SAFETY FIRST

Τα στατιστικά στοιχεία των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2021 δείχνουν αύξηση συγκριτικά με το 2020, αλλά μείωση σε σχέση με την περίοδο προ της πανδημίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τα προκαταρκτικά στατιστικά των θανατηφόρων τροχαίων στις 27 χώρες που την απαρτίζουν για το 2021.

Σύμφωνα με αυτά, 19.800 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια του 2021, αριθμός που αποτελεί αύξηση κατά 5% (1.000 θάνατοι) σε σύγκριση με το 2020, αλλά συνιστά μείωση 13% (σχεδόν 3.000 θάνατοι) σε σύγκριση με το 2019, δηλαδή προ πανδημίας.

Όπως τονίζεται και στην αναφορά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα στατιστικά δεδομένα επηρεάζονται άμεσα από την πανδημία και τα μέτρα που είχαν ληφθεί στην εκάστοτε χώρα το 2020. Άλλωστε, οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα εκείνη τη χρονιά είχαν μειωθεί κατά 17% σε σύγκριση με το 2019.

Όσον αφορά στα στατιστικά δεδομένα του 2021, η γενική εικόνα δεν παρουσιάζει μεγάλη διαφοροποίηση σε σύγκριση με το 2020. Οι δρόμοι της Σουηδίας είναι οι πιο ασφαλείς, καθώς η σκανδιναβική χώρα πέτυχε την καλύτερη καταγεγραμμένη της επίδοση, με 18 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων. Στην αντίπερα όχθη, η Ρουμανία κρατάει την χειρότερη πρωτιά, με 93 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Με 57 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων, δυστυχώς η Ελλάδα παραμένει σταθερά πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των 44 θανάτων.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2021 αποτέλεσε χρονιά ιστορικού χαμηλού σε θανάτους για την Κύπρο και ακόμη 8 χώρες (Δανία, Γερμανία, Ιρλανδία, Λιθουανία, Μάλτα, Πολωνία, Πορτογαλία, Σουηδία).

Σε άξονα διετίας, χώρες όπως Δανία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Πολωνία και Λιθουανία παρουσίασαν μείωση των θανάτων κατά περισσότερο από 20%, ενώ αντίθετα παρατηρήθηκε αύξηση σε Λετονία, Σλοβενία και Φινλανδία.

Συγκρίνοντας με το 2019, η χώρα μας έχει παρουσιάσει μείωση κατά 12% (57 από 64), η οποία είναι ακόμη μεγαλύτερη αν αντιπαραθέσουμε τα θύματα του 2021 με τον μέσο όρο της τριετίας 2017-2019, που φτάνει στο 14%.

Από εκεί και έπειτα, το 52% των απωλειών από τροχαία ατυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνέβη σε αγροτικές οδούς, το 40% σε αστικές περιοχές και το 8% σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Το 43% των θυμάτων ήταν οδηγοί ή επιβάτες αυτοκινήτων, το 20% πεζοί, το 18% μοτοσικλετιστές ή μοτοποδηλάτες και το 10% ποδηλάτες.

Βέβαια, αυτό αλλάζει στις αστικές περιοχές, όπου τα περισσότερα θύματα είναι πεζοί (37%), ενώ ακολουθούν οι μοτοσικλετιστές-μοτοποδηλάτες (18%) και οι ποδηλάτες (14%), γεγονός που δείχνει πως το 69% των θανάτων εντός πόλης, αφορά στους λεγόμενους "ευάλωτους χρήστες".

Αναλύοντας τα θανατηφόρα τροχαία από τη σκοπιά των φύλων, 77% των θυμάτων ήταν άντρες, ενώ από πλευράς ηλικίας, οι περισσότεροι νεκροί ήταν άνθρωποι ηλικίας άνω των 65 ετών (28%).

Παρόλα αυτά, οι νέοι άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε θανατηφόρο τροχαία, αφού το ποσοστό των θανάτων για ηλικίες 18-24 ετών είναι 12% μεν, αναλογεί όμως μόνο στο 7% της Γηραιάς (κυριολεκτικά) ηπείρου.

Να σημειωθεί, ότι όπως αναφέραμε και παραπάνω, τα αποτελέσματα αυτά χαρακτηρίζονται ως "προκαταρκτικά", καθώς τα τελικά θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στη χρονιά.

