SAFETY FIRST

Μπορεί εκ πρώτης όψεως να μη φαντάζουν σχετικές μεταξύ τους, όμως έρευνα στο Βέλγιο καταδεικνύει πως η αύξηση της τηλεργασίας μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο από το Ινστιτούτο Vias και δείχνει την άμεση σχέση που έχουν μεταξύ τους η εργασία από το σπίτι, γνωστή και ως τηλεργασία, με την οδική ασφάλεια. Τα αποτελέσματα αυτής, έδειξαν ότι αν η τηλεργασία διπλασιαστεί, ναι μεν θα αποφευχθεί μόλις το 4% των μετακινήσεων από και προς χώρους εργασίας, όμως θα υπάρξουν και 25 λιγότεροι θάνατοι ή σοβαροί τραυματισμοί από τροχαία ατυχήματα. Σημειώνεται, πως στο Βέλγιο το 8% των εργαζόμενων απασχολείται μέσω τηλεργασίας, όμως το 33% από αυτούς εργάζεται σε περιβάλλον και εταιρείες που θα τους επέτρεπαν την εργασία από το σπίτι.

Τα αυτοκίνητα στο Βέλγιο είναι πολλά και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι, σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα, οι Βέλγοι κάνουν κατά 6% περισσότερα χιλιόμετρα από τους Ολλανδούς και κατά 9% περισσότερα χιλιόμετρα από τους Γάλλους, αν και η χώρα τους είναι μικρότερη. Το 25% (ή αλλιώς το 1/4) των χιλιομέτρων, γίνονται σε διαδρομές από το σπίτι προς το χώρο εργασίας και αντίστροφα, με τα 66% των οδηγών να βρίσκονται στο δρόμο σε ώρες αιχμής, γεγονός που οδήγησε στον υπολογισμό πως αν τα δεδομένα δε διαφοροποιηθούν, η αυξημένη κίνηση θα οδηγήσει σε μείωση της ταχύτητας κατά 25%, έως το 2030.

Μια από τις πολλές ενέργειες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των τροχαίων, είναι η ανάπτυξη της τηλεργασίας. Μέχρι στιγμής, μόνο το 18% των εταιρειών που έχουν πάνω από 100 υπαλλήλους προσφέρουν δυνατότητα τηλεργασίας, που αντιστοιχεί στο 8% των εργαζομένων στο Βέλγιο. Μέσω της τηλεργασίας, μειώνεται η κίνηση του 2% των διαδρομών στο Βέλγιο συνολικά και στην πρωτεύουσα της χώρας, τις Βρυξέλλες, κατά 4%. Αυτό σημαίνει πως για κάθε 10 άτομα που εργάζονται από το σπίτι, υπάρχουν 5 λιγότερα αυτοκίνητα στο δρόμο σε ημερήσια βάση. Επιπλέον, μόνο το 5% των εργαζόμενων από το σπίτι παίρνουν το αυτοκίνητο για άλλες διαδρομές που θα έκαναν υπό κανονικές συνθήκες, ενώ δεν οδηγούν πάνω από 12 χιλιόμετρα ημερησίως.

Είναι προφανές πως όσο λιγότερα χιλιόμετρα διανύονται κάθε ημέρα, τόσο λιγότερα θα είναι και τα ατυχήματα, αφού τόσο το πλήθος των αυτοκινήτων στους δρόμους, όσο και τα ανθρώπινα λάθη που συνήθως οδηγούν στα τροχαία, θα μειώνονται. Όπως δείχνει η στατιστική λοιπόν, αν διπλασιαστούν οι εργαζόμενοι από το σπίτι και κατά συνέπεια, μειωθούν οι μετακινήσεις, θα συμβούν 220 λιγότερα τροχαία, ενώ οι θάνατοι ή σοβαροί τραυματισμοί, θα μειωθούν κατά 25. Αν μάλιστα, όπως αναφέρεται από το Vias, ο αριθμός των διαδρομών μειωθεί, εξαιτίας της τηλεργασίας κατά 20%, αριθμό των ταξιδιών κατά 20%, θα υπάρξουν 3200 ατυχήματα και 320 λιγότεροι θάνατοι ή σοβαροί τραυματισμοί.

