SAFETY FIRST

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, βεβαίωσε πως κατά τη διάρκεια του Ιουνίου καταγράφηκαν 19.562 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 538 τροχαία ατυχήματα, με 12 νεκρούς.

Η μηνιαία ενημέρωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, περιλάμβανε την καταγραφή για το τροχαία ατυχήματα, καθώς και τις παραβάσεις του ΚΟΚ, που σημειώθηκαν στο Νομό Αττικής.

Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα που δημοσιεύτηκαν λοιπόν, στην Αττική καταγράφηκαν 538 τροχαία. Τα 12 εξ αυτών ήταν θανατηφόρα, έχοντας ισάριθμους νεκρούς, ενώ σε 20 τροχαία είχαμε 21 σοβαρούς τραυματισμούς.

Ακόμη, στον Νομό Αττικής σημειώθηκαν 506 ατυχήματα στα οποία, υπήρξαν 584 ελαφρά τραυματίες.

Ως κυριότερα αίτια, πάντα με βάση την καταγραφή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, θεωρούνται η απρόσεκτη οδήγηση, η παραβίαση πινακίδων που ρυθμίζουν την κίνηση και η παράβαση κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς.

Όπως τονίζεται, σε πολλές περιπτώσεις ατυχημάτων με δίκυκλα, η μη χρήση κράνους, επέφερε μεγαλύτερο τραυματισμό σε αναβάτες (οδηγούς ή επιβάτες).

Όσον αφορά στις παραβάσεις, αυτές κατά τον Ιούνιο έφτασαν στις 19.652, με 869 να είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι περισσότερες παραβάσεις (2.294) αφορούσαν στο όριο ταχύτητας, ενώ σε 1.041 περιπτώσεις σημειώθηκε η μη χρήση κράνους και σε 859, η μη χρήση ζώνης.

Ακόμη, καταγράφηκαν 477 παραβάσεις για χρήση κινητού κατά την οδήγηση, 225 για παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και 214 παραβάσεις για οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ (37 εκ των οποίων ήταν σε βαθμό πλημμελήματος).

Σε 41 περιπτώσεις, οι οδηγοί ελέγχθηκαν για επικίνδυνους ελιγμούς.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Αλλαγή ελαστικών: Ένα πρωταρχικό θέμα
Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα της συντήρησης ενός αυτοκινήτου, είναι η συντήρηση και αλλαγή των ελαστικών, καθώς η σωστή κατάσταση των ελαστικών είναι κρίσιμος παράγοντας όσον αφορά στην ασφάλειά ...(περισσότερα)
Σύστημα προειδοποίησης κίνησης στην αντίθετη λωρίδα από την Bosch
Η Bosch εξελίσσει ένα ειδικό σύστημα για την αντιμετώπιση ενός από τα πιο σημαντικά προβλήματα στους δρόμους της Ευρώπης, την κίνηση στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας ...(περισσότερα)
Όχι στην τοποθέτηση των παιδιών στο παιδικό κάθισμα με μπουφάν
Μόλις χαμηλώσει η θερμοκρασία, πολλοί από εμάς συνηθίζουμε να διατηρούμε το μπουφάν στο αυτοκίνητο και ακριβώς το ίδιο, κάνουμε για τα παιδιά τα οποία κάθονται στο παιδικό κάθισμα. ...(περισσότερα)
Euro NCAP (European New Car Assessment Programme)
Πρόκειται για τον πιο γνωστό και αναγνωρισμένο οργανισμό διενέργειας crash test, από τον οποίο εξάγονται αποτελέσματα για εταιρείες και αυτοκίνητα στην Ευρώπη. ...(περισσότερα)
Χιλιάδες κλήσεις για στάθμευση σε ράμπες διάβασης ΑμεΑ
Η ελλιπέστατη οδηγική, αλλά και συνολική, παιδεία μας αποκαλύπτεται για ακόμη μια φορά, από τη στατιστική των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν σε αστικές περιοχές, για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2019...(περισσότερα)
Τα Ηνωμένα Έθνη συμφώνησαν στα επόμενα βήματα για την Οδική Ασφάλεια
Η Οδική Ασφάλεια αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα στον κόσμο και για αυτό, οι κυβερνήσεις κατέληξαν σε συγκεκριμένα βήματα που θα γίνουν, με στόχο την μείωση των θανάτων παγκοσμίως. ...(περισσότερα)
3 βασικές ενέργειες συντήρησης του αυτοκινήτου μας στην καραντίνα
Η καραντίνα που επιβλήθηκε λόγω του κορονοϊού, έχει μειώσει πάρα πολύ τα χιλιόμετρα που πραγματοποιούμε με το αυτοκίνητο. Διαβάστε ποιες είναι οι βασικές ενέργειες που πρέπει να κάνουμε, για την συντή...(περισσότερα)
Νορβηγία: Κανένα νεκρό παιδί από τροχαία το 2019
Η είδηση πως στο Όσλο υπήρξε μόλις ένας νεκρός απο τροχαίο ατύχημα κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, ωστόσο ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι το 2019, κ...(περισσότερα)
Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Τροχαίας στα οδικά δίκτυα
Η Τροχαία συνεχίζει τους ελέγχους στις Περιφέρειες της χώρας, εστιάζοντας αυτή τη φορά σε Πελοπόννησο και Κεντρική Μακεδονία. ...(περισσότερα)
Οικολογική οδήγηση: Τι πρέπει να γνωρίζετε;
Η μείωση της κατανάλωσης και, κατά συνέπεια, των ρύπων που εκλύονται προς το περιβάλλον, αποτελεί ένα από τα βασικότερα ζητούμενα για τους οδηγούς, σήμερα. ...(περισσότερα)

S5 Box