SAFETY FIRST

Τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων θα ανοίξουν τις πόρτες τους από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, με τη λειτουργία τους να διέπεται από αυστηρούς κανόνες υγειονομικής ασφάλειας, στο πλαίσιο προστασίας από την εξάπλωση του COVID.

Συγκεκριμένα, η επίσκεψη σε ΚΤΕΟ θα γίνεται μόνο έπειτα από ραντεβού που θα έχει κλειστεί ηλεκτρονικά ή μέσω τηλεφώνου. Η εκάστοτε επιχείρηση, θα πρέπει να τηρεί ημερήσιο κατάλογο με τα ραντεβού, που θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου. Η χρήση μάσκας, γαντιών μιας χρήσης και αντισηπτικού από το προσωπικό του κάθε ΚΤΕΟ, είναι υποχρεωτική.

Επιπλέον, όπως διευκρινίζεται μέσω εγκυκλίου που υπέγραφε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, η προθεσμία 70 ημερολογιακών ημερών που είχε δοθεί για όσα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) είχαν ισχύ έως 13 Δεκεμβρίου, παραμένει σε ισχύ. Επιπλέον, οχήματα που στο ΔΤΕ τους δεν αναφέρονται σοβαρές ή επικίνδυνες ελλείψεις , ή οχήματα που έπρεπε να περάσουν υποχρεωτικά από περιοδικό τεχνικό έλεγχο για πρώτη φορά έως τις 30 Οκτωβρίου 2020 ή νωρίτερα, μπορούν να ελεγχθούν με βάση την προαναφερθείσα προθεσμία, δηλαδή με παράταση 70 ημερών.

Ακόμη, για όσα μεταχειρισμένα οχήματα έχει επιτραπεί η ταξινόμηση χωρίς προσκόμιση ΔΤΕ, επιτρέπεται να περάσουν από τεχνικό έλεγχο έως την ημερομηνία που αναγράφεται σε αυτή την άδεια. Επιπρόσθετα, οχήματα για τα οποία είχε χορηγηθεί παράταση διάρκειας ισχύος στην Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ), πρέπει πλέον να διαθέτουν νέα ΚΕΚ, το αργότερα μέχρι την συμπλήρωση της παράτασης διάρκειας 70 ημερών.

Για όσα οχήματα έχει οριστεί ως ημερομηνία υποχρέωσης για περιοδικό τεχνικό έλεγχο, για πρώτη φορά έως τις 14 Δεκεμβρίου ή αργότερα, δεν υφίσταται παράταση.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Αύξηση των θανάτων από τροχαία στις Η.Π.Α. για το 2015
Οι μετρήσεις για το 2015 έδειξαν πως 2.348 περισσότεροι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ατυχήματα στους Αμερικανικούς δρόμους, σε σύγκριση με το 2014. ...(περισσότερα)
Υψηλά τα επίπεδα ασφάλειας στο WRC!
Στο πρόσφατο Ράλλυ Γερμανίας, 9ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), οι Γάλλοι Stephane Lefebvre-Gabin Moreau είχαν μια άσχημη έξοδο με πολλά χιλιόμετρα, που θα μπορούσε να προξενήσει πολύ ...(περισσότερα)
Απόσπαση προσοχής: Παραμένει στις κύριες αιτίες τροχαίων σε Ευρώπη και Ελλάδα
Αν και η ευαισθητοποίηση σχετικά με την Οδική Ασφάλεια φαινομενικά αυξάνεται, η απόσπαση προσοχής, συνεχίζει να αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων, τόσο στην Ελλάδα όσο και...(περισσότερα)
Σπουδαστές βραβεύονται για την προσφορά στην Οδική Ασφάλεια της χώρας τους
Η προσπάθεια 8 σπουδαστών από Ιταλία, Λιθουανία και Πολωνία σχετικά με τη βελτίωση επικίνδυνων οδικών υποδομών στην περιοχή τους, αναγνωρίστηκε μέσα από τα φετινά βραβεία YEARS. ...(περισσότερα)
Σειρά ελέγχων της Τροχαίας στα οδικά δίκτυα της Δυτικής Ελλάδος
Επιχειρήσεις με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν στη Δυτική Ελλάδα από την Τροχαία. ...(περισσότερα)
Οι παραβάσεις της τελευταίας πλήρους εβδομάδας του Ιουλίου
Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία τροχαίων παραβάσεων που σημειώθηκαν στην χώρα μας, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 23-29 Ιουλίου – Διαβάστε την «κατάταξη» ανά είδος και ανά περιο...(περισσότερα)
Περισσότερη κίνηση σε σύγκριση με το περσινό lockdown στην Αττική
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής, η κίνηση κατά την πρώτη ημέρα του φετινού lockdown, ήταν σημαντικά αυξημένη σε σύγκριση με την αντίστοιχη ημέρα, πέρυσι. ...(περισσότερα)
Αυξάνονται οι πόλεις με όριο ταχύτητας τα 30 χλμ./ώρα
Στο πλαίσιο βελτίωσης του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας, αλλά και της μείωσης εκπομπής ρύπων, αρκετές πόλεις στην Ευρώπη υιοθετούν ως ανώτατο όριο ταχύτητας τα 30 χλμ./ώρα. ...(περισσότερα)
Αυστραλία: Δράση για την αποφυγή της υπνηλίας κατά την οδήγηση
Η αυστραλιανή Transport Accident Commission (TAC) δημιούργησε τη δράση "Pause Stop", για ευαισθητοποίηση σχετικά με την αποφυγή της υπνηλίας κατά την οδήγηση. ...(περισσότερα)
Η σημασία του πέλματος στις επιδόσεις των ελαστικών
Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι τα ελαστικά αποτελούν το μοναδικό σημείο του αυτοκινήτου που βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το δρόμο. ...(περισσότερα)

S5 Box