SAFETY FIRST

Όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η εφαρμογή eCall είναι πια υποχρεωτική στα νέα μοντέλα αυτοκινήτων και van.Όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η εφαρμογή eCall είναι πια υποχρεωτική στα νέα μοντέλα αυτοκινήτων και van.

Η έμφαση στην Οδική Ασφάλεια και Συμπεριφορά αποτελεί μια παγκόσμια τάση και η Ευρώπη δε θα μπορούσε να παραμείνει αδρανής σε αυτό, καθώς η μείωση των θανάτων και σοβαρών τραυματισμών αποτελεί προτεραιότητα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Είχε ψηφιστεί από το 2015 και από τις 31 Μαρτίου, είναι υποχρεωτικό σε όλα τα νέα αυτοκίνητα και vans. Ο λόγος για το σύστημα eCall, που καλεί αυτομάτως τον αριθμό 112 σε περίπτωση σοβαρού τροχαίου ατυχήματος. Με τη βοήθεια του eCall θα μπορεί να γίνει σαφής πιο γρήγορα, η σοβαρότητα του ατυχήματος, με απώτερο στόχο τη μείωση των θανάτων ή σοβαρών τραυματισμών. 

Η Τσέχα Ευρωβουλευτής Olga Sehnalová, που πρωταγωνίστησε στην νομοθέτηση του υποχρεωτικού eCall δήλωσε: "Το σύστημα eCall θα μειώσει σημαντικά το χρόνο που θα απαιτείται για τα σωστικά συνεργεία, προκειμένου να φτάσουν στον τόπο ενός ατυχήματος. Δυστυχώς, ο αριθμός των θανάτων στους Ευρωπαϊκούς δρόμους είναι απαράδεκτα υψηλός. Με τη χρήση του eCall, ο χρόνος απόκρισης θα μειωθεί κατά 50% σε αγροτικές περιοχές και κατά 40% στις πόλεις, οδηγώντας στην αποφυγή περίπου 2.500 θανάτων κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το σύστημα βασίζεται στη δημόσια κλήση εκτάκτου ανάγκης και για αυτό χρησιμοποιείται ο Ευρωπαϊκός αριθμός εκτάκτου ανάγκης 112, που λειτουργεί διεθνώς. Τόσο τα Κράτη-Μέλη όσο και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων είχαν αρκετό χρόνο για να ετοιμάσουν τις υποδομές και τεχνολογίες τους, ώστε το eCall να εφαρμοστεί αμέσως, αυξάνοντας την ασφάλεια των πολιτών που ταξιδεύουν στην Ευρώπη".

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με τα στατιστικά Οδικής Ασφάλειας, περίπου 25.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 135.000 τραυματίστηκαν σοβαρά σε τροχαία ατυχήματα στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν και οι αριθμοί αυτοί συνιστούν μείωση κατά 2% σε σύγκριση με το 2015, εντούτοις δεν είναι αρκετοί ώστε να επιτευχθεί ο δεκαετής στόχος μεταξύ 2010 και 2020, που είναι η μείωση των θανάτων στο μισό. 

Επιπλέον, τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία του 2016 (55%) συνέβησαν σε επαρχιακούς δρόμους, ενώ το 37% συνέβη σε αστικές περιοχές και το 8% σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας. Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων είναι η μεγαλύτερη ομάδα θυμάτων, καθώς συγκεντρώνουν το 46%, ενώ αντίστοιχο ποσοστό θανάτων παρατηρείται και στις ευάλωτες ομάδες χρηστών του δρόμου όπως πεζοί, μοτοσικλετιστές και ποδηλάτες, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στις αστικές περιοχές.  

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Έλεγχος για χρήση ναρκωτικών ουσιών...
Για αλκοτέστ είχαμε ακούσει εδώ και χρόνια, όμως σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης διεξάγονται και έλεγχοι για την ποσότητα ναρκωτικών ουσιών στο αίμα, που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε ως "ναρκοτεστ". ...(περισσότερα)
Συμβουλές για την αποφυγή οδήγησης υπό υπνηλία
Η υπνηλία στο τιμόνι αποτελεί μια από τις πιο συχνές αιτίες τροχαίων ατυχημάτων και ο γνωστός Αμερικανικός Οργανισμός National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), εξέδωσε έναν "κατάλογο" με...(περισσότερα)
Οικολογική οδήγηση: Τι πρέπει να γνωρίζετε;
Η μείωση της κατανάλωσης και, κατά συνέπεια, των ρύπων που εκλύονται προς το περιβάλλον, αποτελεί ένα από τα βασικότερα ζητούμενα για τους οδηγούς, σήμερα. ...(περισσότερα)
Ευρωπαϊκή Ένωση: 6.000 παιδιά έχασαν τη ζωή τους από τροχαία σε μια δεκαετία
Ο αριθμός των παιδιών ηλικίας έως 14 ετών, που έφυγαν από τη ζωή λόγω τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την περίοδο 2011-2020, καθιστά επιτακτική την άμεση εύρεση ...(περισσότερα)
Δείτε στο video τι συμβαίνει όταν δε φοράμε ζώνη ασφαλείας
Έχουμε πει πολλές φορές ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε ζώνη ασφαλείας, είτε καθόμαστε στα εμπρός είτε στα πίσω καθίσματα. ...(περισσότερα)
Συνεχίζουν την οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ οι Έλληνες οδηγοί
Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες θανάτων στους δρόμους, ωστόσο οι Έλληνες οδηγοί φαίνεται πως δεν επηρεάζονται από αυτό. ...(περισσότερα)
Ελλάδα: Σημαντική μείωση των θανατηφόρων τροχαίων μεταξύ 2010 και 2018
Σύμφωνα με τα στατιστικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη μείωση θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων από το 2010 μέχρι το 2018. ...(περισσότερα)
Άνω των 55 ετών τα περισσότερα θύματα από τροχαία το 2018
Η στατιστική της Ελληνικής Αστυνομίας για τους νεκρούς από τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας το 2018, δείχνει τον αριθμό των θανάτων ανά ηλικιακή κατηγορία. ...(περισσότερα)
Αυτό φαίνεται ότι σκέφτονται οι περισσότεροι οδηγοί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας από το Vinci Autoroute και το Ινστιτούτο Ipsos. ...(περισσότερα)
Ιούνιος: 478 τροχαία με 18 νεκρούς στην Αττική
Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, έδειξε πως οι επιδόσεις μας στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. ...(περισσότερα)

S5 Box