SAFETY FIRST

Η υιοθέτηση ανώτατου ορίου ταχύτητας 30 χλμ./ώρα σε αστικές περιοχές συνεχίζεται, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την Μπολόνια της Ιταλίας, όπου πάντως δεν έλειψαν οι αντιδράσεις.

Ο αριθμός των πόλεων που υιοθετούν ως ανώτατο όριο κίνησης εντός αστικού ιστού τα 30 χλμ./ώρα αυξάνεται με αλματώδη ταχύτητα.
Αυτή η τάση έχει ανοίξει έναν νέο δημόσιο διάλογο, αφού πολλοί οδηγοί αντιδρούν, υποστηρίζοντας πως η μείωση του ορίου ταχύτητας από 50 σε 30 χλμ./ώρα, έχει επιπτώσεις στην καθημερινότητά τους.

Η πρώτη πόλη στην Ιταλία που επέβαλλε το συγκεκριμένο όριο είναι η Μπολόνια, ενώ έγινε ήδη γνωστός και ο πρώτος παραβάτης υπό το νέο καθεστώς.

Ο λόγος για τον κοσμηματοπώλη Sergio Baldazzi, ο οποίος ανιχνεύθηκε να κινείται με 39 χλμ./ώρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της ποσοστιαίας «ανοχής» 20%, για να λάβει κάποιο πρόστιμο θα πρέπει να κινείται με ταχύτητα που ξεπερνά τα 36 χλμ./ώρα.

Ο ορισμός αυτού του ορίου ταχύτητας, σε συνδυασμό με την απαγόρευση κίνησης στην ιστορική περιοχή Garisenda, προκάλεσαν αντιδράσεις και την επονομαζόμενη «D-Day», κατά τη διάρκεια της οποίας μια αυτοκινητοπομπή ακινητοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Παράλληλα, οι οδηγοί ταξί απειλούν να αυξήσουν τα κόμιστρά τους, επειδή αναγκάζονται να κινούνται πιο αργά και κατά συνέπεια, να πραγματοποιούν λιγότερες διαδρομές ημερησίως, ενώ οι συντηρητικής ιδεολογίας αντίπαλοι του Δημάρχου Matteo Lepore, σχεδιάζουν να θέσουν το ζήτημα σε δημοψήφισμα.

«Υπάρχει πολύς θυμός στην Μπολόνια τώρα», δήλωσε ο Andrea Spettoli, εκ των διοργανωτών των διαμαρτυριών. «Το θέμα δεν είναι μόνο τα πρόστιμα, αυτός ο νόμος αλλάζει εντελώς τις ζωές μας», πρόσθεσε σε δηλώσεις οι οποίες αναπαράχθηκαν από τον βρετανικό Guardian.

Ο Spettoli, ανέφερε ότι πολλοί άνθρωποι του ανέφεραν πως το νέο όριο ταχύτητας τους ανάγκασε να καθυστερήσουν στη δουλειά ή να αφήσουν με αργοπορία τα παιδιά τους στο σχολείο.

Ακόμη, οι οδηγοί λεωφορείων θεωρούν πως το νέο όριο ταχύτητας θα επιφέρει αναστάτωση στα δρομολόγια, ενώ δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που αναφέρουν ότι η διαρκής παρακολούθηση του ταχυμέτρου, προκειμένου να παραμείνουν εντός των επιθυμητών ορίων, προκαλεί απώλεια συγκέντρωσης από τον δρόμο.

Φυσικά, υπάρχουν και οι υποστηρικτές της υιοθέτησης αυτού του ορίου ταχύτητας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Bologna30, ομάδας που τίθεται υπέρ αυτής της κίνησης: «Ποιο είναι το κόστος για αυξημένη ασφάλεια, λιγότερη κίνηση, λιγότερο θόρυβο και μόλυνση;»

Η Valentina Orioli, Δημοτική σύμβουλος κινητικότητας και δημοσίων χώρων στην Μπολόνια, δήλωσε πως η αυτοδιοίκηση είναι πεπεισμένη πως η οδήγηση με 30 χλμ./ώρα θα ωφελήσει την πόλη.

«Όπως έχει φανεί σε άλλες πόλεις που χρησιμοποίησαν αυτό το μέτρο, οι έλεγχοι και οι κυρώσεις αφορούν όλους τους χρήστες των δρόμων, διότι αυτή η λειτουργία εξαρτάται πραγματικά από την τήρηση των κανόνων από όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να αναφερθεί, πως συνολικά κατά την πρώτη ημέρα επιβολής του νέου ορίου ταχύτητας, βεβαιώθηκαν 7 κλήσεις, γεγονός που σύμφωνα με τον Δήμαρχο Lepore, είναι ένδειξη πως οι περισσότεροι οδηγοί προσαρμόζονται, έστω και απρόθυμα, σε αυτό το μέτρο και πως τα θετικά αποτελέσματα σε επίπεδο Οδικής Ασφάλειας, θα φανούν σύντομα.

