SAFETY FIRST

Η εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης επιβάλλει την περαιτέρω βελτίωση των οδικών υποδομών, αφού μελέτες στις ΗΠΑ έχει δείξει πως οι προστατευτικές μπαριέρες δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα, αυξημένου βάρους, ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι μεγάλες αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία την τελευταία δεκαετία, ήταν λογικό να μην αφήσουν ανεπηρέαστη την Οδική Ασφάλεια.

Πέραν των οχημάτων, ένας σημαντικός παράγοντας στη διαμόρφωση του επιπέδου ασφάλειας κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων, είναι οι οδικές υποδομές που εξελίσσονται σε αναλογία με την τεχνολογία της αυτοκίνησης.

Η διαρκής αύξηση πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και κατά συνέπεια, της κίνησής τους στους δρόμους, έχει δημιουργήσει νέες απαιτήσεις για τις υποδομές, σε επίπεδο Οδικής Ασφάλειας.

Πρόσφατη ανάλυση του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφορικά με στατιστικά δεδομένα από δοκιμές πρόσκρουσης (crash tests), έθεσε εν αμφιβόλω τη δυνατότητα που έχουν οι προστατευτικές μπαριέρες στο πλάι των δρόμων, να συγκρατήσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο βασικός λόγος, είναι ότι η προσθήκη μπαταριών αυξάνει το βάρος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά 20-50% σε σύγκριση με τα αντίστοιχα οχήματα που διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Επιπλέον, η τοποθέτηση των μπαταριών οδηγεί σε αλλαγή κέντρου βάρους, το οποίο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα βρίσκεται πιο χαμηλά. Τα δύο παραπάνω στοιχεία, διαμορφώνουν μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα σε επίπεδο δυναμικής και κινητικής ενέργειας των οχημάτων, με αποτέλεσμα την άσκηση πολύ μεγαλύτερων φυσικών δυνάμεων.

Οι προστατευτικές μπαριέρες που υπάρχουν στους περισσότερους δρόμους έχουν κατασκευαστεί, με βάση τις μετρήσεις οι οποίες γίνονταν σε αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και μικρότερες διαστάσεις σε σύγκριση με τα αυξημένου ύψους SUV ή Pick-up, τα οποία κατέχουν στις ΗΠΑ σχεδόν το 50% των πωλήσεων.

Κατά συνέπεια, γίνεται αντιληπτό πως οι μπαριέρες δε θα «αποδώσουν» αντίστοιχα, όταν χρειαστεί να συγκρατήσουν ένα νέο, συνήθως σχήματος SUV και σίγουρα αυξημένου βάρους, ηλεκτρικό όχημα.

Οι φωνές ανησυχίας σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί το αυξημένο βάρος των ηλεκτρικών οχημάτων σε επίπεδο ασφάλειας, είχαν εμφανιστεί και πέρυσι. Συγκεκριμένα, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ είχε τοποθετηθεί με σκεπτικισμό, για τις επιπτώσεις που θα έχει στους επιβάτες ενός ελαφρύτερου οχήματος με κινητήρα εσωτερικής καύσης, πιθανή σύγκρουση με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Πάντως, η παραπάνω άποψη έγκειται καθαρά σε όρους φυσικής και αλληλεπίδρασης μεταξύ δύο οχημάτων, καθώς τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρέχουν στους επιβάτες τους, πολύ υψηλά επίπεδα ασφάλειας, γεγονός που πιστοποιείται και από τα crash tests του Ευρωπαϊκού ADAC.

Επιστρέφοντας στο ζήτημα που αφορά στις μπαριέρες, το βασικό επιχείρημα των σκεπτικιστών είναι πως αυτές δε θα καταφέρουν να συγκρατήσουν ένα βαρύ ηλεκτρικό όχημα σε περίπτωση εξόδου από το δρόμο.

Αυτό πιθανώς να έχει ολέθρια αποτελέσματα, αφού συνήθως οι προστατευτικές μπαριέρες χρησιμοποιούνται σε σημεία όπου υπάρχει γκρεμός, γέφυρες ή διαβάσεις από νερό.

