SAFETY FIRST

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC στη Μεγάλη Βρετανία, από τη στιγμή που άλλαξε η νομοθεσία σχετικά με την οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, το 2015, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν βρεθεί ή και συλληφθεί, έχει αυξηθεί.

Η εκστρατεία ενάντια στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο την τελευταία πενταετία παρατηρείται αυξητική τάση στην πρόληψη και τον έλεγχο από την οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, γεγονός που επίσης αποτελεί ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο

Μετά την αλλαγή της νομοθεσίας το Μάρτιο του 2015, οι έλεγχοι έχουν αυξηθεί και στόχος είναι η μείωση των οδηγών που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, που επηρεάζουν τα αντανακλαστικά και τη δυνατότητα οδήγησής τους.

Με βάση τις στατιστικές, από τους 20.000 οδηγούς που έχουν εντοπιστεί σε Αγγλία και Ουαλία, περίπου 2500 οδηγοί, με τους 1029 να έχουν συλληφθεί, βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Ουαλία. Ο αριθμός είναι σαφώς μεγαλύτερος στην Αγγλία, αγγίζοντας τις 17.500 οδηγούς, γεγονός που φαντάζει λογικό εξαιτίας της πληθυσμιακής διαφορά μεταξύ των δύο χωρών.

Η αύξηση των συλλήψεων και η μεγαλύτερη επιβολή της νομοθεσίας, οφείλονται όχι μόνο στην αύξηση των ελέγχων, αλλά και στην τεχνολογική βελτίωση των οργάνων που χρησιμοποιούνται από την αστυνομία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο χρόνος που απαιτείται για να προκύψει το αποτέλεσμα της μέτρησης, από τη στιγμή που θα διενεργηθεί ο έλεγχος, είναι 8 λεπτά.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Έλεγχοι από την Τροχαία σε σχολικά λεωφορεία
Η Τροχαία Αττικής έκανε ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία, ενώ αστυνομικοί μοίρασαν σε γονείς και μαθητές, ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια. ...(περισσότερα)
Ευρωπαϊκή Ένωση: 6.000 παιδιά έχασαν τη ζωή τους από τροχαία σε μια δεκαετία
Ο αριθμός των παιδιών ηλικίας έως 14 ετών, που έφυγαν από τη ζωή λόγω τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την περίοδο 2011-2020, καθιστά επιτακτική την άμεση εύρεση ...(περισσότερα)
Οι παραβάσεις της εβδομάδας 10-16 Σεπτεμβρίου
H επιστροφή των Αθηναίων στην καθημερινότητα, έφερε ξανά την Αττική στην κορυφή των τροχαίων παραβάσεων που καταγράφηκαν στη χώρα μας. ...(περισσότερα)
Στάση αντί για κλήση σε περίπτωση υπερβολικής ταχύτητας, εφαρμόζει η Εσθονία
Μια ξεχωριστή μορφή αντιμετώπισης της κίνησης με υπερβολική ταχύτητα υιοθετείται στην Εσθονία, προσφέροντας δυνατότητα στάσης 45 ή 60 λεπτών, αντί για τη πληρωμή προστίμου. ...(περισσότερα)
Video: Φρενάροντας σε βροχή και χιόνι
Η απόσταση ακινητοποίησης κατά την πέδηση στο χιόνι με αρχική ταχύτητα 30 χλμ./ώρα, είναι κατά 11,5 φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη σε βρεγμένο οδόστρωμα. ...(περισσότερα)
Κυβερνητική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια: Πρώτη συνεδρίαση
Η Κυβερνητική Επιτροπή Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια, συνεδρίασε για πρώτη φορά στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. ...(περισσότερα)
Διπλή αξιολόγηση για την ανίχνευση πεζών από το Euro NCAP
Το EuroNCAP έχει δημιουργήσει ακόμη μια δοκιμασία για τα νέα αυτοκίνητα, που αφορά στο Σύστημα Αυτόνομου Φρεναρίσματος Έκτακτης Ανάγκης (Autonomous Emergency Braking - AEB), μια τεχνολογία που αφορά σ...(περισσότερα)
Στη Νορβηγία το βραβείο Οδικής Ασφάλειας του European Transport Safety Council
Η Νορβηγία που θα παραλάβει το ετήσιο βραβείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών για την Οδική Ασφάλεια, σημειώνοντας σαφή πρόοδο στην μείωση των θανάτων και σοβαρών τραυματισμών από τροχαί...(περισσότερα)
Τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για τον Δεκαπενταύγουστο
Η Ελληνική Αστυνομία παρουσίασε τα επιπλέον μέτρα που έχουν ληφθεί, ενόψει της εξόδου του Δεκαπενταύγουστου. ...(περισσότερα)
Οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ: 482 παραβάσεις σε 3 ημέρες
Οι έλεγχοι της Τροχαίας συνεχίζονται και κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, διενεργήθηκαν αλκοτέστ σε 12.774 οδηγούς, από τα οποία προέκυψαν 482 παραβάσεις σε όλη τη χώρα. ...(περισσότερα)

S5 Box