SAFETY FIRST

Η Ford παρουσίασε το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Στάθμευσης, μέσω του οποίου ένα αυτοκίνητο μπορεί όχι μόνο να ανιχνεύσει την ύπαρξη μιας θέσης στάθμευσης, αλλά και να παρκάρει αυτόνομα - Δείτε το video.

Το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Στάθμευσης (Automated Valet Parking) παρουσιάστηκε από την Ford στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου.

Πρόκειται για σύστημα που λειτουργεί σε συνεργασία με μια ειδική εφαρμογή κινητού τηλεφώνου (FordPass app) και αισθητήρες στον εκάστοτε χώρο πάρκινγκ.

Το σκεπτικό για την ανάπτυξη του εν λόγω συστήματος, έγκειται στο γεγονός ότι η αναζήτηση χώρου στάθμευσης είναι αγχωτική διαδικασία τόσο κατά τη διαδικασία εύρεσης, όσο και του παρκαρίσματος καθαυτού.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ford συνεργάστηκε με εταιρείες τεχνολογίας όπως η Bosch και με παρόχους υποδομών, ώστε να δείξει πως ένα όχημα μπορεί να επικοινωνήσει με υποδομές τόσο για την εύρεση θέσης, όσο και για να πετύχει αυτόνομη στάθμευση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ford, ένας στάνταρ χώρος στάθμευσης στην Ευρώπη έχει διαστάσεις 2,44x4,88 μέτρα, όμως το μέγεθος των οχημάτων αυξάνεται διαρκώς.

SF FordAVP01

Με το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Στάθμευσης, η Ford υπολογίζει πως θα επιτευχθεί η στάθμευση 20% περισσότερων οχημάτων σε ένα parking, με τον κίνδυνο φθοράς λόγω των ζημιών στάθμευσης, να είναι μειωμένος αφού η διαδικασία δε θα γίνεται από ανθρώπους.

Μέσω της εφαρμογής που προαναφέραμε, το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει ενώ ο οδηγός έχει αποβιβαστεί, ώστε να παρκάρει σε θέση που έχει ήδη ανιχνεύσει.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία, θα χρησιμεύει στους οδηγούς όχι μόνο για τη διαδικασία στάθμευσης, αλλά και σε περιπτώσεις πλυσίματος ή φόρτισης του οχήματος.

Από την άλλη, οι αισθητήρες στους χώρους στάθμευσης (υποδομές), θα εντοπίζουν και καθοδηγούν το όχημα, ώστε να διαδικασία παρκαρίσματος να ολοκληρωθεί μετά από κατάλληλους ελιγμούς, δίχως παρουσία οδηγού.

Σε περίπτωση που η υποδομή ανιχνεύσει στην πορεία του οχήματος κάποιο εμπόδιο (άλλο όχημα ή πεζός), σταματά άμεσα το όχημα.

Σημειώνουμε, πως ο οδηγός πρέπει να παρκάρει το αυτοκίνητό του σε προκαθορισμένη περιοχή, προτού θέσει σε λειτουργία τη διαδικασία αυτοματοποιημένου παρκαρίσματος.

Χρησιμοποιώντας την ίδια εφαρμογή (FordPass app), ο οδηγός θα μπορεί να "ζητήσει" από to αυτοκίνητο να επιστρέψει στο προκαθορισμένο σημείο, κατά τη διαδικασία αναχώρησης.

SF FordAVP02

Πέραν αυτού, η Ford γνωστοποίησε πως κατά τη διάρκεια στάθμευσης, το αυτοκίνητο θα μπορεί να μετατραπεί σε προσωπικό σημείο παράδοσης πακέτων, αφού οι εταιρείες διανομής θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης στο πορτ παγκάζ.

Σύμφωνα με το Blue Oval, στο μέλλον "θα αναπτυχθούν περαιτέρω συνδεδεμένες υπηρεσίες για να προσφέρουν περισσότερες ανέσεις και οφέλη στον πελάτη".

Το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Στάθμευσης (Automated Valet Parking), παραμένει σε φάση έρευνας και δοκιμών, όμως αναμένεται να είναι κατάλληλο για αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, Electronic Stability Control, ηλεκτρικό χειρόφρενο και σύστημα διεύθυνσης με υποβοήθηση.

