SAFETY FIRST

Η Ελληνική Αστυνομία παρουσίασε τα επιπλέον μέτρα που έχουν ληφθεί, ενόψει της εξόδου του Δεκαπενταύγουστου.

Ο Δεκαπενταύγουστος αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ελληνικές γιορτές ετησίως, με τους περισσότερους πολίτες να ταξιδεύουν εκτός της πόλης που διαμένουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τροχαία έχει εκπονήσει σχέδιο, μέσω του οποίου λαμβάνει επιπλέον μέτρα σε όλη τη χώρα, για την όσο το δυνατόν ασφαλέστερη μετακίνηση κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα απαγορευτεί η κίνηση φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο που ξεπερνά τον 1,5 τόνο στα εθνικά δίκτυα, με βάση το παρακάτω ωράριο:

Παρασκευή 13 Αυγούστου: 16:00-21:00 (ρεύμα εξόδου)

Σάββατο 14 Αυγούστου: 08:00-13:00 (ρεύμα εξόδου)

Κυριακή 15 Αυγούστου: 16:00-23:00 (ρεύμα εισόδου)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, στα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας συμπεριλαμβάνονται:

Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση σε σημεία του οδικού δικτύου όπου παρατηρούνται συχνά ατυχήματα

Εντατικά μέτρα αστυνόμευσης στις εισόδους και εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων

Αυξημένα μέτρα σε χώρους μαζικής συγκέντρωσης επιβατών όπως αεροδρόμια ή λιμάνια

Δημιουργία συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, με στόχο τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων και παραβάσεων που βάσει στατιστικών, οδηγούν σε πρόκληση σοβαρών ατυχημάτων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητού κατά την οδήγηση).

Ενημέρωση πολιτών μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών, σε περίπτωση ανάγκης για ευρεία πληροφόρηση του κοινού για ύπαρξη κυκλοφοριακών ή λοιπών προβλημάτων.

Τέλος, η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να είναι προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των κατά τόπους τροχονόμων.

Περισσότερα Safety First

Οικολογική οδήγηση: Τι πρέπει να γνωρίζετε;
Η μείωση της κατανάλωσης και, κατά συνέπεια, των ρύπων που εκλύονται προς το περιβάλλον, αποτελεί ένα από τα βασικότερα ζητούμενα για τους οδηγούς, σήμερα. ...(περισσότερα)
Ευρώπη: Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που γίνονται υποχρεωτικά από το 2022
Στο πλαίσιο περαιτέρω μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προχωρήσει στη θέσπιση κανόνων, με βάση τους οποίους πολλά συστήματα υποβοήθησης οδηγού σε αυτοκίνητα και φορτηγά, γίνοντα...(περισσότερα)
Θερμοπληξία: Μια συχνή αιτία θανάτου για τα μικρά παιδιά
Μπορεί να μην είναι η πιο συχνή αιτία θανάτου, ωστόσο η θερμοπληξία είναι μία από τις πολλές αιτίες θανάτου για μικρά παιδιά που βρίσκονται για αρκετή ώρα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, όταν ο καιρός είν...(περισσότερα)
Πρόοδος στον έλεγχο παραβάσεων στο εξωτερικό
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι νέοι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στις παραβάσεις που συντελούνται από χρήστες του δρόμου εκτός της χώρας καταγωγής τους, είχε θετικό αντίκτυπο. ...(περισσότερα)
Συνεχίζουν την οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ οι Έλληνες οδηγοί
Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες θανάτων στους δρόμους, ωστόσο οι Έλληνες οδηγοί φαίνεται πως δεν επηρεάζονται από αυτό. ...(περισσότερα)
Πρόστιμο και 20 μήνες απώλεια διπλώματος για γνωστό τερματοφύλακα στην Αγγλία
Ο Γάλλος τερματοφύλακας μιας εκ των κορυφαίων ομάδων στην Αγγλία και της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Εθνικής Γαλλίας, Hugo Lloris, συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ και δείχνοντας μεταμέλεια, απ...(περισσότερα)
Η αυτόνομη οδήγηση απαιτεί την ανάλογη εκπαίδευση
Μπορεί η τεχνολογία των μετακινήσεων οχημάτων δίχως την ανάγκη οδηγού να εξελίσσεται διαρκώς, ωστόσο αυτό δε συνεπάγεται τον αυτόματο εκμηδενισμό των τροχαίων ατυχημάτων. ...(περισσότερα)
Τα Ηνωμένα Έθνη συμφώνησαν στα επόμενα βήματα για την Οδική Ασφάλεια
Η Οδική Ασφάλεια αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα στον κόσμο και για αυτό, οι κυβερνήσεις κατέληξαν σε συγκεκριμένα βήματα που θα γίνουν, με στόχο την μείωση των θανάτων παγκοσμίως. ...(περισσότερα)
H Ford εξελίσσει τεχνολογία προβολέων για πιο ασφαλή οδήγηση τη νύχτα (+video)
Μια νέα τεχνολογία προβολέων υψηλής ανάλυσης, που στοχεύει να διασφαλίσει πως οι οδηγοί θα έχουν το βλέμμα τους στραμμένο αποκλειστικά στο δρόμο τη νύχτα, παρουσιάζει η Ford. ...(περισσότερα)
Τροχαία και παραβάσεις Μαρτίου στην Αττική
Ανακοινώθηκαν από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής τα τροχαία ατυχήματα και οι παραβάσεις στην Αττική κατά τον περασμένο Μάρτιο, όπου δυστυχώς ξεχωρίζουν οι 15 νεκροί σε ισάριθμα θανατηφόρα τροχαία ...(περισσότερα)

S5 Box