Ωστόσο, οι όποιες διαφορές δεν αναμένεται να επιδράσουν δραστικά στη συνολική εικόνα, αλλά απλώς να διαφοροποιήσουν ορισμένους αριθμούς.

"Καθώς τα επίπεδα κυκλοφορίας επιστρέφουν στην κανονικότητα, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επιστρέψουμε σε αριθμό θανάτων προ πανδημίας στους δρόμους μας", δήλωσε η Επίτροπος Μεταφορών, Adina Vălean. "Σε επίπεδο ΕΕ θα προσπαθήσουμε μέσω διαδικασιών χρηματοδότησης, νομοθεσίας και προβολής να συμβάλουμε στην υλοποίηση του "ασφαλούς συστήματος" με ασφαλέστερες υποδομές, ασφαλέστερα οχήματα, ασφαλέστερη χρήση των δρόμων και καλύτερη φροντίδα μετά το ατύχημα.

"Αλλά αυτό αποτελεί κοινή ευθύνη με τα κράτη μέλη, τον κλάδο και τους χρήστες των δρόμων. Κάθε θάνατος και σοβαρός τραυματισμός στους δρόμους μας μπορεί να αποφευχθεί".

Στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι έως το 2030, οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα να έχουν μειωθεί στο μισό, ενώ κατά την τελευταία δεκαετία έχει επιτευχθεί μείωση κατά 36%.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Άνω των 55 ετών τα περισσότερα θύματα από τροχαία το 2018
Η στατιστική της Ελληνικής Αστυνομίας για τους νεκρούς από τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας το 2018, δείχνει τον αριθμό των θανάτων ανά ηλικιακή κατηγορία. ...(περισσότερα)
Δωρεάν Σεμινάριο Οδικής Συμπεριφοράς στο Μεσολόγγι
Tο επόμενο δωρεάν Σεμινάριο Οδικής Συμπεριφοράς από την Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης "Ιαβέρης", θα διεξαχθεί στο Μεσολόγγι την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019. ...(περισσότερα)
Έρχεται αναθεώρηση στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Διαβάστε ποιες είναι αλλαγές αναμένεται να γίνουν στο προσεχές χρονικό διάστημα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όσον αφορά στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. ...(περισσότερα)
Το σήμα του Ράλλυ Ακρόπολις πέρασε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για την τροπολογία σχετικά με τη μεταβίβαση εμπορικού σήματος για τη διενέργεια αγώνων του μηχανοκίνητ...(περισσότερα)
Στη Νορβηγία το βραβείο Οδικής Ασφάλειας του European Transport Safety Council
Η Νορβηγία που θα παραλάβει το ετήσιο βραβείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών για την Οδική Ασφάλεια, σημειώνοντας σαφή πρόοδο στην μείωση των θανάτων και σοβαρών τραυματισμών από τροχαί...(περισσότερα)
Με 237 χλμ./ώρα πήγαινε ο Reyes τη στιγμή του μοιραίου ατυχήματος
Ο παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιριστής Jose Antonio Reyes έφυγε από τη ζωή, μαζί με δυο ξαδέλφια του, μετά από τροχαίο ατύχημα στην Ισπανία ενώ κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα. ...(περισσότερα)
Ένα πρωτότυπο με τεχνολογίες ασφαλείας από το μέλλον
Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων εξερευνούν μελλοντικές τεχνολογίες ασφαλείας και το νέο πειραματικό όχημα οδικής ασφάλειας της Mercedes-Benz, ESF 2019, είναι ένα τέτοιο δείγμα. ...(περισσότερα)
Η σημασία του πέλματος στις επιδόσεις των ελαστικών
Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι τα ελαστικά αποτελούν το μοναδικό σημείο του αυτοκινήτου που βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το δρόμο. ...(περισσότερα)
Βρυξέλλες: Μείωση ορίου ταχύτητας - υποδιπλασιασμός θανάτων από τροχαία
Μετά από τη μείωση του ορίου ταχύτητας στις Βρυξέλλες στα 30 χλμ./ώρα, παρατηρήθηκε πτώση του αριθμού θανάτων και τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα. ...(περισσότερα)
Μειώνεται διαρκώς η συγκέντρωση των οδηγών στο δρόμο
Έρευνα από το Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο Οδικής Ασφάλειας, δείχνει πως η απόσπαση της προσοχής, η υπνηλία και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, παραμένουν σε υψηλό επίπεδο. ...(περισσότερα)

S5 Box