«Η δοκιμή δείχνει ότι το παρκάρισμα χωρίς οδηγό είναι μία πραγματικότητα και τα ευρύτερα οφέλη δεν περιορίζονται στην άνεση, την ευκολία και την εξοικονόμηση χρόνου», δήλωσε ο Joseph Urhahne, από τον τομέα Automated Driving, Research & Advanced Engineering της Ford Ευρώπης.

«Ανεξάρτητα αν πρόκειται για παρκάρισμα στο αεροδρόμιο, στο κέντρο της πόλης ή στη γήπεδο, η διαδικασία μπορεί να γίνει σύντομα πολύ πιο αποδοτικά, με ανέπαφη είσοδο, πληρωμή και έξοδο. Και οι ατελείωτοι γύροι στο πάρκινγκ για τον εντοπισμό ενός κατάλληλου χώρου σύντομα θα γίνει παρελθόν».

Δείτε το σχετικό video

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Ακόμη και το Hands Free αποσπά την προσοχή...
Όπως αναφέρεται σε άρθρο της ιστοσελίδας του European Transport Safety Council (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών), η χρήση hands-free κατά τη διάρκεια της οδήγησης αποσπά την προσοχή σε αντίστο...(περισσότερα)
Euro NCAP: Αλλαγές στις δοκιμές πρόσκρουσης για το 2020
Ο οργανισμός Euro NCAP παρουσίασε τις αλλαγές που θα ισχύσουν κατά τη διεξαγωγή δοκιμών πρόσκρουσης των νέων μοντέλων από φέτος. ...(περισσότερα)
Μήνυμα οδικής ασφάλειας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς!
Η νέα σχολική χρονιά πλησιάζει στην αρχή της και εκτός από ευχές για καλή πρόοδο, σε χώρες όπως ο Καναδάς οι ευχές για Καλή Σχολική Χρονιά σχετίζονται και με την Οδική Συμπεριφορά. ...(περισσότερα)
Μεγάλη Βρετανία: Κατακόρυφη αύξηση στην οδήγηση υπό επήρεια ναρκωτικών
Στατιστικά δεδομένα από την Μεγάλη Βρετανία, καταδεικνύουν ανησυχητικά μεγάλη αύξηση στα ατυχήματα που προκαλούνται από οδήγηση υπό επήρεια ναρκωτικών ουσιών. ...(περισσότερα)
Video: Φρενάροντας σε βροχή και χιόνι
Η απόσταση ακινητοποίησης κατά την πέδηση στο χιόνι με αρχική ταχύτητα 30 χλμ./ώρα, είναι κατά 11,5 φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη σε βρεγμένο οδόστρωμα. ...(περισσότερα)
Υψηλά τα επίπεδα ασφάλειας στο WRC!
Στο πρόσφατο Ράλλυ Γερμανίας, 9ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), οι Γάλλοι Stephane Lefebvre-Gabin Moreau είχαν μια άσχημη έξοδο με πολλά χιλιόμετρα, που θα μπορούσε να προξενήσει πολύ ...(περισσότερα)
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τοποθετείται για την Οδική Ασφάλεια
Με αφορμή την 4η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στις 8-14 Μαΐου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (W.H.O.) τοποθετήθηκε αναφορικά με αυτό ...(περισσότερα)
Electronic Stability Control (ESC)
Το "Electronic Stability Control" (ESC), που στα ελληνικά μεταφράζεται ως σύστημα Ηλεκτρονικού Ελέγχου Ευστάθεια, είναι ο όρος τον οποίο χρησιμοποιούν οι Ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, τη στιγμή πο...(περισσότερα)
Safe system approach, από τα Ηνωμένα Έθνη
Στο πλαίσιο της υποστήριξης της εκστρατείας των Ηνωμένων Εθνών με τίτλο "Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια 2011-2020" (UN Decade of Action for Road Safety 2011-2020), η FIA μέσω του Action for Ro...(περισσότερα)
Αύξηση 14,8% στις παραβάσεις μεταξύ 2019 και 2018
Όπως προκύπτει από τα στατιστικά δεδομένα της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια του 2019 βεβαιώθηκαν 63.579 παραβάσεις περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά. ...(περισσότερα)

S5 Box