SAFETY FIRST

Έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε πως οι περισσότεροι Βρετανοί οδηγοί δεν αισθάνονται έτοιμοι να... παραδώσουν το τιμόνι σε ένα αυτόνομο όχημα.

Ο ανεξάρτητος φιλανθρωπικός οργανισμός IAM RoadSmart, που έχει την έδρα του στην Αγγλία, προχώρησε σε ακόμη μια ενδιαφέρουσα έρευνα, αυτή τη φορά με αντικείμενο τα αυτόνομα οχήματα.

Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, με βάση την οποία ένα όχημα μπορεί να κινείται και χωρίς την παρέμβαση του οδηγού, βρίσκεται ήδη σε αρκετά προχωρημένο στάδιο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε πολλά αυτοκίνητα παραγωγής, κυρίως των μεγαλύτερων κατηγοριών, υιοθετούνται τέτοια συστήματα, χαμηλότερης βέβαια κλίμακας, που πάντως δεν απαιτούν σε κάθε περίπτωση κάποια αντίδραση από την πλευρά του οδηγού.

Καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των τροχαίων ατυχημάτων στον πλανήτη προέρχεται από ανθρώπινα λάθη, υπάρχει η άποψη πως αν πετύχουμε την αυτόνομη οδήγηση, τότε οι θάνατοι από τροχαία θα εκμηδενιστούν ή ελαχιστοποιηθούν.

Με την ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης να είναι διαρκής, το IAM RoadSmart δημιούργησε ένα από τα καθιερωμένα του ερωτηματολόγια, για να αποτανθεί στους Βρετανούς οδηγούς.

Παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία αυτόνομης μετακίνησης δείχνει ικανή να μειώσει δραστικά τις απώλειες στους δρόμους, η πλειοψηφία των Βρετανών οδηγών δεν αισθάνεται ακόμη την απαιτούμενη εμπιστοσύνη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, που διενεργήθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης για την κουλτούρα οδικής ασφάλειας στη Μεγάλη Βρετανία, 59% των οδηγών που ερωτήθηκαν, θεωρεί πως η αυξανόμενη δυνατότητα των νέων αυτοκινήτων να κινούνται αυτόνομα, αποτελεί σοβαρό ρίσκο για την προσωπική τους ασφάλεια.

Μεταξύ των "σκεπτικιστών", η σημαντική πλειοψηφία ανήκει στις γυναίκες, οι οποίες έχουν αυτή την άποψη σε ποσοστό 67%.

Είναι προφανές, ότι για να λειτουργήσει αποτελεσματικά η τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων, θα πρέπει τα νέα συστήματα να χρησιμοποιούνται σωστά, γεγονός που θα επιτευχθεί σε δύο σκέλη.

Αφενός, μέσω της σωστής εκπαίδευσης των οδηγών και αφετέρου, με την κατάλληλη ενημέρωση, που θα προσφέρει την απαραίτητη κατανόηση για τις δυνατότητες, αλλά και τους περιορισμούς που θέτει η εν λόγω τεχνολογία.

Η ανάγκη για επιμόρφωση των οδηγών κρίνεται ακόμη πιο σκόπιμη, από τη στιγμή που, όπως τονίζει ο IAM RoadSmart, οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου άναψαν το πράσινο φως για χρήση προηγμένων συστημάτων όπως η Αυτόματη Υποβοήθηση Διατήρησης Λωρίδας σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας.

Παράλληλα, οι προβλέψεις αναφέρουν ότι έως το 2030, το 1 στα 10 οχήματα που θα κυκλοφορούν, θα είναι τουλάχιστον, μερικώς αυτόνομα.

"Ίσως λόγω της παραπληροφόρησης και της αφθονίας τεχνικής ορολογίας, το κοινό εξακολουθεί να μην έχει πειστεί πλήρως για τη νέα τεχνολογία, η οποία θεωρητικά έχει τη δυνατότητα να μειώσει πολλές συγκρούσεις στους δρόμους της Βρετανίας, αποτρέποντας χιλιάδες θανάτους και τραυματισμούς", δήλωσε ο Neil Greig, Director of Policy and Research του IAM RoadSmart.

