SAFETY FIRST

Η Ελληνική Αστυνομία παρουσίασε τα επιπλέον μέτρα που έχουν ληφθεί, ενόψει της εξόδου του Δεκαπενταύγουστου.

Ο Δεκαπενταύγουστος αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ελληνικές γιορτές ετησίως, με τους περισσότερους πολίτες να ταξιδεύουν εκτός της πόλης που διαμένουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τροχαία έχει εκπονήσει σχέδιο, μέσω του οποίου λαμβάνει επιπλέον μέτρα σε όλη τη χώρα, για την όσο το δυνατόν ασφαλέστερη μετακίνηση κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα απαγορευτεί η κίνηση φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο που ξεπερνά τον 1,5 τόνο στα εθνικά δίκτυα, με βάση το παρακάτω ωράριο:

Παρασκευή 13 Αυγούστου: 16:00-21:00 (ρεύμα εξόδου)

Σάββατο 14 Αυγούστου: 08:00-13:00 (ρεύμα εξόδου)

Κυριακή 15 Αυγούστου: 16:00-23:00 (ρεύμα εισόδου)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, στα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας συμπεριλαμβάνονται:

Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση σε σημεία του οδικού δικτύου όπου παρατηρούνται συχνά ατυχήματα

Εντατικά μέτρα αστυνόμευσης στις εισόδους και εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων

Αυξημένα μέτρα σε χώρους μαζικής συγκέντρωσης επιβατών όπως αεροδρόμια ή λιμάνια

Δημιουργία συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, με στόχο τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων και παραβάσεων που βάσει στατιστικών, οδηγούν σε πρόκληση σοβαρών ατυχημάτων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητού κατά την οδήγηση).

Ενημέρωση πολιτών μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών, σε περίπτωση ανάγκης για ευρεία πληροφόρηση του κοινού για ύπαρξη κυκλοφοριακών ή λοιπών προβλημάτων.

Τέλος, η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να είναι προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των κατά τόπους τροχονόμων.

Περισσότερα Safety First

1 στους 2 Βρετανούς ξεπερνούν τα όρια ταχύτητας σε κατοικημένες περιοχές
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τον ίδρυμα Brake, που ασχολείται με την Οδική Ασφάλεια στη Μ. Βρετανία, το 52% των Βρετανών οδηγών ομολογεί ότι ξεπερνά τα όρια των 20 μιλίων/ώρα, στις περιοχές που υπά...(περισσότερα)
Euro NCAP: Ανησυχία για την αύξηση βάρους των νέων οχημάτων
Ο Οργανισμός Euro NCAP υποστηρίζει πως η αύξηση βάρους και διαστάσεων στα νέα οχήματα, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην Οδική Ασφάλεια όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος. ...(περισσότερα)
Πόδια στο ταμπλό: Μια θανάσιμα κακή συνήθεια
Όταν βάζουμε τα πόδια στα ταμπλό ενώ βρισκόμαστε στη θέση του συνοδηγού διαπράττουμε ένα τεράστιο λάθος, καθώς σε περίπτωση ατυχήματος, έστω και με μικρή ταχύτητα, οι επιπτώσεις θα είναι από σπάσιμο π...(περισσότερα)
Οι δοκιμές των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού από το Euro NCAP
Ο σημαντικότερος οργανισμός αξιολόγησης της ασφάλειας νέων οχημάτων στην Ευρώπη, έχει ξεκινήσει δοκιμές στα αυτόματα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες αξιολόγησης. ...(περισσότερα)
Ευρώπη: Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που γίνονται υποχρεωτικά από το 2022
Στο πλαίσιο περαιτέρω μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προχωρήσει στη θέσπιση κανόνων, με βάση τους οποίους πολλά συστήματα υποβοήθησης οδηγού σε αυτοκίνητα και φορτηγά, γίνοντα...(περισσότερα)
Αύξηση θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Κατά τη διάρκεια του 2022, ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στους Ευρωπαϊκούς δρόμους αυξήθηκε – Διαβάστε τι συνέβη σε Ελλάδα και Κύπρο. ...(περισσότερα)
Φεβρουάριος 2020: Τα στατιστικά των τροχαίων στην Αττική
Οι ανθρώπινες απώλειες και τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας δεν έλειψαν ούτε το προηγούμενο μήνα, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. ...(περισσότερα)
7.255 παραβάσεις σε μία εβδομάδα
Μετά από ελέγχους της Τροχαίας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 8-14 Ιουνίου, προέκυψαν 7.255 παραβάσεις σε όλη τη χώρα, που αφορούσαν σε κίνηση με υπερβολική ταχύτητα ή οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. ...(περισσότερα)
Έως και 40% των θανάτων στους δρόμους σχετίζονται με τη δουλειά
 Σύμφωνα με νέα στοιχεία αναφορικά με τους θανάτους στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 25.671 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2016. ...(περισσότερα)
Αντικατάσταση αδειών και πινακίδων: Αλλαγή σε διαδικασίες και έγγραφα που απαιτούνται
Οι διαδικασίες και τα έγγραφα που απαιτούνται για αντικατάσταση πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών αλλάζουν, βάσει Κοινής Υπουργικής Απόφασης. ...(περισσότερα)

S5 Box