SAFETY FIRST

Σε κανόνα έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια η παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως παραδέχονται Έλληνες και Ευρωπαίοι οδηγοί.

Έχουμε ήδη αναφερθεί στα αποτελέσματα που παρουσιάζονται στην έκδοση 2019 του Ευρωβαρόμετρου, σε συνεργασία με το Vinci Autoroute και το ινστιτούτο Ipsos, όσον αφορά στη χρήση συνδεδεμένων συσκευών κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Μια έρευνα, που διεξήχθη σε 11 διαφορετικές χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Πολωνία, Σλοβακία, Σουηδία), με δείγμα 12.418 ατόμων.

Μια ακόμη σημαντική παράμετρος, που δεν παρουσιάζει βελτίωση με το πέρασμα των ετών, είναι η παραβίαση των κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Η συγκεκριμένη τάση δεν αποτελεί μόνο ελληνικό φαινόμενο, αλλά συμβαίνει εκτεταμένα και στην Ευρώπη, γεγονός που πρέπει να αυξήσει την ανησυχία όλων, εφόσον συνεπάγεται σε μεγάλο ποσοστό, τροχαία ατυχήματα.

Πιο συγκεκριμένα:

- 89% των Ευρωπαίων και το 90% των Ελλήνων οδηγών, παραδέχεται πως υπερβαίνει τα όρια ταχύτητας, κυρίως κατά την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο.

- 64% των Ευρωπαίων και το 62% των Ελλήνων οδηγών, δεν κρατάει απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα

- 51% των Ευρωπαίων και 52% των Ελλήνων οδηγών, δεν ανάβει φλας όταν προβαίνει σε προσπέραση ή αλλαγή λωρίδας/κατεύθυνσης.

- 54% των Ευρωπαίων και 50% των Ελλήνων οδηγών, δεν μειώνει ταχύτητα όταν πλησιάζει σε εργοτάξιο, παρόλο που έχει ενημερωθεί νωρίτερα μέσω σχετικής σήμανσης

Αν τα παραπάνω φαντάζουν λίγο έως πολύ αναμενόμενα, υπάρχουν δύο σημεία που χρειάζονται άμεση βελτίωση στη χώρα μας, καθώς δείχνουν περίτρανα την έλλειψη παιδείας μας πίσω από το τιμόνι. 

Συγκεκριμένα, αν και στην Ευρώπη η οδήγηση χωρίς τη χρήση ζώνης ασφαλείας φτάνει σύμφωνα με τους οδηγούς, το 20%, στη χώρα μας αυξάνεται στο 45%. Επιπλέον, το 11% των Ευρωπαίων οδηγών κινείται στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, ποσοστό που στη χώρα μας είναι 27%, δηλαδή περισσότεροι από 1 στους 4 Έλληνες οδηγούς κινούνται σε μια λωρίδα που υφίσταται, ώστε να σωθούν ζωές σε περίπτωση ανάγκης.

Ειδικά το τελευταίο, ας το σκεφτούμε διπλά, καθώς δεν αφορά εμάς, αλλά τους συνανθρώπους μας...

H δυσάρεστη πρωτιά που κατέχουν οι Έλληνες οδηγοί.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Υδρολίσθηση: Τι είναι και πώς την αντιμετωπίζουμε
Μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σε βρεγμένο οδόστρωμα, είναι η υδρολίσθηση. Γνωρίζετε τι είναι και ποιες ενέργειες πρέπει να κάνετε; ...(περισσότερα)
Παραβάσεις κατά την οδήγηση και οι
Οι Έλληνες προβαίνουν σε πολλές παραβάσεις και είναι ιδιαίτερα επιθετικοί κατά την οδήγηση, όπως δείχνουν τα δεδομένα έρευνας από το Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο Οδικής Ασφάλειας. ...(περισσότερα)
Οι Έλληνες πρώτοι στις βρισιές κατά την οδήγηση
Πολλοί θα το είχαμε υποψιαστεί, ωστόσο τώρα υπάρχουν και απτές αποδείξεις, χάρη στην έρευνα του Vinci Autoroutes Foundation, καθώς οι Έλληνες κατέχουν την πρωτιά στο βρίσιμο κατά τη διάρκεια της οδήγη...(περισσότερα)
Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην υπηρεσία της ιατρικής;
Όπως φαίνεται, η σχέση του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού με την Ιατρική γίνεται ολοένα και πιο στενή χάρη στη δυνατότητα εφαρμογής της προηγμένης εφαρμοσμένης τεχνολογίας που έχει χρησιμοποιηθεί στον κάθε ...(περισσότερα)
4 στους 10 Έλληνες χρησιμοποιούν το κινητό ενώ οδηγούν
Για ακόμη μια φορά, έρευνα καταδεικνύει πως χρειάζεται πολλή δουλειά συνειδητοποίηση ακόμη, ώστε η Οδική Ασφάλεια να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα στη χώρα μας. ...(περισσότερα)
Επίσημο: Ισοδυναμία άδειας οδήγησης αυτοκινήτου με άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου ή ελαφρού δικύκλου
Η Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου υπερψήφισε την ισοδυναμία ανάμεσα στην άδεια οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Β, με εκείνη της οδήγησης μοτοποδηλάτου (ΑΜ) έως 50 κ.εκ. ή ελαφρού δικύκλου (Α1) έω...(περισσότερα)
Praise Awards 2016
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών (European Transport Safety Council - ETSC) έχει δημιουργήσει τα "Praise Awards", βραβεία που απονέμονται κάθε χρόνο σε εταιρείες που έχουν πάρει μέτρα για τη β...(περισσότερα)
Ελλάδα: 22.720 παραβάσεις σε μια εβδομάδα
Η Τροχαία ανακοίνωσε πως κατά το χρονικό διάστημα 29 Ιανουαρίου-4 Φεβρουαρίου 2023, βεβαιώθηκαν 22.720 παραβάσεις, ως αποτέλεσμα των 100.547 τροχονομικών ελέγχων που διενεργήθηκαν. ...(περισσότερα)
Νορβηγία: Κανένα νεκρό παιδί από τροχαία το 2019
Η είδηση πως στο Όσλο υπήρξε μόλις ένας νεκρός απο τροχαίο ατύχημα κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, ωστόσο ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι το 2019, κ...(περισσότερα)
Οι παραβάσεις με αριθμούς
Τα ατυχήματα που συντελούνται καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους έχουν πολλές και διαφορετικές αιτίες, με τις παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας να αποτελούν ένα συνηθισμένο φαινόμενο που οδηγ...(περισσότερα)

S5 Box