SAFETY FIRST

 Σύμφωνα με νέα στοιχεία αναφορικά με τους θανάτους στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 25.671 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2016.

 

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των δεδομένων, ένα ποσοστό της τάξης του 40% των θανάτων, προέρχεται από συγκρούσεις που σχετίζονται με την εργασία των ανθρώπων. Όπως αναφέρει το ETSC, η βελτίωση της συλλογής δεδομένων είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα, αφού οι περισσότερες αστυνομικές διευθύνσεις που ερευνούν τα ατυχήματα, δεν σημειώνουν το λόγο για τον οποίο βρισκόταν ο οδηγός στο δρόμο (π.χ. για δουλειά, βόλτα, ψώνια κλπ.). Επειδή δεν υπάρχει κάποιος ορισμός των θανάτων που σχετίζονται με την εργασία, είναι πολύ δύσκολο να κατηγοριοποιηθούν. Επίσης, είναι σημαντικό σύμφωνα με το ETSC, οι κυβερνήσεις και δημόσιες αρχές να δίνουν το παράδειγμα στους επιχειρηματίες, προσφέροντας στους υπαλλήλους δυνατότητα να παρακολουθήσουν προγράμματα οδικής ασφάλειας.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ETSC, Antonio Avenoso δήλωσε: "Αν και υπάρχουν παραδείγματα μεγάλων ή μικρών οργανισμών στην Ευρώπη που έχουν πάρει σοβαρά το θέμα της οδικής ασφάλειας, υπάρχουν χιλιάδες ακόμη που κάνουν τα στραβά μάτια στο ρίσκο που υπόκεινται οι εργαζόμενοί τους κάθε ημέρα. Πολλές εταιρίες βλέπουν επίσης λανθασμένα τη διαχείριση του συγκεκριμένου ρίσκου ως εμπόδιο, αντί για ευκαιρία. Όμως μειώνοντας το ρίσκο των οδηγών κατά τη διάρκεια της δουλειάς, αυτό μπορεί να μειώσει το ασφαλιστικό κόστος, να οδηγήσει σε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, να προωθήσει την εικόνα της εταιρείας και φυσικά, να προστατεύσει τις ανθρώπινες ζωές. Αν και οι εργοδότες πρέπει να κάνουν περισσότερα, το ETSC δείχνει μέσω της αναφοράς του πως οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να βοηθήσουν και αυτές με τη σειρά τους, όσο περισσότερο μπορούν".

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Τα εξηλεκτρισμένα οχήματα πρέπει να διαθέτουν σύστημα ηχητικής προειδοποίησης
Η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται πιο αυστηρή για τα ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα, τα οποία στο εξής θα πρέπει να διαθέτουν ειδικό σύστημα ηχητικής προειδοποίησης. ...(περισσότερα)
Αγγλία: Το κόστος είναι ο βασικός λόγος που οι νέοι δεν οδηγούν
Έρευνα στην Αγγλία έδειξε πως ο κύριος λόγος για τον οποίο οι νέοι δεν αποφασίζουν να οδηγήσουν, είναι το αυξημένο κόστος. ...(περισσότερα)
Η σημασία του πέλματος στις επιδόσεις των ελαστικών
Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι τα ελαστικά αποτελούν το μοναδικό σημείο του αυτοκινήτου που βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το δρόμο. ...(περισσότερα)
Επικίνδυνη οδήγηση: Ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει αυστηρές τιμωρίες
Η Βουλή των Ελλήνων προέβη σε αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, με τις τιμωρίες σε περίπτωση επικίνδυνης οδήγησης να γίνονται πιο αυστηρές. ...(περισσότερα)
0 αστέρια σε Crash Test
Μια είδηση που δε συνηθίζουμε να διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό έφτασε από το Δελχί της Ινδίας, όπου αυτές τις ημέρες περνούν από Crash Test, υπό την αιγίδα του Global NCAP, αφού 5 μοντέλα που παράγον...(περισσότερα)
Συνεχίζει στην προεδρία της FIA ο Jean Todt
O Jean Todt είναι έτοιμος για την τρίτη του θητεία ως Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), μετά από Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. ...(περισσότερα)
Μείωση των ορίων ταχύτητας στη Γαλλία
Μετά από απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, τα όρια ταχύτητας μειώθηκαν από τα 90, στα 80 χιλιόμετρα/ώρα, σε 400.000 χιλιόμετρα του γαλλικού οδικού δικτύου. ...(περισσότερα)
Victoria Αυστραλίας: Οι λιγότεροι θάνατοι όλων των εποχών από τροχαία το 2018
Μια σημαντική μέτρηση κατέγραψε το Κράτος της Victoria στην Αυστραλία, καθώς το 2018 ήταν η χρονιά με τους λιγότερους θανάτους από τροχαία ατυχήματα. ...(περισσότερα)
Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας: Τι περιλαμβάνουν και ποιος είναι ο σκοπός τους
Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αυξάνουν διαρκώς τη δυναμική τους, οπότε ήρθε η στιγμή να κατανοήσουμε καλύτερα τι αφορούν. ...(περισσότερα)
FIA Action for Road Safety
Μια από τις σημαντικότερες εκστρατείες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) τα τελευταία χρόνια, είναι το "FIA Action for Road Safety" που αφορά στην Οδική Ασφάλεια. ...(περισσότερα)

S5 Box