SAFETY FIRST

Έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε πως οι περισσότεροι Βρετανοί οδηγοί δεν αισθάνονται έτοιμοι να... παραδώσουν το τιμόνι σε ένα αυτόνομο όχημα.

Ο ανεξάρτητος φιλανθρωπικός οργανισμός IAM RoadSmart, που έχει την έδρα του στην Αγγλία, προχώρησε σε ακόμη μια ενδιαφέρουσα έρευνα, αυτή τη φορά με αντικείμενο τα αυτόνομα οχήματα.

Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, με βάση την οποία ένα όχημα μπορεί να κινείται και χωρίς την παρέμβαση του οδηγού, βρίσκεται ήδη σε αρκετά προχωρημένο στάδιο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε πολλά αυτοκίνητα παραγωγής, κυρίως των μεγαλύτερων κατηγοριών, υιοθετούνται τέτοια συστήματα, χαμηλότερης βέβαια κλίμακας, που πάντως δεν απαιτούν σε κάθε περίπτωση κάποια αντίδραση από την πλευρά του οδηγού.

Καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των τροχαίων ατυχημάτων στον πλανήτη προέρχεται από ανθρώπινα λάθη, υπάρχει η άποψη πως αν πετύχουμε την αυτόνομη οδήγηση, τότε οι θάνατοι από τροχαία θα εκμηδενιστούν ή ελαχιστοποιηθούν.

Με την ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης να είναι διαρκής, το IAM RoadSmart δημιούργησε ένα από τα καθιερωμένα του ερωτηματολόγια, για να αποτανθεί στους Βρετανούς οδηγούς.

Παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία αυτόνομης μετακίνησης δείχνει ικανή να μειώσει δραστικά τις απώλειες στους δρόμους, η πλειοψηφία των Βρετανών οδηγών δεν αισθάνεται ακόμη την απαιτούμενη εμπιστοσύνη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, που διενεργήθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης για την κουλτούρα οδικής ασφάλειας στη Μεγάλη Βρετανία, 59% των οδηγών που ερωτήθηκαν, θεωρεί πως η αυξανόμενη δυνατότητα των νέων αυτοκινήτων να κινούνται αυτόνομα, αποτελεί σοβαρό ρίσκο για την προσωπική τους ασφάλεια.

Μεταξύ των "σκεπτικιστών", η σημαντική πλειοψηφία ανήκει στις γυναίκες, οι οποίες έχουν αυτή την άποψη σε ποσοστό 67%.

Είναι προφανές, ότι για να λειτουργήσει αποτελεσματικά η τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων, θα πρέπει τα νέα συστήματα να χρησιμοποιούνται σωστά, γεγονός που θα επιτευχθεί σε δύο σκέλη.

Αφενός, μέσω της σωστής εκπαίδευσης των οδηγών και αφετέρου, με την κατάλληλη ενημέρωση, που θα προσφέρει την απαραίτητη κατανόηση για τις δυνατότητες, αλλά και τους περιορισμούς που θέτει η εν λόγω τεχνολογία.

Η ανάγκη για επιμόρφωση των οδηγών κρίνεται ακόμη πιο σκόπιμη, από τη στιγμή που, όπως τονίζει ο IAM RoadSmart, οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου άναψαν το πράσινο φως για χρήση προηγμένων συστημάτων όπως η Αυτόματη Υποβοήθηση Διατήρησης Λωρίδας σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας.

Παράλληλα, οι προβλέψεις αναφέρουν ότι έως το 2030, το 1 στα 10 οχήματα που θα κυκλοφορούν, θα είναι τουλάχιστον, μερικώς αυτόνομα.

"Ίσως λόγω της παραπληροφόρησης και της αφθονίας τεχνικής ορολογίας, το κοινό εξακολουθεί να μην έχει πειστεί πλήρως για τη νέα τεχνολογία, η οποία θεωρητικά έχει τη δυνατότητα να μειώσει πολλές συγκρούσεις στους δρόμους της Βρετανίας, αποτρέποντας χιλιάδες θανάτους και τραυματισμούς", δήλωσε ο Neil Greig, Director of Policy and Research του IAM RoadSmart.

