SAFETY FIRST

Όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η εφαρμογή eCall είναι πια υποχρεωτική στα νέα μοντέλα αυτοκινήτων και van.Όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η εφαρμογή eCall είναι πια υποχρεωτική στα νέα μοντέλα αυτοκινήτων και van.

Η έμφαση στην Οδική Ασφάλεια και Συμπεριφορά αποτελεί μια παγκόσμια τάση και η Ευρώπη δε θα μπορούσε να παραμείνει αδρανής σε αυτό, καθώς η μείωση των θανάτων και σοβαρών τραυματισμών αποτελεί προτεραιότητα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Είχε ψηφιστεί από το 2015 και από τις 31 Μαρτίου, είναι υποχρεωτικό σε όλα τα νέα αυτοκίνητα και vans. Ο λόγος για το σύστημα eCall, που καλεί αυτομάτως τον αριθμό 112 σε περίπτωση σοβαρού τροχαίου ατυχήματος. Με τη βοήθεια του eCall θα μπορεί να γίνει σαφής πιο γρήγορα, η σοβαρότητα του ατυχήματος, με απώτερο στόχο τη μείωση των θανάτων ή σοβαρών τραυματισμών. 

Η Τσέχα Ευρωβουλευτής Olga Sehnalová, που πρωταγωνίστησε στην νομοθέτηση του υποχρεωτικού eCall δήλωσε: "Το σύστημα eCall θα μειώσει σημαντικά το χρόνο που θα απαιτείται για τα σωστικά συνεργεία, προκειμένου να φτάσουν στον τόπο ενός ατυχήματος. Δυστυχώς, ο αριθμός των θανάτων στους Ευρωπαϊκούς δρόμους είναι απαράδεκτα υψηλός. Με τη χρήση του eCall, ο χρόνος απόκρισης θα μειωθεί κατά 50% σε αγροτικές περιοχές και κατά 40% στις πόλεις, οδηγώντας στην αποφυγή περίπου 2.500 θανάτων κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το σύστημα βασίζεται στη δημόσια κλήση εκτάκτου ανάγκης και για αυτό χρησιμοποιείται ο Ευρωπαϊκός αριθμός εκτάκτου ανάγκης 112, που λειτουργεί διεθνώς. Τόσο τα Κράτη-Μέλη όσο και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων είχαν αρκετό χρόνο για να ετοιμάσουν τις υποδομές και τεχνολογίες τους, ώστε το eCall να εφαρμοστεί αμέσως, αυξάνοντας την ασφάλεια των πολιτών που ταξιδεύουν στην Ευρώπη".

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με τα στατιστικά Οδικής Ασφάλειας, περίπου 25.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 135.000 τραυματίστηκαν σοβαρά σε τροχαία ατυχήματα στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν και οι αριθμοί αυτοί συνιστούν μείωση κατά 2% σε σύγκριση με το 2015, εντούτοις δεν είναι αρκετοί ώστε να επιτευχθεί ο δεκαετής στόχος μεταξύ 2010 και 2020, που είναι η μείωση των θανάτων στο μισό. 

Επιπλέον, τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία του 2016 (55%) συνέβησαν σε επαρχιακούς δρόμους, ενώ το 37% συνέβη σε αστικές περιοχές και το 8% σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας. Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων είναι η μεγαλύτερη ομάδα θυμάτων, καθώς συγκεντρώνουν το 46%, ενώ αντίστοιχο ποσοστό θανάτων παρατηρείται και στις ευάλωτες ομάδες χρηστών του δρόμου όπως πεζοί, μοτοσικλετιστές και ποδηλάτες, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στις αστικές περιοχές.  

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Οι παραβάσεις με αριθμούς
Τα ατυχήματα που συντελούνται καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους έχουν πολλές και διαφορετικές αιτίες, με τις παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας να αποτελούν ένα συνηθισμένο φαινόμενο που οδηγ...(περισσότερα)
4 στους 10 Έλληνες χρησιμοποιούν το κινητό ενώ οδηγούν
Για ακόμη μια φορά, έρευνα καταδεικνύει πως χρειάζεται πολλή δουλειά συνειδητοποίηση ακόμη, ώστε η Οδική Ασφάλεια να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα στη χώρα μας. ...(περισσότερα)
Αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων κατά τον Απρίλιο
Έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ δείχνει σημαντική αύξηση στα τροχαία που καταγράφηκαν τον Απρίλιο 2021 σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα της προηγούμενης χρονιάς, με το lockdown να έχει παίξει πάντως σημαντικό ρόλο σε α...(περισσότερα)
Υπνηλία κατά την οδήγηση: Ένα υποτιμημένο φαινόμενο
Μια από τις πιο σημαντικές και όμως λιγότερο προβεβλημένες αιτίες θανάτων στους δρόμους ανά τον κόσμο, είναι η οδήγηση κατά τη διάρκεια της οποίας ο οδηγός είναι μισοκοιμισμένος. ...(περισσότερα)
Υπερβολική ταχύτητα: Η αγαπημένη παράβαση των Ελλήνων
Η Ελληνική Αστυνομία δημοσιοποίησε τον αριθμό και το είδος παραβάσεων που καταγράφηκαν από την Τροχαία το 2018, με την υπερβολική ταχύτητα να κατέχει την συντριπτική πλειοψηφία. ...(περισσότερα)
FIA Action for Road Safety
Μια από τις σημαντικότερες εκστρατείες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) τα τελευταία χρόνια, είναι το "FIA Action for Road Safety" που αφορά στην Οδική Ασφάλεια. ...(περισσότερα)
Μεγάλο ποσοστό Βρετανών αποσπάται κατά την οδήγηση
Η απώλεια συγκέντρωσης λόγω κούρασης αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα θανάτων από τροχαία ατυχήματα φτάνοντας στο 62%, ενώ μετά τη σχετική έρευνα που διενεργήθηκε από τη Βρετανική Exchange and Mar...(περισσότερα)
Τα συστήματα ασφαλείας που γίνονται υποχρεωτικά από το 2022
Σε μια προσπάθεια περαιτέρω βελτίωσης του επιπέδου προστασίας επιβατών, πεζών και δικυκλιστών, ολοένα και περισσότερα οχήματα στην Ευρώπη θα διαθέτουν υποχρεωτικά τεχνολογικά συστήματα υποβοήθησης οδη...(περισσότερα)
Ανησυχητικός ο αριθμός των θανάτων σε ατυχήματα μεμονωμένων οχημάτων
Περίπου το 1/3 των θανάτων στους δρόμους της Ευρώπης οφείλεται σε ατυχήματα που συμβαίνει με αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες που ενεπλάκησαν μόνα τους σε κάποιο ατύχημα (π.χ. πτώση μοτοσικλέτας ή έξοδος από...(περισσότερα)
Electronic Stability Control (ESC)
Το "Electronic Stability Control" (ESC), που στα ελληνικά μεταφράζεται ως σύστημα Ηλεκτρονικού Ελέγχου Ευστάθεια, είναι ο όρος τον οποίο χρησιμοποιούν οι Ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, τη στιγμή πο...(περισσότερα)

S5 Box