SAFETY FIRST

Η προσπάθεια 8 σπουδαστών από Ιταλία, Λιθουανία και Πολωνία σχετικά με τη βελτίωση επικίνδυνων οδικών υποδομών στην περιοχή τους, αναγνωρίστηκε μέσα από τα φετινά βραβεία YEARS.

Το YEARS (Young Europeans Acting for Road Safety), είναι ένα project σχετικά με την Οδική Ασφάλεια στην Ευρώπη, τη διεύθυνση του οποίου έχει αναλάβει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών (ETSC) σε συνεργασία με το Κοινοβουλευτικό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο για Ασφαλείς Μεταφορές της Μεγάλης Βρετανίας (PACTS), έχοντας την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Γερμανικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας (DVR) και του Ινστιτούτου VIAS στο Βέλγιο.

Τα 4 projects που βραβεύονται, έχουν αρκετά κοινά στοιχεία μεταξύ τους. Οι Ιταλοί Lorenzo Pedron και Martina Baj από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, διάλεξαν έναν επικίνδυνο κόμβο σε μια μικρή πόλη κοντά στο Μιλάνο, όπου μπορούσαν να υπάρξουν ατυχήματα αφού τα αυτοκίνητα έστριβαν διασχίζοντας έναν ποδηλατόδρομο. Οι δύο φοιτητές επεδίωξαν να κάνουν πιο ορατό τον ποδηλατόδρομο, ώστε να κερδίζει την προσοχή των οδηγών. Το εγχείρημα έγινε σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία, αφού τα παιδιά μελέτησαν πρώτα τα δεδομένα ατυχημάτων και ανέλυσαν τη συμπεριφορά των οδηγών σε αυτό το σημείο, προτού προτείνουν τη λύση. Το σχέδιο, είχε μεγάλη αποδοχή τόσο από το Δήμαρχο και το τοπικό συμβούλιο, όσο και από τα τοπικά ΜΜΕ.

Οι Vincenzo Viro και Giuseppe Silvestro, από την πολυτεχνική σχολή της Νάπολης, επέλεξαν επίσης μια επικίνδυνη διασταύρωση, στο προάστιο Afragola. Μετά από έρευνα, οι φοιτητές εστίασαν στο σχεδιασμό του δρόμου, στη βελτίωση της ορατότητα, στη μεγάλη ταχύτητα που ανέπτυσσαν οι οδηγοί, στην έλλειψη σήμανσης και στην ασφάλεια των ευπαθών χρηστών του δρόμου. Η ομάδα επέβλεψε τα έργα δημιουργίας μιας κυκλικής διαδρομής (roundabout), τις νέες διαβάσεις πεζών και τη βελτίωση της σήμανσης και των πεζοδρομίων.

Οι Λιθουανοί Aivaras Paškauskas και Tomas Vičkačka από το Πανεπιστήμιο του Vilnius στη Λιθουανία, διάλεξαν μια επικίνδυνη διάβαση πεζών στην πόλη Molėtai, περίπου 60 χιλιόμετρα από το Vilnius. Παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε κεντρικό σημείο, η διάβαση δεν είχε καλή ορατότητα στο σκοτάδι ή σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπως βροχή ή ομίχλη. Καθώς τη διάβαση χρησιμοποιούν και μικρά παιδιά αφού κοντά βρίσκεται ένα σχολείο, η οικολογική λύση που βρήκαν οι φοιτητές ήταν η τοποθέτηση ηλιακών σηματοδοτών -που δεν απαιτούσαν κατά συνέπεια ηλεκτρικό ρεύμα, οι οποίοι ενεργοποιούνταν μόνο αν υπήρχαν πεζοί ή ποδηλάτες στη διάβαση. Να σημειωθεί πως οι φοιτητές ανέπτυξαν καλές σχέσεις με τις τοπικές αρχές και ήδη διερευνούν άλλα σημεία που επιδέχονται βελτιώσεων. 

