SAFETY FIRST

Οι διαδικασίες και τα έγγραφα που απαιτούνται για αντικατάσταση πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών αλλάζουν, βάσει Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι διαδικασίες και τα έντυπα που χρειάζονται, για αντικατάσταση αδειών κυκλοφορίας ή πινακίδες, αυτοκινήτων και μοτοσικλετών λόγω κλοπής, απώλειας, φθοράς ή καταστροφής, αλλάζει.

Στην κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης&Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υποδομών, Μεταφορών&Δικτύων με θέμα "Καθορισμός διοικητικών διαδικασιών και των αντίστοιχων εντύπων τους, που διεκπεραιώνονται και μέσω Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)", θα υπάρξουν οι ακόλουθες αλλαγές.

Οι τίτλοι των διαδικασιών 10 και 4 που αφορούν σε οχήματα ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.) και Δημόσιας Χρήσης (Δ.Χ.) αντίστοιχα, μετατρέπονται σε: "Αντικατάσταση πινακίδων Δοκιμαστικής κυκλοφορίας και αριθμού κυκλοφορίας Επιβατηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών λόγω κλοπής, απώλειας, φθοράς ή καταστροφής αυτών".

Το κοινό έντυπο για διεκπεραίωση των διαδικασιών 10 και 4 που αφορούν σε οχήματα ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.) και Δημόσιας Χρήσης (Δ.Χ.) αντίστοιχα, θα αντικατασταθεί από νέο αντίστοιχο έντυπο.
Επιπλέον, νέο έντυπο θα υπάρξει για τη διαδικασία χορήγησης αντιγράφου εντύπου άδειας οδήγησης λόγω απώλειας, κλοπής, φθοράς ή αλλοίωσης.

Νέο έγγραφο θα υπάρχει για τη διαδικασία χορήγησης πινακίδων αριθμού κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ. σε περίπτωση κλοπής του οχήματος μαζί με τις πινακίδες τις πινακίδες, αντικαθίσταται από νέο έντυπο.

Τα νέα έντυπα, είναι εκείνα που θα χρησιμοποιούνται από εδώ και στο εξής τόσο από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών όσο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Οι επερχόμενες αλλαγές
Τις αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο για τον νέο ΚΟΚ, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε σε πρόσφατες συνεντεύξεις ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. ...(περισσότερα)
Παραβίαση ΚΟΚ: Κανόνας, όχι εξαίρεση
Σε κανόνα έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια η παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως παραδέχονται Έλληνες και Ευρωπαίοι οδηγοί. ...(περισσότερα)
Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην υπηρεσία της ιατρικής;
Όπως φαίνεται, η σχέση του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού με την Ιατρική γίνεται ολοένα και πιο στενή χάρη στη δυνατότητα εφαρμογής της προηγμένης εφαρμοσμένης τεχνολογίας που έχει χρησιμοποιηθεί στον κάθε ...(περισσότερα)
Εργασίες βελτίωσης του οδικού δικτύου ανά την Ελλάδα
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Περιφέρεια Αττικής, ανακοίνωσαν την έναρξη έργων υποδομής, για βελτίωση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο. ...(περισσότερα)
H Ford θέτει το gaming στην υπηρεσία της Οδικής Ασφάλειας (+video)
Με το πρόγραμμα "Driving Skills for Life" (DSFL) και τη βοήθεια Ευρωπαίων gamers, η Ford επιδιώκει να βοηθήσει τους νέους, ώστε να αντιληφθούν ευρύτερα τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκο...(περισσότερα)
Τρισδιάστατη διάβαση πεζών στην Ισλανδία
Ένας πρωτότυπος τρόπος βρέθηκε στη μακρινή Ισλανδία, ώστε οι οδηγοί να μειώνουν ταχύτητα και να προσέχουν ακόμη περισσότερο τους πεζούς, όταν εισέρχονται σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη. ...(περισσότερα)
Μ. Βρετανία: Ποια είναι η πρώτη κλήση των οδηγών σε περίπτωση ατυχήματος;
Έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία, έδειξε πως το πρώτο τηλεφώνημα που κάνουν οι οδηγοί εφόσον εμπλακούν σε μικρής έκτασης τροχαίο ατύχημα, δεν είναι αυτό που πιθανώς θα περιμέναμε. ...(περισσότερα)
Η μείωση των ορίων ταχύτητας κάνει τους ανθρώπους πιο ευγενικούς
Αυτή την ενδιαφέρουσα άποψη ανέπτυξε κάτοικος σε χωριό της Ουαλίας, όπου δοκιμάστηκε το όριο ταχύτητας 20 μιλίων/ώρα (32 χλμ./ώρα). ...(περισσότερα)
H Ford εξελίσσει τεχνολογία προβολέων για πιο ασφαλή οδήγηση τη νύχτα (+video)
Μια νέα τεχνολογία προβολέων υψηλής ανάλυσης, που στοχεύει να διασφαλίσει πως οι οδηγοί θα έχουν το βλέμμα τους στραμμένο αποκλειστικά στο δρόμο τη νύχτα, παρουσιάζει η Ford. ...(περισσότερα)
Στη Νορβηγία το βραβείο Οδικής Ασφάλειας του European Transport Safety Council
Η Νορβηγία που θα παραλάβει το ετήσιο βραβείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών για την Οδική Ασφάλεια, σημειώνοντας σαφή πρόοδο στην μείωση των θανάτων και σοβαρών τραυματισμών από τροχαί...(περισσότερα)

S5 Box