SAFETY FIRST

Η καραντίνα που επιβλήθηκε λόγω του κορονοϊού, έχει μειώσει πάρα πολύ τα χιλιόμετρα που πραγματοποιούμε με το αυτοκίνητο. Διαβάστε ποιες είναι οι βασικές ενέργειες που πρέπει να κάνουμε, για την συντήρηση του οχήματός μας όσο αυτό είναι ακίνητο.

Η πανδημία του COVID-19 έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη ζωή μας. Μια από αυτές αφορά στις μετακινήσεις, οι οποίες είναι σαφώς λιγότερες σε σύγκριση με ότι έχουμε συνηθίσει. Το αυτοκίνητό μας μένει σταθμευμένο για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οπότε χρειάζεται και ορισμένες επιπλέον ενέργειες, σε επίπεδο συντήρησης.

Ένα βασικό σκέλος αφορά στην προστασία του αμαξώματος. Καθώς το αυτοκίνητο μένει ακίνητο για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πολύ πιθανό να σκονιστεί ή να αποκτήσει κουτσουλιές και άλλων ειδών ρύπους. Σε αυτό το πλαίσιο, συνίσταται η επιλογή σημείου στάθμευσης που να μην έχει κοντά δέντρα ή κολώνες, εφόσον αυτό είναι εφικτό. Ακόμη, προτείνεται η συχνή παρακολούθηση του οχήματος και εφόσον υπάρχουν λεκέδες, ο άμεσος καθαρισμός τους, αφού αν "στεγνώσουν" μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο αμάξωμα. Ιδανικό θα ήταν, όσοι από εσάς μπορείτε, να πλένετε το αυτοκίνητο έστω μόνο με νερό, μια φορά την εβδομάδα. Βέβαια, οι πιθανότητες το αυτοκίνητο να μην επηρεαστεί από παράγοντες του περιβάλλοντος, αυξάνονται κατακόρυφα εφόσον διαθέτετε στεγασμένο χώρο στάθμευσης.

Ένα επιπλέον σημαντικό θέμα αφορά στη συντήρηση της μπαταρίας. Όσο τα αυτοκίνητα μένουν σταθμευμένα, η μπαταρία αποφορτίζεται, καθώς ο κινητήρας δε βρίσκεται σε λειτουργία. Συνίσταται, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, να βάζετε εμπρός το αυτοκίνητο, ώστε να βεβαιωθείτε για την καλή κατάσταση της μπαταρίας, διατηρώντας για περίπου 10 λεπτά σε λειτουργία τον κινητήρα. Αν σκοπεύετε να διατηρήσετε ακίνητο το όχημα για πολύ καιρό, θα ήταν χρήσιμο οι πόλοι της μπαταρίας να αποσυνδεθούν.

Ακόμη, σημαντική είναι και η διατήρηση των ελαστικών σε καλή κατάσταση. Με την ακινησία, η πίεση των ελαστικών υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μειωθεί. Σε κάθε περίπτωση, είναι χρήσιμο να ορίζουμε την πίεση που προτείνει ο κατασκευαστής και στις περισσότερες περιπτώσεις, αναγράφεται με ειδική σήμανση στην πόρτα του οδηγού. Σε περίπτωση που διαθέτετε δικό σας πιεσόμετρο, θα ήταν χρήσιμο να μετράτε τακτικά την πίεση των ελαστικών, ειδάλλως αυτό μπορεί να γίνει σε ένα πρατήριο καυσίμων, εφόσον κατευθυνθείτε εκεί για ανεφοδιασμό.

Φυσικά, τα παραπάνω είναι ορισμένες μόνο από τις ενέργειες που μπορούν να γίνουν, ώστε τα αυτοκίνητα να διατηρηθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, σε αυτή την δύσκολη περίοδο, αφού ο εκάστοτε ιδιοκτήτης γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις συνθήκες συντήρησης του οχήματός του.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

 

Περισσότερα Safety First

Έρχεται πλαίσιο κανόνων κίνησης για οχήματα μικροκινητικότητας
Το Υπουργείο Μεταφορών παρουσίασε σχέδιο Νόμου σχετικά με τους κανόνες κυκλοφορίας στους οποίους θα υπόκεινται ηλεκτρικά πατίνια, rollers, skate boards και segway, τα οποία στο εξής θα ονομάζονται "Ελ...(περισσότερα)
Οικολογική οδήγηση: Τι πρέπει να γνωρίζετε;
Η μείωση της κατανάλωσης και, κατά συνέπεια, των ρύπων που εκλύονται προς το περιβάλλον, αποτελεί ένα από τα βασικότερα ζητούμενα για τους οδηγούς, σήμερα. ...(περισσότερα)
Αύξηση 7,2% στις τροχαίες παραβάσεις το 2017
Η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας, σχετικά με τις παραβάσεις που συνέβησαν στους ελληνικούς δρόμους το 2017, δίνοντας μάλιστα άμεση σύγκριση με τις αντίστοιχες παραβά...(περισσότερα)
Στη Σουηδία οι λιγότεροι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα το 2019
Σύμφωνα με μετρήσεις σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2019, η Σουηδία ήταν η χώρα με το μικρότερο αριθμό θανάτων, με την Ελλάδα να βρίσκεται χαμηλά στη λίστα. ...(περισσότερα)
709 θάνατοι σε 655 ατυχήματα το 2018
Τα στοιχεία της Τροχαίας, αναφορικά με τα ατυχήματα κατά τη χρονιά που πέρασε, δείχνουν ελαφριά μείωση που πάντως, δε μπορεί να θεωρηθεί ως σημαντικό βήμα προόδου ...(περισσότερα)
Αυξάνονται οι πόλεις με όριο ταχύτητας τα 30 χλμ./ώρα
Στο πλαίσιο βελτίωσης του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας, αλλά και της μείωσης εκπομπής ρύπων, αρκετές πόλεις στην Ευρώπη υιοθετούν ως ανώτατο όριο ταχύτητας τα 30 χλμ./ώρα. ...(περισσότερα)
Οι παραβάσεις της εβδομάδας πριν από τα Χριστούγεννα
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 18-24 Δεκεμβρίου, στη χώρα μας καταγράφηκαν περισσότερες από 20.000 παραβάσεις - Διαβάστε πώς κατανέμονται αυτές ανά τύπο και περιοχή. ...(περισσότερα)
Euro NCAP (European New Car Assessment Programme)
Πρόκειται για τον πιο γνωστό και αναγνωρισμένο οργανισμό διενέργειας crash test, από τον οποίο εξάγονται αποτελέσματα για εταιρείες και αυτοκίνητα στην Ευρώπη. ...(περισσότερα)
Και το Άμστερνταμ αποκτά όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα
Ακολουθώντας την τάση που έχει διαμορφωθεί, το Άμστερνταμ της Ολλανδίας προστίθεται στη λίστα των πόλεων που μειώνουν το όριο ταχύτητας στα 30 χλμ./ώρα. ...(περισσότερα)
Δεκέμβριος 2021: Τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις στην Αττική
Κατά τον τελευταίο μήνα της χρονιάς που ολοκληρώθηκε, σημειώθηκαν 588 τροχαία ατυχήματα με 14 νεκρούς, καθώς και 17.384 παραβάσεις συνολικά. ...(περισσότερα)

S5 Box