SAFETY FIRST

Η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται πιο αυστηρή για τα ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα, τα οποία στο εξής θα πρέπει να διαθέτουν ειδικό σύστημα ηχητικής προειδοποίησης.

Η αλλαγή αυτή είναι άμεση, καθώς τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές Ιουλίου. Τα νέα αυτοκίνητα που χαρακτηρίζονται ως “εξηλεκτρισμένα” αυξάνονται. Εξηλεκτρισμένα ονομάζονται τα οχήματα που κινούνται είτε αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια, είτε είναι υβριδικά. Στη δεύτερη περίπτωση, αυτή των υβριδικών, συνδυάζουν ηλεκτροκινητήρα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων, που προκύπτει από την έλλειψη (ηλεκτρικά) ή μη λειτουργία του κινητήρα εσωτερικής καύσης (υβριδικά), είναι πως δεν κάνουν θόρυβο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει κινδύνους κατά την κίνηση, όπου άλλοι χρήστες των δρόμων ή πεζοί έχουν συνηθίσει να ακούν θόρυβο ενός αυτοκινήτου που πλησιάζει.

Η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τέθηκε σε ισχύ από 1η Ιουλίου, προβλέπει πως κάθε τετράτροχο όχημα ιδιωτικής ή δημόσιας χρήσης πρέπει να διαθέτει “Acoustic Vehicle Alert System” (AVAS). Μέσω αυτού το όχημα εκπέμπει θόρυβο, ειδοποιώντας έτσι τους άλλους χρήστες του δρόμου για την άφιξή του. Το AVAS θα ενεργοποιείται με ταχύτητες έως 20 χλμ./ώρα στην Ευρώπη, ενώ στις Η.Π.Α. που υφίσταται ήδη, το αντίστοιχο όριο είναι 30 χλμ./ώρα. Επιπλέον, θα πρέπει να εκπέμπει τουλάχιστον 56dB ήχου, που αντιστοιχεί στον ήχο που εκπέμπει μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα ή ένα μηχάνημα καταστροφής χαρτιού.

Ακόμη, ο ήχος του AVAS θα πρέπει να είναι συνεχόμενος και να καταδεικνύει την κινητική κατάσταση του οχήματος. Δηλαδή, η ένταση του ήχου θα πρέπει να μεταβάλλεται, ανάλογα με το πώς κινείται το αυτοκίνητο. Αν για παράδειγμα ο οδηγός επιταχύνει, ο ήχος θα αυξάνεται και αν φρενάρει μειώνοντας ταχύτητα, να μειώνεται. Άλλωστε, έτσι ακούγονται και οι κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Κάθε αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορεί να αναπτύξει το δικό της σύστημα σύνθεσης ήχου, ώστε να του δώσει τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί. Για παράδειγμα, μπορεί ο θόρυβος να είναι ίδιος με εκείνον του οχήματος στην έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης, προσφέροντας έτσι ίδια αίσθηση στους πεζούς, όπως αν ο κινητήρας του αυτοκινήτου έβγαζε κανονικό ήχο.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Ελλάδα: Σημαντική μείωση των θανατηφόρων τροχαίων μεταξύ 2010 και 2018
Σύμφωνα με τα στατιστικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη μείωση θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων από το 2010 μέχρι το 2018. ...(περισσότερα)
Οδήγηση το χειμώνα και ο σημαντικός ρόλος των ελαστικών
Ο χειμώνας έφτασε και καθώς η ασφάλεια είναι πάνω από όλα, είναι σημαντικό να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις πρόσθετες απαιτήσεις που προκύπτουν. ...(περισσότερα)
20 χρόνια Euro NCAP
Ο Οργανισμός που διοργανώνει τα Crash Tests των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ευρώπη συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια δραστηριότητας που προσφέρει στην ασφάλεια όσων κινούνται με αυτοκίνητα, μοτοσικλέτε...(περισσότερα)
Μπορεί η εικονική πραγματικότητα να βοηθήσει στη μείωση των ατυχημάτων;
Αυτό θα ερευνήσει ένας οργανισμός από τη Σουηδία, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή... ...(περισσότερα)
Praise Awards 2016
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών (European Transport Safety Council - ETSC) έχει δημιουργήσει τα "Praise Awards", βραβεία που απονέμονται κάθε χρόνο σε εταιρείες που έχουν πάρει μέτρα για τη β...(περισσότερα)
Προσωρινή άδεια οδήγησης αυτοκινήτου από ηλικία 17 ετών
Με νέο σχέδιο Νόμου, προβλέπεται μεταξύ άλλων η δυνατότητα απόκτησης διπλώματος αυτοκίνητου για άτομα ηλικίας 17 ετών, που θα έχουν δυνατότητα οδήγησης με συνοδό. ...(περισσότερα)
0 αστέρια σε Crash Test
Μια είδηση που δε συνηθίζουμε να διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό έφτασε από το Δελχί της Ινδίας, όπου αυτές τις ημέρες περνούν από Crash Test, υπό την αιγίδα του Global NCAP, αφού 5 μοντέλα που παράγον...(περισσότερα)
Οι τελευταίες τροχαίες παραβάσεις του 2022
Κατά την τελευταία εβδομάδα της χρονιάς που ολοκληρώθηκε σημειώθηκαν 17.753 τροχαίες παραβάσεις, η πλειονότητα των οποίων αφορούσε σε παράνομη στάθμευση και κίνηση με υπερβολική ταχύτητα. ...(περισσότερα)
Έρευνα στις Η.Π.Α. για τη χρήση πίσω ζώνης ασφαλείας
Όπως προέκυψε από έρευνα στις Η.Π.Α., οι ενήλικες δε φορούν πάντοτε ζώνη στο πίσω κάθισμα των αυτοκινήτων.Όπως προέκυψε από έρευνα στις Η.Π.Α., οι ενήλικες δε φορούν πάντοτε ζώνη στο πίσω κάθισμα των ...(περισσότερα)
Η αύξηση των ορίων ταχύτητας αυξάνει τους θανάτους...
... ή τουλάχιστον, αυτό καταδεικνύει έρευνα για λογαριασμό του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ασφαλούς Οδήγησης σε Αυτοκινητοδρόμους (Insurance Institute for Highway Safety). ...(περισσότερα)

S5 Box