SAFETY FIRST

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε νέα δεδομένα, αναφορικά με τους θανάτους στους δρόμους της Ευρώπης για το 2016.


Μπορεί να επιτεύχθηκε μείωση κατά 2% το 2016, όμως από τη στιγμή που οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 1% το 2015, σύμφωνα με την ανάλυση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφαλών Μεταφορών (ETSC) απαιτείται μείωση κατά 11,5% το χρόνο έως το 2020, ώστε να φτάσουμε στο στόχο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση ως το 2020.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα μόνο εύκολο δεν είναι και στην Ευρώπη υπάρχει προβληματισμός, όπως φαίνεται και από την τοποθέτηση του Antonio Avenoso, Εκτελεστικού Διευθυντή του ETSC: "Με 500 θανάτους ανά εβδομάδα στους Ευρωπαϊκούς δρόμους, αριθμός που δεν έχει μεταβληθεί ουσιαστικά τα τελευταία 3 χρόνια, η άμεση δράση από τη μεριά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Κρατών-Μελών είναι παραπάνω από αναγκαία. Τα ελάχιστα στάνταρ ασφαλείας στα αυτοκίνητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν βελτιωθεί από το 2009. Το σχέδιο μέσω του οποίου απαιτείται από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να ενσωματώσουν τεχνολογίες ασφαλείας όπως το Φρενάρισμα Ανάγκης ή η Υπενθύμιση για τη χρήση ζώνης, μετατέθηκε πρόσφατα για τον Μάρτιο του 2018, ενώ ακόμη και τότε θα χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι να εφαρμοστούν οι προτεινόμενες αλλαγές. Όμως κάθε ημέρα καθυστέρησης, σημαίνει περισσότερους θανάτους που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Ταυτόχρονα, τα Κράτη-Μέλη της Ε.Ε. πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη δράση τους στον τομέα της επιβολής του νόμου, των βελτιώσεων σε υποδομές ασφαλείας και στα μέτρα για την ασφάλεια πεζών και δικυκλιστών. Άλλωστε οι θάνατοι και οι σοβαροί τραυματισμοί στους δρόμους καταστρέφουν ζωές και έχουν κόστος δισεκατομμυρίων για την Ευρωπαϊκή οικονομία".

Το πρόβλημα λοιπόν αποδεικνύεται βαθύτερο και υφίσταται σε όλη την Ευρώπη, αν και αυτό μόνο δικαιολογία δεν πρέπει να αποτελεί για τη χώρα μας, όπου η μέριμνα, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Πρόστιμο 1.500 ευρώ για κάπνισμα στο αυτοκίνητο
Με νέα εγκύκλιο που εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας, ο Υπουργός Ανδρέας Ξανθός ζητά να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, τη στιγμή που ο αντικαπνιστικός νόμος περιλαμβάνει πρόστιμα και για όσους καπνίζουν...(περισσότερα)
Μείωση της αστυνόμευσης και αύξηση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη
Σύμφωνα με δύο έρευνες που πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (European Transport Safety Council) η μείωση της αστυνόμευσης στους Ευρωπαϊκούς δρόμους έχει ο...(περισσότερα)
Αύξηση τροχαίων ατυχημάτων κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021
Τα δεδομένα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ) για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021, έδειξαν αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους της χώρας μας. ...(περισσότερα)
Πόδια στο ταμπλό: Μια θανάσιμα κακή συνήθεια
Όταν βάζουμε τα πόδια στα ταμπλό ενώ βρισκόμαστε στη θέση του συνοδηγού διαπράττουμε ένα τεράστιο λάθος, καθώς σε περίπτωση ατυχήματος, έστω και με μικρή ταχύτητα, οι επιπτώσεις θα είναι από σπάσιμο π...(περισσότερα)
Πότε πραγματικά γερνούν τα ελαστικά μας και πόση σημασία έχει, τελικά, η ημερομηνία παραγωγής τους;
Η πραγματική ηλικία των ελαστικών ενός αυτοκινήτου, αποτελεί συνάρτηση πολλών παραγόντων και διαφέρει σε κάθε περίπτωση. ...(περισσότερα)
Κάλεσμα για υποχρεωτικά alcohol interlocks
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, περισσότεροι από 5000 θάνατοι από τροχαία ατυχήματα έχουν ως αιτία την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. ...(περισσότερα)
Έρευνα στις Η.Π.Α. για τη χρήση πίσω ζώνης ασφαλείας
Όπως προέκυψε από έρευνα στις Η.Π.Α., οι ενήλικες δε φορούν πάντοτε ζώνη στο πίσω κάθισμα των αυτοκινήτων.Όπως προέκυψε από έρευνα στις Η.Π.Α., οι ενήλικες δε φορούν πάντοτε ζώνη στο πίσω κάθισμα των ...(περισσότερα)
Ελλάδα: Σημαντική μείωση των θανατηφόρων τροχαίων μεταξύ 2010 και 2018
Σύμφωνα με τα στατιστικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη μείωση θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων από το 2010 μέχρι το 2018. ...(περισσότερα)
Παράβαση της εβδομάδας: Κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα και αλκοόλ
Στην κίνηση με υπερβολική ταχύτητα και στην κατανάλωση αλκοόλ στράφηκαν οι έλεγχοι της Τροχαίας, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 9-15 Μαρτίου. ...(περισσότερα)
Euro NCAP: Η επιλογή αυτοκινήτων
Ένα σύνηθες ερώτημα που τίθεται σχετικά με τη διαδικασία των Crash Tests που διενεργούνται από το Euro NCAP, είναι ο τρόπος με τον οποίο επιλέγονται τα αυτοκίνητα. ...(περισσότερα)

S5 Box