SAFETY FIRST

Σε κανόνα έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια η παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως παραδέχονται Έλληνες και Ευρωπαίοι οδηγοί.

Έχουμε ήδη αναφερθεί στα αποτελέσματα που παρουσιάζονται στην έκδοση 2019 του Ευρωβαρόμετρου, σε συνεργασία με το Vinci Autoroute και το ινστιτούτο Ipsos, όσον αφορά στη χρήση συνδεδεμένων συσκευών κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Μια έρευνα, που διεξήχθη σε 11 διαφορετικές χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Πολωνία, Σλοβακία, Σουηδία), με δείγμα 12.418 ατόμων.

Μια ακόμη σημαντική παράμετρος, που δεν παρουσιάζει βελτίωση με το πέρασμα των ετών, είναι η παραβίαση των κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Η συγκεκριμένη τάση δεν αποτελεί μόνο ελληνικό φαινόμενο, αλλά συμβαίνει εκτεταμένα και στην Ευρώπη, γεγονός που πρέπει να αυξήσει την ανησυχία όλων, εφόσον συνεπάγεται σε μεγάλο ποσοστό, τροχαία ατυχήματα.

Πιο συγκεκριμένα:

- 89% των Ευρωπαίων και το 90% των Ελλήνων οδηγών, παραδέχεται πως υπερβαίνει τα όρια ταχύτητας, κυρίως κατά την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο.

- 64% των Ευρωπαίων και το 62% των Ελλήνων οδηγών, δεν κρατάει απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα

- 51% των Ευρωπαίων και 52% των Ελλήνων οδηγών, δεν ανάβει φλας όταν προβαίνει σε προσπέραση ή αλλαγή λωρίδας/κατεύθυνσης.

- 54% των Ευρωπαίων και 50% των Ελλήνων οδηγών, δεν μειώνει ταχύτητα όταν πλησιάζει σε εργοτάξιο, παρόλο που έχει ενημερωθεί νωρίτερα μέσω σχετικής σήμανσης

Αν τα παραπάνω φαντάζουν λίγο έως πολύ αναμενόμενα, υπάρχουν δύο σημεία που χρειάζονται άμεση βελτίωση στη χώρα μας, καθώς δείχνουν περίτρανα την έλλειψη παιδείας μας πίσω από το τιμόνι. 

Συγκεκριμένα, αν και στην Ευρώπη η οδήγηση χωρίς τη χρήση ζώνης ασφαλείας φτάνει σύμφωνα με τους οδηγούς, το 20%, στη χώρα μας αυξάνεται στο 45%. Επιπλέον, το 11% των Ευρωπαίων οδηγών κινείται στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, ποσοστό που στη χώρα μας είναι 27%, δηλαδή περισσότεροι από 1 στους 4 Έλληνες οδηγούς κινούνται σε μια λωρίδα που υφίσταται, ώστε να σωθούν ζωές σε περίπτωση ανάγκης.

Ειδικά το τελευταίο, ας το σκεφτούμε διπλά, καθώς δεν αφορά εμάς, αλλά τους συνανθρώπους μας...

H δυσάρεστη πρωτιά που κατέχουν οι Έλληνες οδηγοί.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Πρωταθλητές στις κακές συνήθειες οι Έλληνες οδηγοί
Τα αποτελέσματα του 12ου Βαρόμετρου του Ιδρύματος Vinci Autoroutes, πιστοποιούν πως οι Έλληνες διατηρούν πολλές από τις κακές τους συνήθειες πίσω από το τιμόνι. ...(περισσότερα)
Τρισδιάστατη διάβαση πεζών στην Ισλανδία
Ένας πρωτότυπος τρόπος βρέθηκε στη μακρινή Ισλανδία, ώστε οι οδηγοί να μειώνουν ταχύτητα και να προσέχουν ακόμη περισσότερο τους πεζούς, όταν εισέρχονται σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη. ...(περισσότερα)
Παγκόσμια πρώτη: Δυνατότητα αυτόνομου παρκαρίσματος στο μουσείο της Mercedes-Benz
Σε μια στιγμή-ορόσημο για την πορεία της αυτόνομης αυτοκίνησης, εγκρίθηκε στη Γερμανία το Automated Valet Parking, που επιτρέπει για πρώτη φορά το αυτόνομο παρκάρισμα οχήματος, χωρίς την παρουσία οδηγ...(περισσότερα)
Ευρωβουλή: Όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα εντός πόλεων για βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να ορίσει ως ανώτατο όριο για κίνηση εντός πόλεων τα 30 χλμ./ώρα, ενώ επεξεργάζεται και αρκετά ακόμη μέτρα για βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας. ...(περισσότερα)
Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Οι επερχόμενες αλλαγές
Τις αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο για τον νέο ΚΟΚ, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε σε πρόσφατες συνεντεύξεις ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. ...(περισσότερα)
Λειτουργία οδήγησης στα smartphones;
Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα τα τελευταίας τεχνολογίας κινητά τηλέφωνα, τα γνωστά σε όλους smartphones να ήταν εφοδιασμένα, εκτός από λειτουργία πτήσης και με λειτουργία οδήγησης; ...(περισσότερα)
Αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας θα υποβληθεί σε σημαντικές διαφοροποιήσεις, με βάση το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία στη Βουλή. ...(περισσότερα)
Μέχρι 82 ετών στοχεύουν να οδηγούν οι Βρετανοί
Πρόσφατη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξε πως οδηγοί ηλικίας άνω των 60 ετών, δε σκοπεύουν να παραδώσουν την άδεια οδήγησής τους πριν συμπληρώσουν 82 χρόνια ζωής. ...(περισσότερα)
Νορβηγία: Κανένα νεκρό παιδί από τροχαία το 2019
Η είδηση πως στο Όσλο υπήρξε μόλις ένας νεκρός απο τροχαίο ατύχημα κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, ωστόσο ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι το 2019, κ...(περισσότερα)
Ελαστικά: Μέτρηση πιέσεων
Τα ελαστικά αποτελούν το μοναδικό σημείο του αυτοκινήτου που βρίσκεται διαρκώς σε επαφή με το δρόμο και κατά συνέπεια, χρήζουν ειδικής μέριμνας και φροντίδας. ...(περισσότερα)

S5 Box