SAFETY FIRST

Η Ford δοκιμάζει μια τεχνολογία συνδεδεμένων φωτεινών σηματοδοτών, που μπορεί να διευκολύνει τη διέλευση ασθενοφόρων, πυροσβεστικών ή περιπολικών.

Οι πρώτες στιγμές μετά από ένα ατύχημα είναι πολύ σημαντικές, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις σοβαρών ή ελαφρών τραυματισμών.
Μια συνηθισμένη δυσκολία, που παρουσιάζεται σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό στους ελληνικούς δρόμους, έγκειται στη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οχήματα όπως ασθενοφόρα, πυροσβεστικά ή περιπολικά, να προσεγγίσουν το σημείο του ατυχήματος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών, οι εμπειρογνώμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως τα ποσοστά επιβίωσης για θύματα τροχαίων ατυχημάτων, επιδέχονται βελτίωσης έως και 40%, εφόσον παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειας κατά τέσσερα λεπτά ταχύτερα, από όσο συμβαίνει κατά μέσο όρο.

Θέλοντας να συμβάλλει στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, η Ford ηγείται μιας έρευνας που εντάσσεται στον ευρύτερο τομέα της επικοινωνίας αυτοματοποιημένων και συνδεδεμένων οχημάτων με δικτυωμένες υποδομές.

SF FordLights02

Σε αυτό το πλαίσιο, οι άνθρωποι του Blue Oval προχώρησαν σε δοκιμές της τεχνολογίας συνδεδεμένων φωτεινών σηματοδοτών, μέσω της οποίας θα μπορούσε να υπάρχει αυτόματη ενεργοποίηση στο πράσινο, για πιο εύκολη διέλευση ασθενοφόρων, πυροσβεστικών ή περιπολικών.

Η συγκεκριμένη διαδικασία, μπορεί να συνεισφέρει και στη μείωση των ατυχημάτων κατά την άφιξη των πρώτων ομάδων διάσωσης. Όπως μας πληροφορεί σχετικά η Ford, έρευνες στην Μεγάλη Βρετανία έδειξαν πως το 2017, ασθενοφόρα του Λονδίνου ενεπλάκησαν σε 2.265 ατυχήματα, δηλαδή σε 6 ατυχήματα ημερησίως.

Εκτός από τα παραπάνω, η δυνατότητα συγχρονισμού του πράσινου και κόκκινου σε οδικές αρτηρίες, θα μπορούσε να διευκολύνει και στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

 SF FordLights01

Η λειτουργία του συστήματος

Το project, που ονομάστηκε ACCorD (Corridor for New Mobility Aachen-Düsseldorf) είχε διάρκεια από τον Ιανουάριο 2020 έως τον Μάρτιο 2022 και χρηματοδοτήθηκε από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και Μεταφορών.

H Ford δοκίμασε την τεχνολογία σε έναν δρόμο με οκτώ διαδοχικούς φωτεινούς σηματοδότες στο Άαχεν της Γερμανίας και σε δύο τμήματα με τρεις διαδοχικούς φωτεινούς σηματοδότες λίγο έξω από την πόλη, την εγκατάσταση των οποίων ανέλαβαν οι συνεργάτες στο project.

Για τις ανάγκες της δοκιμής χρησιμοποιήθηκε ένα Ford Kuga Plug-In Hybrid, που διετέλεσε χρέη τόσο ασθενοφόρου, όσο και επιβατικού οχήματος για τα διαφορετικά σενάρια.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το όχημα έδινε σήμα στους κοντινούς σηματοδότες, για αλλαγή σε πράσινο. Μόλις είχε περάσει από τη διασταύρωση, εκείνοι επανέρχονταν στην προγενέστερη κατάστασή τους.

Σε συνθήκες καθημερινής οδήγησης, το αυτοκίνητο λάμβανε πληροφορίες σχετικά με το χρονικό σημείο που άλλαζαν χρώμα οι σηματοδότες.

SF FordLights04

Αμέσως μετά, η ταχύτητα προσαρμοζόταν από το σύστημα Adaptive Cruise Control με τέτοιο τρόπο, ώστε το Kuga να συναντά διαδοχικά πράσινα φανάρια, γεγονός που βοηθά στην διαμόρφωση πιο ομαλής ροής κυκλοφορίας.

Εφόσον που ο σηματοδότης ήταν κόκκινος, η ταχύτητα μειωνόταν πολύ (από 50 σε 30 χλμ./ώρα), ώστε εκείνο να φτάσει στο φανάρι όταν αυτό θα γίνει πράσινο.

