SAFETY FIRST

O Jean Todt είναι έτοιμος για την τρίτη του θητεία ως Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), μετά από Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

 

Με τη νέα θητεία του Γάλλου να ολοκληρώνεται το 2021, ο Todt θα συνεχίσει το έργο του στο μεγάλο εύρος των δραστηριοτήτων της FIA, που εκτείνονται από τους αγώνες, μέχρι την οδική ασφάλεια και την καινοτομία. Το φλέγον ζήτημα της μείωσης των θανάτων στους δρόμους και της βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας παγκοσμίως, αποτελεί έναν από τους πυλώνες της πολιτικής της Διεθνούς Ομοσπονδίας, σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες σε κάθε χώρα.

Όσον αφορά στην Οδική Ασφάλεια, ο Jean Todt δήλωσε μετά την επανεκλογή του: "Η πρόοδος της FIA είναι σαφής, καθώς πλέον η Ομοσπονδία αναγνωρίζεται από κυβερνήσεις, οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις ως μια σημαντική φωνή στην παγκόσμια σκηνή," για να συνεχίσει: "Η Οδική Ασφάλεια συνεχίσει να αποτελεί ένα κομμάτι που δίνουμε μεγάλη έμφαση, μέσω της δουλειάς που γίνεται από το High-Level Panel της FIA για την Οδική Ασφάλεια, την υποστήριξη και βοήθεια του FIA Foundation και του Προέδρου του, Lord Robertson, καθώς επίσης και μέσω της εκστρατείας #3500 Lives που ξεκινήσαμε φέτος σε παγκόσμιο επίπεδο. Με χαρά επιβεβαιώνω ότι αυτή η εκστρατεία θα συνεχιστεί και το 2018, ώστε να βοηθήσει να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης των τροχαίων. Επιπρόσθετα, σε αυτό το πλαίσιο θα θεσμοθετηθούν τα FIA Road Safety Awards, ώστε να αναγνωριστούν οι κορυφαίες μορφές συνεισφοράς, στην επίτευξη πραγματικής προόδου στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας, διεθνώς."

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Μεγάλη χορηγική συμφωνία μεταξύ Heineken και Formula 1
H FOM (Formula One Management) σε πολυετή χορηγική συμφωνία με τη γνωστή ζυθοποιία Heineken, η οποία θα είναι από τον αγώνα της Μόντσα, που θα μετονομαστεί σε Formula 1 Gran Premio Heineken D' Italia ...(περισσότερα)
Μ. Βρετανία: Ποια είναι η πρώτη κλήση των οδηγών σε περίπτωση ατυχήματος;
Έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία, έδειξε πως το πρώτο τηλεφώνημα που κάνουν οι οδηγοί εφόσον εμπλακούν σε μικρής έκτασης τροχαίο ατύχημα, δεν είναι αυτό που πιθανώς θα περιμέναμε. ...(περισσότερα)
Μια σκληρή τιμωρία επεφύλαξε Γερμανός αστυνομικός, προς τους περίεργους οδηγούς οι οποίοι σταματούσαν σε σημείο που έγινε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, για να φωτογραφίσουν το "θέαμα". ...(περισσότερα)
Αλλαγές στο δίπλωμα οδήγησης - από 17 ετών θα μπορούν να ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους οι υποψήφιοι οδηγοί
Νομοσχέδιο με στόχο την αναμόρφωση του πλαισίου εκπαίδευσης, θεωρητικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας υποψήφιων νέων οδηγών, ετοιμάζει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. ...(περισσότερα)
Euro NCAP (European New Car Assessment Programme)
Πρόκειται για τον πιο γνωστό και αναγνωρισμένο οργανισμό διενέργειας crash test, από τον οποίο εξάγονται αποτελέσματα για εταιρείες και αυτοκίνητα στην Ευρώπη. ...(περισσότερα)
Παράβαση της εβδομάδας: Κλήσεις για αλκοόλ και χρήση κινητού
Η Τροχαία συνεχίζει τους εβδομαδιαίους ελέγχους σε συγκεκριμένες παραβάσεις, με τη χρήση κινητού ή την οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ, να επανέρχονται στο προσκήνιο. ...(περισσότερα)
Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Οι επερχόμενες αλλαγές
Τις αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο για τον νέο ΚΟΚ, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε σε πρόσφατες συνεντεύξεις ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. ...(περισσότερα)
Αύξηση τροχαίων ατυχημάτων κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021
Τα δεδομένα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ) για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021, έδειξαν αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους της χώρας μας. ...(περισσότερα)
Μήνυμα οδικής ασφάλειας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς!
Η νέα σχολική χρονιά πλησιάζει στην αρχή της και εκτός από ευχές για καλή πρόοδο, σε χώρες όπως ο Καναδάς οι ευχές για Καλή Σχολική Χρονιά σχετίζονται και με την Οδική Συμπεριφορά. ...(περισσότερα)
Περί ασφάλειας σε πίστες και δρόμους...
Η ιδιαίτερα δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Nicky Hayden, έρχεται να πιστοποιήσει για ακόμη μια φορά πως η ασφάλεια που υπάρχει στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, είναι πολύ περισσότερη από εκείνη που έχουμ...(περισσότερα)

S5 Box