"Για να κερδηθεί αυτή η εμπιστοσύνη, συνιστούμε να συμπεριληφθεί η κατάλληλη εκπαίδευση της αυτοματοποιημένης τεχνολογίας στις εξετάσεις οδήγησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να δοθεί στους οδηγούς η ευκαιρία να μάθουν πώς λειτουργεί, γεγονός που θα συμβάλει τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό στην ανακούφιση των ανησυχιών που δικαιολογημένα πολλοί έχουν σήμερα.

"Αντίστοιχα, οι οδηγοί πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η υπερβολική εξάρτηση από αυτά τα συστήματα θα μπορούσε επίσης να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οδική ασφάλεια, με πιθανώς ανησυχητικά αποτελέσματα τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους πεζούς".

Photo: IAM RoadSmart

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Τα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο
Η Τροχαία ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων σε όλη τη χώρα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, στα οποία εντάσσεται και η απαγόρευση κίνησης φορτηγών με βάρος άνω των 3,5 τόνων. ...(περισσότερα)
Η Ευρώπη κινείται με ρυθμούς... ασφαλείας!
Μπορεί να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει απόλυτα, όμως σύντομα η αυτοκίνηση θα αλλάξει πολύ σε σχέση με ότι γνωρίζαμε. Αυτή ακριβώς η αλλαγή ήταν το αντικείμενο του φετινού World Mobile Congress που π...(περισσότερα)
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών τοποθετείται...
... σχετικά με την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια. ...(περισσότερα)
Ειδική σήμανση στις ράμπες του Δήμου Αθηναίων
Θέλοντας να διευκολύνει την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα, αλλά και να μειώσει την παράνομη στάθμευση, ο Δήμος Αθηναίων δημιούργησε ειδική σήμανση στις αντίστοιχες ράμπ...(περισσότερα)
Ιανουάριος: 15 νεκροί σε 381 τροχαία ατυχήματα στην Αττική
Ακόμη μια χρονιά ξεκινάει άσχημα όσον αφορά στα τροχαία ατυχήματα, καθώς τον Ιανουάριο έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους της Αττικής 15 άνθρωποι, ακόμη 10 τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ καταγράφηκαν και 13...(περισσότερα)
Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει πρώτη αιτία θανατηφόρων τροχαίων στην Ευρώπη
H υπερβολική ταχύτητα αποτελεί κύρια αιτία θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων και οι στατιστικές, το επιβεβαιώνουν. ...(περισσότερα)
Μ. Βρετανία: Ποια είναι η πρώτη κλήση των οδηγών σε περίπτωση ατυχήματος;
Έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία, έδειξε πως το πρώτο τηλεφώνημα που κάνουν οι οδηγοί εφόσον εμπλακούν σε μικρής έκτασης τροχαίο ατύχημα, δεν είναι αυτό που πιθανώς θα περιμέναμε. ...(περισσότερα)
Παράταση κυκλοφοριακών μέτρων στο κέντρο της Αθήνας έως 21 Νοεμβρίου
Την παράταση των κυκλοφοριακών μέτρων που ισχύουν στο κέντρο της για 3 μήνες Αθήνας λόγω του κορονοϊού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. ...(περισσότερα)
Η Σχολή Οδικής Συμπεριφοράς Ιαβέρης συνεργάζεται με το 1o bebefest
Πιστή στο έργο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συνανθρώπων μας αναφορικά με το "Εθνικό Θέμα" των τροχαίων ατυχημάτων, η Σχολή μας είναι συνεργάτης στο 1ο Φεστιβάλ Εγκυμοσύνης και Βρεφικής Ηλικ...(περισσότερα)
Praise Awards 2016
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών (European Transport Safety Council - ETSC) έχει δημιουργήσει τα "Praise Awards", βραβεία που απονέμονται κάθε χρόνο σε εταιρείες που έχουν πάρει μέτρα για τη β...(περισσότερα)

S5 Box