SAFETY FIRST

Νομοσχέδιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, προβλέπει πως η ευθύνη για τροχαία ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται αυτόνομα οχήματα δε θα ανήκει στους ιδιοκτήτες, αλλά στους κατασκευαστές.

Η αυτοματοποίηση συστημάτων έχει γίνει συνώνυμη της εξέλιξης νέων οχημάτων τα τελευταία χρόνια.

Πέραν των εμπορικών λόγων που συντρέχουν για την συγκεκριμένη κίνηση της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, ένα σημαντικό επιχείρημα αφορά στη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, η συντριπτική πλειοψηφία (περί το 90%) των τροχαίων ατυχημάτων παγκοσμίως, οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Μια λύση λοιπόν για την μείωση ή και εκμηδένιση των θανατηφόρων ή με σοβαρό τραυματισμό τροχαίων, θα μπορούσε να είναι η υιοθέτηση των αυτόνομων οχημάτων.

Σε απλά ελληνικά τα κράτη, οι μεγάλοι οργανισμοί και οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως αν γινόταν να… φύγει το τιμόνι από τα χέρια μας, η κατάσταση στους δρόμους θα μπορούσε να γίνει πολύ καλύτερη.

Βέβαια, από μια απλή διαπίστωση μέχρι την υλοποίηση και εντέλει επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος, η χρονική απόσταση μετριέται σε δεκαετίες και μεγάλες τεχνολογικές αναβαθμίσεις.

Ακόμη μια ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος όμως, στο δρόμο προς την αύξηση παρουσίας αυτόνομων οχημάτων, η οποία θα μπορούσε δυνητικά να επιφέρει μείωση τροχαίων ατυχημάτων (στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι οι μηδενικοί θάνατοι έως το 2050), έγκειται στη νομοθεσία.

Άλλωστε, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν το βασικότερο εμπόδιο για την μη υλοποίηση της αυτόνομης οδήγησης ακόμη, αφορά στο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο δε μπορεί να καλύψει τις επιπλέον παραμέτρους που προκύπτουν, παγκοσμίως.

Η νομοθέτηση των παραμέτρων για την παρουσία αυτόνομων οχημάτων στους δρόμους των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει, ενώ αντίστοιχες κινήσεις γίνονται και επί Ευρωπαϊκού εδάφους.

Ήδη, στο Ηνωμένο Βασίλειο δημιουργήθηκε νομοσχέδιο, με χρονικό ορίζοντα το 2025 αναφορικά με τα αυτόνομα-αυτοοδηγούμενα οχήματα, το οποίο ανακοινώθηκε από τον Βασιλιά Κάρολο.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο αυτού, αφορά στην οριοθέτηση της ευθύνης σε περίπτωση τροχαίων ατυχημάτων, η οποία δε θα βαρύνει τους ιδιοκτήτες των οχημάτων, αλλά τους κατασκευαστές τους, εφόσον το όχημα βρίσκεται σε κατάσταση «αυτό-οδήγησης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Βρετανών, ακόμη ένας σκοπός της νέας νομοθεσίας, είναι η πάταξη παραπλανητικών πρακτικών marketing και η διασφάλιση πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα χαρακτηρίζουν ως αυτόνομα οχήματα, μόνο όσα κινούνται πραγματικά μόνα τους (χωρίς ανάγκη υποβοήθησης από τον οδηγό) και όχι αυτοκίνητα που θα διαθέτουν αυτοματοποιημένα συστήματα.

Σε αυτό το σημείο, είναι ενδιαφέρον να εστιάσουμε στις αρχές αναφορικά με την ικανότητα των αυτόνομων οχημάτων να μετακινούνται χωρίς παρακολούθηση, όπως αυτές ορίζονται από το νομοσχέδιο.

Κατά τη δοκιμή παρακολούθησης που αναπτύχθηκε για την υποστήριξη της εφαρμογής του νόμου περί αυτοματοποιημένων και ηλεκτρικών οχημάτων του 2018, αναφέρεται: «Ένα άτομο δεν χρειάζεται να παρακολουθεί το όχημα όταν είναι ενεργοποιημένο το σύστημα αυτοματοποιημένης οδήγησης (ADS), εάν το όχημα μπορεί να επιτύχει με ασφάλεια τα ακόλουθα χωρίς ανθρώπινη παρακολούθηση όταν είναι ενεργοποιημένο το ADS, λειτουργώντας εντός του τομέα λειτουργικού σχεδιασμού του (Operational Design Domain - ODD), και μπορεί να προσδιορίσει τα όρια του εν λόγω τομέα:

