SAFETY FIRST

Σε προηγούμενο  άρθρο, είχαμε αναφερθεί στην έρευνα που παρουσίασε το ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Traffic Injury Research Foundation (TIRF), με αντικείμενο τη διαφορετική αντιμετώπιση του φαινομένου της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Από την έρευνα του TIRF, προέκυψαν ορισμένα στατιστικά ευρήματα που αφορούν στον Καναδά, ωστόσο έχουν ευρύτερο ενδιαφέρον:

  • Το ποσοστό των ανδρών που παραδέχθηκαν ότι οδήγησαν υπό την επήρεια αλκοόλ στις τελευταίες 30 ημέρες του 2018, έφτασε το 26,2%, ενώ αντίστοιχα για τις γυναίκες ήταν 14%
  • Κατά την περίοδο 2011-2015, το επίπεδο συγκέντρωσης οινοπνεύματος σε γυναίκες οδηγούς που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, ήταν 0,171, ενώ το αντίστοιχο σε άντρες ήταν 0,173, τη στιγμή που το όριο είναι 0,08. Αντίστοιχα ήταν τα στατιστικά και για γυναίκες πεζούς (0,207) σε σύγκριση με άντρες πεζούς (0,209) που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο
  • Το 1986, 1 στους 13 οδηγούς που συνελήφθησαν υπό την επήρεια αλκοόλ ήταν γυναίκες. Μεταξύ 2005 και 2011, η αναλογία έγινε 1 στους 6, ενώ το 2015 ήταν 1 στους 5. Προφανώς οι γυναίκες που οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ παραμένουν λιγότερες από τους άντρες, ωστόσο το ποσοστό τους έχει υπερδιπλασιαστεί, σε διάρκεια σχεδόν 30 ετών (1986-2015)
  • Το 2015, οι γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ έφτασαν στο 18% των συνολικών θανάτων από αυτή την αιτία, ενώ είναι το 34% όλων των επιβατών που έχασαν τη ζωή τους. Δηλαδή, σχεδόν όσες γυναίκες σκοτώθηκαν ως οδηγοί, σκοτώθηκαν και ως επιβάτες, γεγονός που συνδέεται με αυτό που γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο, ότι εκ φύσεως δυσκολεύονται να αρνηθούν την είσοδο σε αυτοκίνητο με οδηγό που έχει πιεί

Μια ακόμη παράμετρος που πρέπει να λαμβάνουμε υπ' όψιν, σύμφωνα με το TIRF, είναι πως αν και οι κοινωνίες μας έχουν εκσυγχρονιστεί σε επίπεδο αντιλήψεων, παραμένει πολύ πιο δύσκολο για μια γυναίκα να ομολογήσει ότι έχει καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ, σε σύγκριση με έναν άντρα.

Υπενθυμίζεται, πως η παραπάνω έρευνα έγινε σε συνεργασία με την Beer Canada, γεγονός που καταδεικνύει και τη λογική των εταιρειών κατανάλωσης ποτών σε χώρες όπως ο Καναδάς.

Αν θέλετε να διαβάσετε αναλυτικά την έκθεση του Traffic Injury Research Foundation, πατήστε εδώ

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

12 σημαντικά στατιστικά για την Οδική Ασφάλεια
Στο πλαίσιο της εκστρατείας "3500 Lives" η FIA παρουσίασε μια σειρά από ενδιαφέρουσες και σε πολλές περιπτώσεις δυσάρεστες στατιστικές, αναφορικά με τα τροχαία ατυχήματα. ...(περισσότερα)
Στη σωστή κατεύθυνση η υιοθέτηση ορίου ταχύτητας 30 χλμ./ώρα
Ελληνική έρευνα δείχνει πως η μείωση του ορίου ταχύτητας εντός πόλεων στα 30 χλμ./ώρα, όχι μόνο δεν προκαλεί επιπλέον προβλήματα, αλλά έχει θετικό αντίκτυπο σε πολλούς τομείς. ...(περισσότερα)
Αγγλία: Το κόστος είναι ο βασικός λόγος που οι νέοι δεν οδηγούν
Έρευνα στην Αγγλία έδειξε πως ο κύριος λόγος για τον οποίο οι νέοι δεν αποφασίζουν να οδηγήσουν, είναι το αυξημένο κόστος. ...(περισσότερα)
Οι ηλικιωμένοι οδηγοί δεν είναι πιο επικίνδυνοι από τους νέους...
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Swansea στη Μεγάλη Βρετανία, οι ηλικιωμένοι οδηγοί δε θεωρούνται περισσότερο επικίνδυνοι από τους νέους, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του BBC. ...(περισσότερα)
1 στους 2 Βρετανούς ξεπερνούν τα όρια ταχύτητας σε κατοικημένες περιοχές
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τον ίδρυμα Brake, που ασχολείται με την Οδική Ασφάλεια στη Μ. Βρετανία, το 52% των Βρετανών οδηγών ομολογεί ότι ξεπερνά τα όρια των 20 μιλίων/ώρα, στις περιοχές που υπά...(περισσότερα)
Θάνατοι από τροχαία και διαφθορά...
Σύμφωνα με μεγάλο αριθμό ερευνών και μελέτη στατιστικών τα τελευταία χρόνια, η σχέση μεταξύ των θανάτων από τροχαία ατυχήματα και τα ποσοστά διαφθοράς σε μία χώρα είναι ευθέως ανάλογη. ...(περισσότερα)
Νέο σύστημα ανίχνευσης κίνησης ατόμων στο αυτοκίνητο
Ένα σύστημα που θα μπορεί να εξάγει συμπεράσματα για την κατάσταση του οδηγού και να αναλύει το βαθμό ελέγχου που έχει εκείνος στο αυτοκίνητο, έρχεται στο προσκήνιο. ...(περισσότερα)
Νέα αυτοκίνητα: Υποχρεωτικά με Intelligent Speed Limiter και
Στο εξής, κάθε νέο αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται υποχρεωτικά με το έξυπνο σύστημα "Intelligent Speed Limiter" και με μαύρο κουτί. ...(περισσότερα)
Η επιστήμη πίσω από τον Graham
Μετά την πρώτη παρουσίαση του Graham, η TAC έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το εγχείρημα σε επιστημονικό επίπεδο. ...(περισσότερα)
Μπορεί η εικονική πραγματικότητα να βοηθήσει στη μείωση των ατυχημάτων;
Αυτό θα ερευνήσει ένας οργανισμός από τη Σουηδία, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή... ...(περισσότερα)

S5 Box