SAFETY FIRST

Πρόκειται για ένα από τα πιο διαδεδομένα συστήματα ασφαλείας, με την "έξυπνη" λειτουργία του να έχει αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη μιας πλειάδας συστημάτων, που εφοδιάζουν τα αυτοκίνητα τα οποία βγαίνουν σήμερα από την γραμμή παραγωγής των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Το Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης, όπως είναι η ελληνική μετάφραση του Traction Control, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ο διάδοχος του Μπλοκέ Διαφορικού, ή Διαφορικού Περιορισμένης Ολίσθησης, που παλαιότερα χρησιμοποιούνταν κυρίως σε αυτοκίνητα με κίνηση στους πίσω τροχούς. Η "αποστολή" του είναι να εμποδίζει το γλίστρημα των τροχών σε ολισθηρές επιφάνειες, δηλαδή να διατηρεί την πρόσφυση σε επίπεδα, όσο το δυνατόν πιο ελέγξιμα για τον οδηγό. Επί της ουσίας το σύστημα "παρακολουθεί" διαρκώς τη σχέση των ελαστικών με το οδόστρωμα, μέσω αισθητήρων που βρίσκονται στον κάθε τροχό και επιβάλλει σε όποιον χρειαστεί, τη μείωση της ταχύτητας προκειμένου αυτά να αποκτήσουν ξανά τη σωστή πρόσφυση στο οδόστρωμα, ώστε η πορεία του αυτοκινήτου να είναι ελέγξιμη. Συγκεκριμένα, η Κεντρική Μονάδα ελέγχου που είναι υπεύθυνη και για το ABS, εντοπίζει πιθανή διαφορά στιγμιαίας ταχύτητας μεταξύ των τροχών του οχήματος και επιβάλλει την αλλαγή που απαιτείται, είτε μέσω μείωσης της ροπής του κινητήρα είτε μέσω φρεναρίσματος, ώστε η πρόσφυση να επιστρέψει στα επιθυμητά επίπεδα. Στα αυτοκίνητα, το Traction Control χρησιμοποιείται είτε έτσι όπως το περιγράφουμε είτε με παραλλαγές από τη δεκαετία του '80, ενώ από τα τέλη της περασμένης δεκαετίας, είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο και στις μοτοσικλέτες. Μάλιστα, κατά τη δεκαετία του 2000 σε πολλά αυτοκίνητα υπήρχε η δυνατότητα απενεργοποίησης του συστήματος, κάτι που πλέον δε συνίσταται, αφού η τεχνολογία έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό, που οι πιθανότητες ένας οδηγός να ενεργεί πιο σωστά από το εν λόγω σύστημα, είναι πολύ μικρές και θα ισχύσουν κυρίως σε περιπτώσεις πολύ εξειδικευμένων οδηγών, στην κατηγορία των οποίων ελάχιστοι από εμάς ανήκουν.

Με το επίπεδο των συστημάτων ασφαλείας να έχει αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε τα αυτοκίνητα στις πιο εξελιγμένες τους μορφές, να μην απέχουν πολύ από την επίτευξη της αυτόνομης οδήγησης, πλέον το Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης θεωρείται ως ένα από τα πιο συνηθισμένα συστήματα ασφαλείας, για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

 

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Αύξηση της κίνησης κατά 37,5% στην Αττική σε σύγκριση με το πρώτο lockdown
Με βάση τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, η κίνηση έχει αυξηθεί κατά 37,5%, ενώ είναι μειωμένη συγκριτικά με το πρώτο lockdown, ενώ έχει μειωθεί κατά 15,4% σε σχ...(περισσότερα)
Στάση αντί για κλήση σε περίπτωση υπερβολικής ταχύτητας, εφαρμόζει η Εσθονία
Μια ξεχωριστή μορφή αντιμετώπισης της κίνησης με υπερβολική ταχύτητα υιοθετείται στην Εσθονία, προσφέροντας δυνατότητα στάσης 45 ή 60 λεπτών, αντί για τη πληρωμή προστίμου. ...(περισσότερα)
Οι παραβάσεις με αριθμούς
Τα ατυχήματα που συντελούνται καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους έχουν πολλές και διαφορετικές αιτίες, με τις παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας να αποτελούν ένα συνηθισμένο φαινόμενο που οδηγ...(περισσότερα)
Παράταση κυκλοφοριακών μέτρων στο κέντρο της Αθήνας έως 21 Νοεμβρίου
Την παράταση των κυκλοφοριακών μέτρων που ισχύουν στο κέντρο της για 3 μήνες Αθήνας λόγω του κορονοϊού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. ...(περισσότερα)
Αύξηση 7,2% στις τροχαίες παραβάσεις το 2017
Η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας, σχετικά με τις παραβάσεις που συνέβησαν στους ελληνικούς δρόμους το 2017, δίνοντας μάλιστα άμεση σύγκριση με τις αντίστοιχες παραβά...(περισσότερα)
Αύξηση των θανάτων από τροχαία στις Η.Π.Α. για το 2015
Οι μετρήσεις για το 2015 έδειξαν πως 2.348 περισσότεροι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ατυχήματα στους Αμερικανικούς δρόμους, σε σύγκριση με το 2014. ...(περισσότερα)
Υψηλά τα επίπεδα ασφάλειας στο WRC!
Στο πρόσφατο Ράλλυ Γερμανίας, 9ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), οι Γάλλοι Stephane Lefebvre-Gabin Moreau είχαν μια άσχημη έξοδο με πολλά χιλιόμετρα, που θα μπορούσε να προξενήσει πολύ ...(περισσότερα)
Τα στατιστικά των τροχαίων στην Ελλάδα
Τα ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους δυστυχώς είναι ένα σύνηθες φαινόμενο με ολέθριες, σε πολλές περιπτώσεις, επιπτώσεις. ...(περισσότερα)
Εκτόξευση για τα αυτόνομα αυτοκίνητα έως το 2030
Τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι η επόμενη σελίδα της σύγχρονης αυτοκίνησης και οι εταιρείες κινούνται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση, διεξάγοντας ήδη έρευνες αναφορικά με το μερίδιο του αγοραστικού κοινού ...(περισσότερα)
Οδήγηση στην ομίχλη: Ένα απαιτητικό εγχείρημα
Η οδήγηση στην ομίχλη απαιτεί γνώση και αυτοσυγκέντρωση, όμως πάνω από όλα χρειάζεται, όπως σε κάθε δραστηριότητα της οδήγησης, κοινό νου. ...(περισσότερα)

S5 Box