Πέραν των προαναφερθέντων, ακόμη ένας προβληματισμός σχετικά με την αυξημένη χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων, έγκειται στη συνολική φθορά που αυτά θα προκαλέσουν, λόγω αυξημένου βάρους, μεγέθους και ισχύος, στις υποδομές.

Εκτός από τις μπαριέρες, οι οποίες πρακτικά πρέπει να επανασχεδιαστούν και επανατοποθετηθούν με βάση τα νέα δεδομένα, σημαντικό πρόβλημα θα προκληθεί και στους δρόμους ή τα γκαράζ, λόγω της μεγαλύτερης φθοράς του οδοστρώματος.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, είναι προφανές πως ένα σημαντικό ζήτημα θα αφορά και την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση που συνεπάγεται την αναδιαμόρφωση και μετέπειτα συντήρηση, των οδικών υποδομών, κάτι που πάντως κρίνεται απαραίτητο κυρίως, για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Photo: Unsplash - Michael Fousert

Περισσότερα Safety First

Euro NCAP: Οι οδηγοί-dummies!
Οι κούκλες Hybrid III και ES-2 είναι πολύ σημαντικές καθώς αποτελούν τον οδηγό και τον επιβάτη στα ατυχήματα. ...(περισσότερα)
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η ανάγκη βελτίωσης των οδικών υποδομών
Η εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης επιβάλλει την περαιτέρω βελτίωση των οδικών υποδομών, αφού μελέτες στις ΗΠΑ έχει δείξει πως οι προστατευτικές μπαριέρες δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα, αυξημένου βάρους, η...(περισσότερα)
Αίτια και είδη θανατηφόρων τροχαίων το 2018
Στα στατιστικά της Τροχαίας για τα θανατηφόρα ατυχήματα που συνέβησαν το 2018, έχουν καταγραφεί τα αίτια, καθώς και τα είδη τους. Διαβάστε ποια είναι αυτά. ...(περισσότερα)
Παράταση κυκλοφοριακών μέτρων στο κέντρο της Αθήνας έως 21 Νοεμβρίου
Την παράταση των κυκλοφοριακών μέτρων που ισχύουν στο κέντρο της για 3 μήνες Αθήνας λόγω του κορονοϊού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. ...(περισσότερα)
Έως και 40% των θανάτων στους δρόμους σχετίζονται με τη δουλειά
 Σύμφωνα με νέα στοιχεία αναφορικά με τους θανάτους στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 25.671 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2016. ...(περισσότερα)
Ιανουάριος: 15 νεκροί σε 381 τροχαία ατυχήματα στην Αττική
Ακόμη μια χρονιά ξεκινάει άσχημα όσον αφορά στα τροχαία ατυχήματα, καθώς τον Ιανουάριο έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους της Αττικής 15 άνθρωποι, ακόμη 10 τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ καταγράφηκαν και 13...(περισσότερα)
Αττική: Τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις Ιουνίου
Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, βεβαίωσε πως κατά τη διάρκεια του Ιουνίου καταγράφηκαν 19.562 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 538 τροχαία ατυχήματα, με 12 νεκρούς. ...(περισσότερα)
To Euro NCAP παρουσιάζει τον Οδικό Χάρτη 2025
Ο σημαντικότερος οργανισμός οδικής ασφάλειας στην Ευρώπη, παρουσίασε τον Road Map 2025, με στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών για τα νέα, αυτόματα συστήματα ασφαλείας που εισέρχονται με ταχύ ρυθμό στ...(περισσότερα)
Ακόμη και το Hands Free αποσπά την προσοχή...
Όπως αναφέρεται σε άρθρο της ιστοσελίδας του European Transport Safety Council (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών), η χρήση hands-free κατά τη διάρκεια της οδήγησης αποσπά την προσοχή σε αντίστο...(περισσότερα)
Εκτόξευση για τα αυτόνομα αυτοκίνητα έως το 2030
Τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι η επόμενη σελίδα της σύγχρονης αυτοκίνησης και οι εταιρείες κινούνται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση, διεξάγοντας ήδη έρευνες αναφορικά με το μερίδιο του αγοραστικού κοινού ...(περισσότερα)

S5 Box