ΑΠΟΨΕΙΣ

Η μέση ταχύτητα πτώσης των κορυφαίων πιλότων-αναβατών σε αγώνες Moto GP,  του παγκόσμιου πρωταθλήματος μοτοσικλετών ΔΕΝ ξεπερνάει, σε ποσοστό 90%, τα 85-95km/h και βέβαια σε κλειστές πάντα στροφές τύπου "πέταλο".

 

Μετά από μια τέτοια πτώση σε απόλυτα φιλικό περιβάλλον, όπως άμμος, δίχτυα, λάστιχα κλπ, οι παγκόσμιοι αναβάτες όπως οι Rossi, Lorenzo, Marquez κλπ., που φοράνε πάντοτε κράνος και στολή (υψηλών προδιαγραφών) σηκώνονται άθικτοι και σχεδόν πάντα βάζουν εμπρός την ανέπαφη συνήθως μοτοσικλέτα τους και συνεχίζουν, έχοντας χάσει τελικά μόνον ελάχιστα δευτερόλεπτα, ακάθεκτοι.

Έχετε σκεφτεί αν και εσείς τώρα μετά από μια τέτοια, χωρίς κράνος (σχεδόν πάντα) πτώση με τα αντίστοιχα του Rossi  (90km/h περίπου), πάνω στο τραγικά επικίνδυνο περιβάλλον που υπάρχει πλάι ακριβώς στον δρόμο με τοίχους, δέντρα, κολώνες ΔΕΗ, διαφημιστικές ταμπέλες  και μπάρες κοφτερές έχετε έστω και την παραμικρή πιθανότητα να "την γλυτώσετε" και να μην σπάσετε κυριολεκτικά το απροστάτευτο κεφάλι σας ;  Καμιά φίλοι μου  (στο ΚΑΤ και στα νεκροταφεία υπάρχουν οι "αποδείξεις")!   Ποιος λοιπόν κινδυνεύει περισσότερο και μάλιστα θανάσιμα; Σίγουρα εσείς !! Ποιος τελικά είναι ο Ανεγκέφαλος;

ΟΧΙ βέβαια ο Rossi.

 

ΙΑΒΕΡΗΣ

Περισσότερες Απόψεις

Τυφλοί και Κουφοί
Το Ελληνικό Κράτος από τα 76 δις. ευρώ συνολικά ανείσπραχτες οφειλές μπαταχτσήδων, φοροκλεφτών, ανήθικων λεχριτών, θα μπορέσει τελικά να διεκδικήσει ''λέει'' το πολύ 9 δις. ευρώ για μια φορά και μόνο ...(περισσότερα)
Γράμμα προς την Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας
Ο "Ιαβέρης" απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς την Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, με αφορμή τη συζήτηση σχετικά με τα Πρόστιμα. ...(περισσότερα)
Η Τρίτη Λύση
Μεταξύ ρήξης και σκληρών οριζόντια και άδικα αντικοινωνικών μέτρων πρέπει-επιβάλλεται, ηθικά, ο Πρωθυπουργός να επιλέξει την Τρίτη Λύση! Την Λύση των κάθετων δίκαιων μέτρων κατά των ''ασφάλτινων'...(περισσότερα)

S5 Box