- να συμμορφώνεται με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας που αφορούν την δυναμική διαδικασία οδήγησης (στην οποία εντάσσονται οι διαδικασίες επιτάχυνσης, επιβράδυνσης, στροφής τιμονιού και αλλαγής σχέσεων)

- να αποφεύγει συγκρούσεις τις οποίες θα μπορούσε να αποφύγει ένας ικανός και προσεκτικός οδηγός

- να αντιμετωπίζει τους άλλους χρήστες της οδού με εύλογη προσοχή

- να αποφεύγει να βρεθεί σε θέση που θα μπορούσε να είναι αιτία σύγκρουσης.

- να αναγνωρίζει πότε λειτουργεί εκτός του πεδίου επιχειρησιακού σχεδιασμού του».

Τέλος, το νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί σύντομα, περιλαμβάνει διατάξεις για ανεξάρτητες έρευνες ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται αυτόνομα οχήματα.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Ελαστικά για όλες τις καιρικές συνθήκες
Καθώς τα ελαστικά αποτελούν το μοναδικό σημείο του αυτοκινήτου που βρίσκεται σε άμεση επαφή με το δρόμο, είναι σημαντικό να διατηρούν κορυφαίες επιδόσεις σε επίπεδο ασφάλειας ανεξαρτήτως καιρικών συνθ...(περισσότερα)
Οι καλύτερες και χειρότερες πόλεις για οδήγηση στον κόσμο - Η θέση της Αθήνας
Μεγάλη έρευνα ανέδειξε τις καλύτερες, αλλά και τις χειρότερες πόλεις για τους οδηγούς παγκοσμίως, με την Αθήνα βρίσκεται μόλις στην 90ή θέση της κατάταξης, έχοντας ωστόσο και μια πρωτιά... ...(περισσότερα)
Συνεργασία κρατών και αυτοκινητοβιομηχανιών για εξέλιξη συστημάτων ασφαλείας
Μια νέα προσπάθεια αρχίζει στην Ευρώπη, για την ανάπτυξη συστημάτων που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας. ...(περισσότερα)
Περί ασφάλειας σε πίστες και δρόμους...
Η ιδιαίτερα δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Nicky Hayden, έρχεται να πιστοποιήσει για ακόμη μια φορά πως η ασφάλεια που υπάρχει στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, είναι πολύ περισσότερη από εκείνη που έχουμ...(περισσότερα)
Στο δρόμο προς την ηλεκτροκίνηση
Η προστασία του περιβάλλοντος έχει αναχθεί σε προτεραιότητα και οι χώρες της Ευρώπης ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη την πρόθεση να απαγορεύσουν τη χρήση αυτοκινήτων βενζίνης ή πετρελαίου, με στόχο έ...(περισσότερα)
3 βασικές ενέργειες συντήρησης του αυτοκινήτου μας στην καραντίνα
Η καραντίνα που επιβλήθηκε λόγω του κορονοϊού, έχει μειώσει πάρα πολύ τα χιλιόμετρα που πραγματοποιούμε με το αυτοκίνητο. Διαβάστε ποιες είναι οι βασικές ενέργειες που πρέπει να κάνουμε, για την συντή...(περισσότερα)
Μείωση των θανάτων κατά 2% στους Ευρωπαϊκούς δρόμους
Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τη συνεδρίαση των 28 Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βαλέττα της Μάλτας, οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα μειώθηκαν το 2016 κατά 2% σε σύγκριση με την ...(περισσότερα)
Άδειες οδήγησης: Διεύρυνση ηλεκτρονικών υπηρεσιών
Όπως έγινε γνωστό, οι πολίτες στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου, θα μπορούν να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για αντικατάσταση του εντύπου άδειας οδήγη...(περισσότερα)
Υπερβολική ταχύτητα: Η αγαπημένη παράβαση των Ελλήνων
Η Ελληνική Αστυνομία δημοσιοποίησε τον αριθμό και το είδος παραβάσεων που καταγράφηκαν από την Τροχαία το 2018, με την υπερβολική ταχύτητα να κατέχει την συντριπτική πλειοψηφία. ...(περισσότερα)
Ελλάδα: Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν τον Ιούλιο
Περισσότερες από 60 χιλιάδες παραβάσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα, με την πλειονότητα αυτών να συμβαίνει στην Αττική. ...(περισσότερα)

S5 Box