SAFETY FIRST

Η πρώτη εφαρμογή που επιτρέπει στα παιδιά να εξοικειωθούν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και την έννοια της Οδικής Ασφάλειας συνολικά, είναι γεγονός.


Σύμφωνα με το έγκυρο "Business Review", η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ρουμανίας (ACR) παρουσίασε ένα παιχνίδι που θα παίζεται καθ' οδόν και ονομάζεται "Mr. Bear Driver" και διατίθεται με τη μορφή Application. Πίσω από την εξέλιξη του app, που είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ της ACR και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) στο πλαίσιο του προγράμματος "2016 Junior Co-pilot", βρίσκεται η Publicis Ρουμανίας.

Η λειτουργία της εφαρμογής είναι απλή. Κατά τη διάρκεια της οδήγησης, το παιχνίδι λαμβάνει δεδομένα για την ταχύτητα του αυτοκινήτου, μέσω GPS. Όταν το αυτοκίνητο πιάσει το όριο ταχύτητας, τότε η εφαρμογή στέλνει ένα σήμερα στον παίκτη, ο οποίος πρέπει να προειδοποιήσει τον οδηγό να μειώσει ταχύτητα. Αν ο οδηγός δεν το κάνει, τότε ο παίκτης μπορεί να χάσει πόντους, ή ακόμη και να διακοπεί το παιχνίδι.

Σκοπός αυτού είναι τα παιδιά να αποκτήσουν υπευθυνότητα ακόμη και για τη συμπεριφορά των γονιών τους κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ενώ κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού ουσιαστικά θα μετατραπούν σε συνοδηγούς. Σε αυτό το πλαίσιο, τα παιδιά θα εξοικειωθούν από μικρή ηλικία με την Οδική Ασφάλεια ενώ θα κατανοήσουν εγκαίρως την έννοια της υπερβολικής ταχύτητας, που αποτελεί την πιο συχνή αιτία ατυχημάτων στους δρόμους.

Το Application θα διατίθεται δωρεάν στο Google Play και το App Store.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Το σήμα του Ράλλυ Ακρόπολις πέρασε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για την τροπολογία σχετικά με τη μεταβίβαση εμπορικού σήματος για τη διενέργεια αγώνων του μηχανοκίνητ...(περισσότερα)
Αυξάνονται τα αυτοκίνητα με 5 αστέρια στο Euro NCAP
Το Euro NCAP ανακοίνωσε τα μηνιαία αποτελέσματα ασφαλείας για 4 νέα αυτοκίνητα, τα Kia Niro, Renault Scenic, Subaru Levorg και Toyota Hilux. ...(περισσότερα)
Έως και 40% των θανάτων στους δρόμους σχετίζονται με τη δουλειά
 Σύμφωνα με νέα στοιχεία αναφορικά με τους θανάτους στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 25.671 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2016. ...(περισσότερα)
Αλλαγή ελαστικών: Ένα πρωταρχικό θέμα
Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα της συντήρησης ενός αυτοκινήτου, είναι η συντήρηση και αλλαγή των ελαστικών, καθώς η σωστή κατάσταση των ελαστικών είναι κρίσιμος παράγοντας όσον αφορά στην ασφάλειά ...(περισσότερα)
Διπλή αξιολόγηση για την ανίχνευση πεζών από το Euro NCAP
Το EuroNCAP έχει δημιουργήσει ακόμη μια δοκιμασία για τα νέα αυτοκίνητα, που αφορά στο Σύστημα Αυτόνομου Φρεναρίσματος Έκτακτης Ανάγκης (Autonomous Emergency Braking - AEB), μια τεχνολογία που αφορά σ...(περισσότερα)
Νέα από την Ευρώπη σχετικά με την Οδική Ασφάλεια
Η νέα χρονιά φέρνει ελπίδες για περαιτέρω μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες θανάτων και σοβαρών τραυματισμών, ειδικά για τους νέους. ...(περισσότερα)
Η επιστήμη πίσω από τον Graham
Μετά την πρώτη παρουσίαση του Graham, η TAC έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το εγχείρημα σε επιστημονικό επίπεδο. ...(περισσότερα)
Τα νέα συστήματα ασφαλείας βοηθούν στη μείωση των ατυχημάτων
Έρευνα του IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) στις Η.Π.Α. έδειξε πως τα συστήματα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας (Lane Departure Warning) και Ανίχνευσης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Detection...(περισσότερα)
Βράβευση για τη συμβολή μας στη γνώση του κοινού για την ασφαλή οδήγηση
Η Σχολή Οδικής Συμπεριφοράς «Ιαβέρης» έλαβε το ειδικό βραβείο «Specialty Driving Academy of the Year» στην κατηγορία των αυτοκινητικών βραβείων του θεσμού Golden Awards. ...(περισσότερα)
Αύξηση θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Κατά τη διάρκεια του 2022, ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στους Ευρωπαϊκούς δρόμους αυξήθηκε – Διαβάστε τι συνέβη σε Ελλάδα και Κύπρο. ...(περισσότερα)

S5 Box