SAFETY FIRST


Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 18-24 Δεκεμβρίου, στη χώρα μας καταγράφηκαν περισσότερες από 20.000 παραβάσεις - Διαβάστε πώς κατανέμονται αυτές ανά τύπο και περιοχή.

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των παραβάσεων οι οποίες σημειώθηκαν κατά τους ελέγχους της Τροχαίας σε όλη τη χώρα.

Από τη διενέργεια 95.223 τροχονομικών ελέγχων κατά την περίοδο 18-24 Δεκεμβρίου σε όλη τη χώρα, βεβαιώθηκαν 20.691 παραβάσεις.

Όσον αφορά στην κατανομή ανά περιφέρεια, την προφανή "πρωτιά" λόγω πληθυσμού κατέχει η Αττική, ενώ ακολουθούν σε πλήθος παραβάσεων η Θεσσαλία και η Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με τον τύπο παράβασης, το 72% αφορούσαν σε παράνομη στάθμευση, κίνηση με υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους, οδήγηση δίχως άδεια οδήγησης.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που σημειώθηκαν, διαμορφώνονται ως εξής:

Παράνομη στάθμευση - 8.618

Υπερβολική ταχύτητα - 4.480

Οδήγηση χωρίς δίπλωμα - 730

Μη χρήση ζώνης - 619

Μη προβλεπόμενη διενέργεια Κ.Τ.Ε.Ο. - 466

Οδήγηση σε κατάσταση μέθης - 459

Μη χρήση προστατευτικού κράνους - 435

Ανασφάλιστο όχημα - 248

Χρήση κινητού τηλεφώνου - 206

Παραβίαση σηματοδότη - 162

Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας - 149

Αντικανονικοί ελιγμοί - 101

Αντικανονικό προσπέρασμα - 96

Μη τήρηση απόστασης ασφαλείας - 88

Φθαρμένα ελαστικά - 79

Αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο - 37

Αντικανονική χρήση φώτων - 29

Υπέρβαρο φορτίο - 28

Απόσπαση προσοχής οδηγού - 24

Παραβίαση προτεραιότητα - 23

Μη χρήση παιδικών καθισμάτων - 12

Έλλειψη ζώνης ασφαλείας - 6

Λοιπές παραβάσεις - 3.596

Οι παραβάσεις ανά περιφέρεια

Αττική - 3.590

Θεσσαλία - 2.258

Θεσσαλονίκη - 2.213

Δυτική Ελλάδα - 1.944

Κεντρική Μακεδονία - 1.940

Κρήτη - 1.670

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη - 1.445

Ήπειρος - 1.324

Πελοπόννησος - 1.183

Στερεά Ελλάδα - 1.182

Νησιά Ιονίου - 575

Δυτική Μακεδονία - 542

Νότιο Αιγαίο - 442

Βόρειο Αιγαίο - 383

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Euro NCAP: Αλλαγές στις δοκιμές πρόσκρουσης για το 2020
Ο οργανισμός Euro NCAP παρουσίασε τις αλλαγές που θα ισχύσουν κατά τη διεξαγωγή δοκιμών πρόσκρουσης των νέων μοντέλων από φέτος. ...(περισσότερα)
Οι καλύτερες και χειρότερες πόλεις για οδήγηση στον κόσμο - Η θέση της Αθήνας
Μεγάλη έρευνα ανέδειξε τις καλύτερες, αλλά και τις χειρότερες πόλεις για τους οδηγούς παγκοσμίως, με την Αθήνα βρίσκεται μόλις στην 90ή θέση της κατάταξης, έχοντας ωστόσο και μια πρωτιά... ...(περισσότερα)
Electronic Stability Control (ESC)
Το "Electronic Stability Control" (ESC), που στα ελληνικά μεταφράζεται ως σύστημα Ηλεκτρονικού Ελέγχου Ευστάθεια, είναι ο όρος τον οποίο χρησιμοποιούν οι Ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, τη στιγμή πο...(περισσότερα)
Μείωση της αστυνόμευσης και αύξηση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη
Σύμφωνα με δύο έρευνες που πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (European Transport Safety Council) η μείωση της αστυνόμευσης στους Ευρωπαϊκούς δρόμους έχει ο...(περισσότερα)
Έρευνα στις Η.Π.Α. για τη χρήση πίσω ζώνης ασφαλείας
Όπως προέκυψε από έρευνα στις Η.Π.Α., οι ενήλικες δε φορούν πάντοτε ζώνη στο πίσω κάθισμα των αυτοκινήτων.Όπως προέκυψε από έρευνα στις Η.Π.Α., οι ενήλικες δε φορούν πάντοτε ζώνη στο πίσω κάθισμα των ...(περισσότερα)
Traction Control System (TCS)
Πρόκειται για ένα από τα πιο διαδεδομένα συστήματα ασφαλείας, με την "έξυπνη" λειτουργία του να έχει αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη μιας πλειάδας συστημάτων, που εφοδιάζουν τα αυτοκίνητα τα οποία...(περισσότερα)
Μ. Βρετανία: Ποια είναι η πρώτη κλήση των οδηγών σε περίπτωση ατυχήματος;
Έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία, έδειξε πως το πρώτο τηλεφώνημα που κάνουν οι οδηγοί εφόσον εμπλακούν σε μικρής έκτασης τροχαίο ατύχημα, δεν είναι αυτό που πιθανώς θα περιμέναμε. ...(περισσότερα)
Σημαντική μείωση των θανάτων στο Βέλγιο
Σαφή βελτίωση παρουσιάζουν οι αριθμοί όσον αφορά τα τροχαία ατυχήματα του Βελγίου, καθώς υπολογίστηκε ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2016 είναι κατά 8%...(περισσότερα)
Έλεγχος για χρήση ναρκωτικών ουσιών...
Για αλκοτέστ είχαμε ακούσει εδώ και χρόνια, όμως σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης διεξάγονται και έλεγχοι για την ποσότητα ναρκωτικών ουσιών στο αίμα, που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε ως "ναρκοτεστ". ...(περισσότερα)
Στο δρόμο προς την ηλεκτροκίνηση
Η προστασία του περιβάλλοντος έχει αναχθεί σε προτεραιότητα και οι χώρες της Ευρώπης ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη την πρόθεση να απαγορεύσουν τη χρήση αυτοκινήτων βενζίνης ή πετρελαίου, με στόχο έ...(περισσότερα)

S5 Box