SAFETY FIRST

Οι 3D διαβάσεις πεζών στη χώρα μας είναι γεγονός και μία τέτοια βρίσκεται κοντά σε δύο σχολεία, στο Χαλάνδρι Αττικής.

Πρόκειται για μέθοδο "παραπλάνησης" των διερχόμενων οδηγών, που έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά σε Ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ισλανδία, στην οποία είχαμε αναφερθεί.

Το φαινόμενο της κίνησης με υπερβολική ταχύτητα σε αστικές περιοχές -ειδικά σε περιοχές γύρω από σχολεία- είναι σύνηθες, οπότε η λήψη μέτρων είναι απαραίτητη. Στα σχολεία υπάρχουν κατάλληλα διαμορφωμένες διαβάσεις και άνθρωποι επιφορτισμένοι με ειδικό ρόλο, ώστε οι μετακινήσεις των παιδιών να είναι όσο πιο ασφαλείς γίνεται. Ωστόσο αυτό, έχει αποδειχθεί πως δεν αρκεί και απαιτούνται επιπλέον ενέργειες.

SF 3D01

Ένα ευφάνταστο μέτρο, είναι η δημιουργία 3D διαβάσεων για τους πεζούς. Με αυτόν τον τρόπο, οι διαβάσεις φαίνονται ως "αντικείμενα" που εξέχουν από το δρόμο, δημιουργώντας μια οφθαλμαπάτη που αναγκάζει τους οδηγούς να μειώσουν ταχύτητα. Τρισδιάστατες διαβάσεις στη χώρα μας, δημιουργήθηκαν στην περιοχή του Χαλανδρίου Αττικής. Συγκεκριμένα, βρίσκονται γύρω από το 2ο Δημοτικό και το 2ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου, στο κέντρο της πόλης.

Η πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη κίνηση ανήκει στην ΟΚ! Anytime Markets. Για τη δημιουργία των τρισδιάστατων διαβάσεων χρειάστηκε η συνδρομή της καλλιτεχνικής ομάδας Urban Act. Στόχος της OK! Anytime Markets, είναι να δημιουργηθούν και άλλες τέτοιες διαβάσεις (3D), σε άλλες γειτονιές της Αθήνας.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Φωτογραφίες: OK Markets

Περισσότερα Safety First

Δωρεάν Σεμινάριο Οδικής Συμπεριφοράς στο Μεσολόγγι
Tο επόμενο δωρεάν Σεμινάριο Οδικής Συμπεριφοράς από την Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης "Ιαβέρης", θα διεξαχθεί στο Μεσολόγγι την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019. ...(περισσότερα)
Άνω των 55 ετών τα περισσότερα θύματα από τροχαία το 2018
Η στατιστική της Ελληνικής Αστυνομίας για τους νεκρούς από τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας το 2018, δείχνει τον αριθμό των θανάτων ανά ηλικιακή κατηγορία. ...(περισσότερα)
Η χρήση κινητού κατά την οδήγηση διπλασιάζει τον κίνδυνο ατυχήματος...
... αναφέρει νέα έρευνα που έγινε από το Virginia Tech Transportation Institute, το Ινστιτούτο που ασχολείται με τον τομέα των μεταφορών σε ένα από τα πιο γνωστά Αμερικανικά Πανεπιστήμια, που έχει παγ...(περισσότερα)
Υποχρεωτικό το eCall στα νέα αυτοκίνητα
Όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η εφαρμογή eCall είναι πια υποχρεωτική στα νέα μοντέλα αυτοκινήτων και van.Όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η εφαρμογή eCall είναι πια υποχρεωτική στ...(περισσότερα)
Euro NCAP: Ανησυχία για την αύξηση βάρους των νέων οχημάτων
Ο Οργανισμός Euro NCAP υποστηρίζει πως η αύξηση βάρους και διαστάσεων στα νέα οχήματα, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην Οδική Ασφάλεια όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος. ...(περισσότερα)
Σημαντική μείωση των θανάτων στο Βέλγιο
Σαφή βελτίωση παρουσιάζουν οι αριθμοί όσον αφορά τα τροχαία ατυχήματα του Βελγίου, καθώς υπολογίστηκε ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2016 είναι κατά 8%...(περισσότερα)
Τι ισχύει για εξετάσεις οδήγησης και ΚΤΕΟ έως 30 Νοεμβρίου
Λόγω των μέτρων για την πανδημία, μέχρι το τέλος του μήνα έχει ανασταλεί η διαδικασία εξετάσεων για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, όχι όμως για απόκτηση επαγγελματικών αδειών ή Πιστοποιητικού Επαγγελματ...(περισσότερα)
Αλλαγή ελαστικού στο δρόμο
Η ποιότητα κατασκευής των σύγχρονων ελαστικών από μεγάλους κατασκευαστές βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως το φαινόμενο του κλαταρίσματος, έχει αποφευχθεί εντελώς. ...(περισσότερα)
Τα αυξημένα μέτρα του τριημέρου από την Τροχαία
Διαβάστε τι περιλαμβάνει ο στρατηγικός σχεδιασμός της Ελληνικής Αστυνομίας, ενόψει του τριημέρου των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας. ...(περισσότερα)
Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Οι επερχόμενες αλλαγές
Τις αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο για τον νέο ΚΟΚ, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε σε πρόσφατες συνεντεύξεις ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. ...(περισσότερα)

S5 Box