SAFETY FIRST

Η Τροχαία συνεχίζει τους ελέγχους στις Περιφέρειες της χώρας, εστιάζοντας αυτή τη φορά σε Πελοπόννησο και Κεντρική Μακεδονία.

Οι έλεγχοι της Τροχαίας δε σταματούν, αφού πέραν των οδικών δικτύων της Δυτικής Ελλάδας, αυτά επεκτάθηκαν, κατά την περίοδο 15-23 Ιουλίου, σε Πελοπόννησο και Κεντρική Μακεδονία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσουν πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.013 έλεγχοι στις περιοχές Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Από αυτούς τους ελέγχους προέκυψαν 347 παραβάσεις και 24 συλλήψεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.Αντίστοιχα, στην Κεντρική Μακεδονία πραγματοποιήθηκαν, την Παρασκευή 23 Ιουλίου, 4.151 έλεγχοι οχημάτων σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική.

Έπειτα από αυτούς, σημειώθηκαν 1.586 παραβάσεις, με εκείνες για υπερβολική ταχύτητα (716) να έχουν τη μερίδα του λέοντος.

Ακόμη, υπήρξαν 60 περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία, πεζοδρόμους, λεωφορειόδρομους, διαβάσεις και πεζοδρόμια, ενώ σε 38 περιπτώσεις διαπιστώθηκε μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

Επιπλέον, καταγράφηκαν 35 παραβάσεις για ΚΤΕΟ, 27 για οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ, από 15 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα ή μη χρήση κράνος και 12 για αντικανονικό προσπέρασμα.

Σε 9 περιπτώσεις διαπιστώθηκε οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, σε 7 για χρήση κινητού ή αντικανονικούς ελιγμούς, ενώ υπήρξαν και 645 περιπτώσεις λοιπών παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

 

Περισσότερα Safety First

Συνεχίζει στην προεδρία της FIA ο Jean Todt
O Jean Todt είναι έτοιμος για την τρίτη του θητεία ως Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), μετά από Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. ...(περισσότερα)
Euro NCAP: Αλλαγές στις δοκιμές πρόσκρουσης για το 2020
Ο οργανισμός Euro NCAP παρουσίασε τις αλλαγές που θα ισχύσουν κατά τη διεξαγωγή δοκιμών πρόσκρουσης των νέων μοντέλων από φέτος. ...(περισσότερα)
Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας: Τι περιλαμβάνουν και ποιος είναι ο σκοπός τους
Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αυξάνουν διαρκώς τη δυναμική τους, οπότε ήρθε η στιγμή να κατανοήσουμε καλύτερα τι αφορούν. ...(περισσότερα)
Οι άντρες ρισκάρουν περισσότερο από τις γυναίκες στο δρόμο
Έρευνα του 2011 είχε δείξει πως η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα είναι άντρες, τη στιγμή που πρόσφατα δεδομένα από το Βέλγιο, δείχνουν πως το 83% όσων οδηγούν υπό την επήρεια...(περισσότερα)
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών τοποθετείται...
... σχετικά με την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια. ...(περισσότερα)
Ηνωμένο Βασίλειο: Η έλλειψη χρημάτων καθυστερεί τις αλλαγές ελαστικών
Σύμφωνα με έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία, πολλοί οδηγοί καθυστερούν τη διαδικασία επισκευής ή αλλαγής ελαστικών, λόγω του αυξημένου κόστους ζωής. ...(περισσότερα)
Αλλαγή ελαστικού στο δρόμο
Η ποιότητα κατασκευής των σύγχρονων ελαστικών από μεγάλους κατασκευαστές βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως το φαινόμενο του κλαταρίσματος, έχει αποφευχθεί εντελώς. ...(περισσότερα)
Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην υπηρεσία της ιατρικής;
Όπως φαίνεται, η σχέση του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού με την Ιατρική γίνεται ολοένα και πιο στενή χάρη στη δυνατότητα εφαρμογής της προηγμένης εφαρμοσμένης τεχνολογίας που έχει χρησιμοποιηθεί στον κάθε ...(περισσότερα)
Κυβερνητική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια: Πρώτη συνεδρίαση
Η Κυβερνητική Επιτροπή Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια, συνεδρίασε για πρώτη φορά στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. ...(περισσότερα)
Video: Η τεχνολογία συνδεδεμένων φωτεινών σηματοδοτών από την Ford
Η Ford δοκιμάζει μια τεχνολογία συνδεδεμένων φωτεινών σηματοδοτών, που μπορεί να διευκολύνει τη διέλευση ασθενοφόρων, πυροσβεστικών ή περιπολικών. ...(περισσότερα)

S5 Box