αύξηση 45%) : Α. Λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης για την οποία την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι ρύποι των εκ...(περισσότερα)
Αδικία
Καλεσμένος τηλεοπτικής εκπομπής, σχολιάζοντας τα χρυσά μετάλλια που πήραν σε Διεθνείς αγώνες Έλληνες Παραολυμπιονίκες (ανάπηροι στο μέγιστο ποσοστό από ''τροχαία''!) είπε ότι είναι αδικία να μην έχουμ...(περισσότερα)
Ουαί και Αλίμονο
Ξεφύλλισα μια Κυριακάτικη εφημερίδα και παρατήρησα ότι στις σελίδες της φιλοξενούνταν με τη σειρά θέματα: 1. Πολιτικά 2. Οικονομικά3. Κοινωνικά 4. ΑθλητικάΜε απόγνωση διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε το Μέγι...(περισσότερα)

S5 Box