SAFETY FIRST

Μπορεί να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει απόλυτα, όμως σύντομα η αυτοκίνηση θα αλλάξει πολύ σε σχέση με ότι γνωρίζαμε. Αυτή ακριβώς η αλλαγή ήταν το αντικείμενο του φετινού World Mobile Congress που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μέχρι το 2030 αναμένεται να κυκλοφορούν 44 εκατομμύρια διασυνδεμένα και αυτόνομης κίνησης (όχι απλώς αυτόματα, δηλαδή με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά αυτόνομα, με δυνατότητα να κινούνται μόνα τους) οχήματα. Επιπλέον, σε όλη την Ευρώπη προετοιμάζονται οι νέες νομοθεσίες αναφορικά με τον τομέα της συνδεσιμότητας, αφού από τον Μάρτιο του 2018, όλα τα αυτοκίνητα θα πρέπει να διαθέτουν το ηλεκτρονικό σύστημα "eCall", ένα σύστημα εκτάκτου ανάγκης που θα ενεργοποιείται αυτόματα όποτε χρειαστεί, γνωστοποιώντας με ακρίβεια το σημείο που βρίσκεται ένα αυτοκίνητο που έχει ατύχημα.

Όπως τονίζεται από όλες τις πλευρές, τα πλεονεκτήματα θα είναι πολλά, όμως εμείς εστιάζουμε στο γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο, υπολογίζεται πως θα μειωθούν αισθητά οι ανθρώπινες απώλειες στην άσφαλτο, αφού τόσο τα αυτόνομης κίνησης οχήματα, που θα κινούνται μόνα τους, όσο και τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, αναπτύσσονται με αυτό τον σκοπό.

Οι εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα είναι διαρκείς και ραγδαίες, οπότε από τη μεριά μας τις παρακολουθούμε και θα σας ενημερώνουμε, ιδιαίτερα όσον αφορά στον θεμελιώδη τομέα της Οδικής Ασφάλειας.

 

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Οι παραβάσεις της εβδομάδας 20-26 Αυγούστου
Με αμείωτη… ένταση συνεχίζονται οι παραβάσεις στους ελληνικούς δρόμους, όπως αποδεικνύουν και τα στατιστικά στοιχεία της προτελευταίας εβδομάδας του Αυγούστου. ...(περισσότερα)
Πόδια στο ταμπλό: Μια θανάσιμα κακή συνήθεια
Όταν βάζουμε τα πόδια στα ταμπλό ενώ βρισκόμαστε στη θέση του συνοδηγού διαπράττουμε ένα τεράστιο λάθος, καθώς σε περίπτωση ατυχήματος, έστω και με μικρή ταχύτητα, οι επιπτώσεις θα είναι από σπάσιμο π...(περισσότερα)
Νέα από την Ευρώπη σχετικά με την Οδική Ασφάλεια
Η νέα χρονιά φέρνει ελπίδες για περαιτέρω μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες θανάτων και σοβαρών τραυματισμών, ειδικά για τους νέους. ...(περισσότερα)
Στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η μείωση των σοβαρών τραυματισμών από τροχαία!
Το ζήτημα των τροχαίων ατυχημάτων και των σοβαρών τραυματισμών που προκύπτουν από αυτά, είναι μεταξύ των πιο σημαντικών από όσα απασχολούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. ...(περισσότερα)
Η Ευρώπη κινείται με ρυθμούς... ασφαλείας!
Μπορεί να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει απόλυτα, όμως σύντομα η αυτοκίνηση θα αλλάξει πολύ σε σχέση με ότι γνωρίζαμε. Αυτή ακριβώς η αλλαγή ήταν το αντικείμενο του φετινού World Mobile Congress που π...(περισσότερα)
Video: Το πρώτο μετωπικό crash test μεταξύ ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Η Mercedes-Benz πραγματοποίησε ένα ασυνήθιστο crash test, φέρνοντας δύο ηλεκτρικά της οχήματα σε μετωπική σύγκρουση – δείτε το σχετικό video. ...(περισσότερα)
Το ανώτατο επιτρεπτό όριο αλκοόλ ανά την Ευρώπη
Μεγάλη συζήτηση γίνεται στην Ευρώπη σχετικά με τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ να αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες τους. ...(περισσότερα)
Ακόμη και το Hands Free αποσπά την προσοχή...
Όπως αναφέρεται σε άρθρο της ιστοσελίδας του European Transport Safety Council (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών), η χρήση hands-free κατά τη διάρκεια της οδήγησης αποσπά την προσοχή σε αντίστο...(περισσότερα)
Οι παραβάσεις με αριθμούς
Τα ατυχήματα που συντελούνται καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους έχουν πολλές και διαφορετικές αιτίες, με τις παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας να αποτελούν ένα συνηθισμένο φαινόμενο που οδηγ...(περισσότερα)
Τι περιλαμβάνει ο πρώτος άξονας του Εθνικού Σχεδίου για την Οδική Ασφάλεια;
Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου για την Οδική Ασφάλεια που αποκαλύφθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, έγινε γνωστό πως ο πρώτος άξονας περιστρέφεται γύρω από τη συλλογή και χρήση των δεδομένων από τροχα...(περισσότερα)

S5 Box