SAFETY FIRST

Η Τροχαία Αττικής έκανε ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία, ενώ αστυνομικοί μοίρασαν σε γονείς και μαθητές, ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε η Τροχαία Αττικής, προχώρησε σε ελέγχους σχολικών λεωφορείων, καθώς και ενημέρωση γονέων και μαθητών.

Συγκεκριμένα, κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής των αυξημένων μέτρων της τροχαίας, όταν και τα σχολεία άνοιξαν τις πύλες τους, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 695 σχολικά οχήματα.

Με βάση τα δεδομένα που δημοσίευσε η Τροχαία, υπήρξαν 65 παραβάσεις. Από αυτές, οι 35 αφορούσαν στον ταχογράφο, οι 12 τη μη χρήση ζώνης, οι δύο σε φθαρμένα ελαστικά, ενώ σε μία περίπτωση υπήρξε έλλειψη πυροσβεστήρα και έλλειψη προβλεπόμενης άδειας οδήγησης, αντίστοιχα.

Όπως έγινε γνωστό, οι έλεγχοι της Τροχαίας θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Πέραν αυτού, οι αστυνομικοί μοίρασαν φυλλάδια σχετικά με την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή, σε μαθητές και γονείς, κατά την προσέλευση στα σχολεία για τον καθιερωμένο αγιασμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, πρόκειται για μια πρωτοβουλία με στόχο "να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα".

Στο πλαίσιο μέτρων για την όσο το δυνατόν ασφαλέστερη μετακίνηση από και προς τα σχολεία, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττική θα εφαρμόσει σειρά μέτρων.

Σε αυτά συγκαταλέγονται η διευκόλυνση της κυκλοφορίας από τροχονόμους στις αρτηρίες που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα, σε πιο εντατικούς ελέγχους λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές, καθώς και στην αναγνώριση και επισήμανση ελλείψεων σήμανσης κοντά στα σχολεία.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Παιχνίδι Οδικής Ασφάλειας για παιδιά!
Η πρώτη εφαρμογή που επιτρέπει στα παιδιά να εξοικειωθούν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και την έννοια της Οδικής Ασφάλειας συνολικά, είναι γεγονός. ...(περισσότερα)
Φθορά ελαστικών και η αναγνώρισή της
Η αναγνώριση της φθοράς στα ελαστικά παίζει σημαντικό ρόλο για τη σωστή στιγμή αντικατάστασής τους - Διαβάστε ποιοι παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν. ...(περισσότερα)
Προτάσεις για 11 βελτιώσεις στα νέα αυτοκίνητα έως το 2021
Στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης των θανάτων και σοβαρών τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τις προτάσεις της οι οποίες περιλαμβάνουν την υποχρεωτική τοποθέτηση 11 ...(περισσότερα)
Αναστολή λειτουργίας ιδιωτικών και δημόσιων ΚΤΕΟ έως 31 Μαρτίου
Η έξαρση του κορονοϊού COVID-19 έχει οδηγήσει, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, στην αναστολή λειτουργίας των δημόσιων και ιδιωτικών ΚΤΕΟ, τουλάχιστον έως το τέλος Μαρτίου. ...(περισσότερα)
Διπλή αξιολόγηση για την ανίχνευση πεζών από το Euro NCAP
Το EuroNCAP έχει δημιουργήσει ακόμη μια δοκιμασία για τα νέα αυτοκίνητα, που αφορά στο Σύστημα Αυτόνομου Φρεναρίσματος Έκτακτης Ανάγκης (Autonomous Emergency Braking - AEB), μια τεχνολογία που αφορά σ...(περισσότερα)
Έξοδος από το δρόμο, η βασική αιτία θανάτων στην Victoria της Αυστραλίας
Δημοσίευμα του ιδιαίτερα δραστήριου οργανισμού οδικής ασφάλειας της Αυστραλίας, Transport Accident Commission, αναφέρει πως οι έξοδοι από το δρόμο παραμένουν η σημαντικότερη αιτία θανάτων και τραυματι...(περισσότερα)
Οι ηλικιωμένοι οδηγοί δεν είναι πιο επικίνδυνοι από τους νέους...
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Swansea στη Μεγάλη Βρετανία, οι ηλικιωμένοι οδηγοί δε θεωρούνται περισσότερο επικίνδυνοι από τους νέους, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του BBC. ...(περισσότερα)
Πάσχα 2022: Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τα οχήματα που εξαιρούντα
H Τροχαία θα προχωρήσει σε σειρά μέτρων για την κατά το δυνατόν πιο ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων κατά την περίοδο του Πάσχα. ...(περισσότερα)
Επικίνδυνη οδήγηση: Ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει αυστηρές τιμωρίες
Η Βουλή των Ελλήνων προέβη σε αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, με τις τιμωρίες σε περίπτωση επικίνδυνης οδήγησης να γίνονται πιο αυστηρές. ...(περισσότερα)
Παράβαση της εβδομάδας: Κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα και αλκοόλ
Στην κίνηση με υπερβολική ταχύτητα και στην κατανάλωση αλκοόλ στράφηκαν οι έλεγχοι της Τροχαίας, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 9-15 Μαρτίου. ...(περισσότερα)

S5 Box