ΑΠΟΨΕΙΣ

Η μέση ταχύτητα πτώσης των κορυφαίων πιλότων-αναβατών σε αγώνες Moto GP,  του παγκόσμιου πρωταθλήματος μοτοσικλετών ΔΕΝ ξεπερνάει, σε ποσοστό 90%, τα 85-95km/h και βέβαια σε κλειστές πάντα στροφές τύπου "πέταλο".

 

Μετά από μια τέτοια πτώση σε απόλυτα φιλικό περιβάλλον, όπως άμμος, δίχτυα, λάστιχα κλπ, οι παγκόσμιοι αναβάτες όπως οι Rossi, Lorenzo, Marquez κλπ., που φοράνε πάντοτε κράνος και στολή (υψηλών προδιαγραφών) σηκώνονται άθικτοι και σχεδόν πάντα βάζουν εμπρός την ανέπαφη συνήθως μοτοσικλέτα τους και συνεχίζουν, έχοντας χάσει τελικά μόνον ελάχιστα δευτερόλεπτα, ακάθεκτοι.

Έχετε σκεφτεί αν και εσείς τώρα μετά από μια τέτοια, χωρίς κράνος (σχεδόν πάντα) πτώση με τα αντίστοιχα του Rossi  (90km/h περίπου), πάνω στο τραγικά επικίνδυνο περιβάλλον που υπάρχει πλάι ακριβώς στον δρόμο με τοίχους, δέντρα, κολώνες ΔΕΗ, διαφημιστικές ταμπέλες  και μπάρες κοφτερές έχετε έστω και την παραμικρή πιθανότητα να "την γλυτώσετε" και να μην σπάσετε κυριολεκτικά το απροστάτευτο κεφάλι σας ;  Καμιά φίλοι μου  (στο ΚΑΤ και στα νεκροταφεία υπάρχουν οι "αποδείξεις")!   Ποιος λοιπόν κινδυνεύει περισσότερο και μάλιστα θανάσιμα; Σίγουρα εσείς !! Ποιος τελικά είναι ο Ανεγκέφαλος;

ΟΧΙ βέβαια ο Rossi.

 

ΙΑΒΕΡΗΣ

Περισσότερες Απόψεις

Ξέρω να οδηγώ...
... σημαίνει ότι ξέρω να οδηγώ το όχημα μου με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην εμπλέκομαι σε τροχαία δυστυχήματα. ...(περισσότερα)
Κωνσταντίνος Μαρκουίζος (Ιαβέρης) Κωνσταντίνος: Περιφερειακός Σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αθηνών
Ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος (Ιαβέρης) εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» του νέου Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά. ...(περισσότερα)
365 Ημέρες Θλίψης
Όπως κάθε 3η Κυριακή του Νοεμβρίου, έτσι και η ερχόμενη, θεωρείται παγκόσμια ημέρα μνήμης θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων....(περισσότερα)

S5 Box