Τέλος, οι Sylwia Pogodzinska και Dawid Dudek από το Πανεπιστήμιο της Κρακοβίας στην Πολωνία, επίσης προσπάθησαν να βελτιώσουν την ορατότητα μιας διάβασης πεζών, μέσω της δημιουργίας "νησιού", όπως ονομάζεται η κατασκευή, το οποίο βελτιώνει την ορατότητα των πεζών και αναγκάζει τους οδηγούς να μειώσουν ταχύτητα. Η πρόταση βασίστηκε τόσο σε βιβλιογραφία, όσο και σε μελέτη των δεδομένων σχετικά με ατυχήματα.

Όπως αποδεικνύουν οι προαναφερθείσες προσπάθειες, η ενσωμάτωση των νέων στην προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών και της Οδικής Ασφάλειας εν γένει είναι ιδιαίτερα σημαντική, ενώ αν γίνει με σωστό τρόπο μπορεί να είναι αποδοτική στο εγγύς μέλλον.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Στην Πολωνία το διεθνές βραβείο Οδικής Ασφάλειας 2023
Η Πολωνία πέτυχε μείωση θανάτων από τροχαία ατυχήματα κατά 47% σε μια δεκαετία, επίδοση που δεν πέρασε απαρατήρητη στην Ευρώπη και της απέφερε το διεθνές βραβείο PIN. ...(περισσότερα)
Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα συστήματα C-ITS
Η ομάδα εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρουσίασε το πόρισμά της σχετικά με την πλατφόρμα C-ITS (Cooperative Intelligent Transport Systems), το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από συστάσεις με...(περισσότερα)
Αντιδράσεις για τις διαφημίσεις αλκοόλ στη Formula 1
Η πρόσφατη, μεγάλη χορηγική συμφωνία μεταξύ της Formula 1 και της γνωστής ζυθοποιίας "Heineken" δεν έχει γίνει δεκτή με καλό μάτι από τους Οργανισμούς που ασχολούνται με την καμπάνια ενάντια στο αλκοό...(περισσότερα)
O Άφθαρτος!
H TAC (Transport Accident Commission) παρουσίασε τον Graham, ένα γλυπτό ομοίωμα ανθρώπου, που με βάση την κατασκευή του θα μπορούσε να αντέξει τα τροχαία ατυχήματα και να βγαίνει δίχως τραυματισμό από...(περισσότερα)
Στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η μείωση των σοβαρών τραυματισμών από τροχαία!
Το ζήτημα των τροχαίων ατυχημάτων και των σοβαρών τραυματισμών που προκύπτουν από αυτά, είναι μεταξύ των πιο σημαντικών από όσα απασχολούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. ...(περισσότερα)
Η Ευρώπη κινείται με ρυθμούς... ασφαλείας!
Μπορεί να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει απόλυτα, όμως σύντομα η αυτοκίνηση θα αλλάξει πολύ σε σχέση με ότι γνωρίζαμε. Αυτή ακριβώς η αλλαγή ήταν το αντικείμενο του φετινού World Mobile Congress που π...(περισσότερα)
Μήνυμα οδικής ασφάλειας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς!
Η νέα σχολική χρονιά πλησιάζει στην αρχή της και εκτός από ευχές για καλή πρόοδο, σε χώρες όπως ο Καναδάς οι ευχές για Καλή Σχολική Χρονιά σχετίζονται και με την Οδική Συμπεριφορά. ...(περισσότερα)
Αυτό φαίνεται ότι σκέφτονται οι περισσότεροι οδηγοί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας από το Vinci Autoroute και το Ινστιτούτο Ipsos. ...(περισσότερα)
Ελλάδα: Μείωση 54% στα θανατηφόρα τροχαία μεταξύ 2010-2020
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως τα θανατηφόρα τροχαία του 2020 στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν κατά 17% λιγότερα σε σύγκριση με το 2019, ενώ η Ελλάδα παρουσίασε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση μεταξύ τω...(περισσότερα)
Ειδική σήμανση στις ράμπες του Δήμου Αθηναίων
Θέλοντας να διευκολύνει την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα, αλλά και να μειώσει την παράνομη στάθμευση, ο Δήμος Αθηναίων δημιούργησε ειδική σήμανση στις αντίστοιχες ράμπ...(περισσότερα)

S5 Box