SAFETY FIRST

Ένα σύστημα που θα μπορεί να εξάγει συμπεράσματα για την κατάσταση του οδηγού και να αναλύει το βαθμό ελέγχου που έχει εκείνος στο αυτοκίνητο, έρχεται στο προσκήνιο.

Το σύστημα έχει εξελιχθεί από το Ινστιτούτο Fraunhofer IOSB στην Καρλσρούη της Γερμανίας. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, είναι το πρώτο παγκοσμίως που έχει τη δυνατότητα εξαγωγής συμπερασμάτων για τη δραστηριότητα του οδηγού, χρησιμοποιώντας δεδομένα από στιγμιαίες φωτογραφίες.

Ουσιαστικά, με βάση αυτές τις εικόνες, το σύστημα θα διαπιστώνει κατά πόσο ο οδηγός έχει πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου, ανάλογα με τη θέση των χεριών του στο τιμόνι (ή μακριά από αυτό), ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα διαπίστωσης, ακόμη και αν ο ίδιος έχει αποκοιμηθεί.

Οι κάμερες αποτελούν πια αναπόσπαστο κομμάτι των σύγχρονων αυτοκινήτων, αφού σε συνδυασμό με την ευρεία χρήση αισθητήρων, συμβάλλουν στη διαμόρφωση λειτουργίας των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού.

Πολλά από αυτά τα συστήματα διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία, επιτρέποντας στο κεντρικό σύστημα να παίρνει, σε ορισμένα σημεία, τον έλεγχο και αναφέρονται ως συστήματα ημι-αυτόνομης οδήγησης.

Άλλωστε, στόχος της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας κατά τις επόμενες δεκαετίες, αναφέρεται πως είναι η επίτευξη της αυτόνομης οδήγησης, αφού το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό (άνω του 90%) των τροχαίων ατυχημάτων οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

Με βάση τα παραπάνω, ένα σύγχρονο αυτοκίνητο που είναι εξοπλισμένο με προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, λειτουργεί με βάση την τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence).

Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να έχει τη δυνατότητα κατανόησης όσων συμβαίνουν τόσο εντός, όσο και εκτός αυτού.

Στην πρώτη περίπτωση, το εκάστοτε σύστημα ελέγχει την κατάσταση εντός του οχήματος, προτείνοντας για παράδειγμα στον οδηγό να κάνει στάση για ξεκούραση, εφόσον ανιχνεύσει πως το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση για περισσότερες από δύο ώρες χωρίς παύση.

Στη δεύτερη περίπτωση, αναφερόμαστε στην κατάσταση της κίνησης, αφού για παράδειγμα το σύστημα lane assist μπορεί να προειδοποιήσει τον οδηγό ότι αλλάζει λωρίδα χωρίς χρήση φλας και άρα, πιθανώς κατά λάθος, ασκώντας ακόμη και επιπλέον δύναμη στο σύστημα διεύθυνσης, για επιστροφή στη σωστή λωρίδα.

"Η τεχνολογία μας δεν επιτρέπει απλά να αναγνωρίζουμε χαρακτηριστικά του προσώπου, αλλά και τη στάση του σώματος οδηγού και επιβατών", δήλωσε ο Michael Voit, διευθυντής στο Franhofer IOSB. "Από αυτές τις στάσεις του σώματος, μπορούμε να ορίσουμε τι κάνουν ο οδηγός και οι επιβάτες".

Η ανάλυση των δεδομένων από τις εικόνες, βασίζεται σε ανάπτυξη αλγορίθμων και διαδικασιών οι οποίες έχουν ως βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Οι αλγόριθμοι αναλύουν τα δεδομένα από την κάμερα σε πραγματικό χρόνο, "διαπιστώνοντας" αν ο οδηγός μιλάει στο τηλέφωνό του, κοιτάζει το κινητό του συνοδηγού ή το δρόμο.

Αυτό επιτυγχάνεται, καθώς το σύστημα απομονώνει τις εικόνες οδηγού και επιβατών κάθε στιγμή, διαμορφώνοντας έναν ψηφιακό σκελετό για τις πιθανές κινήσεις του κάθε ανθρώπου, ανά πάσα στιγμή.

"Οι αλγόριθμοι μπορούν να "πουν" αν κάποιος κοιμάται, κοιτάζει στο δρόμο, πόσο έχει αποσπαστεί η προσοχή του και σε πόσο χρόνο θα μπορέσει να εστιάσει ξανά στο δρόμο", εξηγεί περαιτέρω ο Voit.

Το σύστημα του Fraunhofer IOSB υποστηρίζει παραδοσιακές κάμερες, κάμερες υπερύθρων και 3D, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα μέτρησης της απόστασης ανάμεσα στο εκάστοτε αντικείμενο (ή άτομο) και την κάμερα.

