SAFETY FIRST

Η πρώτη εφαρμογή που επιτρέπει στα παιδιά να εξοικειωθούν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και την έννοια της Οδικής Ασφάλειας συνολικά, είναι γεγονός.


Σύμφωνα με το έγκυρο "Business Review", η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ρουμανίας (ACR) παρουσίασε ένα παιχνίδι που θα παίζεται καθ' οδόν και ονομάζεται "Mr. Bear Driver" και διατίθεται με τη μορφή Application. Πίσω από την εξέλιξη του app, που είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ της ACR και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) στο πλαίσιο του προγράμματος "2016 Junior Co-pilot", βρίσκεται η Publicis Ρουμανίας.

Η λειτουργία της εφαρμογής είναι απλή. Κατά τη διάρκεια της οδήγησης, το παιχνίδι λαμβάνει δεδομένα για την ταχύτητα του αυτοκινήτου, μέσω GPS. Όταν το αυτοκίνητο πιάσει το όριο ταχύτητας, τότε η εφαρμογή στέλνει ένα σήμερα στον παίκτη, ο οποίος πρέπει να προειδοποιήσει τον οδηγό να μειώσει ταχύτητα. Αν ο οδηγός δεν το κάνει, τότε ο παίκτης μπορεί να χάσει πόντους, ή ακόμη και να διακοπεί το παιχνίδι.

Σκοπός αυτού είναι τα παιδιά να αποκτήσουν υπευθυνότητα ακόμη και για τη συμπεριφορά των γονιών τους κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ενώ κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού ουσιαστικά θα μετατραπούν σε συνοδηγούς. Σε αυτό το πλαίσιο, τα παιδιά θα εξοικειωθούν από μικρή ηλικία με την Οδική Ασφάλεια ενώ θα κατανοήσουν εγκαίρως την έννοια της υπερβολικής ταχύτητας, που αποτελεί την πιο συχνή αιτία ατυχημάτων στους δρόμους.

Το Application θα διατίθεται δωρεάν στο Google Play και το App Store.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Είδη και οχήματα των θανατηφόρων τροχαίων το 2019
Αναλύουμε τα θανατηφόρα τροχαία που σημειώθηκαν το 2019, με βάση το είδος του ατυχήματος, καθώς και τα οχήματα που εμπλέκονταν σε αυτό. ...(περισσότερα)
Οι τελευταίες τροχαίες παραβάσεις του 2022
Κατά την τελευταία εβδομάδα της χρονιάς που ολοκληρώθηκε σημειώθηκαν 17.753 τροχαίες παραβάσεις, η πλειονότητα των οποίων αφορούσε σε παράνομη στάθμευση και κίνηση με υπερβολική ταχύτητα. ...(περισσότερα)
Σύστημα προειδοποίησης κίνησης στην αντίθετη λωρίδα από την Bosch
Η Bosch εξελίσσει ένα ειδικό σύστημα για την αντιμετώπιση ενός από τα πιο σημαντικά προβλήματα στους δρόμους της Ευρώπης, την κίνηση στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας ...(περισσότερα)
Κρήτη: Ένα spot οδικής ασφάλειας που αξίζει να δούμε
Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι βασική αιτία των τροχαίων ατυχημάτων, όπως φαίνεται και από το δυνατό video που παρουσίασε η Περιφέρεια Κρήτης ...(περισσότερα)
Αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας θα υποβληθεί σε σημαντικές διαφοροποιήσεις, με βάση το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία στη Βουλή. ...(περισσότερα)
Οι δρόμοι και οι ώρες που έγιναν θανατηφόρα τροχαία το 2018
Όπως έχουμε αναφέρει με σειρά άρθρων, η Ελληνική Αστυνομία έχει ανακοινώσει τα στατιστικά της Τροχαίας, αναφορικά με τα ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους το 2018. ...(περισσότερα)
Οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ: 482 παραβάσεις σε 3 ημέρες
Οι έλεγχοι της Τροχαίας συνεχίζονται και κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, διενεργήθηκαν αλκοτέστ σε 12.774 οδηγούς, από τα οποία προέκυψαν 482 παραβάσεις σε όλη τη χώρα. ...(περισσότερα)
Παγκόσμια πρώτη: Δυνατότητα αυτόνομου παρκαρίσματος στο μουσείο της Mercedes-Benz
Σε μια στιγμή-ορόσημο για την πορεία της αυτόνομης αυτοκίνησης, εγκρίθηκε στη Γερμανία το Automated Valet Parking, που επιτρέπει για πρώτη φορά το αυτόνομο παρκάρισμα οχήματος, χωρίς την παρουσία οδηγ...(περισσότερα)
Προτάσεις για 11 βελτιώσεις στα νέα αυτοκίνητα έως το 2021
Στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης των θανάτων και σοβαρών τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τις προτάσεις της οι οποίες περιλαμβάνουν την υποχρεωτική τοποθέτηση 11 ...(περισσότερα)
Αντικατάσταση αδειών και πινακίδων: Αλλαγή σε διαδικασίες και έγγραφα που απαιτούνται
Οι διαδικασίες και τα έγγραφα που απαιτούνται για αντικατάσταση πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών αλλάζουν, βάσει Κοινής Υπουργικής Απόφασης. ...(περισσότερα)

S5 Box