SAFETY FIRST

Μπορεί να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει απόλυτα, όμως σύντομα η αυτοκίνηση θα αλλάξει πολύ σε σχέση με ότι γνωρίζαμε. Αυτή ακριβώς η αλλαγή ήταν το αντικείμενο του φετινού World Mobile Congress που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μέχρι το 2030 αναμένεται να κυκλοφορούν 44 εκατομμύρια διασυνδεμένα και αυτόνομης κίνησης (όχι απλώς αυτόματα, δηλαδή με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά αυτόνομα, με δυνατότητα να κινούνται μόνα τους) οχήματα. Επιπλέον, σε όλη την Ευρώπη προετοιμάζονται οι νέες νομοθεσίες αναφορικά με τον τομέα της συνδεσιμότητας, αφού από τον Μάρτιο του 2018, όλα τα αυτοκίνητα θα πρέπει να διαθέτουν το ηλεκτρονικό σύστημα "eCall", ένα σύστημα εκτάκτου ανάγκης που θα ενεργοποιείται αυτόματα όποτε χρειαστεί, γνωστοποιώντας με ακρίβεια το σημείο που βρίσκεται ένα αυτοκίνητο που έχει ατύχημα.

Όπως τονίζεται από όλες τις πλευρές, τα πλεονεκτήματα θα είναι πολλά, όμως εμείς εστιάζουμε στο γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο, υπολογίζεται πως θα μειωθούν αισθητά οι ανθρώπινες απώλειες στην άσφαλτο, αφού τόσο τα αυτόνομης κίνησης οχήματα, που θα κινούνται μόνα τους, όσο και τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, αναπτύσσονται με αυτό τον σκοπό.

Οι εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα είναι διαρκείς και ραγδαίες, οπότε από τη μεριά μας τις παρακολουθούμε και θα σας ενημερώνουμε, ιδιαίτερα όσον αφορά στον θεμελιώδη τομέα της Οδικής Ασφάλειας.

 

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Φεβρουάριος 2020: Τα στατιστικά των τροχαίων στην Αττική
Οι ανθρώπινες απώλειες και τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας δεν έλειψαν ούτε το προηγούμενο μήνα, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. ...(περισσότερα)
Euro NCAP: Επεξήγηση των τεστ
Σε αυτό το άρθρο, θα παρέχουμε μια επεξήγηση των δοκιμασιών που περνούν τα συστήματα ασφαλείας των αυτοκινήτων, για την καλύτερη αξιολόγησή τους. ...(περισσότερα)
Προτάσεις για μέτρα μείωσης των απωλειών στους δρόμους!
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών (European Transport Safety Council - ETSC) παρουσίασε μια σειρά από προτάσεις, για βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας όσον αφορά στην κατηγορία των νέων ανθρώπων (1...(περισσότερα)
Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Οι επερχόμενες αλλαγές
Τις αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο για τον νέο ΚΟΚ, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε σε πρόσφατες συνεντεύξεις ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. ...(περισσότερα)
Οι Η.Π.Α. επενδύουν στην αυτόνομη οδήγηση
Ο χαμός ανθρώπων στους δρόμους αντιμετωπίζεται πολύ σοβαρά από τις κυβερνήσεις των προηγμένων κρατών του κόσμου και στις Η.Π.Α., η Οδική Ασφάλεια είναι ένας τομέας που χρίζει ιδιαίτερης προσοχής και μ...(περισσότερα)
Κουμπιά vs οθόνες αφής: Σημειώσατε 1
Η τοποθέτηση οθονών αφής στο εσωτερικό των αυτοκινήτων έγινε κοινή πρακτική τα τελευταία χρόνια, ωστόσο άρθρο-ρεπορτάζ σουηδικού περιοδικού δείχνει πως τα κλασικά κουμπιά, παραμένουν καλύτερη επιλογή ...(περισσότερα)
Το Νότιο Αιγαίο στις περιοχές της Ευρώπης με τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία
Σύμφωνα με στατιστικά ευρήματα της Eurostat για το 2016, το Νότιο Αιγαίο βρίσκεται στις 5 πιο επικίνδυνες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά στην πιθανότητα θανάτου από τροχαίο ατύχημα. ...(περισσότερα)
Αύξηση 7,2% στις τροχαίες παραβάσεις το 2017
Η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας, σχετικά με τις παραβάσεις που συνέβησαν στους ελληνικούς δρόμους το 2017, δίνοντας μάλιστα άμεση σύγκριση με τις αντίστοιχες παραβά...(περισσότερα)
Η ευεργετική επίδραση του Intelligent Speed Assistance
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών (European Transport Safety Council - ETSC) παρουσίασε στο Youtube ένα βίντεο, που καταδεικνύει τη χρησιμότητα ενός από τα τελευταίας τεχνολογίας έξυπνα συστήμα...(περισσότερα)
H Ford θέτει το gaming στην υπηρεσία της Οδικής Ασφάλειας (+video)
Με το πρόγραμμα "Driving Skills for Life" (DSFL) και τη βοήθεια Ευρωπαίων gamers, η Ford επιδιώκει να βοηθήσει τους νέους, ώστε να αντιληφθούν ευρύτερα τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκο...(περισσότερα)

S5 Box