SAFETY FIRST

Η Mercedes-Benz πραγματοποίησε ένα ασυνήθιστο crash test, φέρνοντας δύο ηλεκτρικά της οχήματα σε μετωπική σύγκρουση – δείτε το σχετικό video.

Θέλοντας να πιστοποιήσει την παθητική ασφάλεια που παρέχουν τα ηλεκτρικά της οχήματα, η Mercedes-Benz προχώρησε σε ένα «ριψοκίνδυνο» crash test, καθώς έθεσε όρια που ξεπερνούσαν τα προαπαιτούμενα του Πανευρωπαϊκού Οργανισμού EuroNCAP.

Συγκεκριμένα, οι προδιαγραφές μετωπικής σύγκρουσης που έχει ορίσει ο EuroNCAP, περιλαμβάνουν πρόσκρουση ενός τρόλεϊ βάρους 1.400 κιλών με έναν όγκο από αλουμίνιο, ενώ ως ταχύτητα σύγκρουσης ορίζονται τα 50 χλμ./ώρα.

Ξεπερνώντας το παραπάνω, η Mercedes-Benz προκάλεσε μετωπική σύγκρουση (αλληλοκάλυψη 50%) δύο αμιγώς ηλεκτρικών της SUV, των EQA και EQS, βάρους 2,2 και 3 τόνων αντίστοιχα, με ταχύτητα 56 χλμ./ώρα.

Ένα τέτοιο ατύχημα, μπορεί πολύ εύκολα να συμβεί σε επαρχιακό δρόμο, όπου ένας οδηγός θα κάνει λανθασμένο υπολογισμό, προσπαθώντας το πραγματοποιήσει προσπέραση σε σημείο όπου διέρχεται αυτοκίνητο στην απέναντι λωρίδα.

SF CrashTestEV 03

Όπως γίνεται αντιληπτό, ένα σημαντικό διακύβευμα στην περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης δύο αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, είναι η «αντίδραση» των συστημάτων υψηλής τάσης του εκάστοτε SUV.

Με βάση την ανακοίνωση της Mercedes-Benz, αμφότερα τα οχήματα πέρασαν επιτυχώς τη δοκιμασία. Τόσο η καμπίνα επιβατών όσο και η μπαταρία υψηλής τάσης παρέμεινε ανέγγιχτη, όπως αναμενόταν, τα συστήματα υψηλής τάσης απενεργοποιήθηκαν αυτόματα και οι πόρτες άνοιξαν χωρίς πρόβλημα.

Παρακολουθώντας το video της σύγκρουσης, οι ζημιές των δύο οχημάτων μπορεί να φανούν ανησυχητικές για κάποιον μη έμπειρο παρατηρητή, όμως σύμφωνα με τους μηχανικούς της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αυτό δεν ισχύει, αφού όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «με την παραμόρφωσή τους, τα οχήματα είχαν τη δυνατότητα να απορροφήσουν αποτελεσματικά την ενέργεια της σύγκρουσης».

SF CrashTestEV 04

Το γεγονός ότι η καμπίνα παρέμεινε ανέπαφη και οι πόρτες άνοιγαν, πιστοποιεί πως οι επιβάτες θα είχαν τη δυνατότητα να βγουν μόνοι τους από το εκάστοτε όχημα, χωρίς καν να χρειαστεί να περιμένουν σωστικά συνεργεία, κερδίζοντας έτσι χρόνο που θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύτιμος.

Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο, αφορά στην ανάλυση των επιπτώσεων που είχε το crash-test στα ανδρείκελα που χρησιμοποιούνται για αυτόν τον κόσμο (τρεις γυναίκες και ένας άντρας). Τα δεδομένα σε σχεδόν 150 σημεία μέτρησης, έδειξαν μετά από τη σύγκρουση πως η πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού ή θανάτου ήταν πολύ μικρή. Αυτό σημαίνει πως οι ζώνες απορρόφησης ενέργειας και τα συστήματα ασφαλείας λειτούργησαν κατά το προβλεπόμενο.

Δείτε το σχετικό video

Photos: Mercedes-Benz

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Παραλιακή Αθηνών-Σουνίου: Παραβάσεων συνέχεια
Η παραλιακή λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου παραμένει πεδίο επικίνδυνης οδήγησης και η καταμέτρηση των παραβάσεων που καταγράφηκαν στο τελευταίο τρίμηνο, επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά του λόγου το αληθές. ...(περισσότερα)
Ηχητική προειδοποίηση για τους πεζούς θα εκπέμπουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναπτύσσονται με ραγδαίο ρυθμό, ωστόσο ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι επειδή είναι αθόρυβα, θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για τους πεζούς στις πόλεις. ...(περισσότερα)
Euro NCAP (European New Car Assessment Programme)
Πρόκειται για τον πιο γνωστό και αναγνωρισμένο οργανισμό διενέργειας crash test, από τον οποίο εξάγονται αποτελέσματα για εταιρείες και αυτοκίνητα στην Ευρώπη. ...(περισσότερα)
Η χρήση ακουστικών κατά την κίνηση αυξάνει την πιθανότητα ατυχήματος (+video)
Πείραμα της Ford έδειξε πως η χρήση ακουστικών κατά τις μετακινήσεις με τετράτροχα ή δίτροχα οχήματα, καθώς και ως πεζοί, μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για τους χρήστες των δρόμων. ...(περισσότερα)
5 συμβουλές για πιο δροσερές μετακινήσεις
Το καλοκαίρι είναι η περίοδος κατά την οποία πραγματοποιούμε πολλές μετακινήσεις, με την αυξημένη θερμοκρασία να είναι ένας παράγοντας που δεν πρέπει να υποτιμήσουμε. ...(περισσότερα)
3 βασικές ενέργειες συντήρησης του αυτοκινήτου μας στην καραντίνα
Η καραντίνα που επιβλήθηκε λόγω του κορονοϊού, έχει μειώσει πάρα πολύ τα χιλιόμετρα που πραγματοποιούμε με το αυτοκίνητο. Διαβάστε ποιες είναι οι βασικές ενέργειες που πρέπει να κάνουμε, για την συντή...(περισσότερα)
Όρια ταχύτητας στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους με φόντο την οικονομία;
Είναι γνωστό πως ορισμένοι αυτοκινητόδρομοι της Γερμανίας δεν διαθέτουν ανώτατο όριο ταχύτητας, όμως τυχόν αλλαγή μπορεί να επιφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη στο κράτος - Διαβάστε γιατί. ...(περισσότερα)
ABS
Το Iaveris.gr θα παρουσιάσει μέσω μιας σειράς άρθρων, με πολύ απλή εξήγηση, τη λειτουργία συστημάτων ασφαλείας που υπάρχουν πλέον στα αυτοκίνητα. Το πρώτο από αυτά, αφορά στο ABS, το οποίο είναι για έ...(περισσότερα)
Αύξηση 14,8% στις παραβάσεις μεταξύ 2019 και 2018
Όπως προκύπτει από τα στατιστικά δεδομένα της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια του 2019 βεβαιώθηκαν 63.579 παραβάσεις περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά. ...(περισσότερα)
Ιούνιος: 478 τροχαία με 18 νεκρούς στην Αττική
Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, έδειξε πως οι επιδόσεις μας στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. ...(περισσότερα)

S5 Box