SAFETY FIRST

Η Ford παρουσίασε το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Στάθμευσης, μέσω του οποίου ένα αυτοκίνητο μπορεί όχι μόνο να ανιχνεύσει την ύπαρξη μιας θέσης στάθμευσης, αλλά και να παρκάρει αυτόνομα - Δείτε το video.

Το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Στάθμευσης (Automated Valet Parking) παρουσιάστηκε από την Ford στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου.

Πρόκειται για σύστημα που λειτουργεί σε συνεργασία με μια ειδική εφαρμογή κινητού τηλεφώνου (FordPass app) και αισθητήρες στον εκάστοτε χώρο πάρκινγκ.

Το σκεπτικό για την ανάπτυξη του εν λόγω συστήματος, έγκειται στο γεγονός ότι η αναζήτηση χώρου στάθμευσης είναι αγχωτική διαδικασία τόσο κατά τη διαδικασία εύρεσης, όσο και του παρκαρίσματος καθαυτού.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ford συνεργάστηκε με εταιρείες τεχνολογίας όπως η Bosch και με παρόχους υποδομών, ώστε να δείξει πως ένα όχημα μπορεί να επικοινωνήσει με υποδομές τόσο για την εύρεση θέσης, όσο και για να πετύχει αυτόνομη στάθμευση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ford, ένας στάνταρ χώρος στάθμευσης στην Ευρώπη έχει διαστάσεις 2,44x4,88 μέτρα, όμως το μέγεθος των οχημάτων αυξάνεται διαρκώς.

SF FordAVP01

Με το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Στάθμευσης, η Ford υπολογίζει πως θα επιτευχθεί η στάθμευση 20% περισσότερων οχημάτων σε ένα parking, με τον κίνδυνο φθοράς λόγω των ζημιών στάθμευσης, να είναι μειωμένος αφού η διαδικασία δε θα γίνεται από ανθρώπους.

Μέσω της εφαρμογής που προαναφέραμε, το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει ενώ ο οδηγός έχει αποβιβαστεί, ώστε να παρκάρει σε θέση που έχει ήδη ανιχνεύσει.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία, θα χρησιμεύει στους οδηγούς όχι μόνο για τη διαδικασία στάθμευσης, αλλά και σε περιπτώσεις πλυσίματος ή φόρτισης του οχήματος.

Από την άλλη, οι αισθητήρες στους χώρους στάθμευσης (υποδομές), θα εντοπίζουν και καθοδηγούν το όχημα, ώστε να διαδικασία παρκαρίσματος να ολοκληρωθεί μετά από κατάλληλους ελιγμούς, δίχως παρουσία οδηγού.

Σε περίπτωση που η υποδομή ανιχνεύσει στην πορεία του οχήματος κάποιο εμπόδιο (άλλο όχημα ή πεζός), σταματά άμεσα το όχημα.

Σημειώνουμε, πως ο οδηγός πρέπει να παρκάρει το αυτοκίνητό του σε προκαθορισμένη περιοχή, προτού θέσει σε λειτουργία τη διαδικασία αυτοματοποιημένου παρκαρίσματος.

Χρησιμοποιώντας την ίδια εφαρμογή (FordPass app), ο οδηγός θα μπορεί να "ζητήσει" από to αυτοκίνητο να επιστρέψει στο προκαθορισμένο σημείο, κατά τη διαδικασία αναχώρησης.

SF FordAVP02

Πέραν αυτού, η Ford γνωστοποίησε πως κατά τη διάρκεια στάθμευσης, το αυτοκίνητο θα μπορεί να μετατραπεί σε προσωπικό σημείο παράδοσης πακέτων, αφού οι εταιρείες διανομής θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης στο πορτ παγκάζ.

Σύμφωνα με το Blue Oval, στο μέλλον "θα αναπτυχθούν περαιτέρω συνδεδεμένες υπηρεσίες για να προσφέρουν περισσότερες ανέσεις και οφέλη στον πελάτη".

