SAFETY FIRST

O Jean Todt είναι έτοιμος για την τρίτη του θητεία ως Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), μετά από Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

 

Με τη νέα θητεία του Γάλλου να ολοκληρώνεται το 2021, ο Todt θα συνεχίσει το έργο του στο μεγάλο εύρος των δραστηριοτήτων της FIA, που εκτείνονται από τους αγώνες, μέχρι την οδική ασφάλεια και την καινοτομία. Το φλέγον ζήτημα της μείωσης των θανάτων στους δρόμους και της βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας παγκοσμίως, αποτελεί έναν από τους πυλώνες της πολιτικής της Διεθνούς Ομοσπονδίας, σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες σε κάθε χώρα.

Όσον αφορά στην Οδική Ασφάλεια, ο Jean Todt δήλωσε μετά την επανεκλογή του: "Η πρόοδος της FIA είναι σαφής, καθώς πλέον η Ομοσπονδία αναγνωρίζεται από κυβερνήσεις, οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις ως μια σημαντική φωνή στην παγκόσμια σκηνή," για να συνεχίσει: "Η Οδική Ασφάλεια συνεχίσει να αποτελεί ένα κομμάτι που δίνουμε μεγάλη έμφαση, μέσω της δουλειάς που γίνεται από το High-Level Panel της FIA για την Οδική Ασφάλεια, την υποστήριξη και βοήθεια του FIA Foundation και του Προέδρου του, Lord Robertson, καθώς επίσης και μέσω της εκστρατείας #3500 Lives που ξεκινήσαμε φέτος σε παγκόσμιο επίπεδο. Με χαρά επιβεβαιώνω ότι αυτή η εκστρατεία θα συνεχιστεί και το 2018, ώστε να βοηθήσει να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης των τροχαίων. Επιπρόσθετα, σε αυτό το πλαίσιο θα θεσμοθετηθούν τα FIA Road Safety Awards, ώστε να αναγνωριστούν οι κορυφαίες μορφές συνεισφοράς, στην επίτευξη πραγματικής προόδου στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας, διεθνώς."

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Είδη και οχήματα των θανατηφόρων τροχαίων το 2019
Αναλύουμε τα θανατηφόρα τροχαία που σημειώθηκαν το 2019, με βάση το είδος του ατυχήματος, καθώς και τα οχήματα που εμπλέκονταν σε αυτό. ...(περισσότερα)
H Ford εξελίσσει τεχνολογία προβολέων για πιο ασφαλή οδήγηση τη νύχτα (+video)
Μια νέα τεχνολογία προβολέων υψηλής ανάλυσης, που στοχεύει να διασφαλίσει πως οι οδηγοί θα έχουν το βλέμμα τους στραμμένο αποκλειστικά στο δρόμο τη νύχτα, παρουσιάζει η Ford. ...(περισσότερα)
Θερμοπληξία: Μια συχνή αιτία θανάτου για τα μικρά παιδιά
Μπορεί να μην είναι η πιο συχνή αιτία θανάτου, ωστόσο η θερμοπληξία είναι μία από τις πολλές αιτίες θανάτου για μικρά παιδιά που βρίσκονται για αρκετή ώρα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, όταν ο καιρός είν...(περισσότερα)
Ελλάδα: 23.372 παραβάσεις σε 108.445 ελέγχους
Η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε τα στατιστικά στοιχεία των ελέγχων σε οδηγούς και οχήματα, κατά το χρονικό διάστημα 10-16 Ιουλίου. ...(περισσότερα)
Φύλο και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Πρόσφατη έρευνα στον Καναδά, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα την αντίληψή μας σχετικά με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, για άντρες και γυναίκες. ...(περισσότερα)
Παγκόσμια πρώτη: Δυνατότητα αυτόνομου παρκαρίσματος στο μουσείο της Mercedes-Benz
Σε μια στιγμή-ορόσημο για την πορεία της αυτόνομης αυτοκίνησης, εγκρίθηκε στη Γερμανία το Automated Valet Parking, που επιτρέπει για πρώτη φορά το αυτόνομο παρκάρισμα οχήματος, χωρίς την παρουσία οδηγ...(περισσότερα)
Πώς επηρεάζουν τα ελαστικά την κατανάλωση του αυτοκινήτου;
Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στη μεγάλη σημασία που έχουν τα ελαστικά, τόσο για την ασφάλεια κατά τη μετακίνηση, όσο και για την κατανάλωση του αυτοκινήτου.  ...(περισσότερα)
Άνω των 55 ετών τα περισσότερα θύματα από τροχαία το 2018
Η στατιστική της Ελληνικής Αστυνομίας για τους νεκρούς από τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας το 2018, δείχνει τον αριθμό των θανάτων ανά ηλικιακή κατηγορία. ...(περισσότερα)
Τροχαία και παραβάσεις Μαρτίου στην Αττική
Ανακοινώθηκαν από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής τα τροχαία ατυχήματα και οι παραβάσεις στην Αττική κατά τον περασμένο Μάρτιο, όπου δυστυχώς ξεχωρίζουν οι 15 νεκροί σε ισάριθμα θανατηφόρα τροχαία ...(περισσότερα)
Η Σχολή Οδικής Συμπεριφοράς Ιαβέρης συνεργάζεται με το 2ο bebefest
Καθώς οι βάσεις για τη σωστή εκπαίδευση των ανθρώπων μπαίνουν σε πολύ μικρή ηλικία, η Σχολή μας συνεργάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με το Φεστιβάλ Εγκυμοσύνης και Βρεφικής Ηλικίας bebefest, που...(περισσότερα)

S5 Box