SAFETY FIRST

Κατά τον τελευταίο μήνα της χρονιάς που ολοκληρώθηκε, σημειώθηκαν 588 τροχαία ατυχήματα με 14 νεκρούς, καθώς και 17.384 παραβάσεις συνολικά.

Η Τροχαία Αττικής ανακοίνωσε τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων και των θυμάτων τους, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε τις παραβάσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου 2021.

Δυστυχώς, στην περιοχή ευθύνης της Τροχαίας Αττικής, κατά τον τελευταίο μήνα του έτους συνέβησαν 588 τροχαία ατυχήματα, με 676 παθόντες.

Σε 13 ατυχήματα υπήρξαν 14 νεκροί και σε ισάριθμα τροχαία, είχαμε 16 σοβαρούς τραυματισμούς. Ακόμη, στην Αττική έγιναν 562 ατυχήματα με 646 ελαφρά τραυματίες.

Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, ως κυριότερες αιτίες των ατυχημάτων θεωρούνται η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση πινακίδων ή κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς.

Όπως τονίζεται, η μη χρήση κράνους από αναβάτες δικύκλων, σε πολλές περιπτώσεις προκάλεσε πιο σοβαρό τραυματισμό.

Πέραν των ατυχημάτων, μεγάλος ήταν και ο αριθμός των παραβάσεων που καταγράφηκαν.

Συγκεκριμένα, στην Αττική βεβαιώθηκαν 17.384 παραβάσεις, 629 εκ των οποίων χαρακτηρίζονται ως πλημμέλημα.

Πιο "δημοφιλής" παράβαση ήταν η κίνηση με ταχύτητα άνω του επιτρεπόμενου ορίου (1.919).

Ακολουθεί η οδήγηση χωρίς χρήση ζώνης ασφαλείας (509), ενώ η αντίστοιχη παράβαση για τους αναβάτες (μη χρήση κράνους), σημειώθηκε 238 φορές.

Ακόμη, σημειώθηκαν 400 περιπτώσεις οδήγησης υπό επήρεια αλκοόλ, με 60 εξ αυτών να είναι σε βαθμό πλημμελήματος και 329 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου.

Η παραβίαση κόκκινου φαναριού βεβαιώθηκε 199 φορές και τέλος, κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα του περασμένου έτους, καταγράφηκαν 47 περιπτώσεις επικίνδυνων ελιγμών.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Photo: Alexander Mils-Unsplash

Περισσότερα Safety First

Ψηφιακή ανανέωση άδειας οδήγησης
Όπως έγινε επισήμως γνωστό, η ανανέωση της άδειας οδήγησης καθώς και η απόκτηση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας, θα μπορούν να πραγματοποιηθούν από το gov.gr. ...(περισσότερα)
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών τοποθετείται...
... σχετικά με την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια. ...(περισσότερα)
Χάρη στη ζώνη απέφυγε τα χειρότερα ο Sergio Aguero
Το πρόσφατο αυτοκινητιστικό ατύχημα ενός εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στον κόσμο, Sergio Aguero, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη μεγάλη σημασία της χρήσης ζώνης ασφαλείας εντός του αυτοκινήτου. ...(περισσότερα)
Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει πρώτη αιτία θανατηφόρων τροχαίων στην Ευρώπη
H υπερβολική ταχύτητα αποτελεί κύρια αιτία θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων και οι στατιστικές, το επιβεβαιώνουν. ...(περισσότερα)
Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην υπηρεσία της ιατρικής;
Όπως φαίνεται, η σχέση του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού με την Ιατρική γίνεται ολοένα και πιο στενή χάρη στη δυνατότητα εφαρμογής της προηγμένης εφαρμοσμένης τεχνολογίας που έχει χρησιμοποιηθεί στον κάθε ...(περισσότερα)
Ηνωμένο Βασίλειο: Εξετάσεις κάθε 5 χρόνια επιθυμούν οι οδηγοί άνω των 60 ετών
Η πλειοψηφία των οδηγών ηλικίας άνω των 60 ετών, συμφωνεί με την επανεξέταση ικανοτήτων κάθε 5 χρόνια μετά από την ανανέωση της άδειας οδήγησης, όπως αποδεικνύει έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμέν...(περισσότερα)
Περισσότερες από 8000 παραβάσεις σε δύο εβδομάδες
Τη σειρά ελέγχων υπό τη γενικότερη ονομασία "παράβαση της εβδομάδας" συνέχισε η Τροχαία τις περασμένες εβδομάδες, εστιάζοντας αρχικά στη μη χρήση κράνους και έπειτα, σε υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση...(περισσότερα)
Video: Φρενάροντας σε βροχή και χιόνι
Η απόσταση ακινητοποίησης κατά την πέδηση στο χιόνι με αρχική ταχύτητα 30 χλμ./ώρα, είναι κατά 11,5 φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη σε βρεγμένο οδόστρωμα. ...(περισσότερα)
Άνω των 55 ετών τα περισσότερα θύματα από τροχαία το 2018
Η στατιστική της Ελληνικής Αστυνομίας για τους νεκρούς από τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας το 2018, δείχνει τον αριθμό των θανάτων ανά ηλικιακή κατηγορία. ...(περισσότερα)
Τι ισχύει για εξετάσεις οδήγησης και ΚΤΕΟ έως 30 Νοεμβρίου
Λόγω των μέτρων για την πανδημία, μέχρι το τέλος του μήνα έχει ανασταλεί η διαδικασία εξετάσεων για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, όχι όμως για απόκτηση επαγγελματικών αδειών ή Πιστοποιητικού Επαγγελματ...(περισσότερα)

S5 Box