SAFETY FIRST

Οι περισσότερες παραβάσεις διαπιστώθηκαν στην Αττική, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός εξ αυτών αφορούσε σε παράνομη στάθμευση και κίνηση με υπερβολική ταχύτητα.

Όπως ενημέρωσε η Ελληνική Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της περιόδου 10-18 Ιουνίου διενεργήθηκαν από την Τροχαία, 119.232 έλεγχοι οδηγών και οχημάτων, από τους οποίους προέκυψαν 27.577 παραβάσεις.

Μέσω της ανάλυσης που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι παραβάσεις παρουσιάζονται τόσο ανά περιφέρεια, όσο και ανάλογα με το είδος τους.

Όσον αφορά στη γεωγραφική διασπορά, οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Κρήτη.

Σχετικά με το είδος των παραβάσεων, η παράνομη στάθμευση και η κίνηση με υπερβολική ταχύτητα ήταν με διαφορά οι πιο συχνές, ενώ ακολούθησαν οι λοιπές παραβάσεις.

Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά πώς διαμορφώνεται ο αριθμός των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν, ανάλογα με το είδος ή τη γεωγραφική τους τοποθεσία.

Παραβάσεις

Παράνομη στάθμευση - 8.048

Υπερβολική Ταχύτητα - 6.604

Λοιπές παραβάσεις - 4.356

Μη χρήση προστατευτικού κράνους - 1.862

Στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης - 1.479

Μη χρήση ζώνης ασφαλείας - 1.140

Οδήγηση σε κατάσταση μέθης - 838

ΚΤΕΟ - 754Ανασφάλιστα οχήματα - 446

Χρήση κινητού τηλεφώνου - 340

Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας - 339

Παραβίαση σηματοδότη - 296

Αντικανονικοί ελιγμοί - 290

Αντικανονικό προσπέρασμα -190

Αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο - 129

Φθαρμένα ελαστικά - 127

Παραβίαση προτεραιότητας - 114

Μη χρήση παιδικών καθισμάτων - 103

Αντικανονική χρήση φώτων - 64

Απόσπαση προσοχής οδηγού - 32

Έλλειψη ζώνης ασφαλείας - 26

Παραβάσεις ανά Περιφέρεια

Αττική - 4.354

Κεντρική Μακεδονία - 3.058

Κρήτη - 2.968

Θεσσαλία - 2.520

Δυτική Ελλάδα - 1.984

Θεσσαλονίκη - 1.982

Ήπειρο - 1.883

Πελοπόννησο - 1.689

Ανατολική Μακεδονία&Θράκη - 1.573

Στερεά Ελλάδα - 1.571

Νότιο Αιγαίο - 1.281

Ιόνια Νησιά - 1.064

Βόρειο Αιγαίο - 834

Δυτική Μακεδονία - 816

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Η μείωση των ορίων ταχύτητας κάνει τους ανθρώπους πιο ευγενικούς
Αυτή την ενδιαφέρουσα άποψη ανέπτυξε κάτοικος σε χωριό της Ουαλίας, όπου δοκιμάστηκε το όριο ταχύτητας 20 μιλίων/ώρα (32 χλμ./ώρα). ...(περισσότερα)
730 νεκροί σε 679 ατυχήματα το 2017
Η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε πρόσφατα τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας, αναφορικά με τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν στους ελληνικούς δρόμους τη χρονιά που μας πέρασε. ...(περισσότερα)
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Οδική Ασφάλεια: Οι 5 ενότητες
Η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Οδική Ασφάλεια, με στόχο τη μείωση κατά 50% των νεκρών και σοβαρά τραυματιών από τροχαία ατυχήματα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με ...(περισσότερα)
Θάνατοι από τροχαία και διαφθορά...
Σύμφωνα με μεγάλο αριθμό ερευνών και μελέτη στατιστικών τα τελευταία χρόνια, η σχέση μεταξύ των θανάτων από τροχαία ατυχήματα και τα ποσοστά διαφθοράς σε μία χώρα είναι ευθέως ανάλογη. ...(περισσότερα)
Έρευνα στις Η.Π.Α. για τη χρήση πίσω ζώνης ασφαλείας
Όπως προέκυψε από έρευνα στις Η.Π.Α., οι ενήλικες δε φορούν πάντοτε ζώνη στο πίσω κάθισμα των αυτοκινήτων.Όπως προέκυψε από έρευνα στις Η.Π.Α., οι ενήλικες δε φορούν πάντοτε ζώνη στο πίσω κάθισμα των ...(περισσότερα)
Η Σχολή Οδικής Συμπεριφοράς Ιαβέρης συνεργάζεται με το 1o bebefest
Πιστή στο έργο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συνανθρώπων μας αναφορικά με το "Εθνικό Θέμα" των τροχαίων ατυχημάτων, η Σχολή μας είναι συνεργάτης στο 1ο Φεστιβάλ Εγκυμοσύνης και Βρεφικής Ηλικ...(περισσότερα)
Πρόστιμο και 20 μήνες απώλεια διπλώματος για γνωστό τερματοφύλακα στην Αγγλία
Ο Γάλλος τερματοφύλακας μιας εκ των κορυφαίων ομάδων στην Αγγλία και της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Εθνικής Γαλλίας, Hugo Lloris, συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ και δείχνοντας μεταμέλεια, απ...(περισσότερα)
Επικίνδυνες υποσυνείδητες προκαταλήψεις για την οδήγηση
Έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατέδειξε πως η πλειονότητα των ανθρώπων έχουν υποσυνείδητες προκαταλήψεις για τη διαδικασία της οδήγησης, οι οποίες μπορεί να αποβούν επικίνδυνες για την υγεία και την ασ...(περισσότερα)
Ένα πρωτότυπο με τεχνολογίες ασφαλείας από το μέλλον
Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων εξερευνούν μελλοντικές τεχνολογίες ασφαλείας και το νέο πειραματικό όχημα οδικής ασφάλειας της Mercedes-Benz, ESF 2019, είναι ένα τέτοιο δείγμα. ...(περισσότερα)
Δεν εμπιστεύονται τα αυτόνομα οχήματα οι Βρετανοί
Έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε πως οι περισσότεροι Βρετανοί οδηγοί δεν αισθάνονται έτοιμοι να... παραδώσουν το τιμόνι σε ένα αυτόνομο όχημα. ...(περισσότερα)

S5 Box