SAFETY FIRST

Οι περισσότερες παραβάσεις διαπιστώθηκαν στην Αττική, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός εξ αυτών αφορούσε σε παράνομη στάθμευση και κίνηση με υπερβολική ταχύτητα.

Όπως ενημέρωσε η Ελληνική Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της περιόδου 10-18 Ιουνίου διενεργήθηκαν από την Τροχαία, 119.232 έλεγχοι οδηγών και οχημάτων, από τους οποίους προέκυψαν 27.577 παραβάσεις.

Μέσω της ανάλυσης που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι παραβάσεις παρουσιάζονται τόσο ανά περιφέρεια, όσο και ανάλογα με το είδος τους.

Όσον αφορά στη γεωγραφική διασπορά, οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Κρήτη.

Σχετικά με το είδος των παραβάσεων, η παράνομη στάθμευση και η κίνηση με υπερβολική ταχύτητα ήταν με διαφορά οι πιο συχνές, ενώ ακολούθησαν οι λοιπές παραβάσεις.

Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά πώς διαμορφώνεται ο αριθμός των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν, ανάλογα με το είδος ή τη γεωγραφική τους τοποθεσία.

Παραβάσεις

Παράνομη στάθμευση - 8.048

Υπερβολική Ταχύτητα - 6.604

Λοιπές παραβάσεις - 4.356

Μη χρήση προστατευτικού κράνους - 1.862

Στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης - 1.479

Μη χρήση ζώνης ασφαλείας - 1.140

Οδήγηση σε κατάσταση μέθης - 838

ΚΤΕΟ - 754Ανασφάλιστα οχήματα - 446

Χρήση κινητού τηλεφώνου - 340

Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας - 339

Παραβίαση σηματοδότη - 296

Αντικανονικοί ελιγμοί - 290

Αντικανονικό προσπέρασμα -190

Αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο - 129

Φθαρμένα ελαστικά - 127

Παραβίαση προτεραιότητας - 114

Μη χρήση παιδικών καθισμάτων - 103

Αντικανονική χρήση φώτων - 64

Απόσπαση προσοχής οδηγού - 32

Έλλειψη ζώνης ασφαλείας - 26

Παραβάσεις ανά Περιφέρεια

Αττική - 4.354

Κεντρική Μακεδονία - 3.058

Κρήτη - 2.968

Θεσσαλία - 2.520

Δυτική Ελλάδα - 1.984

Θεσσαλονίκη - 1.982

Ήπειρο - 1.883

Πελοπόννησο - 1.689

Ανατολική Μακεδονία&Θράκη - 1.573

Στερεά Ελλάδα - 1.571

Νότιο Αιγαίο - 1.281

Ιόνια Νησιά - 1.064

Βόρειο Αιγαίο - 834

Δυτική Μακεδονία - 816

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Πάγωμα πωλήσεων ΙΧ στη Σιγκαπούρη
Σε μια είδηση που δεν αφορά άμεσα την Οδική Ασφάλεια, αλλά άπτεται περισσότερο της σχέσης μεταξύ αυτοκίνησης και περιβάλλοντος, η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε το πάγωμα της πώλησης αυτοκινήτων...(περισσότερα)
Αξιολόγηση στα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης από το Euro NCAP
Ο οργανισμός Euro NCAP δημιούργησε ένα πρωτόκολλο αξιολόγησης των νέων οχημάτων, όσον αφορά στα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. ...(περισσότερα)
Και το Άμστερνταμ αποκτά όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα
Ακολουθώντας την τάση που έχει διαμορφωθεί, το Άμστερνταμ της Ολλανδίας προστίθεται στη λίστα των πόλεων που μειώνουν το όριο ταχύτητας στα 30 χλμ./ώρα. ...(περισσότερα)
Παράβαση της εβδομάδας: Κλήσεις για αλκοόλ και χρήση κινητού
Η Τροχαία συνεχίζει τους εβδομαδιαίους ελέγχους σε συγκεκριμένες παραβάσεις, με τη χρήση κινητού ή την οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ, να επανέρχονται στο προσκήνιο. ...(περισσότερα)
Ανησυχητικός ο αριθμός των θανάτων σε ατυχήματα μεμονωμένων οχημάτων
Περίπου το 1/3 των θανάτων στους δρόμους της Ευρώπης οφείλεται σε ατυχήματα που συμβαίνει με αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες που ενεπλάκησαν μόνα τους σε κάποιο ατύχημα (π.χ. πτώση μοτοσικλέτας ή έξοδος από...(περισσότερα)
20.000 οδηγοί ανιχνεύτηκαν υπό επήρεια ναρκωτικών σε Αγγλία και Ουαλία
Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC στη Μεγάλη Βρετανία, από τη στιγμή που άλλαξε η νομοθεσία σχετικά με την οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, το 2015, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν βρεθεί ή και...(περισσότερα)
Τα νέα συστήματα ασφαλείας βοηθούν στη μείωση των ατυχημάτων
Έρευνα του IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) στις Η.Π.Α. έδειξε πως τα συστήματα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας (Lane Departure Warning) και Ανίχνευσης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Detection...(περισσότερα)
Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην υπηρεσία της ιατρικής;
Όπως φαίνεται, η σχέση του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού με την Ιατρική γίνεται ολοένα και πιο στενή χάρη στη δυνατότητα εφαρμογής της προηγμένης εφαρμοσμένης τεχνολογίας που έχει χρησιμοποιηθεί στον κάθε ...(περισσότερα)
Σωστή τοποθέτηση αντικειμένων στο αυτοκίνητο: Ζήτημα υψίστης ασφαλείας
Η σωστή τοποθέτηση αντικειμένου, ειδικά μεγάλου όγκου, στο αυτοκίνητο δεν αφορά μόνο στην άνεση του ταξιδιού αλλά -κυρίως- την ασφάλειά μας κατά την οδήγηση. ...(περισσότερα)
Οι τελευταίες τροχαίες παραβάσεις του 2022
Κατά την τελευταία εβδομάδα της χρονιάς που ολοκληρώθηκε σημειώθηκαν 17.753 τροχαίες παραβάσεις, η πλειονότητα των οποίων αφορούσε σε παράνομη στάθμευση και κίνηση με υπερβολική ταχύτητα. ...(περισσότερα)

S5 Box