SAFETY FIRST

Ο οργανισμός Euro NCAP δημιούργησε ένα πρωτόκολλο αξιολόγησης των νέων οχημάτων, όσον αφορά στα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.

Τα νέα αυτοκίνητα εξοπλίζονται με ολοένα και περισσότερα προηγμένα τεχνολογικά συστήματα υποβοήθησης οδηγού, που λειτουργούν μέσω κάμερας ή αισθητήρων. Σε αυτό το πλαίσιο και για να μπορεί να ελέγχει την λειτουργία, καθώς και την αξιοπιστίας τους, ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP, θέσπισε ειδικές δοκιμές και αξιολόγηση για αυτά.

Η αξιολόγηση από την πλευρά του Euro NCAP θα εστιάζει σε δύο τομείς, την ικανότητα βοήθειας (assistance competence) και την προστασία που παρέχεται σε περίπτωση ατυχήματος (safety backup). Στην πρώτη περίπτωση εξετάζονται οι τεχνολογίες που ενσωματώνονται στο αυτοκίνητο (Vehicle Assistance), καθώς επίσης και ο βαθμός που το όχημα φροντίζει ώστε ο οδηγός να διατηρείται ενεργός (Driver Engagement). Στη δεύτερη περίπτωση, εξετάζεται η αξιοπιστία των συστημάτων, τα οποία θα χρειαστεί να επενεργήσουν εφόσον μια σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, ώστε να προστατευθούν ο οδηγός και οι συνεπιβάτες.

Στο πλαίσιο αυτής της αξιολόγησης, ο Euro NCAP έχει δημιουργήσει βαθμονόμηση αντίστοιχη με τα αστέρια, τα οποία υπάρχουν όσον αφορά στην αξιολόγηση της προστασίας που παρέχει το εκάστοτε όχημα σε επιβάτες, πεζούς κλπ. σε περίπτωση ατυχήματος υπό διάφορες συνθήκες. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν υπάρχουν αστέρια, αλλά χαρακτηρισμοί όπως βασικό, μέτριο, καλό και πολύ καλό.

Σήμερα τα περισσότερα νέα αυτοκίνητα, ακόμη και τα μικρότερα, διαθέτουν σεβαστό αριθμό προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού. Συστήματα που εντάσσονται στην ικανότητα βοήθειας είναι για παράδειγμα τα Highway Assist, Adaptive Cruise Control και Lane Centering. Το πρώτο, βοηθά τον οδηγό κατά την κίνηση σε αυτοκινητόδρομο, σε συνεργασία με τα επόμενα. Το δεύτερο, ανιχνεύει την απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο, αυξομειώνοντας την ταχύτητα και το τρίτο, ανιχνεύει πότε ο οδηγός τείνει να αλλάξει "κατά λάθος" λωρίδα, δηλαδή το αυτοκίνητο παρεκκλίνει της πορείας του χωρίς να ανάψει φλας, επαναφέροντάς το στο κέντρο της λωρίδας. Από την άλλη, το Driver Alert ειδοποιεί τον οδηγό ότι πρέπει να κάνει στάση για ξεκούραση, εφόσον ανιχνεύσει πως με βάση τη λειτουργία του κινητήρα, το αυτοκίνητο κινείται για περισσότερες από 2-2,5 ώρες, ανάλογα με την εκάστοτε ρύθμιση. Το συγκεκριμένο, εντάσσεται στα συστήματα που φροντίζουν ώστε ο οδηγός να παραμείνει ενεργός.

Βέβαια, αυτό που τονίζουν οι κατασκευαστές είναι πως τα παραπάνω -που είναι μόνο μερικά από τα συστήματα που υφίστανται στα νέα αυτοκίνητα- δεν αντικαθιστούν τον οδηγό, ο οποίος πρέπει πάντοτε να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο δύσκολο και επικίνδυνο, ειδικά στους ελληνικούς δρόμους, έργο της οδήγησης.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών τοποθετείται...
... σχετικά με την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια. ...(περισσότερα)
Πρωτοβουλία ενάντια στην οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών στις ΗΠΑ
Η National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) του Αμερικανικού Υπουργείου Μεταφορών, ανακοίνωσε την έναρξη εκστρατείας για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, π...(περισσότερα)
Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Τροχαίας στα οδικά δίκτυα
Η Τροχαία συνεχίζει τους ελέγχους στις Περιφέρειες της χώρας, εστιάζοντας αυτή τη φορά σε Πελοπόννησο και Κεντρική Μακεδονία. ...(περισσότερα)
MobileKids 2017
Η ευαισθησία της Daimler και κατά συνέπεια της Mercedes-Benz σχετικά με την Οδική Ασφάλεια είναι δεδομένη, γεγονός που πιστοποιείται και από την πρωτοβουλία "MobileKids" που πραγματοποιείται στη Γερμα...(περισσότερα)
Η κίνηση στη ΛΕΑ θα φέρει μεγαλύτερες ποινές
Αυτό τουλάχιστον ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών, με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. ...(περισσότερα)
Χιλιάδες κλήσεις για στάθμευση σε ράμπες διάβασης ΑμεΑ
Η ελλιπέστατη οδηγική, αλλά και συνολική, παιδεία μας αποκαλύπτεται για ακόμη μια φορά, από τη στατιστική των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν σε αστικές περιοχές, για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2019...(περισσότερα)
Πρόοδος στον έλεγχο παραβάσεων στο εξωτερικό
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι νέοι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στις παραβάσεις που συντελούνται από χρήστες του δρόμου εκτός της χώρας καταγωγής τους, είχε θετικό αντίκτυπο. ...(περισσότερα)
Περί ασφάλειας σε πίστες και δρόμους...
Η ιδιαίτερα δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Nicky Hayden, έρχεται να πιστοποιήσει για ακόμη μια φορά πως η ασφάλεια που υπάρχει στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, είναι πολύ περισσότερη από εκείνη που έχουμ...(περισσότερα)
Ηχητική προειδοποίηση για τους πεζούς θα εκπέμπουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναπτύσσονται με ραγδαίο ρυθμό, ωστόσο ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι επειδή είναι αθόρυβα, θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για τους πεζούς στις πόλεις. ...(περισσότερα)
Ευρωβουλή: Όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα εντός πόλεων για βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να ορίσει ως ανώτατο όριο για κίνηση εντός πόλεων τα 30 χλμ./ώρα, ενώ επεξεργάζεται και αρκετά ακόμη μέτρα για βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας. ...(περισσότερα)

S5 Box