Ακόμη και αν το κόκκινο χρώμα δεν έσβηνε, η μείωση της ταχύτητας βοηθούσε ώστε το αυτοκίνητο να μείνει ακινητοποιημένο για τον ελάχιστο δυνατό χρόνο, στο φανάρι.

Την "ευθύνη" της επικοινωνίας μεταξύ οχημάτων και φωτεινών σηματοδοτών έχει "αναλάβει" η τεχνολογία C-V2X (Cellular Vehicle-to-Everything), πλατφόρμα που συνδέει τα οχήματα με υποδομές, άλλα οχήματα και λοιπούς χρήστες του δρόμου.

«Είτε πρόκειται για ένα πυροσβεστικό όχημα που σπεύδει για την κατάσβεση μιας πυρκαγιάς είτε για ένα ασθενοφόρο που βρίσκεται καθ’ οδόν προς το σημείο ενός ατυχήματος, το τελευταίο πράγμα που θέλει κανείς είναι αυτοί οι οδηγοί να χρειαστεί να περιμένουν στη σειρά μαζί με άλλα αυτοκίνητα μέχρι το φανάρι να γίνει πράσινο», δήλωσε ο Martin Sommer, μηχανικός έρευνας, Automated Driving Europe, Ford Ευρώπης.

Δείτε το video

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Δωρεάν Σεμινάριο Οδικής Συμπεριφοράς στο Μεσολόγγι
Tο επόμενο δωρεάν Σεμινάριο Οδικής Συμπεριφοράς από την Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης "Ιαβέρης", θα διεξαχθεί στο Μεσολόγγι την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019. ...(περισσότερα)
Πολιτική Βούληση και Συναισθηματική Νοημοσύνη
Ο Ιαβέρης γράφει με αφορμή τον κορονοϊό, μια άποψη που αφορά και στην Οδική Ασφάλεια. ...(περισσότερα)
5 συμβουλές για πιο δροσερές μετακινήσεις
Το καλοκαίρι είναι η περίοδος κατά την οποία πραγματοποιούμε πολλές μετακινήσεις, με την αυξημένη θερμοκρασία να είναι ένας παράγοντας που δεν πρέπει να υποτιμήσουμε. ...(περισσότερα)
Περί ασφάλειας των πεζών
Οι πεζοί αποτελούν μια από τις πιο "ευπαθείς" ομάδες ατόμων που κινούνται στους δρόμους και δυστυχώς τα στατιστικά δεδομένα δείχνουν πως οι θάνατοί τους έχουν αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. ...(περισσότερα)
Τρισδιάστατη διάβαση πεζών και στην Ελλάδα
Οι 3D διαβάσεις πεζών στη χώρα μας είναι γεγονός και μία τέτοια βρίσκεται κοντά σε δύο σχολεία, στο Χαλάνδρι Αττικής. ...(περισσότερα)
Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει πρώτη αιτία θανατηφόρων τροχαίων στην Ευρώπη
H υπερβολική ταχύτητα αποτελεί κύρια αιτία θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων και οι στατιστικές, το επιβεβαιώνουν. ...(περισσότερα)
Στάση αντί για κλήση σε περίπτωση υπερβολικής ταχύτητας, εφαρμόζει η Εσθονία
Μια ξεχωριστή μορφή αντιμετώπισης της κίνησης με υπερβολική ταχύτητα υιοθετείται στην Εσθονία, προσφέροντας δυνατότητα στάσης 45 ή 60 λεπτών, αντί για τη πληρωμή προστίμου. ...(περισσότερα)
Έρχεται πλαίσιο κανόνων κίνησης για οχήματα μικροκινητικότητας
Το Υπουργείο Μεταφορών παρουσίασε σχέδιο Νόμου σχετικά με τους κανόνες κυκλοφορίας στους οποίους θα υπόκεινται ηλεκτρικά πατίνια, rollers, skate boards και segway, τα οποία στο εξής θα ονομάζονται "Ελ...(περισσότερα)
Λειτουργία οδήγησης στα smartphones;
Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα τα τελευταίας τεχνολογίας κινητά τηλέφωνα, τα γνωστά σε όλους smartphones να ήταν εφοδιασμένα, εκτός από λειτουργία πτήσης και με λειτουργία οδήγησης; ...(περισσότερα)
Πρόοδος στον έλεγχο παραβάσεων στο εξωτερικό
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι νέοι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στις παραβάσεις που συντελούνται από χρήστες του δρόμου εκτός της χώρας καταγωγής τους, είχε θετικό αντίκτυπο. ...(περισσότερα)

S5 Box