SAFETY FIRST

Η μείωση του ορίου ταχύτητας εντός πόλεων στα 30 χλμ./ώρα, βρίσκει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές στην Ευρώπη, όπως φαίνεται από πρόσφατα αιτήματα σε Ιταλία και Αυστρία.

Κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, είχαμε συνηθίσει στην υιοθέτηση του ορίου ταχύτητας 50 χλμ./ώρα εντός αστικών περιοχών. Μετά από έρευνες στην Ευρώπη, υποστηρίχθηκε πως η περαιτέρω μείωση του ορίου ταχύτητας κατά την κίνηση εντός πόλης, είναι απαραίτητη.

Συγκεκριμένα, στατιστικές έχουν δείξει πως αν ένας πεζός χτυπηθεί από όχημα με ταχύτητα 30 χλμ./ώρα, οι πιθανότητες επιβίωσης είναι 95%, ενώ αν αυτό συμβεί με 50 χλμ./ώρα, αυτές μειώνονται στο 55%.

Σε αυτό το πλαίσιο, πολλές πόλεις σε Γαλλία, Φινλανδία, Νορβηγία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ισπανία, Καναδά https://www.iaveris.gr/safety-first/398-isxys-30-km-paris. , η Ουαλία ως χώρα https://www.iaveris.gr/safety-first/445-wales-meiosi-oriou-taxititas-katoikimenes-perioxes και η Ελβετία που ανακοίνωσε ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα https://www.iaveris.gr/safety-first/463-elvetia-meiosi-orion-tachititas-meiosi-sovaron-troxaion, έχουν προβεί σε μείωση του ορίου ταχύτητας εντός αστικών περιοχών, στα 30 χλμ./ώρα.

Οι φωνές προς αυτή την κατεύθυνση πληθαίνουν, καθώς σε ολοένα και περισσότερες χώρες δημιουργείται… κίνημα, υπέρ της συγκεκριμένης μείωσης. Στην Μπολόνια της Ιταλίας, η οποία έχει ήδη μειώσει τα όρια ταχύτητας εντός πόλης στα 30 χλμ./ώρα, κατατέθηκε πρόταση με την υποστήριξη των Αρχών της πόλης, μιας οργάνωσης ποδηλατών και του τοπικού Δικτύου Πανεπιστημίων Βιώσιμης Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία ζητείται η υιοθέτηση αυτού του ορίου ταχύτητας σε κάθε πόλη της Ιταλίας.

Αντίστοιχα, o Αυστριακός Οργανισμός Κινητικότητας και Μεταφορών VCÖ, συνεχίζοντας μια πρωτοβουλία που είχε ξεκινήσει πέρυσι στη Γερμανία, ζήτησε τον ορισμό ορίου ταχύτητας 30 χλμ./ώρα όχι μόνο σε στενούς δρόμους εντός πόλεων της Αυστρίας, αλλά και σε φαρδύτερους, ειδικά εφόσον αυτοί βρίσκονται κοντά σε σχολεία.

Η απήχηση αυτής της πρότασης είναι μεγάλη, αφού αρχικά είχαν συμμετάσχει 742 Δήμοι της Γερμανίας, στους οποίους προστέθηκαν επιπλέον 120 Δήμοι από την Αυστρία.

Στα καθ’ ημάς, η Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης «Ιαβέρης» είναι πάντοτε υπέρ της μείωσης των ορίων ταχύτητας, ιδιαίτερα εντός αστικού ιστού.

Για να γίνουν πιο κατανοητά τα μεγέθη στα οποία αναφερόμαστε, η κίνηση ενός οχήματος με 50 χλμ./ώρα και 30 χλμ./ώρα, μεταφράζεται σε 13,8 μέτρα/δλ. και 8,3 μέτρα/δλ. αντίστοιχα.

