SAFETY FIRST

Η Ελληνική Αστυνομία παρουσίασε τα επιπλέον μέτρα που έχουν ληφθεί, ενόψει της εξόδου του Δεκαπενταύγουστου.

Ο Δεκαπενταύγουστος αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ελληνικές γιορτές ετησίως, με τους περισσότερους πολίτες να ταξιδεύουν εκτός της πόλης που διαμένουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τροχαία έχει εκπονήσει σχέδιο, μέσω του οποίου λαμβάνει επιπλέον μέτρα σε όλη τη χώρα, για την όσο το δυνατόν ασφαλέστερη μετακίνηση κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα απαγορευτεί η κίνηση φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο που ξεπερνά τον 1,5 τόνο στα εθνικά δίκτυα, με βάση το παρακάτω ωράριο:

Παρασκευή 13 Αυγούστου: 16:00-21:00 (ρεύμα εξόδου)

Σάββατο 14 Αυγούστου: 08:00-13:00 (ρεύμα εξόδου)

Κυριακή 15 Αυγούστου: 16:00-23:00 (ρεύμα εισόδου)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, στα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας συμπεριλαμβάνονται:

Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση σε σημεία του οδικού δικτύου όπου παρατηρούνται συχνά ατυχήματα

Εντατικά μέτρα αστυνόμευσης στις εισόδους και εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων

Αυξημένα μέτρα σε χώρους μαζικής συγκέντρωσης επιβατών όπως αεροδρόμια ή λιμάνια

Δημιουργία συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, με στόχο τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων και παραβάσεων που βάσει στατιστικών, οδηγούν σε πρόκληση σοβαρών ατυχημάτων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητού κατά την οδήγηση).

Ενημέρωση πολιτών μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών, σε περίπτωση ανάγκης για ευρεία πληροφόρηση του κοινού για ύπαρξη κυκλοφοριακών ή λοιπών προβλημάτων.

Τέλος, η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να είναι προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των κατά τόπους τροχονόμων.

Περισσότερα Safety First

Υδρολίσθηση: Τι είναι και πώς την αντιμετωπίζουμε
Μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σε βρεγμένο οδόστρωμα, είναι η υδρολίσθηση. Γνωρίζετε τι είναι και ποιες ενέργειες πρέπει να κάνετε; ...(περισσότερα)
Euro NCAP: O τρόπος βαθμολόγησης
Το συνολικό σκορ υπολογίζεται ως άθροισμα πόντων της κάθε ενότητας ενώ πρέπει οπωσδήποτε σε καμιά ενότητα να μην υπάρχει βαθμός κάτω από τη βάση. ...(περισσότερα)
Intelligent Speed Assistance: Το σύστημα που γίνεται υποχρεωτικό από το 2022
Από την επόμενη χρονιά, όλα τα νέα αυτοκίνητα στην Ευρώπη θα διαθέτουν έξυπνο σύστημα περιορισμού ταχύτητας. ...(περισσότερα)
Ψηφιακή ανανέωση άδειας οδήγησης
Όπως έγινε επισήμως γνωστό, η ανανέωση της άδειας οδήγησης καθώς και η απόκτηση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας, θα μπορούν να πραγματοποιηθούν από το gov.gr. ...(περισσότερα)
Φύλο και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Πρόσφατη έρευνα στον Καναδά, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα την αντίληψή μας σχετικά με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, για άντρες και γυναίκες. ...(περισσότερα)
Προτάσεις για 11 βελτιώσεις στα νέα αυτοκίνητα έως το 2021
Στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης των θανάτων και σοβαρών τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τις προτάσεις της οι οποίες περιλαμβάνουν την υποχρεωτική τοποθέτηση 11 ...(περισσότερα)
Πώς επηρεάζεται η πίεση των ελαστικών μας από τη ζέστη
Η κατάλληλη πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου μας παίζει σημαντικό ρόλο για την ασφάλεια, με την εξωτερική θερμοκρασία να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα σε κάθε περίπτωση. ...(περισσότερα)
Παγκόσμια πρώτη: Δυνατότητα αυτόνομου παρκαρίσματος στο μουσείο της Mercedes-Benz
Σε μια στιγμή-ορόσημο για την πορεία της αυτόνομης αυτοκίνησης, εγκρίθηκε στη Γερμανία το Automated Valet Parking, που επιτρέπει για πρώτη φορά το αυτόνομο παρκάρισμα οχήματος, χωρίς την παρουσία οδηγ...(περισσότερα)
Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει πρώτη αιτία θανατηφόρων τροχαίων στην Ευρώπη
H υπερβολική ταχύτητα αποτελεί κύρια αιτία θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων και οι στατιστικές, το επιβεβαιώνουν. ...(περισσότερα)
730 νεκροί σε 679 ατυχήματα το 2017
Η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε πρόσφατα τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας, αναφορικά με τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν στους ελληνικούς δρόμους τη χρονιά που μας πέρασε. ...(περισσότερα)

S5 Box