SAFETY FIRST

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά και του περιφερειακού συμβουλίου, στο οποίο εκλέχθηκε ο Κωνσταντίνος «Ιαβέρης» Μαρκουΐζος – Παρακολουθήστε το video της τελετής.

Ο Κωνσταντίνος «Ιαβέρης» Μαρκουΐζος ήταν παρών στην εκδήλωση, αναλαμβάνοντας για πρώτη φορά ανάλογο αξίωμα.

Στην ορκωμοσία, τον Πρωθυπουργό εκπροσώπησε η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, η οποία ανέγνωσε και την απόδοση της διαβεβαίωσης των Περιφερειακών Συμβούλων.

Παρόντες ήταν ακόμη άνθρωποι της κυβέρνησης, πρώην πρωθυπουργοί, βουλευτές και Δήμαρχοι Αττικής, Περιφερειάρχες, εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κ.α.

«Η νέα Περιφερειακή Αρχή αναλαμβάνει σε έναν χρόνο σημαντικών αλλαγών και βελτιώσεων στο τοπίο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενταγμένων σε δύο άξονες: το νομοθετικό πλαίσιο και το ανθρώπινο δυναμικό μας» ανέφερε η κ. Κεραμέως κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της και συμπλήρωσε: «Στην επιδίωξή μας το δημόσιο να γίνει πιο αξιοκρατικό, πιο ευέλικτο, πιο αποτελεσματικό, πιο αποδοτικό, πιο φιλικό, πιο εξυπηρετικό για τους πολίτες, γνωρίζουμε ότι η νέα ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής είναι συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης».

Orkomosia Chardalias

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε: «Παραμένω άνθρωπος του σκοπού. Αγαπώ την ευθύνη και θα προσπαθώ να την υπηρετώ πάντα με αρχές και αξίες. Με διαφάνεια και λογοδοσία, πάντα και παντού. Το στρατηγικό μας όραμα είναι ξεκάθαρο. Μητροπολιτική Αττική! Ο στόχος και η ευθύνη! Το στοίχημα και η πρόκληση. Μια Αττική Ασφαλής, Ανθρώπινη, Βιώσιμη».

Ο Κωνταντίνος «Ιαβέρης» Μαρκουΐζος, σχολίασε για την εκδήλωση ορκωμοσίας: «Ήταν μια όμορφη εκδήλωση και πρωτόγνωρη για εμένα, αφού σηματοδοτεί την έναρξη μιας πολιτικής πορείας. Η ώρα μηδέν έφτασε, καθώς με την έναρξη του νέου έτους αναλαμβάνουμε όλοι και κατ’ επέκταση εγώ προσωπικά, τα καθήκοντά μας», δηλώνει ο Κωνσταντίνος «Ιαβέρης» Μαρκουΐζος. «Η ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες είναι μεγάλη. Προσωπικά έχω τη θέληση να φέρω εις πέρας όσα οραματίζομαι και σκέφτομαι στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας, όπου εξειδικευόμαστε επί σειρά δεκαετιών ως οικογένεια. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συναδέλφους μας στην Περιφέρεια Αττικής και σε όλη την Επικράτεια».

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος.

Το video της Τελετής Ορκωμοσίας

Περισσότερα Safety First

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών τοποθετείται...
... σχετικά με την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια. ...(περισσότερα)
Η χρήση κινητού κατά την οδήγηση διπλασιάζει τον κίνδυνο ατυχήματος...
... αναφέρει νέα έρευνα που έγινε από το Virginia Tech Transportation Institute, το Ινστιτούτο που ασχολείται με τον τομέα των μεταφορών σε ένα από τα πιο γνωστά Αμερικανικά Πανεπιστήμια, που έχει παγ...(περισσότερα)
Ευρώπη: Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που γίνονται υποχρεωτικά από το 2022
Στο πλαίσιο περαιτέρω μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προχωρήσει στη θέσπιση κανόνων, με βάση τους οποίους πολλά συστήματα υποβοήθησης οδηγού σε αυτοκίνητα και φορτηγά, γίνοντα...(περισσότερα)
Ουαλία: Θετική εξέλιξη με την μείωση του ορίου ταχύτητας εντός πόλης στα 20 μίλια/ώρα
Τα πρώτα στατιστικά δεδομένα για την μείωση του ορίου ταχύτητας στα 20 μίλια/ώρα (30 χλμ./ώρα), δείχνουν πως η μέση ταχύτητα εντός αστικών περιοχών έχει μειωθεί, στοιχείο θετικό για την βελτίωση της Ο...(περισσότερα)
Ένα πρωτότυπο με τεχνολογίες ασφαλείας από το μέλλον
Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων εξερευνούν μελλοντικές τεχνολογίες ασφαλείας και το νέο πειραματικό όχημα οδικής ασφάλειας της Mercedes-Benz, ESF 2019, είναι ένα τέτοιο δείγμα. ...(περισσότερα)
Αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας θα υποβληθεί σε σημαντικές διαφοροποιήσεις, με βάση το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία στη Βουλή. ...(περισσότερα)
Κολομβία: Αύξηση ποδηλατοδρόμων για αντιμετώπιση του κορωνοϊού
Στην προσπάθεια καταπολέμησης της μετάδοσης του COVID-19, οι αρχές της πρωτεύουσας της Κολομβίας, Μπογκοτά, αποφάσισαν την αύξηση του μήκους για τους ποδηλατόδρομους της πόλης. ...(περισσότερα)
Traction Control System (TCS)
Πρόκειται για ένα από τα πιο διαδεδομένα συστήματα ασφαλείας, με την "έξυπνη" λειτουργία του να έχει αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη μιας πλειάδας συστημάτων, που εφοδιάζουν τα αυτοκίνητα τα οποία...(περισσότερα)
Υπερβολική ταχύτητα: Η αγαπημένη παράβαση των Ελλήνων
Η Ελληνική Αστυνομία δημοσιοποίησε τον αριθμό και το είδος παραβάσεων που καταγράφηκαν από την Τροχαία το 2018, με την υπερβολική ταχύτητα να κατέχει την συντριπτική πλειοψηφία. ...(περισσότερα)
Σωστή τοποθέτηση αντικειμένων στο αυτοκίνητο: Ζήτημα υψίστης ασφαλείας
Η σωστή τοποθέτηση αντικειμένου, ειδικά μεγάλου όγκου, στο αυτοκίνητο δεν αφορά μόνο στην άνεση του ταξιδιού αλλά -κυρίως- την ασφάλειά μας κατά την οδήγηση. ...(περισσότερα)

S5 Box