Με δεδομένο ότι η αντίδραση του μέσου ανθρώπου σε οπτικό ερέθισμα είναι περίπου 1 δευτερόλεπτο, αυτό σημαίνει πως ο μέσος οδηγός θα αντιδράσει, όχι θα ακινητοποιήσει το όχημά του, έχοντας διανύσει 5,5 μέτρα παραπάνω, εφόσον κινείται με 50 χλμ./ώρα, αντί για 30 χλμ./ώρα.

Αν σε αυτό προσθέσουμε την μεγαλύτερη απόσταση ακινητοποίησης λόγω των περισσότερων χιλιομέτρων, γίνεται αντιληπτό πόσο κρίσιμο μπορεί να είναι αυτό το διάστημα, ώστε να αποσοβηθούν ή έστω να μειωθούν οι συνέπειες ενός τροχαίου ατυχήματος, που ιδιαίτερα εντός πόλης είναι πολύ εύκολο να συμβεί…

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Photo: Unsplash – Petr Slovacek

Περισσότερα Safety First

Φύλο και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Πρόσφατη έρευνα στον Καναδά, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα την αντίληψή μας σχετικά με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, για άντρες και γυναίκες. ...(περισσότερα)
Crash test dummy με γυναικεία χαρακτηριστικά και η σημασία του
Ο Οργανισμός Οδικής Ασφάλειας ANCAP δημιούργησε ανθρώπινα ομοιώματα με γυναικείο σωματότυπο, με σκοπό τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας συλλογής δεδομένων έπειτα από δοκιμές πρόσκρουσης. ...(περισσότερα)
Όρια ταχύτητας στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους με φόντο την οικονομία;
Είναι γνωστό πως ορισμένοι αυτοκινητόδρομοι της Γερμανίας δεν διαθέτουν ανώτατο όριο ταχύτητας, όμως τυχόν αλλαγή μπορεί να επιφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη στο κράτος - Διαβάστε γιατί. ...(περισσότερα)
Μ. Βρετανία: Ποια είναι η πρώτη κλήση των οδηγών σε περίπτωση ατυχήματος;
Έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία, έδειξε πως το πρώτο τηλεφώνημα που κάνουν οι οδηγοί εφόσον εμπλακούν σε μικρής έκτασης τροχαίο ατύχημα, δεν είναι αυτό που πιθανώς θα περιμέναμε. ...(περισσότερα)
Ξανά σε λειτουργία τα ΚΤΕΟ
Με βάση τα πιο πρόσφατα δεδομένα όσον αφορά στην πανδημία, τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων ανοίγουν εκ νέου από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. ...(περισσότερα)
Αύξηση τροχαίων ατυχημάτων κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021
Τα δεδομένα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ) για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021, έδειξαν αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους της χώρας μας. ...(περισσότερα)
Τα εξηλεκτρισμένα οχήματα πρέπει να διαθέτουν σύστημα ηχητικής προειδοποίησης
Η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται πιο αυστηρή για τα ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα, τα οποία στο εξής θα πρέπει να διαθέτουν ειδικό σύστημα ηχητικής προειδοποίησης. ...(περισσότερα)
Τα συστήματα ασφαλείας που γίνονται υποχρεωτικά από το 2022
Σε μια προσπάθεια περαιτέρω βελτίωσης του επιπέδου προστασίας επιβατών, πεζών και δικυκλιστών, ολοένα και περισσότερα οχήματα στην Ευρώπη θα διαθέτουν υποχρεωτικά τεχνολογικά συστήματα υποβοήθησης οδη...(περισσότερα)
Έρχεται αναθεώρηση στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Διαβάστε ποιες είναι αλλαγές αναμένεται να γίνουν στο προσεχές χρονικό διάστημα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όσον αφορά στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. ...(περισσότερα)
Video: Το πρώτο μετωπικό crash test μεταξύ ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Η Mercedes-Benz πραγματοποίησε ένα ασυνήθιστο crash test, φέρνοντας δύο ηλεκτρικά της οχήματα σε μετωπική σύγκρουση – δείτε το σχετικό video. ...(περισσότερα)

S5 Box