SAFETY FIRST

Η Mercedes-Benz πραγματοποίησε ένα ασυνήθιστο crash test, φέρνοντας δύο ηλεκτρικά της οχήματα σε μετωπική σύγκρουση – δείτε το σχετικό video.

Θέλοντας να πιστοποιήσει την παθητική ασφάλεια που παρέχουν τα ηλεκτρικά της οχήματα, η Mercedes-Benz προχώρησε σε ένα «ριψοκίνδυνο» crash test, καθώς έθεσε όρια που ξεπερνούσαν τα προαπαιτούμενα του Πανευρωπαϊκού Οργανισμού EuroNCAP.

Συγκεκριμένα, οι προδιαγραφές μετωπικής σύγκρουσης που έχει ορίσει ο EuroNCAP, περιλαμβάνουν πρόσκρουση ενός τρόλεϊ βάρους 1.400 κιλών με έναν όγκο από αλουμίνιο, ενώ ως ταχύτητα σύγκρουσης ορίζονται τα 50 χλμ./ώρα.

Ξεπερνώντας το παραπάνω, η Mercedes-Benz προκάλεσε μετωπική σύγκρουση (αλληλοκάλυψη 50%) δύο αμιγώς ηλεκτρικών της SUV, των EQA και EQS, βάρους 2,2 και 3 τόνων αντίστοιχα, με ταχύτητα 56 χλμ./ώρα.

Ένα τέτοιο ατύχημα, μπορεί πολύ εύκολα να συμβεί σε επαρχιακό δρόμο, όπου ένας οδηγός θα κάνει λανθασμένο υπολογισμό, προσπαθώντας το πραγματοποιήσει προσπέραση σε σημείο όπου διέρχεται αυτοκίνητο στην απέναντι λωρίδα.

SF CrashTestEV 03

Όπως γίνεται αντιληπτό, ένα σημαντικό διακύβευμα στην περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης δύο αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, είναι η «αντίδραση» των συστημάτων υψηλής τάσης του εκάστοτε SUV.

Με βάση την ανακοίνωση της Mercedes-Benz, αμφότερα τα οχήματα πέρασαν επιτυχώς τη δοκιμασία. Τόσο η καμπίνα επιβατών όσο και η μπαταρία υψηλής τάσης παρέμεινε ανέγγιχτη, όπως αναμενόταν, τα συστήματα υψηλής τάσης απενεργοποιήθηκαν αυτόματα και οι πόρτες άνοιξαν χωρίς πρόβλημα.

Παρακολουθώντας το video της σύγκρουσης, οι ζημιές των δύο οχημάτων μπορεί να φανούν ανησυχητικές για κάποιον μη έμπειρο παρατηρητή, όμως σύμφωνα με τους μηχανικούς της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αυτό δεν ισχύει, αφού όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «με την παραμόρφωσή τους, τα οχήματα είχαν τη δυνατότητα να απορροφήσουν αποτελεσματικά την ενέργεια της σύγκρουσης».

SF CrashTestEV 04

Το γεγονός ότι η καμπίνα παρέμεινε ανέπαφη και οι πόρτες άνοιγαν, πιστοποιεί πως οι επιβάτες θα είχαν τη δυνατότητα να βγουν μόνοι τους από το εκάστοτε όχημα, χωρίς καν να χρειαστεί να περιμένουν σωστικά συνεργεία, κερδίζοντας έτσι χρόνο που θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύτιμος.

Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο, αφορά στην ανάλυση των επιπτώσεων που είχε το crash-test στα ανδρείκελα που χρησιμοποιούνται για αυτόν τον κόσμο (τρεις γυναίκες και ένας άντρας). Τα δεδομένα σε σχεδόν 150 σημεία μέτρησης, έδειξαν μετά από τη σύγκρουση πως η πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού ή θανάτου ήταν πολύ μικρή. Αυτό σημαίνει πως οι ζώνες απορρόφησης ενέργειας και τα συστήματα ασφαλείας λειτούργησαν κατά το προβλεπόμενο.

Δείτε το σχετικό video

Photos: Mercedes-Benz

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Η Σχολή Οδικής Συμπεριφοράς Ιαβέρης συνεργάζεται με το 2ο bebefest
Καθώς οι βάσεις για τη σωστή εκπαίδευση των ανθρώπων μπαίνουν σε πολύ μικρή ηλικία, η Σχολή μας συνεργάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με το Φεστιβάλ Εγκυμοσύνης και Βρεφικής Ηλικίας bebefest, που...(περισσότερα)
Ιούνιος: 478 τροχαία με 18 νεκρούς στην Αττική
Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, έδειξε πως οι επιδόσεις μας στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. ...(περισσότερα)
Οι τελευταίες τροχαίες παραβάσεις του 2022
Κατά την τελευταία εβδομάδα της χρονιάς που ολοκληρώθηκε σημειώθηκαν 17.753 τροχαίες παραβάσεις, η πλειονότητα των οποίων αφορούσε σε παράνομη στάθμευση και κίνηση με υπερβολική ταχύτητα. ...(περισσότερα)
Αυξάνονται τα αυτοκίνητα με 5 αστέρια στο Euro NCAP
Το Euro NCAP ανακοίνωσε τα μηνιαία αποτελέσματα ασφαλείας για 4 νέα αυτοκίνητα, τα Kia Niro, Renault Scenic, Subaru Levorg και Toyota Hilux. ...(περισσότερα)
Ηνωμένο Βασίλειο: Η έλλειψη χρημάτων καθυστερεί τις αλλαγές ελαστικών
Σύμφωνα με έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία, πολλοί οδηγοί καθυστερούν τη διαδικασία επισκευής ή αλλαγής ελαστικών, λόγω του αυξημένου κόστους ζωής. ...(περισσότερα)
Περισσότερες από 8000 παραβάσεις σε δύο εβδομάδες
Τη σειρά ελέγχων υπό τη γενικότερη ονομασία "παράβαση της εβδομάδας" συνέχισε η Τροχαία τις περασμένες εβδομάδες, εστιάζοντας αρχικά στη μη χρήση κράνους και έπειτα, σε υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση...(περισσότερα)
Αισθητήρες παρκαρίσματος: Το πιο δημοφιλές
Έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε πως οι νέοι οδηγοί θεωρούν πιο σημαντικό προαιρετικό αξεσουάρ για το αυτοκίνητο, τους αισθητήρες παρκαρίσματος. ...(περισσότερα)
Video: Αυτοματοποιημένο Σύστημα Στάθμευσης από την Ford
Η Ford παρουσίασε το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Στάθμευσης, μέσω του οποίου ένα αυτοκίνητο μπορεί όχι μόνο να ανιχνεύσει την ύπαρξη μιας θέσης στάθμευσης, αλλά και να παρκάρει αυτόνομα - Δείτε το video....(περισσότερα)
3.500 ζωές
Έτσι ονομάζεται η εκστρατεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) αναφορικά με την Οδική Ασφάλεια, στην οποία συμμετέχουν ως πρεσβευτές και γνωστοί αθλητές ή καλλιτέχνες. ...(περισσότερα)
Euro NCAP: Έκκληση για ευρύτερη χρήση συστημάτων ασφαλείας στα μικρά φορτηγά οχήματα
Ο οργανισμός Οδικής Ασφάλειας Euro NCAP, κάλεσε τους κατασκευαστές να διαθέσουν περισσότερα έξυπνα συστήματα ασφαλείας στον βασικό εξοπλισμό των μικρών επαγγελματικών τους οχημάτων – ο λόγος είναι ιδι...(περισσότερα)

S5 Box