SAFETY FIRST

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τον ίδρυμα Brake, που ασχολείται με την Οδική Ασφάλεια στη Μ. Βρετανία, το 52% των Βρετανών οδηγών ομολογεί ότι ξεπερνά τα όρια των 20 μιλίων/ώρα, στις περιοχές που υπάρχει η αντίστοιχη σήμανση.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με δείγμα 2000 οδηγών και έδειξε ακόμη ότι 8 στους 10 (78%) θεωρούν πως τα αυτοκίνητα κινούνται με μεγάλη ταχύτητα στη γειτονιά τους, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τα παιδιά που περπατούν ή κάνουν ποδήλατο. Σύμφωνα με το Brake, η έρευνα έχει δείξει πως τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν την ταχύτητα των οχημάτων που πλησιάζουν και είναι άνω των 20 μιλίων, οπότε ίσως να θεωρήσουν λανθασμένα, πως είναι ασφαλές να περάσου απέναντι. Η θλιβερή στατιστική δείχνει ότι περισσότερα από 5 παιδιά την ημέρα, χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται σοβαρά στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 80% αυτών, συμβαίνει με τα παιδιά είτε να περπατούν είτε να κάνουν ποδήλατο εκείνη τη στιγμή.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 73% των οδηγών ηλικίας 25-34 ετών, οδηγεί με ταχύτητα που ξεπερνά τα 25 μίλια, σε περιοχές με όριο ταχύτητας τα 20 μίλια, ενώ το 45% των οδηγών ηλικίας 55-64 ετών ομολογεί πως θα το έκανε. Οι άντρες ομολογούν πως υπερβαίνουν τα όρια περισσότερο από ότι οι γυναίκες, με τους πρώτους να το κάνουν σε ποσοστό 61% και τις δεύτερες σε ποσοστό 43%. Τέλος, οι ερωτηθέντες ηλικίας 25-34 ετών θεωρούν σε ποσοστό 83%, πως η κίνηση στην γειτονιά τους γίνεται με υπερβολική ταχύτητα.

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον και κυρίως, χρήσιμο για όλους μας, να υπήρχε η δυνατότητα να έχουμε τα αντίστοιχα στατιστικά στοιχεία, για τη χώρα μας.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Εικονικοί βοηθοί στα αυτοκίνητα και οι πρώτες αντιδράσεις
Η τεχνολογία αναπτύσσεται με γοργούς, σε πολλές περιπτώσεις ιλιγγιώδεις, ρυθμούς που ακόμη και οι ίδιοι οι επιστήμονες σε αρκετές περιπτώσεις δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν. ...(περισσότερα)
Ετοιμάζοντας το Χριστουγεννιάτικο ταξίδι
Οι γιορτινές ημέρες πλησιάζουν και είναι η κατάλληλη στιγμή να θυμηθούμε ορισμένες βασικές ενέργειες που πρέπει να κάνουν όσοι σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν μικρότερης ή μεγαλύτερης απόστασης, ταξίδια...(περισσότερα)
Τρισδιάστατη διάβαση πεζών στην Ισλανδία
Ένας πρωτότυπος τρόπος βρέθηκε στη μακρινή Ισλανδία, ώστε οι οδηγοί να μειώνουν ταχύτητα και να προσέχουν ακόμη περισσότερο τους πεζούς, όταν εισέρχονται σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη. ...(περισσότερα)
Έλεγχος για χρήση ναρκωτικών ουσιών...
Για αλκοτέστ είχαμε ακούσει εδώ και χρόνια, όμως σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης διεξάγονται και έλεγχοι για την ποσότητα ναρκωτικών ουσιών στο αίμα, που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε ως "ναρκοτεστ". ...(περισσότερα)
Δείτε στο video τι συμβαίνει όταν δε φοράμε ζώνη ασφαλείας
Έχουμε πει πολλές φορές ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε ζώνη ασφαλείας, είτε καθόμαστε στα εμπρός είτε στα πίσω καθίσματα. ...(περισσότερα)
Περί ασφάλειας σε πίστες και δρόμους...
Η ιδιαίτερα δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Nicky Hayden, έρχεται να πιστοποιήσει για ακόμη μια φορά πως η ασφάλεια που υπάρχει στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, είναι πολύ περισσότερη από εκείνη που έχουμ...(περισσότερα)
Αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων κατά τον Απρίλιο
Έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ δείχνει σημαντική αύξηση στα τροχαία που καταγράφηκαν τον Απρίλιο 2021 σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα της προηγούμενης χρονιάς, με το lockdown να έχει παίξει πάντως σημαντικό ρόλο σε α...(περισσότερα)
Electronic Stability Control (ESC)
Το "Electronic Stability Control" (ESC), που στα ελληνικά μεταφράζεται ως σύστημα Ηλεκτρονικού Ελέγχου Ευστάθεια, είναι ο όρος τον οποίο χρησιμοποιούν οι Ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, τη στιγμή πο...(περισσότερα)
Έως και 40% των θανάτων στους δρόμους σχετίζονται με τη δουλειά
 Σύμφωνα με νέα στοιχεία αναφορικά με τους θανάτους στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 25.671 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2016. ...(περισσότερα)
Πρόοδος στον έλεγχο παραβάσεων στο εξωτερικό
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι νέοι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στις παραβάσεις που συντελούνται από χρήστες του δρόμου εκτός της χώρας καταγωγής τους, είχε θετικό αντίκτυπο. ...(περισσότερα)

S5 Box