SAFETY FIRST

Δημοσίευμα του ιδιαίτερα δραστήριου οργανισμού οδικής ασφάλειας της Αυστραλίας, Transport Accident Commission, αναφέρει πως οι έξοδοι από το δρόμο παραμένουν η σημαντικότερη αιτία θανάτων και τραυματισμών, στους επαρχιακούς δρόμους της Victoria.

Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα του 2017, από τους 155 ανθρώπους που έχασαν τη ζωής τους σε αγροτικούς δρόμους της Victoria πέρυσι, οι 109 εμπλέκονταν σε ατύχημα κατά το οποίο το αυτοκίνητο παρέκκλινε της λωρίδας του. Πιο αναλυτικά, 72 άνθρωποι σκοτώθηκαν λόγω εξόδου του αυτοκινήτου από το δρόμο, ενώ 37 έχασαν τη ζωή τους σε μετωπική σύγκρουση. Σύμφωνα με τον οργανισμό, οι επαρχιακοί δρόμου της Victoria παραμένει από τους πιο επικίνδυνους, καθώς οι πιθανότητες να χάσει τη ζωή του κάποιος εκεί είναι 4 φορές περισσότερες, από να το έχει θανατηφόρο ατύχημα στην πόλη της Victoria.

Για το πλάνο δράσεων (Towards Zero Action Plan) έχουν δαπανηθεί 1,1 δις δολάρια. Από αυτά, τα 340 εκατομμύρια έχουν διατεθεί για βελτίωση των υποδομών στους πιο επικίνδυνους αγροτικούς δρόμους της Victoria, ενώ ταυτόχρονα έχουν τοποθετηθεί μπαριέρες ασφαλείας συνολικού μήκους 2000 χιλιομέτρων, που έχει υπολογιστεί ότι μειώνουν τις εξόδους από το δρόμο και τις μετωπικές συγκρούσεις κατά 85%. Να σημειωθεί, πως όποιος επισκεφτεί την επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού, θα δει πως το 1970 οι θάνατοι στη Victoria από τροχαία ατυχήματα ήταν 1061, ενώ το 2016 ήταν 291. Φυσικά το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού ο στόχος είναι το συντομότερο δυνατό, να μηδενιστούν.

Οι δράσεις του συγκεκριμένου οργανισμού, ο οποίος έχει τοπική εμβέλεια και δεν αφορά όλη την Αυστραλία, αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα και για την ελληνική περιφέρεια, όπου δυστυχώς τα θύματα από τροχαία ατυχήματα είναι πολλά. Η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση όλων σχετικά με το φλέγον θέμα της οδικής ασφάλεια πρέπει να είναι διαρκής και να μην περιορίζεται σε μεμονωμένες δράσεις και πρωτοβουλίες από ιδιωτικούς, ως επί το πλείστον, φορείς. Τα παραδείγματα από το εξωτερικό υπάρχουν, ας τα αξιοποιήσουμε...

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

3 βασικές ενέργειες συντήρησης του αυτοκινήτου μας στην καραντίνα
Η καραντίνα που επιβλήθηκε λόγω του κορονοϊού, έχει μειώσει πάρα πολύ τα χιλιόμετρα που πραγματοποιούμε με το αυτοκίνητο. Διαβάστε ποιες είναι οι βασικές ενέργειες που πρέπει να κάνουμε, για την συντή...(περισσότερα)
Video: Η τεχνολογία συνδεδεμένων φωτεινών σηματοδοτών από την Ford
Η Ford δοκιμάζει μια τεχνολογία συνδεδεμένων φωτεινών σηματοδοτών, που μπορεί να διευκολύνει τη διέλευση ασθενοφόρων, πυροσβεστικών ή περιπολικών. ...(περισσότερα)
Ευθυγράμμιση: Πότε την ελέγχουμε και γιατί είναι τόσο σημαντική;
Μια από τις ενέργειες που σχετίζονται άμεσα με τη βέλτιστη απόδοση των ελαστικών και κατά συνέπεια, με την ασφάλειά μας στο δρόμο, είναι η ευθυγράμμιση. ...(περισσότερα)
Μέτρα για την βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Ευρώπη
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission) παρουσίασε μια έκθεση με αντικείμενο την Οδική Ασφάλεια και πιο συγκεκριμένα, την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμ...(περισσότερα)
Κουμπιά vs οθόνες αφής: Σημειώσατε 1
Η τοποθέτηση οθονών αφής στο εσωτερικό των αυτοκινήτων έγινε κοινή πρακτική τα τελευταία χρόνια, ωστόσο άρθρο-ρεπορτάζ σουηδικού περιοδικού δείχνει πως τα κλασικά κουμπιά, παραμένουν καλύτερη επιλογή ...(περισσότερα)
Αυξάνονται οι πόλεις με όριο ταχύτητας τα 30 χλμ./ώρα
Στο πλαίσιο βελτίωσης του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας, αλλά και της μείωσης εκπομπής ρύπων, αρκετές πόλεις στην Ευρώπη υιοθετούν ως ανώτατο όριο ταχύτητας τα 30 χλμ./ώρα. ...(περισσότερα)
Ακόμη και το Hands Free αποσπά την προσοχή...
Όπως αναφέρεται σε άρθρο της ιστοσελίδας του European Transport Safety Council (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών), η χρήση hands-free κατά τη διάρκεια της οδήγησης αποσπά την προσοχή σε αντίστο...(περισσότερα)
Παιχνίδι Οδικής Ασφάλειας για παιδιά!
Η πρώτη εφαρμογή που επιτρέπει στα παιδιά να εξοικειωθούν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και την έννοια της Οδικής Ασφάλειας συνολικά, είναι γεγονός. ...(περισσότερα)
Εκστρατεία εναντίον της χρήσης τηλεφώνου κατά την οδήγηση στην Αγγλία
Μεγάλη έκταση έχει πάρει η εκστρατεία ενάντια στη χρήση τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης στην Αγγλία, με την Theresa May να συμμετέχει προσωπικά σε αυτήν. ...(περισσότερα)
Video: Φρενάροντας σε βροχή και χιόνι
Η απόσταση ακινητοποίησης κατά την πέδηση στο χιόνι με αρχική ταχύτητα 30 χλμ./ώρα, είναι κατά 11,5 φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη σε βρεγμένο οδόστρωμα. ...(περισσότερα)

S5 Box