SAFETY FIRST

Η αναγνώριση της φθοράς στα ελαστικά παίζει σημαντικό ρόλο για τη σωστή στιγμή αντικατάστασής τους - Διαβάστε ποιοι παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν.

Τα ελαστικά είναι πολύ σημαντικός παράγοντας σε επίπεδο Οδικής Ασφάλειας, αφού αποτελούν το σημείο επαφής του εκάστοτε αυτοκινήτου με το οδόστρωμα.

Η χρήση τους είναι λογικό να προκαλεί φθορά, η διαχείρισή της οποίας μπορεί να είναι αναγνωρίσιμη, καθώς και προβλέψιμη.

Πέραν της ακραίας περίπτωσης μια απρόσμενη ζημιά σε ένα ελαστικό, να καταστήσει απαραίτητη την αντικατάστασή του, σε γενικές γραμμές η συγκεκριμένη διαδικασία -και νωρίτερα η αλλαγή άξονα στα ελαστικά για ομοιόμορφη φθορά,-μπορεί να γίνει με προγραμματισμό.

Τα ελαστικά του κινητήριου άξονα (συνήθως εμπρός) παρουσιάζουν μεγαλύτερη φθορά, οπότε περίπου στα "μισά της ζωής" τους, ενδείκνυται η τοποθέτηση των πίσω ελαστικών στον εμπρός άξονα και τούμπαλιν.

Όσον αφορά στη φθορά του πέλματος ενός ελαστικού καθαυτή, εντάσσεται στις φυσιολογικές φθορές λόγω της χρήσης ενός αυτοκινήτου.

Βάσει κανονισμών, για να παραμένει σε επίπεδο ασφάλειας ένα ελαστικό, θα πρέπει η φθορά του πέλματος να μην ξεπερνά το όριο βάθους 1,6 χιλιοστών (δηλαδή να διατηρείται αυτό το βάθος στο πέλμα).

Παλαιότερα, ο έλεγχος του βάθους στο πέλμα γινόταν με ειδικό μετρητή, ή ακόμη και με νόμισμα του ενός ευρώ.

Σήμερα αυτό είναι πιο απλό, αφού τα κανάλια των σύγχρονων ελαστικών διαθέτουν μικρές τρισδιάστατες ράβδους, δηλαδή δείκτες φθοράς πέλματος (TWI), ύψους 1,6 χιλιοστών.

Εφόσον αυτοί οι δείκτες παραμένουν ενσωματωμένοι στο πλαίσιο, η φθορά του ελαστικού δεν είναι μεγάλη, όμως αν φτάσουν στο ίδιο επίπεδο με το μπλοκ, η αντικατάσταση πρέπει να γίνει άμεσα.

Όπως μας πληροφορεί η Pirelli, η αναζήτηση νέων ελαστικών, πάντα με βάση όσα προβλέπονται σύμφωνα με την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, θα χρειαστεί κάποιο χρόνο.

Μάλιστα, ενδείκνυται να μη γίνει πριν από περιόδους αιχμής, όπως οι καλοκαιρινές διακοπές, ενώ είναι σημαντικό όλες οι αξιολογήσεις (κωδικός ταχύτητας και δείκτης φορτίου) να ταιριάζουν μεταξύ τους, ώστε πρακτικά να βρεθεί το ιδανικό ελαστικό.

Βέβαια, για τη βέλτιστη αξιοποίηση των ελαστικών και την καλύτερη διαχείρισή τους, δεν αρκεί η παρακολούθηση των δεικτών φθοράς, όπως αυτός που προαναφέραμε.

Από την πλευρά των οδηγών, θα ήταν καλό να υπάρχει συχνός έλεγχος στην κατάσταση των ελαστικών, ώστε να διαπιστωθεί έγκαιρα μια μη κανονική φθορά, όπως αυτή που θα μπορούσε να προέλθει από ορισμό λανθασμένης πίεσης ή από χτύπημα σε ανωμαλία του δρόμου.

Σημαντική είναι η παρακολούθηση των πλευρικών τοιχωμάτων, όπου μπορεί να υπάρξει εκτεταμένη φθορά, κοψίματα ή εξογκώματα, γνωστά και ως "καρούμπαλα".

