SAFETY FIRST

Το EuroNCAP έχει δημιουργήσει ακόμη μια δοκιμασία για τα νέα αυτοκίνητα, που αφορά στο Σύστημα Αυτόνομου Φρεναρίσματος Έκτακτης Ανάγκης (Autonomous Emergency Braking - AEB), μια τεχνολογία που αφορά στην μεγαλύτερη δυνατή προστασία των πεζών.


Προσθέτοντας τη συγκεκριμένη δοκιμασία, το Euro NCAP θέλει να ενθαρρύνει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να βελτιώσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά τα προχωρημένης τεχνολογίας συστήματος αποφυγής ατυχήματος στα αυτοκίνητά τους. Τα τελευταίας γενιάς Συστήματος Αυτόνομου Φρεναρίσματος Έκτακτης Ανάγκης (AEB) δεν έχουν πια μόνο τη δυνατότητα να ανιχνεύουν αυτοκίνητα που μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα, αλλά και πεζούς οι οποίοι βρίσκονται στον δρόμο και διατρέχουν κίνδυνο να χτυπηθούν από το αυτοκίνητο. Σε τέτοια περίπτωση, το σύστημα Αυτόνομου Φρεναρίσματος μειώνει από μόνο του την ταχύτητα του αυτοκινήτου, σε επίπεδο αποφυγής ή, αν δεν υπάρχει αρκετός χώρος, μείωσης των συνεπειών του ατυχήματος.

Τα δύο πρώτα αυτοκίνητα που πέρασαν από τη συγκεκριμένη διαδικασία πριν από αρκετούς λίγους μήνες, ήταν το Toyota Prius και το Suzuki Baleno. Το μεν Prius, ήταν εφοδιασμένο με το σύστημα "Toyota Safety Sense" που συγκαταλέγεται στον βασικό εξοπλισμό και έλαβε 5 αστέρια. Το δε Baleno έλαβε με τη βασική έκδοση 3 αστέρια, όμως με το προαιρετικό πακέτο ασφαλείας "Radar Brake Support" που περιλαμβάνει Σύστημα Αυτόνομου Φρεναρίσματος Έκτακτης Ανάγκης (AEB) εντός και εκτός πόλης, έλαβε 4 αστέρια και έγινε το πρώτο αυτοκίνητο, που υπόκειται σε διπλή αξιολόγηση.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, αρχής γενομένης από το 2016 το Euro NCAP επιτρέπει δύο διαφορετικές αξιολογήσεις για το ίδιο αυτοκίνητο με την πρώτη να αφορά τον στάνταρ εξοπλισμό με τον οποίο διατίθεται το αυτοκίνητο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την δεύτερη, εφόσον η αυτοκινητοβιομηχανία το επιθυμεί, να αφορά σε επιπλέον "εξοπλισμό ασφαλείας" αλλά μπορεί να διατίθεται είτε προαιρετικά, είτε στον βασικό εξοπλισμό σε συγκεκριμένες χώρες. Αυτή η διαδικασία, βοηθά τους οδηγούς να κατανοήσουν τη διαφορά που προσφέρει ένας εξοπλισμός ασφαλείας, αφού διαπιστώνουν τα αποτελέσματα και στις δύο εκδοχές.

Ο Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP Dr. Michiel Van Ratingen δήλωσε σχετικά: "Η εισαγωγή του AEB Pedestrian στην αξιολόγηση αποτελεί ένα σημείο-κλειδί για την βελτίωση της ασφάλειας που θα βοηθήσει στον πολλαπλασιασμό της χρήσης τεχνολογίας αποφυγής ατυχημάτων σε όλες τις κατηγορίες της αγοράς. Την ίδια στιγμή, η παροχή συγκεκριμένων και ακριβών πληροφοριών σχετικά με τα συστήματα τελευταίας τεχνολογίας και του οφέλους που αυτά θα φέρουν, γίνεται ολοένα και πιο απαιτητική. Η διπλή αξιολόγηση θα απλοποιήσει την επιλογή για το ασφαλέστερο αυτοκίνητο".

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα Video Animation που ετοίμασε το Euro NCAP, επεξηγώντας με απλό τρόπο την ύπαρξη των συστημάτων τεχνολογίας τελευταίας γενιάς:


Περισσότερα Safety First

3.500 ζωές
Έτσι ονομάζεται η εκστρατεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) αναφορικά με την Οδική Ασφάλεια, στην οποία συμμετέχουν ως πρεσβευτές και γνωστοί αθλητές ή καλλιτέχνες. ...(περισσότερα)
Νέα από την Ευρώπη σχετικά με την Οδική Ασφάλεια
Η νέα χρονιά φέρνει ελπίδες για περαιτέρω μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες θανάτων και σοβαρών τραυματισμών, ειδικά για τους νέους. ...(περισσότερα)
Πότε πραγματικά γερνούν τα ελαστικά μας και πόση σημασία έχει, τελικά, η ημερομηνία παραγωγής τους;
Η πραγματική ηλικία των ελαστικών ενός αυτοκινήτου, αποτελεί συνάρτηση πολλών παραγόντων και διαφέρει σε κάθε περίπτωση. ...(περισσότερα)
Μια σκληρή τιμωρία επεφύλαξε Γερμανός αστυνομικός, προς τους περίεργους οδηγούς οι οποίοι σταματούσαν σε σημείο που έγινε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, για να φωτογραφίσουν το "θέαμα". ...(περισσότερα)
Πιέσεις για μπλοκάρισμα της χρήσης κινητού κατά την οδήγηση!
Οι φωνές για την παρεμπόδιση της χρήσης κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης ολοένα και πληθαίνουν, με μεγάλους Φορείς Οδικής Ασφάλειας να κάνουν διάβημα προς εταιρείες τεχνολογίας όπως η Apple και η...(περισσότερα)
Η σημασία του πέλματος στις επιδόσεις των ελαστικών
Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι τα ελαστικά αποτελούν το μοναδικό σημείο του αυτοκινήτου που βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το δρόμο. ...(περισσότερα)
Οδήγηση στην ομίχλη: Ένα απαιτητικό εγχείρημα
Η οδήγηση στην ομίχλη απαιτεί γνώση και αυτοσυγκέντρωση, όμως πάνω από όλα χρειάζεται, όπως σε κάθε δραστηριότητα της οδήγησης, κοινό νου. ...(περισσότερα)
Εικονικοί βοηθοί στα αυτοκίνητα και οι πρώτες αντιδράσεις
Η τεχνολογία αναπτύσσεται με γοργούς, σε πολλές περιπτώσεις ιλιγγιώδεις, ρυθμούς που ακόμη και οι ίδιοι οι επιστήμονες σε αρκετές περιπτώσεις δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν. ...(περισσότερα)
Ευρωβουλή: Όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα εντός πόλεων για βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να ορίσει ως ανώτατο όριο για κίνηση εντός πόλεων τα 30 χλμ./ώρα, ενώ επεξεργάζεται και αρκετά ακόμη μέτρα για βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας. ...(περισσότερα)
ΗΠΑ: Αύξηση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα
Τα στατιστικά δεδομένα στις Ηνωμένες Πολιτείες, δείχνουν πως το 2020 σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από τροχαία ατυχήματα των τελευταίων ετών, με αρνητικά ρεκόρ σε θανάτους πεζών, μοτοσικλετ...(περισσότερα)

S5 Box