SAFETY FIRST

Τη σειρά ελέγχων υπό τη γενικότερη ονομασία "παράβαση της εβδομάδας" συνέχισε η Τροχαία τις περασμένες εβδομάδες, εστιάζοντας αρχικά στη μη χρήση κράνους και έπειτα, σε υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ.

Όπως ενημέρωσε η Τροχαία, κατά την εβδομάδα 20-26 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν 28.014 έλεγχοι σε όλη τη χώρα, από 1.125 συνεργεία σε όλη τη χώρα. Συνολικά, διαπιστώθηκαν 7.100 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με τη συντριπτική πλειοψηφία να αφορά στα όρια ταχύτητας. Συγκεκριμένα, οι 6.478 παραβάσεις αφορούν σε υπερβολική ταχύτητα, ενώ σε 623 περίπτωση διαπιστώθηκε οδήγηση με το ποσοστό του αλκοόλ να ξεπερνά τα νόμιμα όρια.

Πιο "παραβατική" περιοχή ήταν , φυσιολογικά λόγω της κατανομής πληθυσμού, η Αττική με 807 παραβάσεις, ενώ ακολούθησαν η Θεσσαλονίκη με 705, το Κιλκίς με 483, ο βόρειας άξονας της Κρήτης με 469, η Πιερία με 385 και η Κορινθία με 290 παραβάσεις.
Την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα (13-19 Ιανουαρίου), στο επίκεντρο της "παράβασης της εβδομάδας" βρέθηκε η μη χρήση κράνους.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 6.800 έλεγχοι σε δίκυκλα, από 874 συνεργεία, διαπιστώνοντας 1.100 παραβάσεις. Οι 215 εξ αυτών βεβαιώθηκαν στην Αττική, ενώ ακολούθησαν το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο στην Κρήτη, με 215 και 98 παραβάσεις αντίστοιχα.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων
Κάθε χρόνο έχει θεσπιστεί διεθνώς, η τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου να αποτελεί ημέρα μνήμης για τα θύματα των ατυχημάτων στους δρόμους. ...(περισσότερα)
0 αστέρια σε Crash Test
Μια είδηση που δε συνηθίζουμε να διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό έφτασε από το Δελχί της Ινδίας, όπου αυτές τις ημέρες περνούν από Crash Test, υπό την αιγίδα του Global NCAP, αφού 5 μοντέλα που παράγον...(περισσότερα)
Περισσότερη κίνηση σε σύγκριση με το περσινό lockdown στην Αττική
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής, η κίνηση κατά την πρώτη ημέρα του φετινού lockdown, ήταν σημαντικά αυξημένη σε σύγκριση με την αντίστοιχη ημέρα, πέρυσι. ...(περισσότερα)
Υπνηλία κατά την οδήγηση: Ένα υποτιμημένο φαινόμενο
Μια από τις πιο σημαντικές και όμως λιγότερο προβεβλημένες αιτίες θανάτων στους δρόμους ανά τον κόσμο, είναι η οδήγηση κατά τη διάρκεια της οποίας ο οδηγός είναι μισοκοιμισμένος. ...(περισσότερα)
Έξοδος από το δρόμο, η βασική αιτία θανάτων στην Victoria της Αυστραλίας
Δημοσίευμα του ιδιαίτερα δραστήριου οργανισμού οδικής ασφάλειας της Αυστραλίας, Transport Accident Commission, αναφέρει πως οι έξοδοι από το δρόμο παραμένουν η σημαντικότερη αιτία θανάτων και τραυματι...(περισσότερα)
Έξυπνες προειδοποιήσεις οδηγού από την Ford
Η Ford προχωρά στην αξιοποίηση του ηχοσυστήματος ενός αυτοκινήτου, με στόχο την ανίχνευση της ακριβούς θέσης πεζών ή άλλων χρηστών του δρόμου. ...(περισσότερα)
Αλλαγή ελαστικού στο δρόμο
Η ποιότητα κατασκευής των σύγχρονων ελαστικών από μεγάλους κατασκευαστές βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως το φαινόμενο του κλαταρίσματος, έχει αποφευχθεί εντελώς. ...(περισσότερα)
Τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για τον Δεκαπενταύγουστο
Η Ελληνική Αστυνομία παρουσίασε τα επιπλέον μέτρα που έχουν ληφθεί, ενόψει της εξόδου του Δεκαπενταύγουστου. ...(περισσότερα)
Έλεγχος για χρήση ναρκωτικών ουσιών...
Για αλκοτέστ είχαμε ακούσει εδώ και χρόνια, όμως σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης διεξάγονται και έλεγχοι για την ποσότητα ναρκωτικών ουσιών στο αίμα, που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε ως "ναρκοτεστ". ...(περισσότερα)
Λειτουργία οδήγησης στα smartphones;
Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα τα τελευταίας τεχνολογίας κινητά τηλέφωνα, τα γνωστά σε όλους smartphones να ήταν εφοδιασμένα, εκτός από λειτουργία πτήσης και με λειτουργία οδήγησης; ...(περισσότερα)

S5 Box