Οι παραπάνω ενέργειες, επιτρέπουν στους οδηγούς αφενός να έχουν καλύτερη εικόνα των ελαστικών, προστατεύοντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Αφετέρου όμως, τα ελαστικά πέραν της ασφάλειας παίζουν σημαντικό ρόλο και στην οικονομία, αφού εφόσον βρίσκονται σε καλή κατάσταση και διαθέτουν την ενδεδειγμένη, ανάλογα με την περίσταση, πίεση, μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην επίτευξη μειωμένων τιμών κατανάλωσης.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, η σωστή παρακολούθηση και διαχείριση της φθοράς τους, αποτελεί πολύ σημαντικές διαδικασίες της χρήσης των ελαστικών ενός αυτοκινήτου.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Photo: Pirelli

Περισσότερα Safety First

Ο πρώτος δρόμος από πλαστικό, κατασκευάζεται στην Ολλανδία
Μια ενδιαφέρουσα περιβαλλοντική είδηση έφτασε από την Ολλανδία, όπου 3 εταιρείες-κολοσσοί θα συνεργαστούν σε ένα καινοτόμο εγχείρημα. ...(περισσότερα)
Euro NCAP (European New Car Assessment Programme)
Πρόκειται για τον πιο γνωστό και αναγνωρισμένο οργανισμό διενέργειας crash test, από τον οποίο εξάγονται αποτελέσματα για εταιρείες και αυτοκίνητα στην Ευρώπη. ...(περισσότερα)
Πρόοδος στον έλεγχο παραβάσεων στο εξωτερικό
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι νέοι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στις παραβάσεις που συντελούνται από χρήστες του δρόμου εκτός της χώρας καταγωγής τους, είχε θετικό αντίκτυπο. ...(περισσότερα)
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τοποθετείται για την Οδική Ασφάλεια
Με αφορμή την 4η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στις 8-14 Μαΐου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (W.H.O.) τοποθετήθηκε αναφορικά με αυτό ...(περισσότερα)
Τρισδιάστατη διάβαση πεζών και στην Ελλάδα
Οι 3D διαβάσεις πεζών στη χώρα μας είναι γεγονός και μία τέτοια βρίσκεται κοντά σε δύο σχολεία, στο Χαλάνδρι Αττικής. ...(περισσότερα)
Οι δοκιμές των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού από το Euro NCAP
Ο σημαντικότερος οργανισμός αξιολόγησης της ασφάλειας νέων οχημάτων στην Ευρώπη, έχει ξεκινήσει δοκιμές στα αυτόματα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες αξιολόγησης. ...(περισσότερα)
Πώς επηρεάζεται η πίεση των ελαστικών μας από τη ζέστη
Η κατάλληλη πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου μας παίζει σημαντικό ρόλο για την ασφάλεια, με την εξωτερική θερμοκρασία να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα σε κάθε περίπτωση. ...(περισσότερα)
Έξοδος από το δρόμο, η βασική αιτία θανάτων στην Victoria της Αυστραλίας
Δημοσίευμα του ιδιαίτερα δραστήριου οργανισμού οδικής ασφάλειας της Αυστραλίας, Transport Accident Commission, αναφέρει πως οι έξοδοι από το δρόμο παραμένουν η σημαντικότερη αιτία θανάτων και τραυματι...(περισσότερα)
Ανανέωση αδειών οδήγησης και υποβολή δικαιολογητικών για μεταβίβαση οχημάτων μέσω διαδικτύου
Το Υπουργείο Μεταφορών γνωστοποίησε πως από τον Οκτώβριο θα υπάρχει δυνατότητα ψηφιακής ανανέωσης άδειας οδήγησης, καθώς επίσης και υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για μεταβίβαση οχημάτων μέσω...(περισσότερα)
Παγκόσμια πρώτη: Δυνατότητα αυτόνομου παρκαρίσματος στο μουσείο της Mercedes-Benz
Σε μια στιγμή-ορόσημο για την πορεία της αυτόνομης αυτοκίνησης, εγκρίθηκε στη Γερμανία το Automated Valet Parking, που επιτρέπει για πρώτη φορά το αυτόνομο παρκάρισμα οχήματος, χωρίς την παρουσία οδηγ...(περισσότερα)

S5 Box