SAFETY FIRST

Τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων θα ανοίξουν τις πόρτες τους από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, με τη λειτουργία τους να διέπεται από αυστηρούς κανόνες υγειονομικής ασφάλειας, στο πλαίσιο προστασίας από την εξάπλωση του COVID.

Συγκεκριμένα, η επίσκεψη σε ΚΤΕΟ θα γίνεται μόνο έπειτα από ραντεβού που θα έχει κλειστεί ηλεκτρονικά ή μέσω τηλεφώνου. Η εκάστοτε επιχείρηση, θα πρέπει να τηρεί ημερήσιο κατάλογο με τα ραντεβού, που θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου. Η χρήση μάσκας, γαντιών μιας χρήσης και αντισηπτικού από το προσωπικό του κάθε ΚΤΕΟ, είναι υποχρεωτική.

Επιπλέον, όπως διευκρινίζεται μέσω εγκυκλίου που υπέγραφε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, η προθεσμία 70 ημερολογιακών ημερών που είχε δοθεί για όσα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) είχαν ισχύ έως 13 Δεκεμβρίου, παραμένει σε ισχύ. Επιπλέον, οχήματα που στο ΔΤΕ τους δεν αναφέρονται σοβαρές ή επικίνδυνες ελλείψεις , ή οχήματα που έπρεπε να περάσουν υποχρεωτικά από περιοδικό τεχνικό έλεγχο για πρώτη φορά έως τις 30 Οκτωβρίου 2020 ή νωρίτερα, μπορούν να ελεγχθούν με βάση την προαναφερθείσα προθεσμία, δηλαδή με παράταση 70 ημερών.

Ακόμη, για όσα μεταχειρισμένα οχήματα έχει επιτραπεί η ταξινόμηση χωρίς προσκόμιση ΔΤΕ, επιτρέπεται να περάσουν από τεχνικό έλεγχο έως την ημερομηνία που αναγράφεται σε αυτή την άδεια. Επιπρόσθετα, οχήματα για τα οποία είχε χορηγηθεί παράταση διάρκειας ισχύος στην Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ), πρέπει πλέον να διαθέτουν νέα ΚΕΚ, το αργότερα μέχρι την συμπλήρωση της παράτασης διάρκειας 70 ημερών.

Για όσα οχήματα έχει οριστεί ως ημερομηνία υποχρέωσης για περιοδικό τεχνικό έλεγχο, για πρώτη φορά έως τις 14 Δεκεμβρίου ή αργότερα, δεν υφίσταται παράταση.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Τα νέα συστήματα ασφαλείας βοηθούν στη μείωση των ατυχημάτων
Έρευνα του IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) στις Η.Π.Α. έδειξε πως τα συστήματα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας (Lane Departure Warning) και Ανίχνευσης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Detection...(περισσότερα)
Ιούνιος: 478 τροχαία με 18 νεκρούς στην Αττική
Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, έδειξε πως οι επιδόσεις μας στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. ...(περισσότερα)
Παράταση κυκλοφοριακών μέτρων στο κέντρο της Αθήνας έως 21 Νοεμβρίου
Την παράταση των κυκλοφοριακών μέτρων που ισχύουν στο κέντρο της για 3 μήνες Αθήνας λόγω του κορονοϊού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. ...(περισσότερα)
Δακτύλιος: Πότε τίθεται σε ισχύ - ποιοι εξαιρούνται
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε σε επαναφορά του Δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας, με στόχο τη μείωση της κυκλοφορίας. ...(περισσότερα)
Εικονικοί βοηθοί στα αυτοκίνητα και οι πρώτες αντιδράσεις
Η τεχνολογία αναπτύσσεται με γοργούς, σε πολλές περιπτώσεις ιλιγγιώδεις, ρυθμούς που ακόμη και οι ίδιοι οι επιστήμονες σε αρκετές περιπτώσεις δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν. ...(περισσότερα)
Σειρά ελέγχων της Τροχαίας στα οδικά δίκτυα της Δυτικής Ελλάδος
Επιχειρήσεις με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν στη Δυτική Ελλάδα από την Τροχαία. ...(περισσότερα)
Αυτοκίνητα που επικοινωνούν μεταξύ τους;
Μπορεί ο τίτλος να περιγράφει ένα σενάριο που φαντάζει μακρινό, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική... ...(περισσότερα)
Σύστημα προειδοποίησης κίνησης στην αντίθετη λωρίδα από την Bosch
Η Bosch εξελίσσει ένα ειδικό σύστημα για την αντιμετώπιση ενός από τα πιο σημαντικά προβλήματα στους δρόμους της Ευρώπης, την κίνηση στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας ...(περισσότερα)
Αναστολή λειτουργίας ιδιωτικών και δημόσιων ΚΤΕΟ έως 31 Μαρτίου
Η έξαρση του κορονοϊού COVID-19 έχει οδηγήσει, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, στην αναστολή λειτουργίας των δημόσιων και ιδιωτικών ΚΤΕΟ, τουλάχιστον έως το τέλος Μαρτίου. ...(περισσότερα)
FIA Action for Road Safety: 10 κανόνες
Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου έχει παρουσιάσει 10 Χρυσούς Κανόνες Οδικής Συμπεριφοράς, στο πλαίσιο της εκστρατείας της με τίτλο "FIA Action for Road Safety". ...(περισσότερα)

S5 Box