SAFETY FIRST

Η Ελληνική Αστυνομία παρουσίασε τα επιπλέον μέτρα που έχουν ληφθεί, ενόψει της εξόδου του Δεκαπενταύγουστου.

Ο Δεκαπενταύγουστος αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ελληνικές γιορτές ετησίως, με τους περισσότερους πολίτες να ταξιδεύουν εκτός της πόλης που διαμένουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τροχαία έχει εκπονήσει σχέδιο, μέσω του οποίου λαμβάνει επιπλέον μέτρα σε όλη τη χώρα, για την όσο το δυνατόν ασφαλέστερη μετακίνηση κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα απαγορευτεί η κίνηση φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο που ξεπερνά τον 1,5 τόνο στα εθνικά δίκτυα, με βάση το παρακάτω ωράριο:

Παρασκευή 13 Αυγούστου: 16:00-21:00 (ρεύμα εξόδου)

Σάββατο 14 Αυγούστου: 08:00-13:00 (ρεύμα εξόδου)

Κυριακή 15 Αυγούστου: 16:00-23:00 (ρεύμα εισόδου)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, στα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας συμπεριλαμβάνονται:

Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση σε σημεία του οδικού δικτύου όπου παρατηρούνται συχνά ατυχήματα

Εντατικά μέτρα αστυνόμευσης στις εισόδους και εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων

Αυξημένα μέτρα σε χώρους μαζικής συγκέντρωσης επιβατών όπως αεροδρόμια ή λιμάνια

Δημιουργία συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, με στόχο τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων και παραβάσεων που βάσει στατιστικών, οδηγούν σε πρόκληση σοβαρών ατυχημάτων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητού κατά την οδήγηση).

Ενημέρωση πολιτών μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών, σε περίπτωση ανάγκης για ευρεία πληροφόρηση του κοινού για ύπαρξη κυκλοφοριακών ή λοιπών προβλημάτων.

Τέλος, η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να είναι προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των κατά τόπους τροχονόμων.

Περισσότερα Safety First

Σπουδαστές βραβεύονται για την προσφορά στην Οδική Ασφάλεια της χώρας τους
Η προσπάθεια 8 σπουδαστών από Ιταλία, Λιθουανία και Πολωνία σχετικά με τη βελτίωση επικίνδυνων οδικών υποδομών στην περιοχή τους, αναγνωρίστηκε μέσα από τα φετινά βραβεία YEARS. ...(περισσότερα)
Σύστημα προειδοποίησης κίνησης στην αντίθετη λωρίδα από την Bosch
Η Bosch εξελίσσει ένα ειδικό σύστημα για την αντιμετώπιση ενός από τα πιο σημαντικά προβλήματα στους δρόμους της Ευρώπης, την κίνηση στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας ...(περισσότερα)
Οι παραβάσεις της εβδομάδας 10-16 Σεπτεμβρίου
H επιστροφή των Αθηναίων στην καθημερινότητα, έφερε ξανά την Αττική στην κορυφή των τροχαίων παραβάσεων που καταγράφηκαν στη χώρα μας. ...(περισσότερα)
ΗΠΑ: Αύξηση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα
Τα στατιστικά δεδομένα στις Ηνωμένες Πολιτείες, δείχνουν πως το 2020 σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από τροχαία ατυχήματα των τελευταίων ετών, με αρνητικά ρεκόρ σε θανάτους πεζών, μοτοσικλετ...(περισσότερα)
Στην Πολωνία το διεθνές βραβείο Οδικής Ασφάλειας 2023
Η Πολωνία πέτυχε μείωση θανάτων από τροχαία ατυχήματα κατά 47% σε μια δεκαετία, επίδοση που δεν πέρασε απαρατήρητη στην Ευρώπη και της απέφερε το διεθνές βραβείο PIN. ...(περισσότερα)
Υπνηλία στο τιμόνι: Συμβουλές για την αποφυγή της
Είναι γνωστό πως η κούραση αποτελεί μια από τις πιο συχνές αιτίες τροχαίων ατυχημάτων, πολλές φορές με ολέθριες συνέπειες. Ο Βρετανικός Οργανισμός Οδικής Ασφάλειας "IAM RoadSmart", που έχει μεγάλη δρά...(περισσότερα)
20 χρόνια Euro NCAP
Ο Οργανισμός που διοργανώνει τα Crash Tests των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ευρώπη συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια δραστηριότητας που προσφέρει στην ασφάλεια όσων κινούνται με αυτοκίνητα, μοτοσικλέτε...(περισσότερα)
Η νέα έκθεση του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια
Στη δημοσιότητα δόθηκε η τελευταία έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη βελτίωση της παγκόσμιας οδικής ασφάλειας. ...(περισσότερα)
Όριο ταχύτητας 20 μιλίων/ώρα στο κέντρο του Λονδίνου
Όπως αναφέρουν τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Αγγλίας, έως το 2020 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία περαιτέρω μείωσης των ορίων ταχύτητας στα 20 μίλια/ώρα, σε οδούς-κλειδιά του Κεντρικού Λονδίνου. ...(περισσότερα)
Έρευνα στις Η.Π.Α. για τη χρήση πίσω ζώνης ασφαλείας
Όπως προέκυψε από έρευνα στις Η.Π.Α., οι ενήλικες δε φορούν πάντοτε ζώνη στο πίσω κάθισμα των αυτοκινήτων.Όπως προέκυψε από έρευνα στις Η.Π.Α., οι ενήλικες δε φορούν πάντοτε ζώνη στο πίσω κάθισμα των ...(περισσότερα)

S5 Box