SAFETY FIRST

Νομοσχέδιο με στόχο την αναμόρφωση του πλαισίου εκπαίδευσης, θεωρητικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας υποψήφιων νέων οδηγών, ετοιμάζει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και ο Υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, παρουσίασαν νομοσχέδιο που αναμένεται να επιφέρει αρκετές αλλαγές στη διαδικασία λήψης διπλωμάτων από τους νέους οδηγούς.

Απώτερος σκοπός, σύμφωνα με τους ανθρώπους που επεξεργάστηκαν αυτό το νομοσχέδιο, είναι η αναδιαμόρφωση του πλαισίου εκπαίδευσης, θεωρητικών εξετάσεων και πρακτικών δοκιμασιών για τους υποψήφιους οδηγούς, ώστε να προκύψει μεγαλύτερη διαφάνεια μέσω πιο αδιάβλητων διαδικασιών. Σε αυτό το πλαίσιο, θα δημιουργηθεί ένα σύστημα ελέγχου και εποπτείας των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων, ενώ θα υπάρχει και αξιολόγηση των εξεταστών.

Στις αλλαγές, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εντάσσεται η δυνατότητα έναρξης της εκπαίδευσης των υποψήφιων νέων οδηγών από ηλικία 17 ετών. Ακόμη, προβλέπονται ειδική θεωρητική εκπαίδευση για συγκεκριμένες κατηγορίες υποψήφιων οδηγών και ειδική θεωρητική εξέταση για άτομα που δεν έχουν ολοκληρώσει υποχρεωτική εκπαίδευση, άτομα με μαθησιακές δυσκολίες, αλλοδαπούς -οι οποίοι θα έχουν προσωπικά ακουστικά,-καθώς και για κωφούς ή βαρήκοους υποψήφιους. Επιπλέον, θα υπάρχουν ερωτηματολόγια σε νοηματική, καθώς και σε άλλες γλώσσες πέραν της ελληνικής.

Από εκεί και έπειτα, ο έλεγχος της διαδικασίας θεωρητικών εξετάσεων θα γίνει πιο αυστηρός, με έλεγχο ταυτοπροσωπίας σε δύο στάδια, ενώ για εξασφάλιση της διαφάνειας της διαδικασίας, η πρακτική δοκιμασία των υποψήφιων οδηγών θα καταγράφεται με οπτικοακουστικά μέσα.

Το νέο νομοσχέδιο, προβλέπει ακόμη τη δημιουργία και τήρηση Μητρώου Εξεταστών Πρακτικής Δοκιμασίας Υποψήφιων Οδηγών και Οδηγών όλων των κατηγοριών άδειας οδήγησης, Μητρώου Εποπτών, καθώς και αποζημίωση εξεταστών και εποπτών για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις.

Τέλος, οι πρακτικές δοκιμασίες και ο εκάστοτε εξεταστής, θα υπόκεινται σε αξιολόγηση, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε η Ίδρυση Ιδιωτικών Κέντρων Αξιολόγησης Ικανότητας και Προετοιμασίας Οδήγησης, για άτομα με κινητικά προβλήματα.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Ελαστικά: Μέτρηση πιέσεων
Τα ελαστικά αποτελούν το μοναδικό σημείο του αυτοκινήτου που βρίσκεται διαρκώς σε επαφή με το δρόμο και κατά συνέπεια, χρήζουν ειδικής μέριμνας και φροντίδας. ...(περισσότερα)
Στάση αντί για κλήση σε περίπτωση υπερβολικής ταχύτητας, εφαρμόζει η Εσθονία
Μια ξεχωριστή μορφή αντιμετώπισης της κίνησης με υπερβολική ταχύτητα υιοθετείται στην Εσθονία, προσφέροντας δυνατότητα στάσης 45 ή 60 λεπτών, αντί για τη πληρωμή προστίμου. ...(περισσότερα)
Σειρά ελέγχων της Τροχαίας στα οδικά δίκτυα της Δυτικής Ελλάδος
Επιχειρήσεις με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν στη Δυτική Ελλάδα από την Τροχαία. ...(περισσότερα)
Δυνατότητα οδήγησης δικύκλου με δίπλωμα αυτοκινήτου
Το Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για την Βιώσιμη Μικροκινητικότητα, προβλέπει μεταξύ άλλων πως κάτοχοι άδειας οδήγησης αυτοκινήτου, θα έχουν τη δυνατότητα οδήγησης και δικύκλων έως 125 κ.εκ. ...(περισσότερα)
5 συμβουλές για πιο δροσερές μετακινήσεις
Το καλοκαίρι είναι η περίοδος κατά την οποία πραγματοποιούμε πολλές μετακινήσεις, με την αυξημένη θερμοκρασία να είναι ένας παράγοντας που δεν πρέπει να υποτιμήσουμε. ...(περισσότερα)
Όριο ταχύτητας 20 μιλίων/ώρα στο κέντρο του Λονδίνου
Όπως αναφέρουν τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Αγγλίας, έως το 2020 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία περαιτέρω μείωσης των ορίων ταχύτητας στα 20 μίλια/ώρα, σε οδούς-κλειδιά του Κεντρικού Λονδίνου. ...(περισσότερα)
Χιλιάδες κλήσεις για στάθμευση σε ράμπες διάβασης ΑμεΑ
Η ελλιπέστατη οδηγική, αλλά και συνολική, παιδεία μας αποκαλύπτεται για ακόμη μια φορά, από τη στατιστική των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν σε αστικές περιοχές, για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2019...(περισσότερα)
0 αστέρια σε Crash Test
Μια είδηση που δε συνηθίζουμε να διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό έφτασε από το Δελχί της Ινδίας, όπου αυτές τις ημέρες περνούν από Crash Test, υπό την αιγίδα του Global NCAP, αφού 5 μοντέλα που παράγον...(περισσότερα)
Απόσπαση προσοχής: Παραμένει στις κύριες αιτίες τροχαίων σε Ευρώπη και Ελλάδα
Αν και η ευαισθητοποίηση σχετικά με την Οδική Ασφάλεια φαινομενικά αυξάνεται, η απόσπαση προσοχής, συνεχίζει να αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων, τόσο στην Ελλάδα όσο και...(περισσότερα)
3.500 ζωές
Έτσι ονομάζεται η εκστρατεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) αναφορικά με την Οδική Ασφάλεια, στην οποία συμμετέχουν ως πρεσβευτές και γνωστοί αθλητές ή καλλιτέχνες. ...(περισσότερα)

S5 Box