SAFETY FIRST

Η σωστή τοποθέτηση αντικειμένου, ειδικά μεγάλου όγκου, στο αυτοκίνητο δεν αφορά μόνο στην άνεση του ταξιδιού αλλά -κυρίως- την ασφάλειά μας κατά την οδήγηση.

Μπορεί αρκετοί από εμάς να το έχουμε υποτιμήσει, όμως δεν πρέπει. Η σωστή τοποθέτηση αντικειμένων στο αυτοκίνητο, παίζει καθοριστικό ρόλο για την ασφάλειά μας. Ειδικά σε περιπτώσεις που μεταφέρουμε βαριά ή μεγάλου μήκους αντικείμενα, πρέπει πάντοτε να τα στηρίζουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην είναι εύκολο να κινηθούν.

Το αναφέρουμε αυτό, καθώς σε περίπτωση σύγκρουσης, έστω και με λίγα χιλιόμετρα, η μάζα κάθε σώματος εντός του αυτοκινήτου, αυξάνεται. Παράλληλα, όλα τα σώματα τείνουν να διατηρήσουν την κινητική ενέργεια που είχαν πριν τη σύγκρουση και κατά συνέπεια, θα μετατοπιστούν βίαια.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που όλοι οι επιβάτες επιβάλλεται να χρησιμοποιούν ζώνη ασφαλείας. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και με τα αντικείμενα, τα οποία εφόσον δεν είναι σωστά στηριγμένα ή ακόμη και δεμένα, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμη και θάνατο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο γερμανικός οργανισμός ADAC ετοίμασε ένα σχετικό video. Μέσω αυτού, φαίνεται πώς κινούνται κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος τα αντικείμενα που δεν έχουν στηριχθεί σωστά, έχοντας τοποθετηθεί είτε στο πίσω κάθισμα, είτε στο πορτ παγκάζ με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Χάρη στη ζώνη απέφυγε τα χειρότερα ο Sergio Aguero
Το πρόσφατο αυτοκινητιστικό ατύχημα ενός εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στον κόσμο, Sergio Aguero, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη μεγάλη σημασία της χρήσης ζώνης ασφαλείας εντός του αυτοκινήτου. ...(περισσότερα)
Τα συστήματα ασφαλείας που γίνονται υποχρεωτικά από το 2022
Σε μια προσπάθεια περαιτέρω βελτίωσης του επιπέδου προστασίας επιβατών, πεζών και δικυκλιστών, ολοένα και περισσότερα οχήματα στην Ευρώπη θα διαθέτουν υποχρεωτικά τεχνολογικά συστήματα υποβοήθησης οδη...(περισσότερα)
Συνεχίζουν την οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ οι Έλληνες οδηγοί
Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες θανάτων στους δρόμους, ωστόσο οι Έλληνες οδηγοί φαίνεται πως δεν επηρεάζονται από αυτό. ...(περισσότερα)
Στο δρόμο προς την ηλεκτροκίνηση
Η προστασία του περιβάλλοντος έχει αναχθεί σε προτεραιότητα και οι χώρες της Ευρώπης ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη την πρόθεση να απαγορεύσουν τη χρήση αυτοκινήτων βενζίνης ή πετρελαίου, με στόχο έ...(περισσότερα)
Αύξηση των θανάτων από τροχαία στις Η.Π.Α. για το 2015
Οι μετρήσεις για το 2015 έδειξαν πως 2.348 περισσότεροι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ατυχήματα στους Αμερικανικούς δρόμους, σε σύγκριση με το 2014. ...(περισσότερα)
Πώς επηρεάζεται η πίεση των ελαστικών μας από τη ζέστη
Η κατάλληλη πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου μας παίζει σημαντικό ρόλο για την ασφάλεια, με την εξωτερική θερμοκρασία να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα σε κάθε περίπτωση. ...(περισσότερα)
Σπουδαστές βραβεύονται για την προσφορά στην Οδική Ασφάλεια της χώρας τους
Η προσπάθεια 8 σπουδαστών από Ιταλία, Λιθουανία και Πολωνία σχετικά με τη βελτίωση επικίνδυνων οδικών υποδομών στην περιοχή τους, αναγνωρίστηκε μέσα από τα φετινά βραβεία YEARS. ...(περισσότερα)
Αυτό φαίνεται ότι σκέφτονται οι περισσότεροι οδηγοί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας από το Vinci Autoroute και το Ινστιτούτο Ipsos. ...(περισσότερα)
Παιχνίδι Οδικής Ασφάλειας για παιδιά!
Η πρώτη εφαρμογή που επιτρέπει στα παιδιά να εξοικειωθούν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και την έννοια της Οδικής Ασφάλειας συνολικά, είναι γεγονός. ...(περισσότερα)
Δωρεάν Σεμινάριο Οδικής Συμπεριφοράς στο Μεσολόγγι
Tο επόμενο δωρεάν Σεμινάριο Οδικής Συμπεριφοράς από την Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης "Ιαβέρης", θα διεξαχθεί στο Μεσολόγγι την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019. ...(περισσότερα)

S5 Box