SAFETY FIRST

O Jean Todt είναι έτοιμος για την τρίτη του θητεία ως Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), μετά από Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

 

Με τη νέα θητεία του Γάλλου να ολοκληρώνεται το 2021, ο Todt θα συνεχίσει το έργο του στο μεγάλο εύρος των δραστηριοτήτων της FIA, που εκτείνονται από τους αγώνες, μέχρι την οδική ασφάλεια και την καινοτομία. Το φλέγον ζήτημα της μείωσης των θανάτων στους δρόμους και της βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας παγκοσμίως, αποτελεί έναν από τους πυλώνες της πολιτικής της Διεθνούς Ομοσπονδίας, σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες σε κάθε χώρα.

Όσον αφορά στην Οδική Ασφάλεια, ο Jean Todt δήλωσε μετά την επανεκλογή του: "Η πρόοδος της FIA είναι σαφής, καθώς πλέον η Ομοσπονδία αναγνωρίζεται από κυβερνήσεις, οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις ως μια σημαντική φωνή στην παγκόσμια σκηνή," για να συνεχίσει: "Η Οδική Ασφάλεια συνεχίσει να αποτελεί ένα κομμάτι που δίνουμε μεγάλη έμφαση, μέσω της δουλειάς που γίνεται από το High-Level Panel της FIA για την Οδική Ασφάλεια, την υποστήριξη και βοήθεια του FIA Foundation και του Προέδρου του, Lord Robertson, καθώς επίσης και μέσω της εκστρατείας #3500 Lives που ξεκινήσαμε φέτος σε παγκόσμιο επίπεδο. Με χαρά επιβεβαιώνω ότι αυτή η εκστρατεία θα συνεχιστεί και το 2018, ώστε να βοηθήσει να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης των τροχαίων. Επιπρόσθετα, σε αυτό το πλαίσιο θα θεσμοθετηθούν τα FIA Road Safety Awards, ώστε να αναγνωριστούν οι κορυφαίες μορφές συνεισφοράς, στην επίτευξη πραγματικής προόδου στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας, διεθνώς."

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Το Νότιο Αιγαίο στις περιοχές της Ευρώπης με τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία
Σύμφωνα με στατιστικά ευρήματα της Eurostat για το 2016, το Νότιο Αιγαίο βρίσκεται στις 5 πιο επικίνδυνες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά στην πιθανότητα θανάτου από τροχαίο ατύχημα. ...(περισσότερα)
Ευρώπη: Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που γίνονται υποχρεωτικά από το 2022
Στο πλαίσιο περαιτέρω μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προχωρήσει στη θέσπιση κανόνων, με βάση τους οποίους πολλά συστήματα υποβοήθησης οδηγού σε αυτοκίνητα και φορτηγά, γίνοντα...(περισσότερα)
Έως και 40% των θανάτων στους δρόμους σχετίζονται με τη δουλειά
 Σύμφωνα με νέα στοιχεία αναφορικά με τους θανάτους στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 25.671 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2016. ...(περισσότερα)
Χριστούγεννα: Σημαντικό ποσοστό Βρετανών θα οδηγήσει υπό επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών
Έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποκαλύπτει ότι το ποσοστό Βρετανών οδηγών που θα βρεθούν πίσω από το τιμόνι υπό επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, μόνο αμελητέο δεν π...(περισσότερα)
Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Κριτική στην πολιτική περί Οδικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σε έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναφέρεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μέλη της πρέπει να αυξήσουν τις προσπάθειές τους, προκειμένου να υπάρξει επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί έως ...(περισσότερα)
Παραβάσεις κατά την οδήγηση και οι
Οι Έλληνες προβαίνουν σε πολλές παραβάσεις και είναι ιδιαίτερα επιθετικοί κατά την οδήγηση, όπως δείχνουν τα δεδομένα έρευνας από το Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο Οδικής Ασφάλειας. ...(περισσότερα)
Στάση αντί για κλήση σε περίπτωση υπερβολικής ταχύτητας, εφαρμόζει η Εσθονία
Μια ξεχωριστή μορφή αντιμετώπισης της κίνησης με υπερβολική ταχύτητα υιοθετείται στην Εσθονία, προσφέροντας δυνατότητα στάσης 45 ή 60 λεπτών, αντί για τη πληρωμή προστίμου. ...(περισσότερα)
0 αστέρια σε Crash Test
Μια είδηση που δε συνηθίζουμε να διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό έφτασε από το Δελχί της Ινδίας, όπου αυτές τις ημέρες περνούν από Crash Test, υπό την αιγίδα του Global NCAP, αφού 5 μοντέλα που παράγον...(περισσότερα)
Ελλάδα: Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν τον Ιούλιο
Περισσότερες από 60 χιλιάδες παραβάσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα, με την πλειονότητα αυτών να συμβαίνει στην Αττική. ...(περισσότερα)
Επικίνδυνη οδήγηση: Ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει αυστηρές τιμωρίες
Η Βουλή των Ελλήνων προέβη σε αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, με τις τιμωρίες σε περίπτωση επικίνδυνης οδήγησης να γίνονται πιο αυστηρές. ...(περισσότερα)

S5 Box