SAFETY FIRST

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, βεβαίωσε πως κατά τη διάρκεια του Ιουνίου καταγράφηκαν 19.562 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 538 τροχαία ατυχήματα, με 12 νεκρούς.

Η μηνιαία ενημέρωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, περιλάμβανε την καταγραφή για το τροχαία ατυχήματα, καθώς και τις παραβάσεις του ΚΟΚ, που σημειώθηκαν στο Νομό Αττικής.

Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα που δημοσιεύτηκαν λοιπόν, στην Αττική καταγράφηκαν 538 τροχαία. Τα 12 εξ αυτών ήταν θανατηφόρα, έχοντας ισάριθμους νεκρούς, ενώ σε 20 τροχαία είχαμε 21 σοβαρούς τραυματισμούς.

Ακόμη, στον Νομό Αττικής σημειώθηκαν 506 ατυχήματα στα οποία, υπήρξαν 584 ελαφρά τραυματίες.

Ως κυριότερα αίτια, πάντα με βάση την καταγραφή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, θεωρούνται η απρόσεκτη οδήγηση, η παραβίαση πινακίδων που ρυθμίζουν την κίνηση και η παράβαση κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς.

Όπως τονίζεται, σε πολλές περιπτώσεις ατυχημάτων με δίκυκλα, η μη χρήση κράνους, επέφερε μεγαλύτερο τραυματισμό σε αναβάτες (οδηγούς ή επιβάτες).

Όσον αφορά στις παραβάσεις, αυτές κατά τον Ιούνιο έφτασαν στις 19.652, με 869 να είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι περισσότερες παραβάσεις (2.294) αφορούσαν στο όριο ταχύτητας, ενώ σε 1.041 περιπτώσεις σημειώθηκε η μη χρήση κράνους και σε 859, η μη χρήση ζώνης.

Ακόμη, καταγράφηκαν 477 παραβάσεις για χρήση κινητού κατά την οδήγηση, 225 για παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και 214 παραβάσεις για οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ (37 εκ των οποίων ήταν σε βαθμό πλημμελήματος).

Σε 41 περιπτώσεις, οι οδηγοί ελέγχθηκαν για επικίνδυνους ελιγμούς.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Βέλγιο: Μια ασυνήθιστη πρόταση από τον Υπουργό Κινητικότητας
Ο Υπουργός Κινητικότητας και Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Βελγίου, Georges Gilkinet, προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση, προτείνοντας ποινή απαγόρευσης οδήγησης προς όσους προβαίνουν σε αναρτήσε...(περισσότερα)
Ένα πρωτότυπο με τεχνολογίες ασφαλείας από το μέλλον
Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων εξερευνούν μελλοντικές τεχνολογίες ασφαλείας και το νέο πειραματικό όχημα οδικής ασφάλειας της Mercedes-Benz, ESF 2019, είναι ένα τέτοιο δείγμα. ...(περισσότερα)
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τοποθετείται για την Οδική Ασφάλεια
Με αφορμή την 4η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στις 8-14 Μαΐου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (W.H.O.) τοποθετήθηκε αναφορικά με αυτό ...(περισσότερα)
3 στους 4 Βρετανούς επιθυμούν μείωση του ορίου κατανάλωσης αλκοόλ!
Έρευνα για λογαριασμό του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, έδειξε πως το 77% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου επιτρεπτού ορίου κατανάλωσης οινοπνεύματος κατά τη δι...(περισσότερα)
Ουαλία: Θετική εξέλιξη με την μείωση του ορίου ταχύτητας εντός πόλης στα 20 μίλια/ώρα
Τα πρώτα στατιστικά δεδομένα για την μείωση του ορίου ταχύτητας στα 20 μίλια/ώρα (30 χλμ./ώρα), δείχνουν πως η μέση ταχύτητα εντός αστικών περιοχών έχει μειωθεί, στοιχείο θετικό για την βελτίωση της Ο...(περισσότερα)
5 συμβουλές για πιο δροσερές μετακινήσεις
Το καλοκαίρι είναι η περίοδος κατά την οποία πραγματοποιούμε πολλές μετακινήσεις, με την αυξημένη θερμοκρασία να είναι ένας παράγοντας που δεν πρέπει να υποτιμήσουμε. ...(περισσότερα)
Τα θανατηφόρα τροχαία με αριθμούς
Το 2016 πλησιάζει στο τέλος του και παρουσιάζουμε ορισμένα αριθμητικά στοιχεία από τα ατυχήματα στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του 2015 και του 2014, όπως αυτά έχουν καταγραφεί από την Ελληνική Αστυνομ...(περισσότερα)
FIA Action for Road Safety
Μια από τις σημαντικότερες εκστρατείες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) τα τελευταία χρόνια, είναι το "FIA Action for Road Safety" που αφορά στην Οδική Ασφάλεια. ...(περισσότερα)
Μείωση της αστυνόμευσης και αύξηση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη
Σύμφωνα με δύο έρευνες που πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (European Transport Safety Council) η μείωση της αστυνόμευσης στους Ευρωπαϊκούς δρόμους έχει ο...(περισσότερα)
Οι δοκιμές των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού από το Euro NCAP
Ο σημαντικότερος οργανισμός αξιολόγησης της ασφάλειας νέων οχημάτων στην Ευρώπη, έχει ξεκινήσει δοκιμές στα αυτόματα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες αξιολόγησης. ...(περισσότερα)

S5 Box