Το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Στάθμευσης (Automated Valet Parking), παραμένει σε φάση έρευνας και δοκιμών, όμως αναμένεται να είναι κατάλληλο για αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, Electronic Stability Control, ηλεκτρικό χειρόφρενο και σύστημα διεύθυνσης με υποβοήθηση.

«Η δοκιμή δείχνει ότι το παρκάρισμα χωρίς οδηγό είναι μία πραγματικότητα και τα ευρύτερα οφέλη δεν περιορίζονται στην άνεση, την ευκολία και την εξοικονόμηση χρόνου», δήλωσε ο Joseph Urhahne, από τον τομέα Automated Driving, Research & Advanced Engineering της Ford Ευρώπης.

«Ανεξάρτητα αν πρόκειται για παρκάρισμα στο αεροδρόμιο, στο κέντρο της πόλης ή στη γήπεδο, η διαδικασία μπορεί να γίνει σύντομα πολύ πιο αποδοτικά, με ανέπαφη είσοδο, πληρωμή και έξοδο. Και οι ατελείωτοι γύροι στο πάρκινγκ για τον εντοπισμό ενός κατάλληλου χώρου σύντομα θα γίνει παρελθόν».

Δείτε το σχετικό video

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Φθορά ελαστικών και η αναγνώρισή της
Η αναγνώριση της φθοράς στα ελαστικά παίζει σημαντικό ρόλο για τη σωστή στιγμή αντικατάστασής τους - Διαβάστε ποιοι παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν. ...(περισσότερα)
Πρωταθλητές στις κακές συνήθειες οι Έλληνες οδηγοί
Τα αποτελέσματα του 12ου Βαρόμετρου του Ιδρύματος Vinci Autoroutes, πιστοποιούν πως οι Έλληνες διατηρούν πολλές από τις κακές τους συνήθειες πίσω από το τιμόνι. ...(περισσότερα)
Τα στατιστικά των τροχαίων στην Ελλάδα
Τα ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους δυστυχώς είναι ένα σύνηθες φαινόμενο με ολέθριες, σε πολλές περιπτώσεις, επιπτώσεις. ...(περισσότερα)
Αύξηση τροχαίων ατυχημάτων κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021
Τα δεδομένα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ) για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021, έδειξαν αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους της χώρας μας. ...(περισσότερα)
Τo επόμενo Δωρεάν Σεμινάριo Οδικής Συμπεριφοράς Ιαβέρης
Η Σχολή μας συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν Σεμινάρια Οδικής Συμπεριφοράς - Διαβάστε πού και πότε θα διεξαχθούν οι επόμενες ομιλίες. ...(περισσότερα)
Οι παραβάσεις με αριθμούς
Τα ατυχήματα που συντελούνται καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους έχουν πολλές και διαφορετικές αιτίες, με τις παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας να αποτελούν ένα συνηθισμένο φαινόμενο που οδηγ...(περισσότερα)
Συνεχίζει στην προεδρία της FIA ο Jean Todt
O Jean Todt είναι έτοιμος για την τρίτη του θητεία ως Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), μετά από Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. ...(περισσότερα)
Ευρωπαϊκή Ένωση: 6.000 παιδιά έχασαν τη ζωή τους από τροχαία σε μια δεκαετία
Ο αριθμός των παιδιών ηλικίας έως 14 ετών, που έφυγαν από τη ζωή λόγω τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την περίοδο 2011-2020, καθιστά επιτακτική την άμεση εύρεση ...(περισσότερα)
FIA Action for Road Safety
Μια από τις σημαντικότερες εκστρατείες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) τα τελευταία χρόνια, είναι το "FIA Action for Road Safety" που αφορά στην Οδική Ασφάλεια. ...(περισσότερα)
Δείτε στο video τι συμβαίνει όταν δε φοράμε ζώνη ασφαλείας
Έχουμε πει πολλές φορές ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε ζώνη ασφαλείας, είτε καθόμαστε στα εμπρός είτε στα πίσω καθίσματα. ...(περισσότερα)

S5 Box