SAFETY FIRST


Οι πρόσφατες αλλαγές στο κυκλοφοριακό σύστημα της πρωτεύουσας του Βελγίου, έχουν ήδη αποφέρει θετικά αποτελέσματα.

Πριν από λίγο καιρό, η πόλη της Βρυξελλών γνώρισε μια αλλαγή σε ένα από τα πιο κεντρικά της σημεία, το επονομαζόμενο «Πεντάγωνο». Στόχος της αλλαγής, ήταν η μείωση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων, προκειμένου να δοθεί χώρος σε πεζούς και ποδηλάτες.
Αν και αρχικά το σχέδιο δέχθηκε επικρίσεις, καθώς θεωρήθηκε πως θα προκαλέσει αύξηση της κίνησης, τα πρώτα στατιστικά δεδομένα δικαιώνουν τους εμπνευστές του.

Η αλλαγή αυτή, που αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας «Καλή Κίνηση», επέφερε μείωση της κίνησης αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης κατά 20%, ενώ παράλληλα οδήγησε σε αύξηση της κίνησης ποδηλατών.

Στο συγκεκριμένο σημείο των Βρυξελλών, οι συγκρούσεις έχουν μειωθεί κατά 20% (251 το 2023 έναντι 316 το 2021).

Επιπλέον, όπως τονίζει με δηλώσεις του στην βελγική εφημερίδα Bruzz ο Αντιδήμαρχος της πόλης με ευθύνη για τον τομέα της κινητικότητας, Bart Dhondt, αυτές οι αλλαγές έχουν επιφέρει και μείωση των επιπέδων θορύβου, ενός παράγοντα για τον οποίο τονίζει πως «έχουμε υποτιμήσει την επίδρασή του στην δημόσια υγεία».

Με βάση τα στατιστικά δεδομένα, παρά την απαγόρευση κίνησης σε συγκεκριμένα κεντρικά σημεία, ο σχεδιασμός που υπήρξε ήταν επαρκής ώστε ο αριθμός των αυτοκινήτων και ο χρόνος κίνησης στο σημείο, έχει παραμείνει σταθερός.

Τέλος, ένα σημαντικό επιχείρημα όσων είχαν αντίρρηση, ήταν πως αυτή η κίνηση θα επέφερε μείωση στην εμπορική δραστηριότητα, κάτι που επίσης δε συνέβη, αφού αυτή αυξήθηκε το 2023 στα 1,2 δις ευρώ, έναντι 1,1 δις ευρώ το 2022.

Όπως γίνεται αντιληπτό, στοχευμένες αλλαγές που έχουν ως βάση τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας μπορεί να επιφέρουν διαφοροποιήσεις σε αρκετούς ακόμη τομείς, ειδικά όταν γίνονται εντός αστικού ιστού.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι εφόσον οι αλλαγές αυτές γίνουν με σχέδιο και κατόπιν εκτεταμένης μελέτης, οι πιθανότητες να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων ή περαστικών, είναι σαφώς αυξημένες.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Photo: Unsplash – Azyumardi Suntana

Περισσότερα Safety First

ABS
Το Iaveris.gr θα παρουσιάσει μέσω μιας σειράς άρθρων, με πολύ απλή εξήγηση, τη λειτουργία συστημάτων ασφαλείας που υπάρχουν πλέον στα αυτοκίνητα. Το πρώτο από αυτά, αφορά στο ABS, το οποίο είναι για έ...(περισσότερα)
Οι δοκιμές των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού από το Euro NCAP
Ο σημαντικότερος οργανισμός αξιολόγησης της ασφάλειας νέων οχημάτων στην Ευρώπη, έχει ξεκινήσει δοκιμές στα αυτόματα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες αξιολόγησης. ...(περισσότερα)
Η Ευρώπη ευαισθητοποιείται περαιτέρω για την Οδική Ασφάλεια
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφαλούς Μετακίνησης (European Transport Safety Council), 5 Υπουργοί Μεταφορών Ευρωπαϊκών Κρατών υπέγραψαν από κοινού διακήρυξη προς την Ευρωπαϊ...(περισσότερα)
Φύλο και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Πρόσφατη έρευνα στον Καναδά, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα την αντίληψή μας σχετικά με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, για άντρες και γυναίκες. ...(περισσότερα)
Δεν εμπιστεύονται τα αυτόνομα οχήματα οι Βρετανοί
Έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε πως οι περισσότεροι Βρετανοί οδηγοί δεν αισθάνονται έτοιμοι να... παραδώσουν το τιμόνι σε ένα αυτόνομο όχημα. ...(περισσότερα)
Το Νότιο Αιγαίο στις περιοχές της Ευρώπης με τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία
Σύμφωνα με στατιστικά ευρήματα της Eurostat για το 2016, το Νότιο Αιγαίο βρίσκεται στις 5 πιο επικίνδυνες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά στην πιθανότητα θανάτου από τροχαίο ατύχημα. ...(περισσότερα)
Τα εξηλεκτρισμένα οχήματα πρέπει να διαθέτουν σύστημα ηχητικής προειδοποίησης
Η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται πιο αυστηρή για τα ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα, τα οποία στο εξής θα πρέπει να διαθέτουν ειδικό σύστημα ηχητικής προειδοποίησης. ...(περισσότερα)
Διπλή αξιολόγηση για την ανίχνευση πεζών από το Euro NCAP
Το EuroNCAP έχει δημιουργήσει ακόμη μια δοκιμασία για τα νέα αυτοκίνητα, που αφορά στο Σύστημα Αυτόνομου Φρεναρίσματος Έκτακτης Ανάγκης (Autonomous Emergency Braking - AEB), μια τεχνολογία που αφορά σ...(περισσότερα)
Μ. Βρετανία: Ποια είναι η πρώτη κλήση των οδηγών σε περίπτωση ατυχήματος;
Έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία, έδειξε πως το πρώτο τηλεφώνημα που κάνουν οι οδηγοί εφόσον εμπλακούν σε μικρής έκτασης τροχαίο ατύχημα, δεν είναι αυτό που πιθανώς θα περιμέναμε. ...(περισσότερα)
Οι άντρες ρισκάρουν περισσότερο από τις γυναίκες στο δρόμο
Έρευνα του 2011 είχε δείξει πως η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα είναι άντρες, τη στιγμή που πρόσφατα δεδομένα από το Βέλγιο, δείχνουν πως το 83% όσων οδηγούν υπό την επήρεια...(περισσότερα)

S5 Box