SAFETY FIRST

Καθώς τα ελαστικά αποτελούν το μοναδικό σημείο του αυτοκινήτου που βρίσκεται σε άμεση επαφή με το δρόμο, είναι σημαντικό να διατηρούν κορυφαίες επιδόσεις σε επίπεδο ασφάλειας ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες αναφορικά με τις επιδόσεις ενός ελαστικού, είναι οι συνθήκες του περιβάλλοντος. Είναι λοιπόν λογικό, οι επιδόσεις να επηρεάζονται από παράγοντες όπως το υψόμετρο, η θερμοκρασία και το οδόστρωμα.

Ειδικά στη χώρα μας, η οποία διαθέτει μεγάλη γεωγραφική ποικιλομορφία, από σημεία μεγάλου υψόμετρου στο ηπειρωτικό της κομμάτι μέχρι τα νησιά, η διαφοροποίηση της θερμοκρασίας του οδοστρώματος είναι σημαντική. Επιπλέον, στην Ελλάδα παρουσιάζεται σημαντική διαφορά ελάχιστης και μέγιστης εξωτερικής θερμοκρασίας. Στην καρδιά του χειμώνα, το θερμόμετρο φλερτάρει με τους μηδέν βαθμούς και στα Βόρεια βρίσκεται πολύ κάτω από αυτό, ενώ το καλοκαίρι η θερμοκρασία βρίσκεται διαρκώς πάνω από τους 30°C.

Οι μεγάλες διαφοροποιήσεις στη θερμοκρασία είναι λογικό να έχουν την επίδρασή τους στα ελαστικά του αυτοκινήτου μας, με αποτέλεσμα η διατήρησή τους σε καλή κατάσταση, αλλά και η διατήρηση των επιδόσεών τους σε κάθε περίοδο του χρόνου, να αποτελεί σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.  Για αυτό το λόγο, οι εταιρείες παραγωγής ελαστικών προσπαθούν να προσφέρουν προϊόντα που θα μπορούν να ανταπεξέρχονται σε όλες τις καιρικές συνθήκες, κάθε εποχή του χρόνου.

Στοιχεία όπως το μείγμα γόμας που χρησιμοποιείται ή η σχεδίαση του σκαλίσματος του πέλματος, καθώς και οι τρισδιάστατες εγκοπές, είναι μερικές μόνο από τις εξελιγμένες τεχνολογικές λύσεις που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Για παράδειγμα, η Michelin έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών, που θα προσφέρουν στα ελαστικά τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις σε όλες τις καιρικές συνθήκες, από την πρώτη ημέρα χρήσης και μέχρι το ελαστικό να φτάσει το κατώτατο νόμιμο όριο φθοράς.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχει δημιουργήσει το καινοτόμο ελαστικό CrossClimate+, το οποίο ενσωματώνει τη διεθνή της τεχνογνωσία στον τομέα και αποτελεί το μοναδικό καλοκαιρινό ελαστικό που διαθέτει πιστοποίηση ΚΑΙ για χειμερινές συνθήκες. Αποτελεί, δηλαδή, ιδανική επιλογή για τους Έλληνες οδηγούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν κατά κανόνα καλοκαιρινά ελαστικά, ενώ αποδίδει σε υψηλό επίπεδο και υπό χειμερινές συνθήκες όπως χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνι, πάγο κλπ. Συγκεκριμένα, καθώς διαθέτει την πιστοποίηση 3PMSF, μπορεί να ανταποκριθεί άριστα ακόμα και σε θερμοκρασία κάτω και από τους 7°C. Επιπλέον, σύμφωνα με ανεξάρτητες δοκιμές, αυτό μπορεί να συμβεί σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, όχι δηλαδή μόνο όταν είναι καινούριο, αλλά και όταν έχει φθαρεί μέχρι το κατώτατο νόμιμο όριο φθοράς του, ενώ παράλληλα έχει αναγνωριστεί για τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην κατηγορία του.

Άλλωστε, η ασφάλεια και η διάρκεια υψηλής απόδοσης, είναι δύο από τα βασικά ζητούμενα κάθε οδηγού από τα ελαστικά του...

Περισσότερα Safety First

Η νέα έκθεση του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια
Στη δημοσιότητα δόθηκε η τελευταία έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη βελτίωση της παγκόσμιας οδικής ασφάλειας. ...(περισσότερα)
Πότε πραγματικά γερνούν τα ελαστικά μας και πόση σημασία έχει, τελικά, η ημερομηνία παραγωγής τους;
Η πραγματική ηλικία των ελαστικών ενός αυτοκινήτου, αποτελεί συνάρτηση πολλών παραγόντων και διαφέρει σε κάθε περίπτωση. ...(περισσότερα)
Έλεγχος για χρήση ναρκωτικών ουσιών...
Για αλκοτέστ είχαμε ακούσει εδώ και χρόνια, όμως σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης διεξάγονται και έλεγχοι για την ποσότητα ναρκωτικών ουσιών στο αίμα, που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε ως "ναρκοτεστ". ...(περισσότερα)
Euro NCAP: Ανησυχία για την αύξηση βάρους των νέων οχημάτων
Ο Οργανισμός Euro NCAP υποστηρίζει πως η αύξηση βάρους και διαστάσεων στα νέα οχήματα, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην Οδική Ασφάλεια όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος. ...(περισσότερα)
Αττική: Τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις Ιουνίου
Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, βεβαίωσε πως κατά τη διάρκεια του Ιουνίου καταγράφηκαν 19.562 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 538 τροχαία ατυχήματα, με 12 νεκρούς. ...(περισσότερα)
Ο πρώτος δρόμος από πλαστικό, κατασκευάζεται στην Ολλανδία
Μια ενδιαφέρουσα περιβαλλοντική είδηση έφτασε από την Ολλανδία, όπου 3 εταιρείες-κολοσσοί θα συνεργαστούν σε ένα καινοτόμο εγχείρημα. ...(περισσότερα)
Απλοποίηση ανανέωσης άδειας οδήγησης για οδηγούς με κινητικά προβλήματα
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξέδωσε εγκύκλιο, με βάση την οποία η ανανέωση αδειών οδήγησης ατόμων με κινητικά προβλήματα, θα γίνει με μεγαλύτερη ευκολία. ...(περισσότερα)
Η Ευρώπη κινείται με ρυθμούς... ασφαλείας!
Μπορεί να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει απόλυτα, όμως σύντομα η αυτοκίνηση θα αλλάξει πολύ σε σχέση με ότι γνωρίζαμε. Αυτή ακριβώς η αλλαγή ήταν το αντικείμενο του φετινού World Mobile Congress που π...(περισσότερα)
Πρωτοβουλία ενάντια στην οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών στις ΗΠΑ
Η National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) του Αμερικανικού Υπουργείου Μεταφορών, ανακοίνωσε την έναρξη εκστρατείας για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, π...(περισσότερα)
MobileKids 2017
Η ευαισθησία της Daimler και κατά συνέπεια της Mercedes-Benz σχετικά με την Οδική Ασφάλεια είναι δεδομένη, γεγονός που πιστοποιείται και από την πρωτοβουλία "MobileKids" που πραγματοποιείται στη Γερμα...(περισσότερα)

S5 Box