"Για να κερδηθεί αυτή η εμπιστοσύνη, συνιστούμε να συμπεριληφθεί η κατάλληλη εκπαίδευση της αυτοματοποιημένης τεχνολογίας στις εξετάσεις οδήγησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να δοθεί στους οδηγούς η ευκαιρία να μάθουν πώς λειτουργεί, γεγονός που θα συμβάλει τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό στην ανακούφιση των ανησυχιών που δικαιολογημένα πολλοί έχουν σήμερα.

"Αντίστοιχα, οι οδηγοί πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η υπερβολική εξάρτηση από αυτά τα συστήματα θα μπορούσε επίσης να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οδική ασφάλεια, με πιθανώς ανησυχητικά αποτελέσματα τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους πεζούς".

Photo: IAM RoadSmart

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Αττική: Τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις Ιουνίου
Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, βεβαίωσε πως κατά τη διάρκεια του Ιουνίου καταγράφηκαν 19.562 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 538 τροχαία ατυχήματα, με 12 νεκρούς. ...(περισσότερα)
Έλεγχοι από την Τροχαία σε σχολικά λεωφορεία
Η Τροχαία Αττικής έκανε ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία, ενώ αστυνομικοί μοίρασαν σε γονείς και μαθητές, ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια. ...(περισσότερα)
Με 237 χλμ./ώρα πήγαινε ο Reyes τη στιγμή του μοιραίου ατυχήματος
Ο παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιριστής Jose Antonio Reyes έφυγε από τη ζωή, μαζί με δυο ξαδέλφια του, μετά από τροχαίο ατύχημα στην Ισπανία ενώ κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα. ...(περισσότερα)
Φεβρουάριος: Οι παραβάσεις κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο στην Αττική
Η Τροχαία έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν στην Αττική, κατά τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου. ...(περισσότερα)
Επικίνδυνη οδήγηση: Ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει αυστηρές τιμωρίες
Η Βουλή των Ελλήνων προέβη σε αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, με τις τιμωρίες σε περίπτωση επικίνδυνης οδήγησης να γίνονται πιο αυστηρές. ...(περισσότερα)
Αλλαγές στις εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ετοιμάζει τη διαφοροποίηση στις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις υποψήφιων οδηγών για απόκτηση διπλώματος οδήγησης, με νέο σχέδιο νόμου. ...(περισσότερα)
Πολιτική Βούληση και Συναισθηματική Νοημοσύνη
Ο Ιαβέρης γράφει με αφορμή τον κορονοϊό, μια άποψη που αφορά και στην Οδική Ασφάλεια. ...(περισσότερα)
Δυνατότητα οδήγησης δικύκλου με δίπλωμα αυτοκινήτου
Το Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για την Βιώσιμη Μικροκινητικότητα, προβλέπει μεταξύ άλλων πως κάτοχοι άδειας οδήγησης αυτοκινήτου, θα έχουν τη δυνατότητα οδήγησης και δικύκλων έως 125 κ.εκ. ...(περισσότερα)
Κρήτη: Ένα spot οδικής ασφάλειας που αξίζει να δούμε
Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι βασική αιτία των τροχαίων ατυχημάτων, όπως φαίνεται και από το δυνατό video που παρουσίασε η Περιφέρεια Κρήτης ...(περισσότερα)
Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην υπηρεσία της ιατρικής;
Όπως φαίνεται, η σχέση του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού με την Ιατρική γίνεται ολοένα και πιο στενή χάρη στη δυνατότητα εφαρμογής της προηγμένης εφαρμοσμένης τεχνολογίας που έχει χρησιμοποιηθεί στον κάθε ...(περισσότερα)

S5 Box