ΑΠΟΨΕΙΣ

Ναι όπου υπάρχει ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΣΦΑΛΗΣ με προδιαγραφές κλειστού αυτοκινητόδρομου, με κεντρικό στηθαίο (χωρίς "μετωπικές") και δύο (2) + λωρίδα ασφαλείας εκατέρωθεν. 

Όχι όπου υπάρχει ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΟΡΑ ΑΝΑΣΦΑΛΗΣ με προδιαγραφές αναπηρίας και δυστυχίας όπως Κορίνθου-Πατρών, Μαλιακού, Τέμπη, Παντελεήμων κλπ.

Σε αυτά τα τμήματα μάλιστα θα έλεγα ότι θα έπρεπε υποχρεωτικά να γίνεται "επιστροφή χρημάτων" για ψυχική οδύνη από τον ΤΡΟΜΟ που περνάνε οι πολίτες της χώρας σε αυτές τις καρμανιόλες.

Ένα αναψυκτικό "καλοί" μου άνθρωποι ή ένα καφεδάκι με λίγο δροσερό νερό, προσφορά της ασυνείδητης και αδιάφορης πολιτείας για τους "ΖΩΝΤΕΣ επικίνδυνα" μελλοθάνατους πολίτες της.

Έτσι για να πάει ο κόμπος, της φρίκης και της τρομάρας που ζούμε σε αυτούς τους χώρους εκτέλεσης, κάτω!!

 

ΙΑΒΕΡΗΣ

Περισσότερες Απόψεις

Δεν σας απασχολεί;
Η Γενοκτονία, η μείωση πληθυσμού, η Χώρα γερόντων ΔΕΝ σας απασχολεί; ...(περισσότερα)
TV και DVD σενάρια Οδικής Ασφάλειας;
Αληθινά Σενάρια, επί ασφάλτου, Δυστυχημάτων με πραγματικούς Πρωταγωνιστές τα θύματα (ολόκληρες οικογένειες) των "τροχαίων" και τους τραγικούς συγγενείς και φίλους, που βιώνουν τα φριχτά αυτά Αποτελέσμ...(περισσότερα)
Ζώνη ασφαλείας στο πίσω κάθισμα
Οι πίσω επιβάτες (μετά από ένα τρακάρισμα) έχουν 7 (εφτά) φορές μεγαλύτερες πιθανότητες από τους μπροστινούς (επιβάτες), να εκτοξευθούν έξω από το αυτοκίνητο. ...(περισσότερα)

S5 Box