Για την ολοκλήρωση του project, οι άνθρωποι του Ινστιτούτου έχουν συνεργαστεί με εταιρείες όπως οι Bosch και Continental, ενώ οι προσπάθειές τους έχουν από το Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας, το Υπουργείο Οικονομικών Θεμάτων και Ενέργειας ή το Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών της Γερμανίας.

Όπως τονίζεται από τους ανθρώπους του Fraunhofer IOSB, η προστασία των προσωπικών δεδομένων, είναι για αυτούς προτεραιότητα.

Για να συμβεί αυτό, τα δεδομένα από την κάμερα υπόκεινται σε στιγμιαία επεξεργασία, ωστόσο δεν σώζονται κάπου και δεν βγαίνουν από το όχημα, ενώ δεν υπάρχουν και εξατομικευμένα δεδομένα προς ανάλυση.

Τέλος, να αναφέρουμε πως οι νέοι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδεικνύουν τη σημασία της ανίχνευσης της ανθρώπινης δραστηριότητας, αφού η παρακολούθηση του οδηγού θα γίνει υποχρεωτική για τα αυτοματοποιημένα αυτοκίνητα, ανεξάρτητα από το επίπεδο αυτοματοποίησης των συστημάτων της.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Photo Credits: M. Zentsch/Fraunhofer IOSB

Περισσότερα Safety First

Η Ευρώπη ευαισθητοποιείται περαιτέρω για την Οδική Ασφάλεια
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφαλούς Μετακίνησης (European Transport Safety Council), 5 Υπουργοί Μεταφορών Ευρωπαϊκών Κρατών υπέγραψαν από κοινού διακήρυξη προς την Ευρωπαϊ...(περισσότερα)
Ευρώπη: Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που γίνονται υποχρεωτικά από το 2022
Στο πλαίσιο περαιτέρω μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προχωρήσει στη θέσπιση κανόνων, με βάση τους οποίους πολλά συστήματα υποβοήθησης οδηγού σε αυτοκίνητα και φορτηγά, γίνοντα...(περισσότερα)
Πάσχα 2022: Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τα οχήματα που εξαιρούντα
H Τροχαία θα προχωρήσει σε σειρά μέτρων για την κατά το δυνατόν πιο ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων κατά την περίοδο του Πάσχα. ...(περισσότερα)
Ελβετία: Μείωση ορίων ταχύτητας, μείωση σοβαρών τροχαίων
Έρευνα στην Ελβετία έδειξε πως η μείωση του ορίου ταχύτητας εντός αστικών περιοχών στα 30 χλμ./ώρα, έχει αποφέρει αντίστοιχη μείωση των σοβαρών τροχαίων κατά 38%. ...(περισσότερα)
Video: Η τεχνολογία συνδεδεμένων φωτεινών σηματοδοτών από την Ford
Η Ford δοκιμάζει μια τεχνολογία συνδεδεμένων φωτεινών σηματοδοτών, που μπορεί να διευκολύνει τη διέλευση ασθενοφόρων, πυροσβεστικών ή περιπολικών. ...(περισσότερα)
Οι παραβάσεις της τελευταίας πλήρους εβδομάδας του Ιουλίου
Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία τροχαίων παραβάσεων που σημειώθηκαν στην χώρα μας, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 23-29 Ιουλίου – Διαβάστε την «κατάταξη» ανά είδος και ανά περιο...(περισσότερα)
Περισσότερη κίνηση σε σύγκριση με το περσινό lockdown στην Αττική
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής, η κίνηση κατά την πρώτη ημέρα του φετινού lockdown, ήταν σημαντικά αυξημένη σε σύγκριση με την αντίστοιχη ημέρα, πέρυσι. ...(περισσότερα)
Μήνυμα οδικής ασφάλειας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς!
Η νέα σχολική χρονιά πλησιάζει στην αρχή της και εκτός από ευχές για καλή πρόοδο, σε χώρες όπως ο Καναδάς οι ευχές για Καλή Σχολική Χρονιά σχετίζονται και με την Οδική Συμπεριφορά. ...(περισσότερα)
Ευρωπαϊκή Ένωση: 6.000 παιδιά έχασαν τη ζωή τους από τροχαία σε μια δεκαετία
Ο αριθμός των παιδιών ηλικίας έως 14 ετών, που έφυγαν από τη ζωή λόγω τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την περίοδο 2011-2020, καθιστά επιτακτική την άμεση εύρεση ...(περισσότερα)
Ευρώπη: Ελλειμματική χρηματοδότηση στην Οδική Ασφάλεια
Η χρηματοδότηση για έρευνα στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας, παρουσιάζει σαφή μείωση σε όλη την Ευρώπη, με τους ερευνητές να κρούουν κώδωνα κινδύνου. ...(περισσότερα)

S5 Box