SAFETY FIRST

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε νέα δεδομένα, αναφορικά με τους θανάτους στους δρόμους της Ευρώπης για το 2016.


Μπορεί να επιτεύχθηκε μείωση κατά 2% το 2016, όμως από τη στιγμή που οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 1% το 2015, σύμφωνα με την ανάλυση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφαλών Μεταφορών (ETSC) απαιτείται μείωση κατά 11,5% το χρόνο έως το 2020, ώστε να φτάσουμε στο στόχο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση ως το 2020.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα μόνο εύκολο δεν είναι και στην Ευρώπη υπάρχει προβληματισμός, όπως φαίνεται και από την τοποθέτηση του Antonio Avenoso, Εκτελεστικού Διευθυντή του ETSC: "Με 500 θανάτους ανά εβδομάδα στους Ευρωπαϊκούς δρόμους, αριθμός που δεν έχει μεταβληθεί ουσιαστικά τα τελευταία 3 χρόνια, η άμεση δράση από τη μεριά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Κρατών-Μελών είναι παραπάνω από αναγκαία. Τα ελάχιστα στάνταρ ασφαλείας στα αυτοκίνητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν βελτιωθεί από το 2009. Το σχέδιο μέσω του οποίου απαιτείται από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να ενσωματώσουν τεχνολογίες ασφαλείας όπως το Φρενάρισμα Ανάγκης ή η Υπενθύμιση για τη χρήση ζώνης, μετατέθηκε πρόσφατα για τον Μάρτιο του 2018, ενώ ακόμη και τότε θα χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι να εφαρμοστούν οι προτεινόμενες αλλαγές. Όμως κάθε ημέρα καθυστέρησης, σημαίνει περισσότερους θανάτους που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Ταυτόχρονα, τα Κράτη-Μέλη της Ε.Ε. πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη δράση τους στον τομέα της επιβολής του νόμου, των βελτιώσεων σε υποδομές ασφαλείας και στα μέτρα για την ασφάλεια πεζών και δικυκλιστών. Άλλωστε οι θάνατοι και οι σοβαροί τραυματισμοί στους δρόμους καταστρέφουν ζωές και έχουν κόστος δισεκατομμυρίων για την Ευρωπαϊκή οικονομία".

Το πρόβλημα λοιπόν αποδεικνύεται βαθύτερο και υφίσταται σε όλη την Ευρώπη, αν και αυτό μόνο δικαιολογία δεν πρέπει να αποτελεί για τη χώρα μας, όπου η μέριμνα, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Ουαλία: Θετική εξέλιξη με την μείωση του ορίου ταχύτητας εντός πόλης στα 20 μίλια/ώρα
Τα πρώτα στατιστικά δεδομένα για την μείωση του ορίου ταχύτητας στα 20 μίλια/ώρα (30 χλμ./ώρα), δείχνουν πως η μέση ταχύτητα εντός αστικών περιοχών έχει μειωθεί, στοιχείο θετικό για την βελτίωση της Ο...(περισσότερα)
Έλεγχος για χρήση ναρκωτικών ουσιών...
Για αλκοτέστ είχαμε ακούσει εδώ και χρόνια, όμως σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης διεξάγονται και έλεγχοι για την ποσότητα ναρκωτικών ουσιών στο αίμα, που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε ως "ναρκοτεστ". ...(περισσότερα)
O Άφθαρτος!
H TAC (Transport Accident Commission) παρουσίασε τον Graham, ένα γλυπτό ομοίωμα ανθρώπου, που με βάση την κατασκευή του θα μπορούσε να αντέξει τα τροχαία ατυχήματα και να βγαίνει δίχως τραυματισμό από...(περισσότερα)
Πώς σχετίζεται η τιμωρία του Vettel με την Οδική Ασφάλεια;
Όσοι παρακολουθούν στενά τη Formula 1,θα γνωρίζουν ήδη για το ζήτημα που απασχολεί το σπορ τις τελευταίες ημέρες, το οποίο είναι το συμβάν μεταξύ των δύο κορυφαίων πιλότων, Sebastian Vettel και Lewis ...(περισσότερα)
Επίσημο: Ισοδυναμία άδειας οδήγησης αυτοκινήτου με άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου ή ελαφρού δικύκλου
Η Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου υπερψήφισε την ισοδυναμία ανάμεσα στην άδεια οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Β, με εκείνη της οδήγησης μοτοποδηλάτου (ΑΜ) έως 50 κ.εκ. ή ελαφρού δικύκλου (Α1) έω...(περισσότερα)
Με 237 χλμ./ώρα πήγαινε ο Reyes τη στιγμή του μοιραίου ατυχήματος
Ο παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιριστής Jose Antonio Reyes έφυγε από τη ζωή, μαζί με δυο ξαδέλφια του, μετά από τροχαίο ατύχημα στην Ισπανία ενώ κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα. ...(περισσότερα)
Δεκέμβριος 2021: Τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις στην Αττική
Κατά τον τελευταίο μήνα της χρονιάς που ολοκληρώθηκε, σημειώθηκαν 588 τροχαία ατυχήματα με 14 νεκρούς, καθώς και 17.384 παραβάσεις συνολικά. ...(περισσότερα)
Video: Φρενάροντας σε βροχή και χιόνι
Η απόσταση ακινητοποίησης κατά την πέδηση στο χιόνι με αρχική ταχύτητα 30 χλμ./ώρα, είναι κατά 11,5 φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη σε βρεγμένο οδόστρωμα. ...(περισσότερα)
Αναστολή λειτουργίας ιδιωτικών και δημόσιων ΚΤΕΟ έως 31 Μαρτίου
Η έξαρση του κορονοϊού COVID-19 έχει οδηγήσει, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, στην αναστολή λειτουργίας των δημόσιων και ιδιωτικών ΚΤΕΟ, τουλάχιστον έως το τέλος Μαρτίου. ...(περισσότερα)
Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Κριτική στην πολιτική περί Οδικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σε έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναφέρεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μέλη της πρέπει να αυξήσουν τις προσπάθειές τους, προκειμένου να υπάρξει επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί έως ...(περισσότερα)

S5 Box