SAFETY FIRST

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά και του περιφερειακού συμβουλίου, στο οποίο εκλέχθηκε ο Κωνσταντίνος «Ιαβέρης» Μαρκουΐζος – Παρακολουθήστε το video της τελετής.

Ο Κωνσταντίνος «Ιαβέρης» Μαρκουΐζος ήταν παρών στην εκδήλωση, αναλαμβάνοντας για πρώτη φορά ανάλογο αξίωμα.

Στην ορκωμοσία, τον Πρωθυπουργό εκπροσώπησε η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, η οποία ανέγνωσε και την απόδοση της διαβεβαίωσης των Περιφερειακών Συμβούλων.

Παρόντες ήταν ακόμη άνθρωποι της κυβέρνησης, πρώην πρωθυπουργοί, βουλευτές και Δήμαρχοι Αττικής, Περιφερειάρχες, εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κ.α.

«Η νέα Περιφερειακή Αρχή αναλαμβάνει σε έναν χρόνο σημαντικών αλλαγών και βελτιώσεων στο τοπίο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενταγμένων σε δύο άξονες: το νομοθετικό πλαίσιο και το ανθρώπινο δυναμικό μας» ανέφερε η κ. Κεραμέως κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της και συμπλήρωσε: «Στην επιδίωξή μας το δημόσιο να γίνει πιο αξιοκρατικό, πιο ευέλικτο, πιο αποτελεσματικό, πιο αποδοτικό, πιο φιλικό, πιο εξυπηρετικό για τους πολίτες, γνωρίζουμε ότι η νέα ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής είναι συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης».

Orkomosia Chardalias

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε: «Παραμένω άνθρωπος του σκοπού. Αγαπώ την ευθύνη και θα προσπαθώ να την υπηρετώ πάντα με αρχές και αξίες. Με διαφάνεια και λογοδοσία, πάντα και παντού. Το στρατηγικό μας όραμα είναι ξεκάθαρο. Μητροπολιτική Αττική! Ο στόχος και η ευθύνη! Το στοίχημα και η πρόκληση. Μια Αττική Ασφαλής, Ανθρώπινη, Βιώσιμη».

Ο Κωνταντίνος «Ιαβέρης» Μαρκουΐζος, σχολίασε για την εκδήλωση ορκωμοσίας: «Ήταν μια όμορφη εκδήλωση και πρωτόγνωρη για εμένα, αφού σηματοδοτεί την έναρξη μιας πολιτικής πορείας. Η ώρα μηδέν έφτασε, καθώς με την έναρξη του νέου έτους αναλαμβάνουμε όλοι και κατ’ επέκταση εγώ προσωπικά, τα καθήκοντά μας», δηλώνει ο Κωνσταντίνος «Ιαβέρης» Μαρκουΐζος. «Η ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες είναι μεγάλη. Προσωπικά έχω τη θέληση να φέρω εις πέρας όσα οραματίζομαι και σκέφτομαι στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας, όπου εξειδικευόμαστε επί σειρά δεκαετιών ως οικογένεια. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συναδέλφους μας στην Περιφέρεια Αττικής και σε όλη την Επικράτεια».

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος.

Το video της Τελετής Ορκωμοσίας

Περισσότερα Safety First

Λειτουργία οδήγησης στα smartphones;
Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα τα τελευταίας τεχνολογίας κινητά τηλέφωνα, τα γνωστά σε όλους smartphones να ήταν εφοδιασμένα, εκτός από λειτουργία πτήσης και με λειτουργία οδήγησης; ...(περισσότερα)
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών τοποθετείται...
... σχετικά με την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια. ...(περισσότερα)
3.500 ζωές
Έτσι ονομάζεται η εκστρατεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) αναφορικά με την Οδική Ασφάλεια, στην οποία συμμετέχουν ως πρεσβευτές και γνωστοί αθλητές ή καλλιτέχνες. ...(περισσότερα)
Μ. Βρετανία: Ποια είναι η πρώτη κλήση των οδηγών σε περίπτωση ατυχήματος;
Έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία, έδειξε πως το πρώτο τηλεφώνημα που κάνουν οι οδηγοί εφόσον εμπλακούν σε μικρής έκτασης τροχαίο ατύχημα, δεν είναι αυτό που πιθανώς θα περιμέναμε. ...(περισσότερα)
Η επιστήμη πίσω από τον Graham
Μετά την πρώτη παρουσίαση του Graham, η TAC έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το εγχείρημα σε επιστημονικό επίπεδο. ...(περισσότερα)
Απλοποίηση ανανέωσης άδειας οδήγησης για οδηγούς με κινητικά προβλήματα
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξέδωσε εγκύκλιο, με βάση την οποία η ανανέωση αδειών οδήγησης ατόμων με κινητικά προβλήματα, θα γίνει με μεγαλύτερη ευκολία. ...(περισσότερα)
Τα στατιστικά των τροχαίων στην Ελλάδα
Τα ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους δυστυχώς είναι ένα σύνηθες φαινόμενο με ολέθριες, σε πολλές περιπτώσεις, επιπτώσεις. ...(περισσότερα)
Κάλεσμα για υποχρεωτικά alcohol interlocks
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, περισσότεροι από 5000 θάνατοι από τροχαία ατυχήματα έχουν ως αιτία την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. ...(περισσότερα)
Εκτόξευση για τα αυτόνομα αυτοκίνητα έως το 2030
Τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι η επόμενη σελίδα της σύγχρονης αυτοκίνησης και οι εταιρείες κινούνται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση, διεξάγοντας ήδη έρευνες αναφορικά με το μερίδιο του αγοραστικού κοινού ...(περισσότερα)
Ιστορικό υψηλό για χρήση ζώνης στις Η.Π.Α.
Η χρήση ζώνης στις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασε για το 2016 σε επίπεδα που δεν έχει ξαναβρεθεί στο παρελθόν, καθώς οι χρήστες των Αμερικανικών δρόμων φορούν ζώνη σε ποσοστό 90,1%, που είναι σαφώς βελτιωμ...(περισσότερα)

S5 Box