Αριθμοί που δε μπορούμε να αγνοήσουμε...

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Τι ισχύει για εξετάσεις οδήγησης και ΚΤΕΟ έως 30 Νοεμβρίου
Λόγω των μέτρων για την πανδημία, μέχρι το τέλος του μήνα έχει ανασταλεί η διαδικασία εξετάσεων για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, όχι όμως για απόκτηση επαγγελματικών αδειών ή Πιστοποιητικού Επαγγελματ...(περισσότερα)
Μήνυμα οδικής ασφάλειας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς!
Η νέα σχολική χρονιά πλησιάζει στην αρχή της και εκτός από ευχές για καλή πρόοδο, σε χώρες όπως ο Καναδάς οι ευχές για Καλή Σχολική Χρονιά σχετίζονται και με την Οδική Συμπεριφορά. ...(περισσότερα)
Πώς επηρεάζουν τα ελαστικά την κατανάλωση του αυτοκινήτου;
Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στη μεγάλη σημασία που έχουν τα ελαστικά, τόσο για την ασφάλεια κατά τη μετακίνηση, όσο και για την κατανάλωση του αυτοκινήτου.  ...(περισσότερα)
Όταν διαβάζουμε ή στέλνουμε SMS, κινούμαστε στα τυφλά για 123 μέτρα
Η φράση του τίτλου και άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα, προέκυψαν από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία. ...(περισσότερα)
Η χρήση κινητού κατά την οδήγηση διπλασιάζει τον κίνδυνο ατυχήματος...
... αναφέρει νέα έρευνα που έγινε από το Virginia Tech Transportation Institute, το Ινστιτούτο που ασχολείται με τον τομέα των μεταφορών σε ένα από τα πιο γνωστά Αμερικανικά Πανεπιστήμια, που έχει παγ...(περισσότερα)
Αύξηση της παραβίασης ορίων ταχύτητας λόγω του κορωνοϊού
Η απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει στις περισσότερες χώρες λόγω της πανδημίας του COVID-19, έχει επιφέρει αύξηση των παραβιάσεων στα όρια ταχύτητας, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Η.Π.Α. ...(περισσότερα)
Ανησυχητικός ο αριθμός των θανάτων σε ατυχήματα μεμονωμένων οχημάτων
Περίπου το 1/3 των θανάτων στους δρόμους της Ευρώπης οφείλεται σε ατυχήματα που συμβαίνει με αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες που ενεπλάκησαν μόνα τους σε κάποιο ατύχημα (π.χ. πτώση μοτοσικλέτας ή έξοδος από...(περισσότερα)
Παραλιακή Αθηνών-Σουνίου: Παραβάσεων συνέχεια
Η παραλιακή λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου παραμένει πεδίο επικίνδυνης οδήγησης και η καταμέτρηση των παραβάσεων που καταγράφηκαν στο τελευταίο τρίμηνο, επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά του λόγου το αληθές. ...(περισσότερα)
Οι παραβάσεις της εβδομάδας πριν από τα Χριστούγεννα
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 18-24 Δεκεμβρίου, στη χώρα μας καταγράφηκαν περισσότερες από 20.000 παραβάσεις - Διαβάστε πώς κατανέμονται αυτές ανά τύπο και περιοχή. ...(περισσότερα)
Βέλγιο: Μια ασυνήθιστη πρόταση από τον Υπουργό Κινητικότητας
Ο Υπουργός Κινητικότητας και Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Βελγίου, Georges Gilkinet, προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση, προτείνοντας ποινή απαγόρευσης οδήγησης προς όσους προβαίνουν σε αναρτήσε...(περισσότερα)

S5 Box