SAFETY FIRST

Η σωστή τοποθέτηση αντικειμένου, ειδικά μεγάλου όγκου, στο αυτοκίνητο δεν αφορά μόνο στην άνεση του ταξιδιού αλλά -κυρίως- την ασφάλειά μας κατά την οδήγηση.

Μπορεί αρκετοί από εμάς να το έχουμε υποτιμήσει, όμως δεν πρέπει. Η σωστή τοποθέτηση αντικειμένων στο αυτοκίνητο, παίζει καθοριστικό ρόλο για την ασφάλειά μας. Ειδικά σε περιπτώσεις που μεταφέρουμε βαριά ή μεγάλου μήκους αντικείμενα, πρέπει πάντοτε να τα στηρίζουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην είναι εύκολο να κινηθούν.

Το αναφέρουμε αυτό, καθώς σε περίπτωση σύγκρουσης, έστω και με λίγα χιλιόμετρα, η μάζα κάθε σώματος εντός του αυτοκινήτου, αυξάνεται. Παράλληλα, όλα τα σώματα τείνουν να διατηρήσουν την κινητική ενέργεια που είχαν πριν τη σύγκρουση και κατά συνέπεια, θα μετατοπιστούν βίαια.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που όλοι οι επιβάτες επιβάλλεται να χρησιμοποιούν ζώνη ασφαλείας. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και με τα αντικείμενα, τα οποία εφόσον δεν είναι σωστά στηριγμένα ή ακόμη και δεμένα, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμη και θάνατο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο γερμανικός οργανισμός ADAC ετοίμασε ένα σχετικό video. Μέσω αυτού, φαίνεται πώς κινούνται κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος τα αντικείμενα που δεν έχουν στηριχθεί σωστά, έχοντας τοποθετηθεί είτε στο πίσω κάθισμα, είτε στο πορτ παγκάζ με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Η Γαλλία θα περιορίσει την ακτίνα λειτουργίας των Smart Phones...
Η Γαλλική κυβέρνηση ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πως σκοπεύει να εισαγάγει μέτρα τα οποία θα εμποδίζουν τις εφαρμογές Infotainment των αυτοκινήτων, από το να παρέχουν στους οδηγούς πληροφορίες όπω...(περισσότερα)
Παγκόσμια πρώτη: Δυνατότητα αυτόνομου παρκαρίσματος στο μουσείο της Mercedes-Benz
Σε μια στιγμή-ορόσημο για την πορεία της αυτόνομης αυτοκίνησης, εγκρίθηκε στη Γερμανία το Automated Valet Parking, που επιτρέπει για πρώτη φορά το αυτόνομο παρκάρισμα οχήματος, χωρίς την παρουσία οδηγ...(περισσότερα)
Ελλάδα: 23.372 παραβάσεις σε 108.445 ελέγχους
Η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε τα στατιστικά στοιχεία των ελέγχων σε οδηγούς και οχήματα, κατά το χρονικό διάστημα 10-16 Ιουλίου. ...(περισσότερα)
Εκστρατεία εναντίον της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ στις Η.Π.Α.
Η προσπάθεια εξάλειψης του φαινομένου της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αιτίες θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στις Η.Π.Α. ...(περισσότερα)
Euro NCAP (European New Car Assessment Programme)
Πρόκειται για τον πιο γνωστό και αναγνωρισμένο οργανισμό διενέργειας crash test, από τον οποίο εξάγονται αποτελέσματα για εταιρείες και αυτοκίνητα στην Ευρώπη. ...(περισσότερα)
Φθορά ελαστικών και η αναγνώρισή της
Η αναγνώριση της φθοράς στα ελαστικά παίζει σημαντικό ρόλο για τη σωστή στιγμή αντικατάστασής τους - Διαβάστε ποιοι παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν. ...(περισσότερα)
Η κίνηση στη ΛΕΑ θα φέρει μεγαλύτερες ποινές
Αυτό τουλάχιστον ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών, με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. ...(περισσότερα)
Αυτοκίνητα που επικοινωνούν μεταξύ τους;
Μπορεί ο τίτλος να περιγράφει ένα σενάριο που φαντάζει μακρινό, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική... ...(περισσότερα)
Οι καλύτερες και χειρότερες πόλεις για οδήγηση στον κόσμο - Η θέση της Αθήνας
Μεγάλη έρευνα ανέδειξε τις καλύτερες, αλλά και τις χειρότερες πόλεις για τους οδηγούς παγκοσμίως, με την Αθήνα βρίσκεται μόλις στην 90ή θέση της κατάταξης, έχοντας ωστόσο και μια πρωτιά... ...(περισσότερα)
Ανανέωση αδειών οδήγησης και υποβολή δικαιολογητικών για μεταβίβαση οχημάτων μέσω διαδικτύου
Το Υπουργείο Μεταφορών γνωστοποίησε πως από τον Οκτώβριο θα υπάρχει δυνατότητα ψηφιακής ανανέωσης άδειας οδήγησης, καθώς επίσης και υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για μεταβίβαση οχημάτων μέσω...(περισσότερα)

S5 Box