SAFETY FIRST

Μεγάλη έκταση έχει πάρει η εκστρατεία ενάντια στη χρήση τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης στην Αγγλία, με την Theresa May να συμμετέχει προσωπικά σε αυτήν.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η Πρωθυπουργός της Αγγλίας συντάσσεται με τα αιτήματα για μεγαλύτερες επιπτώσεις σε οδηγούς που χρησιμοποιούν κινητές συσκευές κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Συγκεκριμένα, η May θεωρεί πως όσοι κρατούν τηλέφωνο ενώ οδηγούν θα έπρεπε να ντρέπονται, δείχνοντας πως διατηρεί σκληρή στάση σε αυτό το ζήτημα. Η Theresa May κάλεσε τον κόσμο σε μια στροφή ως προς αυτό το θέμα, ώστε η χρήση τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης να αντιμετωπιστεί ως κάτι ιδιαίτερα αρνητικό, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, τονίζοντας πως "μια στιγμή απώλειας προσοχής μπορεί να καταστρέψει τις ζωές των άλλων για πάντα".

Πιο συγκεκριμένα και ενώ δήλωσε πως η αγγλική κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει τις ποινές, η Theresa May είπε: "Αρχικά πάντως, πρέπει να κάνουμε τον κόσμο να καταλάβει τους κινδύνους της χρήσης κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Όπως έχουμε κάνει κοινωνικά απαράδεκτη την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, έτσι πρέπει να γίνει και με τη χρήση κινητού κατά την οδήγηση".

Τα ατυχήματα εξαιτίας της απόσπασης προσοχής λόγω χρήσης κινητού τηλεφώνου έχουν αυξηθεί. Η αγγλική κοινωνία ευαισθητοποιήθηκε ιδιαίτερα μετά από ατύχημα κατά το οποίο ένας οδηγός μικρού φορτηγού παρέσυρε και σκότωσε μια γυναίκα και τρία παιδιά, ενώ έκανε scrolling στο κινητό του και δεν κοιτούσε το δρόμο. Υπολογίζεται πως δεκάδες είναι τα θύματα ή οι τραυματισμοί από αυτή την αιτία και πολλοί υποστηρίζουν πως οι ποινές πρέπει να γίνουν εξοντωτικές.

Σύμφωνα με τις νομοθετικές αλλαγές που αναμένεται να εισαχθούν έως το τέλος του 2016 σε Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία, οι οδηγοί θα παίρνουν 6 βαθμούς ποινής και θα πληρώνουν πρόστιμο 200 λιρών αν συλληφθούν να οδηγούν μιλώντας στο κινητό, ενώ οι νέοι οδηγοί θα αναγκάζονται, την πρώτη φορά που θα συλληφθούν, να περάσουν ξανά από εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος. Όσο για τους πιο έμπειρους οδηγούς, υπολογίζεται πως όταν συλληφθούν δύο φορές για αυτό το παράπτωμα θα οδηγούνται στο δικαστήριο, αντιμετωπίζοντας πιθανά πρόστιμα αξίας έως 1000 λίρες και αφαίρεση διπλώματος για τουλάχιστον 6 μήνες.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Έξυπνες προειδοποιήσεις οδηγού από την Ford
Η Ford προχωρά στην αξιοποίηση του ηχοσυστήματος ενός αυτοκινήτου, με στόχο την ανίχνευση της ακριβούς θέσης πεζών ή άλλων χρηστών του δρόμου. ...(περισσότερα)
Ξεκίνησε η ισχύς του ορίου 30 χλμ./ώρα στο Παρίσι
Το ανώτατο όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα έχει ήδη υιοθετηθεί στο 60% των δρόμων της πρωτεύουσας της Γαλλίας. ...(περισσότερα)
Φεβρουάριος 2020: Τα στατιστικά των τροχαίων στην Αττική
Οι ανθρώπινες απώλειες και τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας δεν έλειψαν ούτε το προηγούμενο μήνα, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. ...(περισσότερα)
Φθορά ελαστικών και η αναγνώρισή της
Η αναγνώριση της φθοράς στα ελαστικά παίζει σημαντικό ρόλο για τη σωστή στιγμή αντικατάστασής τους - Διαβάστε ποιοι παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν. ...(περισσότερα)
Η σημασία του πέλματος στις επιδόσεις των ελαστικών
Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι τα ελαστικά αποτελούν το μοναδικό σημείο του αυτοκινήτου που βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το δρόμο. ...(περισσότερα)
Αυξάνονται τα αυτοκίνητα με 5 αστέρια στο Euro NCAP
Το Euro NCAP ανακοίνωσε τα μηνιαία αποτελέσματα ασφαλείας για 4 νέα αυτοκίνητα, τα Kia Niro, Renault Scenic, Subaru Levorg και Toyota Hilux. ...(περισσότερα)
Διπλή αξιολόγηση για την ανίχνευση πεζών από το Euro NCAP
Το EuroNCAP έχει δημιουργήσει ακόμη μια δοκιμασία για τα νέα αυτοκίνητα, που αφορά στο Σύστημα Αυτόνομου Φρεναρίσματος Έκτακτης Ανάγκης (Autonomous Emergency Braking - AEB), μια τεχνολογία που αφορά σ...(περισσότερα)
Όχι στην τοποθέτηση των παιδιών στο παιδικό κάθισμα με μπουφάν
Μόλις χαμηλώσει η θερμοκρασία, πολλοί από εμάς συνηθίζουμε να διατηρούμε το μπουφάν στο αυτοκίνητο και ακριβώς το ίδιο, κάνουμε για τα παιδιά τα οποία κάθονται στο παιδικό κάθισμα. ...(περισσότερα)
Έρχεται πλαίσιο κανόνων κίνησης για οχήματα μικροκινητικότητας
Το Υπουργείο Μεταφορών παρουσίασε σχέδιο Νόμου σχετικά με τους κανόνες κυκλοφορίας στους οποίους θα υπόκεινται ηλεκτρικά πατίνια, rollers, skate boards και segway, τα οποία στο εξής θα ονομάζονται "Ελ...(περισσότερα)
Κοινή δράση για την Οδική Ασφάλεια από τους Υπουργούς Μεταφορών της Ε.Ε.
Στην ετήσια συνάντηση των Υπουργών Μεταφορών των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαρτίου στη Βαλέττα της Μάλτας, ανακοινώθηκε η κοινή πρόθεση για δράση με στόχο την περαι...(περισσότερα)

S5 Box