Από την πλευρά μας, να προσθέσουμε ότι εφόσον ένα αυτοκίνητο κινείται με 30 αντί για 50 χλμ./ώρα, σε περίπτωση πέδησης (φρεναρίσματος) έκτακτης ανάγκης θα χρειαστεί περίπου 14 λιγότερα μέτρα (13 αντί για 27).

Ακόμη, η πιθανότητα επιβίωσης πεζού σε περίπτωση σύγκρουσης με όχημα το οποίο κινείται με 30 χλμ./ώρα είναι 95%, ενώ και η ηχορύπανση αναμένεται να μειωθεί στο μισό.

Με δεδομένο ότι η αντίδραση του μέσου ανθρώπου σε οπτικό ερέθισμα είναι περίπου 1 δευτερόλεπτο, αυτό σημαίνει πως ο μέσος οδηγός θα αντιδράσει, όχι θα ακινητοποιήσει το όχημά του, έχοντας διανύσει 5,5 μέτρα παραπάνω, εφόσον κινείται με 50 χλμ./ώρα, αντί για 30 χλμ./ώρα.

Αν σε αυτό προσθέσουμε την μεγαλύτερη απόσταση ακινητοποίησης κατά 15 μέτρα, λόγω των περισσότερων χιλιομέτρων, γίνεται κατανοητό πως αυτή η μείωση ταχύτητας μπορεί να προσφέρει επιπλέον 20 μέτρα αντίδρασης, η οποία δύναται να προστατεύσει μία ή και περισσότερες ανθρώπινες ζωές.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Πηγή: Guardian 

Photo: Unsplash – Petr Slovacek

Περισσότερα Safety First

Ελλάδα: 23.372 παραβάσεις σε 108.445 ελέγχους
Η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε τα στατιστικά στοιχεία των ελέγχων σε οδηγούς και οχήματα, κατά το χρονικό διάστημα 10-16 Ιουλίου. ...(περισσότερα)
Εκτόξευση για τα αυτόνομα αυτοκίνητα έως το 2030
Τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι η επόμενη σελίδα της σύγχρονης αυτοκίνησης και οι εταιρείες κινούνται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση, διεξάγοντας ήδη έρευνες αναφορικά με το μερίδιο του αγοραστικού κοινού ...(περισσότερα)
701 νεκροί σε 10.740 τροχαία το 2019
Σε αντίστοιχα επίπεδα με το 2018 κινήθηκαν ο αριθμός των θανατηφόρων τροχαίων, αλλά και των θυμάτων στους δρόμους της χώρας μας κατά το 2019, δείχνοντας πως επί της ουσίας, δεν έχει υπάρξει κάποια σημ...(περισσότερα)
Προτάσεις για 11 βελτιώσεις στα νέα αυτοκίνητα έως το 2021
Στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης των θανάτων και σοβαρών τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τις προτάσεις της οι οποίες περιλαμβάνουν την υποχρεωτική τοποθέτηση 11 ...(περισσότερα)
Επίσημο: Ισοδυναμία άδειας οδήγησης αυτοκινήτου με άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου ή ελαφρού δικύκλου
Η Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου υπερψήφισε την ισοδυναμία ανάμεσα στην άδεια οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Β, με εκείνη της οδήγησης μοτοποδηλάτου (ΑΜ) έως 50 κ.εκ. ή ελαφρού δικύκλου (Α1) έω...(περισσότερα)
Safe system approach, από τα Ηνωμένα Έθνη
Στο πλαίσιο της υποστήριξης της εκστρατείας των Ηνωμένων Εθνών με τίτλο "Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια 2011-2020" (UN Decade of Action for Road Safety 2011-2020), η FIA μέσω του Action for Ro...(περισσότερα)
Συνεργασία κρατών και αυτοκινητοβιομηχανιών για εξέλιξη συστημάτων ασφαλείας
Μια νέα προσπάθεια αρχίζει στην Ευρώπη, για την ανάπτυξη συστημάτων που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας. ...(περισσότερα)
Τα νέα συστήματα ασφαλείας βοηθούν στη μείωση των ατυχημάτων
Έρευνα του IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) στις Η.Π.Α. έδειξε πως τα συστήματα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας (Lane Departure Warning) και Ανίχνευσης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Detection...(περισσότερα)
H Ford εξελίσσει τεχνολογία προβολέων για πιο ασφαλή οδήγηση τη νύχτα (+video)
Μια νέα τεχνολογία προβολέων υψηλής ανάλυσης, που στοχεύει να διασφαλίσει πως οι οδηγοί θα έχουν το βλέμμα τους στραμμένο αποκλειστικά στο δρόμο τη νύχτα, παρουσιάζει η Ford. ...(περισσότερα)
Ευρώπη: Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που γίνονται υποχρεωτικά από το 2022
Στο πλαίσιο περαιτέρω μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προχωρήσει στη θέσπιση κανόνων, με βάση τους οποίους πολλά συστήματα υποβοήθησης οδηγού σε αυτοκίνητα και φορτηγά, γίνοντα...(περισσότερα)

S5 Box