SAFETY FIRST

Τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων θα ανοίξουν τις πόρτες τους από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, με τη λειτουργία τους να διέπεται από αυστηρούς κανόνες υγειονομικής ασφάλειας, στο πλαίσιο προστασίας από την εξάπλωση του COVID.

Συγκεκριμένα, η επίσκεψη σε ΚΤΕΟ θα γίνεται μόνο έπειτα από ραντεβού που θα έχει κλειστεί ηλεκτρονικά ή μέσω τηλεφώνου. Η εκάστοτε επιχείρηση, θα πρέπει να τηρεί ημερήσιο κατάλογο με τα ραντεβού, που θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου. Η χρήση μάσκας, γαντιών μιας χρήσης και αντισηπτικού από το προσωπικό του κάθε ΚΤΕΟ, είναι υποχρεωτική.

Επιπλέον, όπως διευκρινίζεται μέσω εγκυκλίου που υπέγραφε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, η προθεσμία 70 ημερολογιακών ημερών που είχε δοθεί για όσα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) είχαν ισχύ έως 13 Δεκεμβρίου, παραμένει σε ισχύ. Επιπλέον, οχήματα που στο ΔΤΕ τους δεν αναφέρονται σοβαρές ή επικίνδυνες ελλείψεις , ή οχήματα που έπρεπε να περάσουν υποχρεωτικά από περιοδικό τεχνικό έλεγχο για πρώτη φορά έως τις 30 Οκτωβρίου 2020 ή νωρίτερα, μπορούν να ελεγχθούν με βάση την προαναφερθείσα προθεσμία, δηλαδή με παράταση 70 ημερών.

Ακόμη, για όσα μεταχειρισμένα οχήματα έχει επιτραπεί η ταξινόμηση χωρίς προσκόμιση ΔΤΕ, επιτρέπεται να περάσουν από τεχνικό έλεγχο έως την ημερομηνία που αναγράφεται σε αυτή την άδεια. Επιπρόσθετα, οχήματα για τα οποία είχε χορηγηθεί παράταση διάρκειας ισχύος στην Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ), πρέπει πλέον να διαθέτουν νέα ΚΕΚ, το αργότερα μέχρι την συμπλήρωση της παράτασης διάρκειας 70 ημερών.

Για όσα οχήματα έχει οριστεί ως ημερομηνία υποχρέωσης για περιοδικό τεχνικό έλεγχο, για πρώτη φορά έως τις 14 Δεκεμβρίου ή αργότερα, δεν υφίσταται παράταση.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Πρωταθλητές στις κακές συνήθειες οι Έλληνες οδηγοί
Τα αποτελέσματα του 12ου Βαρόμετρου του Ιδρύματος Vinci Autoroutes, πιστοποιούν πως οι Έλληνες διατηρούν πολλές από τις κακές τους συνήθειες πίσω από το τιμόνι. ...(περισσότερα)
Οι νεαροί οδηγοί προτιμούν μηνύματα που προωθούν υπεύθυνη οδική συμπεριφορά παρά  φόβο
Έρευνα που πραγματοποίησαν από κοινού Πανεπιστήμια σε Βέλγιο και Αγγλία, έδειξε πως οι νέοι οδηγοί προτιμούν να βλέπουν σποτ που αναδεικνύουν την υπεύθυνη οδική συμπεριφορά, παρά το φόβο ενός ατυχήματ...(περισσότερα)
Τα μέτρα της Τροχαίας για την εορταστική περίοδο
Η Τροχαία ανακοίνωσε τα έκτακτα μέτρα που θα ληφθούν κατά την χρονική περίοδο 23 Δεκεμβρίου 2022-8 Ιανουαρίου 2023. ...(περισσότερα)
Νέο σύστημα ανίχνευσης κίνησης ατόμων στο αυτοκίνητο
Ένα σύστημα που θα μπορεί να εξάγει συμπεράσματα για την κατάσταση του οδηγού και να αναλύει το βαθμό ελέγχου που έχει εκείνος στο αυτοκίνητο, έρχεται στο προσκήνιο. ...(περισσότερα)
Μείωση της αστυνόμευσης και αύξηση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη
Σύμφωνα με δύο έρευνες που πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (European Transport Safety Council) η μείωση της αστυνόμευσης στους Ευρωπαϊκούς δρόμους έχει ο...(περισσότερα)
Άδειες οδήγησης: Διεύρυνση ηλεκτρονικών υπηρεσιών
Όπως έγινε γνωστό, οι πολίτες στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου, θα μπορούν να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για αντικατάσταση του εντύπου άδειας οδήγη...(περισσότερα)
Πώς σχετίζεται η τιμωρία του Vettel με την Οδική Ασφάλεια;
Όσοι παρακολουθούν στενά τη Formula 1,θα γνωρίζουν ήδη για το ζήτημα που απασχολεί το σπορ τις τελευταίες ημέρες, το οποίο είναι το συμβάν μεταξύ των δύο κορυφαίων πιλότων, Sebastian Vettel και Lewis ...(περισσότερα)
Αύξηση στους θανάτους από τροχαία σε Ευρώπη και Ελλάδα
Τα στατιστικά στοιχεία των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2021 δείχνουν αύξηση συγκριτικά με το 2020, αλλά μείωση σε σχέση με την περίοδο προ της πανδημίας. ...(περισσότερα)
Τα Ηνωμένα Έθνη συμφώνησαν στα επόμενα βήματα για την Οδική Ασφάλεια
Η Οδική Ασφάλεια αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα στον κόσμο και για αυτό, οι κυβερνήσεις κατέληξαν σε συγκεκριμένα βήματα που θα γίνουν, με στόχο την μείωση των θανάτων παγκοσμίως. ...(περισσότερα)
1 στους 2 Βρετανούς ξεπερνούν τα όρια ταχύτητας σε κατοικημένες περιοχές
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τον ίδρυμα Brake, που ασχολείται με την Οδική Ασφάλεια στη Μ. Βρετανία, το 52% των Βρετανών οδηγών ομολογεί ότι ξεπερνά τα όρια των 20 μιλίων/ώρα, στις περιοχές που υπά...(περισσότερα)

S5 Box